- Légies iPhone halvány színei
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- MuziX blog: Kipróbáltuk a GGMM multiroom rendszerét
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eugene Roe
őstag
Imádnivalóak az általánoskodó válaszaid
de igen, nyilvánvalóan van benne költői túlzás. Mondjuk a +15db kiemelést 130 és 160hz-nél komolyan kíváncsi lennék, hogy milyen upgrade-del küszöbölnéd ki, vagy az egy vérbeli hifistának egy könnyedén negligálható semmiség csupán?
-
ktommy91
addikt
Köszi ismét. Valóban nem volt még szerencsém több százezres, milliós rendszerhez, szóval ami nekem szépen szól az másnak nem... (a fellengzős hi-fi sznobizmus határától távol maradva) A dobozok valóban nem olyan rockosak, de amit itt rock-ra ajánlottak és egy AVX-es hirdetésben a gyártó legjobban sikerült dobozai közül valónak neveztek(milyen lehet a többi...), abból nem jöttek ki a magas hangok. Ezek bár cseppet válogatósak de össze-vissz szeretem őket és ha egy kis EQ-val tudnék reszelni a hangon akkor megtenném. (Ezzel próbálkozok) Esetleg van valami tipped hogy mit tehetnék ezzel a két duplán nagykorú dobozzal? (belső átkábelezés, a bélelésének a babrálása vagy valami más)
-
-
De írtam ám....
Egy 10 kilós műmárvány lap, amely parafadugókon ácsorog. Lap és doboz között tüskék. Nem nagyon megy át rezgés a padlóla, csak ha maxon bömböltetném. Ettől még szólhat fosul, de eddig nem volt összehasonlítási alapom.(#95910) DonThomasino@ nem véletlenül van számtalan fajta állvány, különféle anyagokból, töltéssel, töltés nélkül, tüskével, golyóval, hangelnyelő lappal, stb. Egyébként nem kérdeztem volna meg...
-
szakibá...
senior tag
Most komolyan, ennyire nehezen érthető, amit mondok? Nem egy klipről beszéltem, hanem arról, hogy vannak nagyon halk és nagyon hangos anyagok is fent. Ha folyton tekergetnem kell a hangerőszabályzót klipről klipre, akkor ott jelentős eltérések vannak. Az egyik videónak szűk a dinamikája, a másiknak pedig nagy. Az egyik túl hangos, a másik túl halk. Comprende?
-
dgyuri0123
nagyúr
Gondolom, ha van ilyen, a " YT official" külön és pont oda készül. Mármint ami a mastert illeti. Érdekes módon CD-n sok olyan kiadványom van/volt, ami YT "verzióknál" lényegesen laposabb és gyengébb dinamikájú. Nem fura az senkinek hogy egy WB CD kiadvány miért szól "jobban" mp3-ban YT-ról? Vagy egy Stockfisch (pl Allan Taylor) miért lesz még "öblösebb", hogy a felső prezenszet szinte már nem is hallani, mert elnyom "mindent" a "mormogás"? Nekem mindegy végülis..
-
python1
veterán
Nálam van egyfajta hang,szeretem a dinamikus hangot,és szeretem a fülemhez lőni a rendszert,nálam nincs olyan,hogy lapos,száraz,dinamikátlan hang,általában igen jelentős a mélytartomány,de a túlzott felsőbb frequenciákat kifejezetten bántónak érzem.Nem titok,hogy szeretem ha egy hangsugárzónak erős a középtartománya,tonálisan úgy határoznám meg a nekem tetsző hangot,hogy inkább a közép és mélytartomány felé húzzon kicsit a hang.Mozinál pl THX-es mozihangot (cinema EQ) alkalmazom.
-
szazbolha
addikt
Valamit keversz... egy használt hangfalért lemennék Zalába meghallgatni, ha van vételi szándékom. Mentem is sok helyre, mikor ez volt terítéken.
(megdöbbentő milyen lakásokban jártam, ahol high-end cuccon halgattak zenét, vagy a hifis cuccok plafonig felstocolva - a feleségem gyakran ki van akadva milyen rendetlenség van náluk.... pedig az maga a rend így belegondolva)
Én a Heco 702-esre írtam hogy nem megyek le Zalába meghallgatni, mert olcsóbban megveszem az újat, úgy hogy háthoz hozzák.
Vagyis vételi szándék nélkül nem autózok fél napot egy Heco 702-es meghallgatásáért
Kispesten is volt egy eladó pár, de mire megtálaltam eladta a srác.
Na... öt megkértem volna, de neki is jeleztem volna, hogy nem vagyok potenciális vevő csak érdekel.
Abban meg bízok hogy egy új hangfalon rendben lesznek a szélek.
.
Amúgy igazad van, mert vettem már hibás hangszórót. Elbénáztam.
A vevő szó nélkül vissza vette, csak dupla autóút volt a részemről. -
szazbolha
addikt
OK, majd meg látjuk. (vagyis hallom)
.
Addig is aki youtube tesztelés alapján is tud véleményt alkotni hangsugárzókról (volt erről korábban szó), megnézné ezt a tesztet, köszi:
Canton Chrono 509 DC vs Heco Victa Prime 702
https://www.youtube.com/watch?v=UBNDDjE7YF0Én az ilyenben nem vagyok jártas, max annyit hallok, hogy a 702-es mélyei nincsenek túlhangsúlyozva, és alig különböztethető meg a két hangfal hangképe, jellemzői. Talán a 702-es ércesebbnek tűnik, a Canton meg laposabb.
.
Meghallgattam egy jobb fülessel is, de sokkal okosabb nem lettem. -
Aha, megnéztem. Szimpi. A helyzet viszont, hogy biztos nem fogok már beruházni a vinil bizniszbe. Se új futómű, se más bohóság. Kényelmesedtem, meg a világ is. Pc, tidal on, stress off.
Csak lett egy-két új lemezem, melyeket nem tudtam meghallgatni, mert ugye nincs miről jelenleg. Láttam az aprón egy cmbridge audio előfokot, cserélhető opa-kkal (van itthon pár fajta, még az elszántabb periódusomból). Arról van vélemény esetleg? -
Amikor vettem, ez volt Magyarországon a Linn Sondek
, Tesla áron. Bomba vétel.
Ráadásul kétségtelenül jó hangú futómű, a viccesen gagyi felépítése dacára.
Hangszedő Ortofon vms30 mkII, de odaírtam. Annál se nagyon lehetett itthon jobbat beszerezni a 80'-as évek végén, 90'-es elején, reálisan nézve.De a lényeg az előerősítő cucc. Láttam árgépen ilyen dynavox akármit, 14k körül. Megtenné?
-
Dorian
félisten
-
szazbolha
addikt
Nos én nem a tudással rendelkezők szortirózása véget tudnám a csillagozást elfogadni, hanem hogy még a gyanú se merüljön fel hogy a magamféle igen szerény emberek tudás nélkül tanácsokat osztogat(hat)nak,m ahogy az más "szakmai" topikokban is megfigyelhető.
Ha nem is dávid, de egy fekete csillagot elviselnék, hogy ez a téma ne kerüljön elő ismét. Már 2x is úgy volt mintha tanácsokat osztogatnék, pedig csak elmesélem a kalandjaim, mint guliver hifi országban.
.
Pl: hifi boltban vettem ezüstös ónt - mert az hifi és nem szól bele a hangba... Kérdem hány %-os, mondják 70, ok... kérdem van benne gyanta... NINCS, ezüstösben nincs. OK.
Utána elmagyarázzák hogy kell forrasztan,,, bólogatok (múlt évezredben mikroelektronikai vállalatnál is reszeltem a rezet egy darabig )
Na mindegy.. hazamegyek és füstöl az gyanta mentes ezüsttartalmú ön. Lehet a 70% ég ki belőle. De mi a maradék 30?
-
Szerintem ha 10-ből 8 ember hülyének néz akkor abban lehet valami. (múltkor a hangfalbekötést magyarázták el egy másik helyen - lehet nem horvát gyakorlóba kellett volna menjek lovaglás után kicsit izzadtan... dehát útbaesett na.) -
python1
veterán
Na ebbe beletrafáltál,de szerencsére gyorsan tanulok,és van autómatikus számítási lehetőség,közben természetesen mérések kontrolálnak a helyes irányba.De senki sem mondta,hogy egyszerű,én meg szeretem a kihívásokat és keresem is.A trinnov pl a kezedbe adja a kész megoldást,de azért sok milliót perkálni kell,én meg verejtékkel érem el azt,de ahogy a mondás tartja,a célhoz vezető út számít igazán,na jó itt a cél is.
-
python1
veterán
1 kis töredéke a tudásának,(https://www.minidsp.com/applications/advanced-tools/rephase-fir-tool),(https://www.minidsp.com/applications/advanced-tools/advanced-biquad-programming)sajnos én nem vagyok jártas ezekben a számításokban,azért tanulom,alkalmazom a minidsp-t.Beszédesebb maga a minidsp nálam,meg talán érthetőbb is.
-
fokukac
nagyúr
Abszolút stabil. És végül is jól is szól.
Köszi mindkettőtöknek.Ui. amúgy van egy másik kábel a lakásban, és most megnéztem annak csak 1,5 centis a dugó része, tehát annyi, amennyi itt belement.
Uui. Amúgy azt a kábelt GordonFreemN-től vettem, és azt azért nem tudtam használni, mert a másik felén villa van, ami pedig kicsi volt mindhárom hangfalampárom csatlakozójára... ezért megijedtem, hogy ebből is több méret van. -
törölt tag
de szép lenne
viszont komolytalan lennék a saját topikomban is, mondjuk ott is elszórakoztatnám magam, ahogy sokszor itt teszem
, vagy ez már túl öncélú? A végére rendszertani csoportokat szerveznék magamból magam köré, bizonyításnak mennyire hót mindegy ez az egész, de pont ott is, mint itt a hifi lenne a legkevésbé érdekes
Oh és nincs átjárás a totyikok között.
-
Ribi
nagyúr
Tök jó, hogy leírod, mitől lesz haladó az egész, majd utána úgy oltasz le itt embereket, megmondva, hogy ők hogyan hallgattak, vagy hogy nem, hogy az öröm nézni.
Írod itt a mit kellene meg hogyan dolgokat, akkor ne nullázd már le te magad az egészet 2 sorral odébb.
És megy a sírás, hogy milyen a szinvonal, mikor pont ugyan ezen emberek oltanak szénné másokat. -
Mathiask
senior tag
Ne magadból indulj ki, különbözőek vagyunk, különböző stressztűrő képességgel*, lehet te így reagálsz a stresszre, más meg másképp, vagy nem is véli stressznek. De ok, akkor hozzáteszem, hogy ha van olyan aki nagy stressznek éli meg és leblokkol, annak nem való, mert nem fogja megkülönböztetni a fehéret a feketétől az eget és a földet, a lepkefingot az atomrobbanástól.
Egyébként az utolsó mondatodban lévő sztorinak nem ez az egyetlen "megoldása" hogy a stressz miatt nem hallja a különbséget, hanem az is egy triviális megoldása hogy nem volt jelentős különbség a kettő között és ezért nem hallotta. Csak ezt nyilván nehezebb beismernie.* én azt tapasztalom hogy a stressz és az arra adott reakció magától is változik és fejleszthető is. Korábbi melóhelyemen néha nagy nyomás alatt kellett gyorsan és hibamentesen dolgozni és egy idő után jobban is mentek az ilyen esetek. Aztán egy másik melóhelyen még egy darabig megvolt ez a képességem, de sokkal ritkábban kellett használni és egy idő után észrevettem hogy elvesztettem ezt a képességet. Szóval ez se fix dolog.
-
-
szazbolha
addikt
"A műkő problémás anyag, nem véletlenül kerülik a használatát a hifiben "
-
Az látod lehet, de én méregdrága gránitot vettem, ami drágább volt mint a márvány. Mindezt két okból.
1. kocogtatásra jobban tetszett. (a műkő tompa volt, a márvány jóval szebb, de a gránít az igazán kőkemény volt.)
2. gránitből volt a legkisebb tábla, így olcsóbb volt mint a nagyobb márvány.A négyzetméter arányok(műkő : márv : gr): 10eFt : 30eFt : 40 eFt. + méretre vágás
A sarok csiszolás 5-8eft a gömbölyítés 10-15eFt /méter.
Ezt kézzel csinálják, ezért drága. Ott ahol automata gép van, nem programozzák át a kedvemért. Körbejártam a dolgot, és mindenhol jan-februárra vállalnak munkát, főleg mikor meghallják, hogy csak 2db 30x40-es kell. Nagyobb cégek nem is válaszoltak emailre, vagy telefonon elhajtottak.-
"Mint írtad, nem fekszik fel jól a parkettre,"
Igen, ezt valóban írtam, de még a gránit előtti állapotra, mert a Dalinak van egy tőmörfa talpa, ami valóban nem passzolt a parkettával, sík a síkkal.
A gránit alátét 3 helyen van feltámasztva klingerittel (értsd parketta és gránit között van), amely anyag igen tömör és keveset veszít méretéből nyomásra. (most kb. 1/10-ét se kapja annak amit egy csaptelepben kéne elviselnie.)
.-
A többit köszi.
A kő -tüske páros nálam sem vált be, pedig nagyon okos akartam vele lenni, hogy feltalálom a spanyolviaszt, de egyszerűn fogalmazva kellemetlenül szólt.
A plexit úgy gondolod, hogy hangfal -> tüske -> plexi -> kő? -
törölt tag
Köszi!
Szerintem is egy jó hangfalról van szó. Az a baj, hogy nem tudom eldönteni, mert nem igazán hallottam még ebből a kategóriából sok hangfalat, csak párat. Azok alapján tényleg jó, de nem mindenevő ez a hangfal az biztos. A mai popzene nem jól szól rajta, de amikor egy régebbi felvételt berakok, az tökéletes. Pop-rock műfajra nagyon nem ajánlott, viszont cserébe a komolyabb zenei műfajokon nagyon ott van.
-
Jaktrotte
csendes tag
Igen nézegettem az árakat, ezért is kértem segítséget, ha nem számítana a pénz akkor valószínűleg felbérelnék valakit aki összerakja. Mivel nem tehetem ezt meg így muszáj vagyok valahol elkezdeni (biciklizni is meg kellett tanulni és persze első autónak se ferrarit vesz az ember) időm van a munkám mellett, tanulok majd hogy egyszer "hozzáértő" legyek.
Azt gondolom nem lehetetlen mérföldkő.
salesman
köszönöm az idődet hogy utána néztél, megpróbálom felvenni a kapcsolatot az eladókkal, bár helyileg ezek nagyon messze vannak tőlem egy személyes próbára. :/ -
dgyuri0123
nagyúr
Értem köszönöm. Akkor nálam semmit nem kell csinálni, mert a parketta annyira egyenetlen, hogy kb ennyivel kellett korrigálnom az egyik hátsó lábat, hogy ne billegjen a doboz, szóval szimmetriáról szó nincs. Eddig azt gondoltam, ez nem a legjobb igy, de úgy tűnik pont így lett jó.
-
szazbolha
addikt
Köszi, nem földszinten van a szobám, de ha megszólal rendesen a dali akkor mindenhol hallják a mélyeit, a födém elviszi. Szóval az elcsatolás is lehet szempont.
.
Nem talppal/tüskével szeretném hangolni a hangfalat, de ha már rakok alá valamit akkor ne a mélyet erősítse, mert abból van elég. Mi lenne a megoldás?
Egyébként nagyon függ attól milyen zenét hallgatok, van ahol pont jó, de van olyan felvétel, ahol már zavar mert dorombolás helyett dübben, pedig mélykedvelő átlag user vagyok. -
Ezt ha elolvasod, akkor viszont a 3 db-ra szavaznak.
A typical arrangement would require a minimum of three (two under the front, and one in the center rear) ISO-PUCK mini units per speaker. If the speakers are light enough, three units is all you really need for effective isolation, while you can use four units to support heavier speakers. -
salesman
őstag
"Ötvenezres kategóriában teljesen vállalható. A mindenegyben eszköztől biztosan jobb. Tudtam volna Regát is ajánlani, de az száz felett kezdődik. Az erősítőnek phono bemenete nincs, ha jól láttam.., de természetesen lehet lehet ajánlani jobbat."
Semmit nem változtál az elmúlt egy évben, ugyanaz az okostolás vagy, mint az Audiolandon.
Befejeztem veled. -
alphamooncam
őstag
Elsőre is értettem amit írtál, és igazad van. ( Kivételesen
)
A lényeg a'la ami otthon van. Összedobtam, de egy szóval sem állítottam hogy ez hifi, mert nem az.
PC.
Aminek meg kell szólalnia.
Ezzel együtt állítom, hogy a PC-t használók 1%-nak sincs jobb hangkeltője csatlakoztatva.
Kérlek Ne kérd, hogy bizonyítsam, mert nem tudom...
-
Dare2Live
félisten
"Nem kell ide vájtfül, ez egy tipikus tévedése mindazon kívülállóknak, akik a lényegből semmit sem értenek."
Nem akartam folytatni a témát mert szerintem ez nálatok a hit és a kognitiv diszonancia erős egyvelege de hamár:
Amíg nem csak én meg jópáran akik ezek szerint "lényegből nem értenek semmit" hanem neves hangmérnökök, producerek, hifisták 99%+a elbukik a vakteszteken addig ez a 320kbsec vs lossless nekem egy olyan dolog amit ti beképzelegtek magatoknak.És a dolog szépesége, hogy megy a szájtépés néha személyeskedéssel keveredve miközben csak annyi kéne, hogy a linkelt vakteszten dobáljátok a 100%okat. De akár a 95%+t. Igen ti halljátok. Meg tudjátok különböztetni. Semmiből se állna bizonyítani, hogy de nektek ez simán megy ehez képest csak tépitek a szátokat. Mert nincs rá 10percetek. Vagy akármi. lol
-
Ribi
nagyúr
Emellett még van egy ilyen rész is:
PEN-vezető: a nullázás érintésvédelmi mód esetén az a vezető és/vagy vezetőszakasz, amely üzemi áramot és testzárlati hibaáramot is vezethet, tehát egyaránt ellátja az üzemi vezető és a védővezető
feladatát.
Megjegyzés:
A PEN elnevezés a védővezető (PE) és a nullavezető (N) elnevezésének összevonásából származik.A PEN-vezető csak a következő villamos szerkezetek valamelyikével legyen megszakítható:
- olyan (önműködő vagy nem önműködő) kapcsolószerkezettel, amely a PEN-vezetővel együtt a hozzá tartozó fázisvezetőket is megszakítja;Itt viszont hozzátenném, nem világos, hogy gyakorlatban mi is a PEN, mert habár benne van a PE, de akkor miért ütközik az előbb említett résszel.
Szerintem mindenki azt csinál amit akar, én nem szakítanám meg. Főleg azt le fek lapcsolgatni amikor épp hifizni támad kedvem, mert tényleg nem erre szánták. Na de sok lesz az off. -
Ribi
nagyúr
Lehet rosszul értelmezem, de szerintem ez azt jelenti:
3. VÉDŐVEZETÖS ÉRINTÉSVÉDELMI MÓDOK
3.1. Alapelőírások
3.1.1. A védővezetős érintésvédelem megvalósítása céljából a védendő testeket közvetlenül földelt védő
vezetővel (számottevő impedancia szándékos beiktatása nélkül) kell összekötni. Az egyidejűleg
érinthető testek védővezetőit egyenként, csoportosan vagy együttesen ugyanazon földelőrendszerhez
kell csatlakoztatni.
Megjegyzések:
1. Feszültségrelén keresztül földelt (a régebbi előírások szerinti feszültség-védőkapcsolás, FVK) védővezetőt ez új előírás
értelmében nem szabad alkalmazni. -
törölt tag
Malajziai keményfa, nehéz és szívós a beste. Általában terasz burkolatként látni itthon, de ritka az igazi kempas. Kapok majd pár kockát és kipróbálom azt is, eddig túl vagyok a bükk, akác, fenyő vonalon, de egyik sem tetszik. Még teszek pénzérmét a kockák tetejére és meghallgatom úgy is, aztán jövőhéten egzotikus fajták jönnek.
-
törölt tag
"Mióta nevezzük rezonátor létrehozásának, hogy egy basszreflex-rezonátort akusztikus ellenállással csillapítunk?"
Szép mondat. Szerintem gondold ezt még végig párszor!
Az a bizonyos akusztikai ellenállás minden frekvencián és hangnyomás szinten másként fog viselkedni, ettől lesz káoszos az eredmény. Tudom, hogy a hifisták imádnak mindent hangnyomás görbékkel magyarázni, de a korrekt tájékoztatás érdekében esetleg betehetnél egy fázis és torzítás görbét is.
-
Kiskokó
veterán
Helló
Igen, én is erre jutottam, hogy nem is értek hozzá és nem is érné meg az esetemben ezzel "szórakozni"
Igen a jobb oldali hangfal a sarokban egy nagy sarokablak előtt van ami között egy vékony függöny van csak.Köszönöm a válaszod, illetve mindenkinek aki segített vagy elmondta a véleményét.
Hát én a kábeles dolgokban hiszek is meg nem is, vannak belépő szintű kábeleim, de nagyon sokat nem akartam költeni rá,
Bocsi most melóból nem tudom pontosande
hangszóró kábelnek Triangel Opera vagy mi. akicósan 20k
Van valami ISOTEK zöld vezetékes tápkábelem akciósan kb 20k
RCA analóg Piros Audioqest akciósan kb 13k (1,5m)
Optikai ami a Minx XI hez megy az meg IBRA. (ez ugye a 10 méteres, 14k körül)Ismeritek ezt az IBRA márkát? Állítólag jó és olcsó. Kinézetre is minőséginek hat. HDMI kábeleim is IBRA-k
-
törölt tag
Most, hogy ezt végig is kellet gondolnom, erősen esélyes. Régóta hallgatom, festeni kellene. Festés előtt nem nagy ügy egy gége cső, aztán mégis. Falakon jutni a kis megszakítóig, bajos, marad a padlás, de onnan egyből a kismegszakító szekrény mögé kellene érkezni, ne legyenek már ott is kráterek, meg sok dzsuva. Majd eldől, osztva lesz ez, ráadésnek én hosszabbítót tuti nem alkalmazok, csak egy sima T elosztóval megoldom
Gyuri: Tényleg nem életképes egy ennyire drága kábel egy ilyen olcsó erősítőhöz. A legtöbb kommersz erősítőt egy ilyen kábelezés ki is fektetné. Sajátomat biztos, nem is próbáltam, tök felesleges. A libtec után nem lenne javulás, a piciket pedig javította, a libtechez képest is. Meghát valóban az ár, legyen 400k a két Tmp cucc, újban, kiszámolni csak a legolcsóbb Kondo-t hozzám, felesleges, 3 táp, digi, Ic, hf, ez lehet használtba is egy mila felett lenne
-
HUNNIA1920
őstag
Mit értesz spéci alátámasztás alatt?
Állványnak indult, de ami szóba jöhetne, az drága. Ear001 lebeszélt a DIY Townshend állványokról, a gyári nem jöhet szóba. Számomra az üveg állványok sem igazán számítanak, úgy tapasztaltam, hogy az akusztikának az üveg nem tesz jót. Van a szobában egy üveg dohányzóasztal, ha nincs bent a szobában a hangfalak előtt, jobb minden.
-
Kiskokó
veterán
Az hogy az bizonyítottan megmutatná a különbséget.
Mi változna meg? Minden
Onnantól fogva csak fehér kesztyűben tankolnék, csak balról jobbra kenném a kenyeret.
Tisztítanám a HDMI kábeleket a szebb képért, a mobiltöltőt a gyorsabb töltésért.Na jó befejeztem.
Elnézést
. Tényleg ne vegyétek fel, ezt már régebben is leírtam nekem mint mezei "hobbi" hifisnek és erős pesszimistának az ilyen dolgok egyszerűen Mesebelinek hangzanak.Mesélni viszont jól tudok.
(Igazság szerint csak szeretnék bekapcsolódni a társaságba csak nehéz, mert tényleg más szinteken mozgunk
)
Kercso -
Sajnos(neked) Fiú
Én komolyan mondtam, ha úgy van keress nyugodtan privátban.
Téged is láthattalak AVX-en, vagy csak Fapacit? -
alphamooncam
őstag
4 vagy 5 lépcsőben jutottam el az 59A-ig, folyamatosan hüledezve az eredmények láttán. ( Kismegszakítóm 16A-os )
Elsőre pont elméleti 80Wattos fogyasztást adtam meg, de olyan kis számolt vezető keresztmetszetet dobott ki, hogy "kénytelen" voltam váltani, és valós keresztmetszethez igazítani - növelni a teljesítményt - a betáplált adatokat, amíg ki nem jött ez a hihetetlen 59A.
Nincs fogyasztás mérőm, és nem tudom mennyit vesz fel a hálózatból, az egyébként minden, csak épp nem hagyományos erősítőm, de azért annyit tudok, hogy megközelítőleg 12Wattot tud leadni, de arról fogalmam sincs, hogy egyébként pl. mennyit fűt el.
"Már egy átlagos (60-80W) tranyósnál is megfigyelhető, hogy másfelesnél vékonyabb (hasonló minőségi szintű) 230V-os kábellel jól észrevehetően zavarosodik a mélytartomány, kezd dinamikát, lendületet veszíteni."
Ez nekem így túl általános. Van arról információd, hogy a példában említett tápkábel milyen felépítésű volt?
Az, a véleményed szerint kizárható, hogy a "vékony" kábel okozta zavarosodást, a párhuzamosan, egymás mellett futó vezető ereket érő "szennyezés" , pontosabban a "szennyezés" elleni védelem hiánya okozta?
-
alphamooncam
őstag
Köszi! Ezek szerint nincs konkrét tapasztalat.
Árnyékolás adott, lehetne akár a föld is. A megaherzes átviteli képesség a vezető tisztaságára utalhat.
Csavart érpárat öszzefognám, így alkotna egy érpár fázist, másik érpár pedig a nullát, a csavarás miatt pedig nem futnának soha párhuzamosan az erek.
Olcsó. 350 pénz/méter.
"– 1 kvadrát sovány lesz, és ezt valószínűleg szó szerint lehet majd érteni" Ez alatt mit értesz? -
szazbolha
addikt
Nem gondolok én már semmire... vettem egy kábelt oszt' majd jól kipróbálom.
Mondjuk a kísérlet eredményét megkérdőjelezi, hogy banándugozni fogom, pedig lehet jobb lenne a végét "cinezni" és úgy bedugni, hogy ne szálasodjon, meg nem oxidálódjon.
.
Volt egy sztorim, amiről az a véleményem, hogy létező fizikai jelenségek felületes ismeretéből a "boltban" (nem hentes, nem lidl, nem tesco) levezettek egy hifi hiedelmet az eladást megtámogatandó. Én érdekesnek találtam a szitut.
Akkor is mosolyogtam mikor az irányított kábelt magyarázták el nekem, azt is megvettem. Miért ne? Nagy baj nem lesz belőle.
Nem szoktam vitatkozni ilyeneken. -
szazbolha
addikt
OK, ez érthető.
.
Ma egy boltban elmagyarázták nekem, hogy miért jobb audióra a sok szálból fonott kábel, mint a tömör vagy kevés szálból álló hf kábel. Az alacsony frekvenciák belül futnak a magas frekvenciák meg a mikró szál felületén. ezért lesz szebb az amiben 40 db 0,1 mm2 szál van, mint amiben 10x 0,4mm2-es.
.
Bár elvileg tudom merre szaladnak az elektronok, de ebéd után volt. Pillogtam egy kicsit és vettem ebből is hogy majd egyszer kipróbálom.
Persze ha az olcsó aranyazott banándugó elrontja a leendő kábel tesztemet, akkor ez is hiábavaló volt. -
dgyuri0123
nagyúr
A jó "szakkereskedő" személye is kérdéses. Eleve gyanakodva figyelem/hallgatom azt a "szakkereskedőt", aki minden más gyártót "ócsárol". Egyesek szerint a "Sonus Faber nem tud hangfalat építeni", vagy az "Accuphase egy sz@r Sony", vagy a "McIntosh durva, nyomulós", vagy a "Mark Levinson ócska" mióta Kínában készül és így tovább a végtelenségig. A "közismert" szakkereskedők úgy próbálnak meg boldogulni, hogy a mások portékáját "járatják" le... ez az én tapasztalatom. Tehát elmegy aember' egy "igazabb" helyre tanácsért és máris otthagyhatna 1-2 milliót és még szinte nem vett semmit. Ez tény szerintem. Én még olyan helyen nem jártam, ahol ne javasoltak volna százezres tápokat, vagy százezres kábeleket, vagy milliós elektronikát. Ha azt mondod, hogy nincs csak 300 ezred, mindjárt hátralépnek kettőt és kezdődik a szájhúzás..
Mikor pár éve 200e környékén szerettem, volna dacot venni, nem volt egyetlen kereskedő sem, aki komolyan vett volna. De a kevésbé ismert, ellenben "közkedvelt" gyártók között is akad olyan, aki szerint szinte semmi nem jó, csak amit ő csinál... egyszóval, nem ennyire egyszerű a helyzet szerintem.
-
dgyuri0123
nagyúr
"keresek történetet a múltkor felvetett, Gyurit látványosan "nem érdeklő" probléma megoldására... "
Ezt most nem értem. A sajátom problémája látványosan érdekel, a másokét oldja meg más.
Nekem a gyógymódot a ZuAudio Libtec hf. kábele hozta el, ami talán végállomás lesz, merthogy nincs 300k-m használt Kondo-ra, vagy hasonlóan árazott alternatívára. De valóban volt egyfajta fényesség a hangjában, ami nem igazán tetszett (Studio 148 amúgy). A Libtec nagyrészt megoldotta ezt a gondot, habár lenne még mit cserélni (pl. erősítő), de nem nyomtatom a pénzt otthon sajnos, így egy következő 5 éves tervben talán megejtem a cserét. És persze ott vannak a "rossz"-"gyenge" felvételeim is, amikkel még nem tudom, mit lehetne kezdeni. Lehet az is egyébként, hogy nem annyira rossz az, csak nálam, mert volt már példa hasonlóra pont nálam. Ahogy javult a rendszer, úgy vált nagyon is hallgathatóvá pl. Chet Baker, Wes Montgomery, vagy Szabó Gábor...
-
törölt tag
-
tal-garius
aktív tag
Hello. Igazából ezt találtam 100-150e forintos kategóriában mindenre. Lemezlejátszókat egyáltalán nem ismerem. Tudom ha az embernek sok pénze lenne külön venné erősítő, (ha nincs beépített akkor előerősítő is), lemezlejátszó, álló v polc hangfalak stb. Használtat nem vennék.
-
Ribi
nagyúr
Mikor jutottunk el oda, hogy csak és kizárólag a kábel kapacitása számít?
Egy erősítőben amikor egy tranzisztort kicserélsz és kompenzálod a gate kapacitást, se lesz pont ugyan olyan. Nyilván tranzisztor nem egy drót, de van egy érzésem, hogy az összes kábel hangja között sem csak a kapacitás értéke számít.
Különben rákötnék egy állítható kondit és hopp bármilyen kábelt tudok szimulálni ... nem.bkercso : Mert bta1 ezt az értéket mondta?
Tehát ez is egy forum, ahol az ellenkezőjét állítja valaki.
Most akkor ennek a forumon mondott dolgoknak kellene hinni mert?
Mondhatnám, hogy én is építettem dolgokat, te is építettél dolgokat és akkor mikor lesz valaki hiteles?
Ezzel most ne érts félre, nem téged akarlak hozzám hasonlítani, csak kérdezem, mikortól hiteles valaki?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- ASUS ROG STRIX 850W GOLD Fehér / White Moduláris Tápegység
- TUF A15 FA506IU 15.6" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Samsung HW-QS700F 3.1.2 Hangprojektor (BONTATLAN!)
- TUF A15 FA507NUR 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7435HS RTX 4050 16GB 512GB NVMe gar
- ThinkPad T16 Gen2 16" FHD+ IPS érintő i7-1365U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Eszpresszóképes kávéfőző 15 bar nyomással
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest