- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- One mobilszolgáltatások
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
shouryuken #124447 üzenetére
Akkor szerintem csak üresjáratban van zaj, pl lehet valami energiatakarékos kikapcsolt mód. Játssz le valamit, ami számot amin van egy nagyon halk rész, amit gyakorlatilag nem hallasz. De a BT már gyanús, hogy némítva nem zajos.
-
válasz
shouryuken #124439 üzenetére
Ja, hogy DAC és erősítő van összekapcsolva? És az erősítőnek van saját DAC-ja, optikával / BT-tal? Hogy van összekötve pontosan a lánc, hogy jelentkezik a probléma hogy nem?
-
válasz
shouryuken #124433 üzenetére
Mire van kötve? Pl ha USB-vel PC-re, akkor tipikus földhurok jelenség. Az optikai illetve vezetéknélküli kapcsolat esetén ugye nincs galvanikus összeköttetés, ezért nincs zaj.
-
válasz
shouryuken #124433 üzenetére
Ezt hívják analóg zajnak. Digitális transzporttal ilyen nincs, de hacsak nincs az erősítő (vagy aktív hangfal) integrálva a DAC-kal, akkor mindenképp lesz a lánc végén egy analóg interconnect. Nálad ennyi zajt szed össze, ha zavar, használd optikai inputtal (ha egyébként ez praktikusan megy). Ha valóban nem nő a hangerővel, akkor lehet az erősítő saját alapzaja is, de ezt csak akkor nem hallani a digitális csönd esetén, ha ilyenkor (jel hiányában) kvázi lekapcsol (standby vagy takarékos uzemmódba kerül) a végfok.
-
tranceplanet
addikt
válasz
shouryuken #124237 üzenetére
Rá tudod kötni, nekem is úgy van most:
Lexicon prociból megy ki a jel RCA-n a Hypex XLR bemenetére egy átalakítóval. Ebben az esetben 4V helyett 2V unbalanced jelet kap a végfok. -
tranceplanet
addikt
válasz
shouryuken #124231 üzenetére
Hát akkor veszel egy mély levegőt és megveszed az új Flex-et, én is ezt tervezem, amint összejön rá a lóvé: [link]
-
denesdr
addikt
válasz
shouryuken #124231 üzenetére
Egyébként jó esély van rá, hogy a jövőben fogják még fejleszteni a Wiim lejátszók DSP képességeit, több sáv stb.
-
tranceplanet
addikt
válasz
shouryuken #124228 üzenetére
-
fererencz89
őstag
válasz
shouryuken #109810 üzenetére
Szia!
Már soha nem akarod eladni? Egy átalakítás sokat le fog vonni az értékéből...
Egyébként, mivel fa (furnér), finom csiszolás, színezés/pácolás és kész.
Ráfóliázni szerintem nem annyira esztétikus... -
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
shouryuken #109810 üzenetére
Bútoroknál használt fólia , szerintem megoldás lehet , esetleg. Ezt te magad is megtudod csinálni.
-
bta1
őstag
válasz
shouryuken #107983 üzenetére
"Utánaolvastam a neten, és hát elég hepciás az LG által küldött nem túl jó digitális jelre az ESS dac chip"
Első körben a tévé hangrészét lenne érdemes modifikálni (jittercsökkentés), ha lehetséges, és értesz is hozzá.
"Beszarás amúgy, hogy egy felsőkategóriás tv-nél már a második ócsójánoskodás bukik ki"
Nincs mit csodálkozni: LG. Akárcsak az egykori felsőkategóriás telefonjaik (G3, G4) Remek megoldások + bosszantó tervezési hibák, filléres spórolások...
-
fererencz89
őstag
válasz
shouryuken #108034 üzenetére
Ez szomorú.
Szerintem erősítő ezen nem fog javítani.
Ha a Focal bevált, annak a hangját lehet fokozni egy jobb erősítővel, de kevésbé lesz markáns, mint a dobozok cseréje, vagy az akusztika javítása (akár bútorokkal).
Az MA könnyen eladható, érdemes még pár "hangfalat" kipróbálni. Ha nem félsz a még régebbi dolgoktól, a 20+ éves angol dobozok egész jók falra tolva is, sőt!Ha meg Focal: [link] egy ilyet kipróbálnék.
-
denesdr
addikt
válasz
shouryuken #108025 üzenetére
A doboz mérete önmagában nem mutatja meg, hogy milyen lesz a komplett hangsugarzó (mély)átvitele.
Persze egy kisebb doboz általában szerényebb mélyátvitellel rendelkezik, de ez egyáltalán nem törvényszerű és lehetnek bőven eltéresek különböző modellek között.
Viszont ha van lehetőségünk mondjuk parametrikus EQ használatára, akkor rengeteg kínlódástól, dobozcsereberétől, szobaátrendezéstől kímélhetjük meg magunkat. Így gyakorlatilag akkora és olyan mélyátvitelű dobozokat használhatunk, amilyet csak szeretnénk. Itt most főleg a mélysáv EQ-zására gondolok úgy kb 200Hz alatt és itt is inkább negatív irányba. -
Dorian
félisten
válasz
shouryuken #108025 üzenetére
Mondjuk az, h lélegzik a doboz?
Ill. az, h a hangfal nagy, az megint pontatlan. -
Dorian
félisten
válasz
shouryuken #108013 üzenetére
Az ilyen miszticizmust öljük már le ha lehet, hogy "túl nagy oda" meg "több hely kell neki lélegezni"
Egyszerűen arról van szó, hogy minden olyan dobozzal probléma lesz ugyanazon a helyen, ami képes azokat a mély frekvenciákat kiadni magából, amik gerjesztik a szobát. Tehát vagy egy gyengébb mélyfrekvenciás-képességű dobozt kell vásárolni, vagy a meglévőről levágni a mélyeket. -
fererencz89
őstag
válasz
A reflex nyílások dugózását próbáltad?
Nálam, 19nm-en is hasonló a helyzet. Álló MA silver dobozaimnál sokat segített 1-1db szivacs, na meg a legtöbbet a hallgatási pozíció tologatása.
Nem feltétlen a méret a probléma, ekkora helyiségben most jóval nagyobb álló dobozok vannak (bár a basszus karaktere még jobban passzol a mostaninak, itt nem kell dugóznom). -
denesdr
addikt
válasz
Legalább mostmár láttad, hallottad, hogy mennyit számít a környezeti akusztika. Szerintem másik, hasonló felépítésű (csak pl kisebb) dobozzal sem leszel előrébb, ha oda akarod majd tenni, ahol a MA nem tetszett. Valószínűleg, az egy elég rossz pozíció hangsugárzóknak, amin persze jó eséllyel lehetne változtatni akusztikai elemekkel vagy kisebb-nagyobb rendezgetéssel.
A mély döngésén meg kb csak egy sokkal nagyobb szoba vagy célzott EQ tud segíteni, szerencsés esetben a tologatás is hozhat jó eredményt.
Szóval én nem kapkodnék annyira MA eladásával, ami miatt rossznak hallod, az nagy eséllyel nem az ő hibájuk. -
Mathiask
senior tag
válasz
"cserélem mondjuk AK chipes Dacra, és reménykedek, hogy azzal nem lesz ilyen."
Igazából a dac chip nem számít ebben a történetben. Van viszont egy spdif receiver chip ezekben az spdif bemenettel rendelkező eszközökben. Na az számít ennél a történetnél. Az a helyzet, hogy az AKM gyár leégése után sajnos az AK4118 spdif receiver chipből hiány van, így azok, akik ezt használták átáltak a cs8416- ra. Ami extrém nagy jitternél elveszti a jelet. Topping vonalon egyedül D70s-ben maradt meg az ak4118. Szóval az segíthet, de nem azért mert a spdif receiver chip mögött AKM dac chip van, lehetne ess is, akkor is jó lenne.
Ami még megoldás lehetne egy Toslink - coax átalakító. Mintha olvastam volna olyat, hogy valakinek megoldotta. Ugyanis az átalakító tudta fogadni a jelet még és a kimenetén meg már nem volt olyan jitteres, így a dac már tudta kezelni.
De ehhez szerencse is kell, hogy kifogj egy olyan átalakítót, ami még tudja venni a jelet és már olyat ad ki magából, ami jobb minőségű. -
törölt tag
válasz
shouryuken #107998 üzenetére
Ha sok legyet akarsz ütni 1 csapásra, akkor Topping D70S MQA, probléma letudva.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
shouryuken #107981 üzenetére
Gratula a döntéshez, ha ez marad !!
denesdr kollegára +1, ha a +100+200 sok (dual-mono RCA+XLR) akkor vedd a +100-as 250-est. Én egy 125-öst és egy 250-est állítottam be két kis Canton dobozhoz (+sub külön), a 125-össel eléggé küldeni kell a DAC-on PRE módban a hangerôt (pedig 2/4Vrms a max), hogy dizsi legyen. Igaz, ekkor sincsenek a modulok még közelében sem a max teljesítményüknek, a képzeletbeli hangerô görbe utolsó pár lépcsôjén kijön a Hypexekbôl az ördög, ha kell. Maradnak a 125-ösök alájuk, de a 250-est is kipróbálva, azt nem kell annyira megküldeni DAC hangerô fronton, hogy az erôsítôk "felébredjenek" (teljesítményre értve). A hangminôség hozzáteszem, mindkét fajtával, minden hangerôn konzisztens és pazar. A DAC Topping D30Pro (RCA+XLR), az erôsítôk XLR-esek, a sub RCA-s (vagy hangsugárzókról), Nálad én is az XLR-es modulokat választanám. XLR képes DAC-ról én RCA-only-ra már nem lépnék, de ez ízlés dolga. Az XLR többet tud zaj-immunitásban, viszont gyakran +1 aktív eszköz van a jelútban hozzá, az inverz jel létrehozásához. Akit ez pszichésen zavar..... szóval ezért, 1-2 méteren ízlés dolga, hosszú interkonnekt esetén már egyértelmûen XLR.
Majd mesélj, milyen, ha ez marad. Tehát nyújtózz szerintem +100 ojrót.
-
denesdr
addikt
válasz
Oké.
Nekem is LG tévém van, de eddig nem volt semmi gond az optikai kimenetével. Másik kábellel esetleg próbáltad már?
-
denesdr
addikt
válasz
shouryuken #107981 üzenetére
Ha elég paranoid vagy, akkor mehetsz a nagyob teljesítményűre is, bár szerintem normál szobai hangerőrhöz nemigen van rá szükség. Hangminőségre ugyanaz a kettő, a dupla kimenőteljesítmény +3dB-t jelent.
XLR bemenetű végfokot hajthatsz RCA forrásról is (csak egy RCA-XLR kábel kell hozzá), fordítva viszont nem annyira ajánlott.
De, ha még 200EUR-t rádobsz a 150W/8Ohm verzóra, akkor haza tudod vinni [ezt] a változatot, amin van RCA meg XLR is, ráadásul ez már dual mono felépítésű. De ez utóbbira nem érvényes az ajánlatom. Ennyi zsém most nincs fölöslegbe. -
fererencz89
őstag
válasz
shouryuken #107930 üzenetére
Még egyszer nekifutottam az írásaidnak. Előző hsz-ben szóba került a szoba. Akár mégis lehet oka a problémának.
Úgy látom, volt már DM602 dobozod is, az is viszonylag nagyobb monitor, gondolom mélyben is erősebb, mint a Focal, és az sem tetszett akkor. Lehet, hogy ha van elegendő mélyed, már hangosabbnak is érzed a rendszert, de ez elnyomja a többit, ami a részletességet, terességet adja?
Gondolom, a Silver is bővelkedik felső basszusban. Nem lehetne hangolni, dugózni? -
denesdr
addikt
válasz
Én azt mondom, hogy vágj bele egy [ilyennel], ha nem jönne be (amit erősen kétlek), akkor átveszem bolti áron. Elé kötöd az SMSL-t pre módban (hangerőszabályzós mód) és kész.
Ahogy írtam korábban is, ha ez az erősítő alkalmas egy több mint tízmilliós, Accuton gyémánt magassal szerelt hangsugárzó meghajtására is kellő minőségben, akkor a Silver 100-hoz is (több mint) jó lesz. -
Eugene Roe
őstag
válasz
Én nem sajnálnám a silvef 100-at, én is majdnem azt vettem
lehet hozzá erősítőt találni 300-ért
-
törölt tag
válasz
shouryuken #107852 üzenetére
Lehet írtad már, de mennyi pénzecskét szánsz erősítőre?
-
törölt tag
válasz
Ha Cambridge Audio marad, akkor esetleg nézz körül az audiomonkey.ro oldalán. Én már vásároltam tőlük, korrektek voltak.
-
fehér_ember
addikt
válasz
shouryuken #107819 üzenetére
Budapesti vagy, gondolom elmehetsz akár ezt a Roksan Kandy KA-1-et megfülelni.
Vagy ha nem tudnál ellenállni, akár egy HM erősítő-re is ránézhetsz.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Figy, én nem hallottam így 1:1 a kettőt, lehet össze kéne nézned valami hifi szalonban, vagy ilyesmi.
Amit tudok - vagy látni vélek, esetleg mások tapasztalata alapján támpont lehet - hogy akár DIY, akár hígend gyártó véleményét nézem, sokan azt mondják amolyan ökölszabályként, hogy egy +3dB-nyi headroom legyen benne az erősítőben RMS viszonylatban is, ahhoz képest, amit hajt. Erről még konkrétan video is van Youtube-on, PS Audio -tól Paul McGowan (akire lehet ilyet is, olyat is mondani) szintén ezt nyilatkozta.
Az egy dolog, hogy a hangsugárzónál sokkal gyengébb erősítő maxra (és főleg afölé) hajtva rosszabb választás, mint kétszer akkorát odatenni és amikor ez hajtja esetleg limit közelébe a hangszórót. Rád egyik sem érvényes, hiszen nem diszkózni akarsz vele, ha jól értem, de azért ezek a 88dB-s mélyek, 8 Ohm / 120W RMS specifikációval, nem csoda, ha soványak voltak 40Watt 8 Ohm képes erősítővel alul. Még nominális értelemben sem tudja az erősítő kihajtani a rákötött dolgokat, nemhogy "dynamic headroom" legyen benne (ami szintén sokminden függő, többek között táptól is, de ez egy más téma). Szóval mondhatjuk úgy, hogy a hangsugárzóid egy CXA60 esetén könyörögnének az áramért, hogy "mééég mééééég, éhesvagyok", szóval feneketlen kút kb.
120W RMS képesség a hangfalaidban- akár igaz, akár nem, akár lódít a gyártó, akár nem - egy támpont. Mond valamit. Hozzá ugye a 88dB érzékenység. Mindez 8 Ohm-on. Ha csak egy 120W képes erősítőt nézel mellé, akkor mondanám azt, hogy "áhh úgysem hajtod nyélgázon nyilván", szóval kicsit hangosabb szobai reprodukciót meghajt, de mondjuk még jobban csavarva neki, ahol már igazán táncol a mély membrán, lehet az erősítőből nemkívánt torzítások bújnak elő. Szóval a CXA60-hoz képest egy izmosabbal bentebb lennél - valamivel. Így állnék hozzá.
Nézz meg egy zenei jelet, mekkorát ingadozik, hogy ugrál. Egyik zene - legyen valami modern pop - szinte kiüti a max jelszintet, másik zene - jellemzően klasszikusok - pedig alatta lazán 10dB-vel ha nem többel. Arra gondolj, hogy 3dB eltérés a jelben nagyjából 2x akkora teljesítmény-ingadozás (többlet, vagy hiány) erősítő oldalon. Szaros 3dB változásra ennyivel több teljesítménynek kell kimennie a hangszórókra. Ezt rövid csúcsokban tudja a 60W-os is, de egy kicsit is sűrűbb, lentebb komolyabb mélyű, esetleg kitartóan "búgó" zenei anyagnál, mint megannyi elektronikus ? Szóval oké, hogy dynamic headroom-nak köszönhetően tud egy 60W-os erősítő többet is kiadni magából, nagyon kicsi időre, de ... szóval.. ez az időablak, hogy mennyi időre, ez kritikus, mert ha a hallgatott zenei anyag olyan, hogy ezen túlnyúlik, és ez szerintem gyakrabban megtörténik, mint sok hifista gondolja, akkor lesz egy olyan élményed, hogy "elfogy alul". És most pont ez ellen küzdesz, ha jól értem. Ráadásul valszeg már sokkal nyugodtabb hangerő mellett is kihallod ezt, nemhogy maxra csavarva.
Úgyhogy bár kolléga a 80-ast ajánlja, én azt javaslom, nézelődj fentebb is, 120W-ot kellő határozottsággal és megfogottsággal megküldeni, most csak egyáltalán úgy nagyon messziről ránézve, az nagyjából 240W igény erősítő oldalon (és a linkelt Audiophonics 250-et tud 8 Ohm-ra, de természetesen azt nézel ide, ami jólesik, pláne ha design-t veszem, távszabályzó, satöbbi).
Szóval, ha össze kéne foglalnom az egészet:
1. A Silver 100 bi-amping képes.
2. Ha úgyis SMSL SU-8-al küldenéd, PRE módban, távszabályozható hangerő, minden adott + a DAC egyszerre hajtja az RCA és XLR kimeneteit, akkor minden adott egy bi-amping setup-hoz
3. Nézel egy D-osztályt alulra, sok "kakaóval"
4. Bármi tetszőlegeset felülre, így a fül számára kritikusabb középmagas tartományt azzal feded le. Ide nem kell sok Watt, bármi jó, alig fog felvenni az erősítőből.
5. Gain-eket össze tudod hangolni a hangerőszabályzók segítségével.
Véleményem szerint sokkal messzebbre jutnál így, mint 1 erősítőhöz ragaszkodva, de az is megoldás, csak combos legyen. A mostani BEE-d is 40W 8 Ohm-ra, az semmi ezeknek a hangsugárzóknak, ilyen képességek és érzékenység mellett.
Nem hiszem, hogy a 80-as megváltás lenne, de hogy valamivel jobb, az biztos. Csak.. a delta itt sem annyira sok és exponenciálisan nő minden dB-vel a teljesítmény igény. Ha tudod tesztelni, én tesztelném, vétel előtt, a Silver 100-asokkal.
Szerk.: még egy dolog, de ez merőben más setup-ot eredményez, nem hiszem, hogy meglépnéd: Hypex FA-kkal operálni, kétutasokkal. FA502-esben például 500W (4 Ohm) mély van, 100 Ohm (4 Ohm) magassal, aktív szűrő, beépített AKM DAC és ha külső DAC-ot használnál, AKM ADC-s analóg bemenet is + DSP képesség. Totál más dimenzió, ráadásul be kellene dobozolni őket, hiszen gyári hangszórókat nem fogsz szétfaragni, hogy beépítsd őket, de kiváló lenne amúgy és az SMSL-t is eldobhatod akkor. Ez nagy kockázatos, nagyobb merészséget igénylő játék, számos előnnyel-hátránnyal, de mint mérlegelhető dolog, valid.
Ez csak 1 vélemény.
-
kukulec
őstag
válasz
"illetve ne is lőjek túlzottan fölé az erősítő minőségével" - emiatt nem kell aggódni, ez lehetetlen
CXA80-at nagyon szerettem, 60 kicsit kevés alul, rega briot meg sokan szeretik, de szerintem egyszerűen elfogy a szufla.
-
kgab01
csendes tag
válasz
Szia!
Nálam az alábbi lánc van:
- RPI4 volumio/tidal connect
- SMSL SU9
- CA CXA80
- Monitor Audio Silver 8
- Viablue kábelezésEbben a felállásban nekem tetszik a kapott eredmény, változtatást nagyon nem tervezek. Ezzel azt próbálom súgni,hogy véleményem szerint a CA és a Monitor Audio jól kijön egymással 😉
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Mindet, jó a Hypex és a DAC-od PRE módban kihajtja.
-
avl
senior tag
válasz
shouryuken #107802 üzenetére
Ethosz Uni PAK nem érdekel ?
ilyen: http://www.ethoszaudio.hu/uni-pak.htmlazert is irom, mert utana Neked ezt irta forumtars (akinek van/volt MA-ja): "MA-hoz valami nyugodt hangú vasat keresnék"
nekem 3 erösitöm van, eladnám, ezért ís irok, szerintem nyugodt hangu
-
fererencz89
őstag
válasz
Kihúzni nem érdemes semmit, inkább meghallgatni, minél többet.
Bár, az igazán értelmes a saját rendszer lenne, mert a "hang" mindenkinél más.Szempont lehet az is, hogy ha ne adja Isten csalódás lenne, minél könnyebben eladható legyen.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Nyilván nem fogod gyilkolni, de 8 Ohm 120W 88dB(1m) mellett én tuti egy ilyennel mozgatnám meg: [link]
Elé akár egy csöves vagy bármilyen preamp, vagy ha a DAC olyan, csak az. És lesz kraft, frissesség, hatalmas transzparencia.
(Saját színe nemigen lesz az erôsítônek, átadja azt, ami belemegy - ha az száraz, azt, ha meleg, azt, ha édes, azt, ha meg kutyaszar, azt).
Ezt nem elfogultságból, csak.. szerintem ez a fajta tiszta hang és színezetlenség elôny is lehet, legalábbis én annak fogom fel. És hát az erô, bôséges tartalékkal.. mélyfekete síri csendû üresjárattal párosítva.. szupi tud lenni.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Mi a forrás ?
-
fererencz89
őstag
válasz
Szia!
A nagy könyv szerint én úgy tudom, Roksan erősítő dukál hozzá. Persze biztos van jobb is, a keret már sok lehetőséget ad. Az ízlésed az igazán meghatározó.
(Én MA-hoz valami nyugodt hangú vasat keresnék.) -
kukulec
őstag
válasz
shouryuken #106507 üzenetére
Igen, de nem kapod meg a hangfal tudásának javát.
-
AMDFan
addikt
válasz
shouryuken #80450 üzenetére
Szubot beállítani szerintem nagyon macerás. Jobban járnál ha cserélnél egy nagyobb dobozra, vagy tényleg inkább EQ-zd meg egy kicsit. 2-3dB-t simán rá tudsz tenni az aljára és jobb lesz a végeredmény mintha szubbal próbálkoznál. Vagy játssz az elhelyezéssel. Pl. ha fal mellől hallgatod, akkor az alapból rengeteget rátol a mélyre, akár 10dB-t is, ami már igazából túl sok is.
-
migabi24
nagyúr
válasz
shouryuken #80447 üzenetére
hangfalak áthelyezése is megoldás lehet
-
AMDFan
addikt
válasz
shouryuken #80445 üzenetére
Ha csak egy kis finom boostra van szükséged, akkor inkább használj egy parametrikus EQ-t. Ma már nagyon jó szoftverek vannak ingyen. Olcsóbb és jobb megoldás mint egy gagyi szub.
-
Toncsi
aktív tag
válasz
shouryuken #80445 üzenetére
Hangerőt hogy szabályoznád?
-
fehér_ember
addikt
válasz
shouryuken #80441 üzenetére
De amúgy igen, annál a szubnál az úgy működik.
Viszont azt elég kevesen tudják megmondani, hogy azzal a mini aktív méllyel te mennyire leszel megelégedve. Én nem lennék; de az is igaz hogy volt annyira mélyhiányos időszak is, amikor még egy ilyen is jól jött volna.
-
fehér_ember
addikt
válasz
shouryuken #80441 üzenetére
-
contaxg
veterán
válasz
shouryuken #39479 üzenetére
De jó!
-
shouryuken
senior tag
válasz
shouryuken #39403 üzenetére
Hihetetlen, de happy end lett a történet vége már bent van az új magas, és járatódik is
Nagy köszönet contaxgnek a segítőkészségért és a kedves forgalmazónak rugalmasságért és gyorsaságért.Remélem még sokáig szolgálnak ezek a remek dobozok
-
blattida
nagyúr
válasz
shouryuken #39413 üzenetére
Pedig biztos, hogy fizikai behatás érte, csak az nem biztos, hogy akkor, hanem valamikor korábban kapott egy ütést, amitől a mágnese akkor még nem esett ki a helyéről...
-
Patice
nagyúr
válasz
Ez durva, hogy csak így magától, bármilyen behatás nélkül.
-
törölt tag
válasz
Ez alapján 25 angol font darabja (de idehaza lehet drágábban adják valamivel, ahogy az lenni szokott általában)
[link].Én biztosan cserélném mindkettőt, egyáltalán nem biztos, hogy amit vennél bele, az tényleg pontosan ugyanaz, nem pedig esetleg egy újabb verzió. Ha csak a membrán más picit, az elég nagy különbséget tud jelenteni hangban, volt alkalmam tapasztalni (emiatt most épp membráncserén vannak a magasaim, így nálam is tompa hangzás van
).
-
blattida
nagyúr
válasz
shouryuken #39409 üzenetére
Biztos, hogy valaki csinált vele valamit, nem az időjárás.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
shouryuken #39405 üzenetére
Párban illik. Azonos sorozatból
-
blattida
nagyúr
válasz
Valaki otthon igen erős mechanikai behatásnak tette ki szegényt, kérdezz rá.
-
contaxg
veterán
válasz
shouryuken #39405 üzenetére
Nem vagy ezzel egyedül.
Beszélj a forgalmazóval. Ha kell, adok számot priviben. -
Auratech
őstag
válasz
Van egy jó kis mágnesed a gombostűkhöz..
-
MasterMark
titán
válasz
Így ránézésre ez javíthatatlan, inkább csere.
-
törölt tag
válasz
shouryuken #37555 üzenetére
Például Kácsa Audio.
Ear001 Az az elérhető csúcs, hogy egy készülék nagyjából az árának megfelelő minőséget hozzon. Az már best buy, hehe.
-
blattida
nagyúr
válasz
shouryuken #37483 üzenetére
A b30 csak előszériában létezett, sosem került sorozatgyártásra, azaz sosem lehetett megvásárolni.
Ugyan valóban az a hír járja, hogy a heybrook váltós b30-as volt a legjobb, viszont ettől még a b31-32 egyáltalán nem ócskaság,, aki ilyet mond az vagy süket vagy akkora sznob, mint a ház és nem a fülével hallgat zenét. -
Patice
nagyúr
válasz
shouryuken #37393 üzenetére
Igen, szoktam erre is járni, sokszor csak olvasom a fórumot.
Használt láda - jó gondolat.
Igen, kell hozzá plusz kábel = plusz költség.
Igen, a NAD elment. Jelenleg egy HiVox Myotis hajt egy pár Monitor Audio RX1-est Coincident CST-1-es hangfalkábelekkel. Jelenleg teljesen elégedett vagyok a kapott hanggal. Forrás oldalon tervezek még erősítést + kábelezést, de majd csak ha meglesz a rávaló fölös keret. Mondjuk év végén.
-
Patice
nagyúr
válasz
shouryuken #37390 üzenetére
Ilyen irányú tapasztalatom nincs, de végiggondolva a dolgot:
- a mélynyomóig kell adott hosszúságú hangfalkábel, pl. abból, amit most is használsz a dobozaidhoz
- csatlakozókat is érdemes a kábelvégekre is szerelni
- ugyan ilyen hangfalkábel kell a mélyládától a hangfalakig + újabb csatlakozók a kábelvégre
- a ládában egy felül áteresztő szűrőn megy át a hang, tehát lesz mégy egy "keresztváltó" a jelútban, ennek minőségétől is függhet a kapott hang.Tehát kerül a jelútba az erősítő után pár csatlakozó (mondjuk ez kihagyható, de nem ajánlanám), még több hangfalkábel és egy felül áteresztő szűrő (az összes komponensével együtt).
Ha elég jó minőségű kábelt és csatlakozókat használsz, akkor nem nagyon kéne beleszólnia a hangképbe, egyedül a mélyládán belüli rész minősége lesz meghatározó ebben az esetben.
Vásárolj neten és van 8 napod kipróbálni.
Csak legyenek kapásból készen a plusz kábelek (és esetleg a csatik) Kérdés milyen értékű kábelt használsz, mert akkor annak a költségét is csapd hozzá az egész mókához.
-
törölt tag
válasz
shouryuken #37313 üzenetére
Upgrade-nek elvileg upgrade, de azért megfontolandó, hogy a 315 (és a 316) hangja igencsak jól eltalált az árához képest (a megjelenése idején nem véletlenül emlegették a szakírók, hogy végre egy hasonló best buy a NAD-tól, mint a 3020 volt anno), úgyhogy nem teljesen biztos, hogy a 320-as hangja legalább ugyanannyira tetszeni fog, bár összességében elvileg-gyakorlatilag jobb. Nem árt előtte meghallgatózni, amellett hogy mint mondtam én ugyan nem állnék neki holmi házimozi indokokkal a hangberendezésem variálásának.
-
törölt tag
válasz
shouryuken #37311 üzenetére
Úgy van, minden bizonnyal nem szabályozható a tape-out kimenet.
-
törölt tag
válasz
shouryuken #37306 üzenetére
Hogy hajaz, azt nem állítanám, de a 315/316 környékén alulról például a C312-nek, felülről a C320-nak van pre out kimenete. Mindazonáltal arra a célra, hogy házimozihoz rárakj egy mélynyomót, a C315 tape out kimenete is használható, persze bizonyos kényelmi korlátokkal. Remélhetőleg nem akarsz erősítőt cserélni holmi házimozi mélynyomó miatt. (Ha már házimozi miatt elmélkedsz, szokj rá inkább a "rendes", "igazi" filmek nézegetésére, és akkor nem lesz szükséged dübörgésre.
)
-
gyurczy
őstag
válasz
shouryuken #37295 üzenetére
Szerintem roszabb lesz, de Tamoo mondja a frankót, meg kell hallgatni.
-
blattida
nagyúr
válasz
Valamivel kevesebb finomság, viszont több erő, tényleg meg kell hallgatni, mert lehet, hogy Neked jó lenne!
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Nemigazán lehet ezt előre megmondani, de nem elvetendő ötlet szerintem. Ki kellene próbálni!
De akkor már vegyél surround-okat és centert is!
-
bajnokpityu
félisten
válasz
shouryuken #20506 üzenetére
hangfalak azonosak voltak. én errol a konkrét tipusrol beszeltem.a 180rugos mar jo volt
-
Patice
nagyúr
válasz
shouryuken #20387 üzenetére
Ebben az esetben keresd fel a lokális színesfém-kerekedőt egy kis anyagért.
-
Patice
nagyúr
válasz
shouryuken #20384 üzenetére
-
shouryuken
senior tag
válasz
shouryuken #19639 üzenetére
Nagyon tetszik a JmLab 706s hangja. Gyönyörű tere van, a bowers 602 sehol nincs ehhez a kis csodához a sztereó kép nagyon rendben van. Végre a két hangfal között is van történés, + kb. 1-2 méterre kifelé is megszólal egy egy hang.
Kár, hogy maga a hangfal nagyon nem teszik, pedig egy darabig ezt kéne néznem.
-
Tristis
őstag
válasz
shouryuken #19754 üzenetére
Attól függ, hogy hol tárolták (nedves helyeket nem nagyon szeretik a membránok), de szerintem elenyésző az esélye, hogy bármi baja legyen a hangfalnak.
-
AMDFan
addikt
válasz
shouryuken #19667 üzenetére
Szerintem neked nagyon tetszene az RS1, hallgass meg egyet mindenképpen.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
a rubi r63s 45Hzre le tud menni -3dba val,hasonlóan 13cm-es méllyel.
-
Cs_Laci
senior tag
válasz
Hasonló anyagi helyzettel én végül Rubicon R63F-et vettem 90K-ért használtan.
4x16.5cm-es mély, egész mélyre le tud menni. -
Tristis
őstag
válasz
shouryuken #19642 üzenetére
Hifivel az a baj, hogy minden annyira relatív. Ha hallott valaki valaha egy Sonus Cremonat vagy egy komolyabb Opera hangfalat egy Linn vagy egy Esel elektronikával és mondjuk Nirvana vagy Zimonyi kábelekkel, annak már más hallgatni ilyen dolgokat. Valakinek egy JBL Balboa 30-as hangfal a világ teteje vagy egy Jamo akármi, mert nem hallott még mást. Ezért is annyira nehéz erről beszélni. Másrészt tényleg hallottam már az Epos M12-est egy több milliós ATC rendszeren szólni és beledöglött minden hang, pedig azt nagyon jó ki monitornak tartják. Nehéz épp ezért objektívet mondani, még akkor is ha tényleg őszintén elmondod, hogy mit hallottál.
Esel elektronika Zimonyi kábelekkel azért eléggé meg tud szólaltatni mindent, én ezért már biztosabban tudok talán nyilatkozni. De mit csináljon az, akinek erre a (tudásához képest) roppant olcsó és csodálatos rendszerre nincsen pénze?!?! Építsen saját rendszert és csak a saját fülére hallgasson.
Lutri ez az egész valamilyen szinten, elég nagy lutri.
-
AMDFan
addikt
válasz
shouryuken #19635 üzenetére
RS1-et hallottam, nekem tetszett, szép, összeszedett hangja van, ahhoz képest, hogy mekkora elég mélyre is megy. Attól függ, hogy milyen zenét hallgatsz. Az RS1-et én lágyabb zenékhez venném, pop, vokális, jazz, könnyű rock, elektronikus, világzene (komolyzenét nem tudom, azt nem nagyon hallgatok). Veretősebb zenékre szerintem nem a legjobb választás.
Milyen zenéket hallgatsz?
-
Tristis
őstag
válasz
shouryuken #19635 üzenetére
Egy BR2-est hallgattam, abba nagyon beleszorult a hang. Hozzá kell tegyem, hogy nem volt valami hűű de elektronika előtte (Denon DCD 700-as, NAD 325, de a többi komponenst már meg nem mondom).
-
Tristis
őstag
válasz
shouryuken #19629 üzenetére
Volt Budapesten AVX kirendeltség, de sajnos (szegény Barcza Laci együtt dolgozott ezzel a barom Bélával) mára bezárt, így Pesttől legalább 80-100km-t kell menned, hogy meghallgathasd a dobozokat ( Székesfehérváron talán van egy kirendeltség, ami most nyílt, de nem esküdnék meg rá.
-
KMT
addikt
válasz
shouryuken #19598 üzenetére
NAD hangfal, Dali erősítő?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
shouryuken #19598 üzenetére
ki párositja?
sztem nagyon nem lehet oké, általánosságban
mindkettőnek komoly kiemelése van a mélytartomány közepén. -
törölt tag
válasz
shouryuken #19340 üzenetére
Az általad előadott szöveg már harminc évvel ezelőtt, a digitális zenehallgatás hajnalán is elavult hülyeség volt, függetlenül attól, hogy mit tudunk megmagyarázni fizikailag a nullákból és egyesekből. De ha fizikai magyarázat kell, ott van a felemlegetett jitter, a jelveszteség,de még ezeken kívül ott van a "jelszaporodás" is, hiszen a kábelre rakódó zajok egy része is "nullának" vagy egyesnek fog látszani. De még ezeken kívül is lehetnek olyan jelenségek, amikre egyelőre nem gondolunk, az azonban biztos, hogy a digitális zenei jelvezetésben is kábé ugyanolyan jellegű és mértékű a kábelek minőségének és hangképének a hatása a zenére, mint az analóg jelvezetésben. Például "fényesebben csillog", és hasonlók. Nem, hogy ne lenne ember, aki ezt észrevegye, hanem csak a siketek nem veszik észre. És esetleg a nagyonnagyothallók.
(#19342) Pecc:: Egy ilyen teszt kellemes és hasznos lenne a résztvevők számára, de nem ez tenne bárminek pontot a végére, nem ez bizonyítana végérvényesen akármit, hiszen amiről szó van, az már végérvényesen biztonyított, pont van a végén.
(#19325) és (#19349) AMDFan: Példákat mindenre lehet hozni pro és kontra. Placebo Józsefek sokáig azt hitték, hogy a Nap kering a Föld körül, most azt hiszik, hogy a Föld kering a Nap körül, pedig pontosabb, hogy egymás körül keringenek plusz ott vannak a bolygók és egyebek...). Én (és sokan mások) biztos, hogy nem vagyok (vagyunk) Placebo József(ek), amikor hallom (halljuk), hogy digitális zenei jelvezetésben a kábelek hangja között micsoda óriási különbségek vannak, nem csak minőségben, hanem jellegben is. De ezen ma már nincs is mit magyarázni, ez nem csak tapasztalat, hanem fizikai ismereteinkből adódó logikus következtetés. Nem is kéne reagálnunk a hülyeségeitekre, de hát az ember nem akarja, hogy a rémhírek akadálytalanul terjedjenek.
-
Dorian
félisten
válasz
shouryuken #19340 üzenetére
Hát persze. Ne trollkodj.
-
KMT
addikt
válasz
shouryuken #19338 üzenetére
Reménytelen. Az időzítési hibák miatt torzulhat a kimenő analóg jel. Tehát lehet hangbeli különbség digit kábel miatt is, ez ilyen egyszerű.
Olvass inkább vissza a (drága) kábelekkel kapcsolatos véleményem miatt.
(Nem használok spdif-et, az usb kábelem is 600 forintos. Más az elmélet, és más az, hogy költök-e rá.) -
bajnokpityu
félisten
válasz
shouryuken #19335 üzenetére
nincs ajánlás.pont ez a bajom,h túl nyitott szabvány az spdif.
-
KMT
addikt
válasz
shouryuken #19335 üzenetére
Úgy látom, nem sikerült elgondolkodni. Varázsszó guglizáshoz: (cable) jitter.
-
KMT
addikt
válasz
shouryuken #19332 üzenetére
Köszönjük, Emese, egyes.
Amin gondolkodni lehet:
- Mi történik, ha nem a megfelelő időközönként érkeznek az "egyesek, vagy nullák" a DAC-ba,
- Milyen jel jön ki egy kábel végén, ha "négyszögjelet" adsz a bemenetére.(#19331) Jimmy8:
Az, hogy 0°-ból kiemel, még nem jelent jobb irányérzéketlenséget. Nem nevezném előnynek.
Szörnyen néz ki a Dali átvitele, ez most meglep. Az oldalt mondjuk nem ismerem.
Sőt, most látom, még kisebb frekvenciákon is kezdődik az irányérzékenysége. -
Dorian
félisten
válasz
shouryuken #19306 üzenetére
Érdemes kipróbálni jobb kábeleket, ha az embernek egy bizonyos szintet elér a rendszer többi tagja! Egy csomó ideig hajtogattam, hogy én aztán nem adok kábelekért több tízezret, bőven kiszolgálja az ami van. Aztán Bajnokpityu, Szabó Zoli is terelt a magasabb kategória felé, és bizony azt kell mondjam, nemsokkal ezelőttig a kábelezés fogta vissza az egészet, nem kicsit.
A Bártfay2000 nem is drága. -
bajnokpityu
félisten
válasz
shouryuken #19306 üzenetére
van náluk próba lehetőség.ha nem tecc,visszaviheted.
én is várom már mióta,h elkészüljön a center kábel,de nincs kedvük hozzá 2 hónap alatt sem... -
bajnokpityu
félisten
válasz
shouryuken #19301 üzenetére
akár ez is lehetett gond.
akár akusztika,akár mi...
de végülis Neked kell tetszen -
KMT
addikt
válasz
shouryuken #19298 üzenetére
Meglepő. Mondjuk a b&w sosem a jó ár-érték arányáról volt híres.
Fogd fel egy hasznos tapasztalatnak. -
KMT
addikt
válasz
shouryuken #19185 üzenetére
Összes összekötött eszköz egy aljzatba/elosztóba dugása megvolt?
-
törölt tag
válasz
shouryuken #19085 üzenetére
Az s1-et és s3-at volt alkalmam összehasonlítani, az s3 szerintem kiegyenlítettebb, nyugodtabb, talán szebb hangú volt, Rotel forrásból hallgatva. Az általad írt árkülönbséget szerintem nem éri meg.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
shouryuken #19085 üzenetére
többektől hallottam,hogy az S2 vot a legjobb,utána S1 a tuti,és végül az S3 a legkevéssé jó.de sosem hallottam őket...
-
nebulo5
senior tag
válasz
shouryuken #19026 üzenetére
Igen! Fél éven át heti 2 - 3 órányit hallgathattam. Finoman szólva: nem hagyott emlékeimben kellemes nyomot...
De legjobban a tulajdonosa lepődött meg a változástól, amikor a helyükre került M. Vintage 450 dobozokat meghallgatta.
Döglött középhang tartomány és jól lefüggönyözött középmagas hangok jellemzik. A 16 kHz .. < és környéke magas tartomány sejtéséhez pedig komoly képzelőerő szükségeltetik
Röviden azt is írhattam volna, hogy sz@r minőség, de akkor az esetlegesen a topicot olvasó Könczöl tulajdonosok megharagudnának...
Talán egyetlen pozitívumot lehetne a javára írni: filmezésnél nem szükséges hozzájuk a mélynyomó.
Természetesen, ez az én saját véleményem! (a tévedés lehetőségét fenntartom, talán a füleimmel volt akkoriban probléma....)PS: azért, a SAL tól jobb minőség!
-
KMT
addikt
válasz
shouryuken #18631 üzenetére
"A számára kitalált költséghatékony PowerDrive-S(imple) – amelyben összesen 30 db alkatrészt (tranzisztorokat, ellenállásokat, tekercseket, stb.) sikerült kiváltani mindössze két db kvarc halogénizzóval – különálló, nagyobb feszültségű másodlagos szekundertekercsével a 150 VA-es toroid trafón továbbra is hihetetlen dinamikus teljesítményre képes minimális torzítás mellett, alacsony terhelőimpedancivál is. Mérések szerint 10 ms-os periódusban 8 ohmon 2x120 wattot ad le "
Mi a fenéről beszélnek ezek?
-
Warter
addikt
válasz
shouryuken #18635 üzenetére
Lefogadom, hogy Rotelt fog ajánlani.
-
AMDFan
addikt
válasz
shouryuken #18559 üzenetére
Átszámítva 95.000 forint párban, ingyenes házhozszállítással, újan, bontatlanul. Ez nagyon jó ár érte, itthon 125-ért árulják ugyanezeket. Az osztrákoknál készletkisöprés van, ha ezek elfogynak akkor marad a 2011-es sorozat ami pontosan kétszer ennyibe kerül
(#18558) KMT: már csak azért is bátran ajánlom, mert ha nem tetszik neki simán eladja annyiért amennyiért vette, vagy akár pár ezressel többért.
-
AMDFan
addikt
válasz
shouryuken #18554 üzenetére
Én ajánlok konkrét márkát is, szerintem ezt addig érdemes megvenni amíg még van belőle.
-
KMT
addikt
válasz
shouryuken #18554 üzenetére
Nem szeretnék konkrét márkát ajánlani, csak arra céloztam, hogy érdemes jobban körülnézni.
-
eclipse006
őstag
válasz
shouryuken #18551 üzenetére
Persze, hogy előre lépést jelentene, azért az a Wharfedale nem egy kategória a kiszemelt B&W-el.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Hobby elektronika
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Trollok komolyan
- Milyen okostelefont vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Linux kezdőknek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPad Pro 11" (3rd Gen) Profi teljesítmény, elegáns külsővel!
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest