- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
djsensore
tag
válasz
andorra #29875 üzenetére
Aham, értem. Én azért hagyatkoznék az adatokra mert nem hiszem hogy hasraütés szerűen irogatják rá a hangfal hátuljára, de ha mégis, akkor én pont azért vagyok, hogy higyjek neki.
Ez a DAC akkor magamévá tudható lesz, viszont ha amp is, nem fogja egy eq processzor "feljavítani" a hangomat?
Így is tolok rá még egy kis basszust, csak kérdezem -
bajnokpityu
félisten
válasz
andorra #29750 üzenetére
persze.minél többet tapasztaltam,annál inkább érlelődött meg, hogy így jár jól az ember,ha a forrásra költ. 40-50e Ftért már hosszan hallgatható dobozt kapni. 40-50ért milyen hosszan hallgatható forrásod lesz? magam csak lemezjátszót találnék ilyet, de az sem tökéletes ennyiért.
-
törölt tag
-
-
djsensore
tag
válasz
andorra #29625 üzenetére
Figyeltem, es olvastam. Nos néhány információ akkor kimaradhatott.
A külső hangkártyát már üzembe helyeztem, tehát USBről jön ki az adat, melyet át is állítottam 24bit/96khz re a Windowsban.
Innen azonban egyenlőre egy Basic RCA van megy bele az erősítőbe a hang. Ezt mihamarabb cserélni fogom mert van alap zaja, csak max hangerőn hallani de van. És ez eddig nem volt.A hangfalak a földön vannak gumi, vagy egyéb ismeretlen anyagú tüskéken amit hozzájuk kaptam, és fel kell hívjam a figyelmet arra hogy
1. Már nézelődtem, érdeklődtem DIY hangfalállványokról és szerintem meg is van a választás
2. Én a földön felszem, élek, mindent hasonfekve egy szivacson művelek amihez a tv a hifi vagy a laptop kell, így majdnem fejmagasságban van a hangfal. Nem pedig melléállok és 175centivel feljebb mögötte várom a csodát.A DAC azért volt kérdésem, mert nem tudtam belőni hogy a bizonyos fontossági sklálán merre található. De már így is sokat tanultam erről tőletek, köszönöm
Szerk: a hangfalak kb 10-15 centire vannak a faltól, az eddigi ismereteim szerint ez nyugodtan lehetne 30centi is
-
törölt tag
válasz
andorra #29605 üzenetére
Hát persze, azt hogy jobb-e annyival, végső soron ki-ki csak saját maga tudja eldönteni saját magának, ezért is fogalmaztam úgy, hogy az adott két DAC esetében általában az a vélemény, hogy jobb annyival a drágább, mint amennyivel drágább. Úgyhogy szokás szerint ki kell ábrándítsalak: egyetértünk, hehe.
(Szerk.: De azért "szerencsére" nem mindenben értünk egyet: a Meridian kihajítását még sokszor a szemedre fogom hányni!
)
(#29606) djsensore: No igen, az nagyon fontos dolog, hogy az ésszerű tervezésű házimozi erősítők tudnak korrekt sztereó üzemmódban működni, de az ár/érték arány kapcsán gondolj bele, hogy a tervezéskor és gyártáskor a pénzt, paripát, fegyvert akkor is 5+1 csatornához (és 5+1 csatornányi cubehőrhöz) kellett hozzárendelni, míg a sztereó erősítőnél ugyanannyi pénz, paripa, fegyver csak két csatorna (és két csatornányi cubehőr) között oszlik meg. Emellett, a hangzásideál is más, ha házimozi felhasználásról van szó, és más ha zenehallgatásról, tehát általában a tervezők is más hangzásképre törekednek a házimozi erősítők tervezésekor, amely hangzáskép azonban nem ideális a zenehallgatáshoz. Ezért van az, hogy azonos összegbe kerülő házimozi és sztereó erősítők között a zenehallgatási hangminőség általában sokkal jobb a sztereó erősítő javára. Mert az zenehallgatásra készült, a másik pedig házimozira.
Szerk.: Tehát az erősítőd nagyon jó vétel volt annyiért (az új áráért is egy elég jó ár/értékű házimozi erősítőnek számít, te pedig megkaptad mintegy harmadáron), de elsősorban házimozihoz jó vétel, és kevésbé zenéhez (de azért zenéhez se rossz, persze). -
djsensore
tag
válasz
andorra #29565 üzenetére
Akkor máshogy kérdezem. Van a számítógépem. Abból egy fülhallgató/hangszóró jack kimenetről bemegy RCAba a Technics SA-DX 940 front hangbemenetbea jel, onnan általános hangfalkábel a HECO Victa 301 földön álló polcsugárzóimhoz csatlakozik, és innen a fülembe ér a FLAC minőségű hanganyag.
Van amivel emelni tudom az esetleges hangminőséget?pl DAC, vagy külső hangkártya (van egy Creative Xfi 5.1, ha ez is), vagy bármi más megoldás? Furdall a kiváncsiság és még fiatal vagyok ebben a hobbiban -
törölt tag
válasz
andorra #29554 üzenetére
Ez csak egy asztali "állványka". Az új gazdáját hiába próbáltam rábeszélni, hogy földönálló állványt csináljon, mert ő is abba lovalta bele magát, hogy annak nincs elég hely a szobájában, így maradt az asztali "állványnál". Úgyhogy elvileg "nem is lenne hely" összehasonlítani egy igazi, földönálló állvánnyal.
(#29553) orbo: Ja, látom, hogy azt elfelejtettem hozzáírni, hogy a tüske esetében az "alátétül szolgáló" kitétel természetesen nem csak a szilárd alátámasztás funkciójára utal, hanem a jó tüskéknek az az elsődleges célja, hogy rezgésmentesítsenek. Egyrészt igyekeznek elérni, hogy a padlóból minél kevesebb rezgés jusson a hangdobozra, másrészt igyekeznek a hangdoboz működése által keletkezett rezgéseket minél inkább elvezetni a hangdobozról az állványba, a padlóba. Ennek révén egyúttal hangolási eszközök is, hiszen a különféle anyagú-konstrukciójú tüskék más-más frekvenciájú rezgések elfojtásában jeleskednek jobban, így megeshet, hogy bizonyos hangdobozokhoz az egyik fajta tüske jobb, más hangdobozokhoz pedig a másik fajta tüske. És ezek az egyszerű kis eszközök is olyanok, hogy vannak köztük, amelyekből egy készlet több tízezer forintba kerül, és ilyenkor néz az egyszeri ember, hogy mi a fene kerül ezeken ennyibe? Hát persze a hangminőségbeli változás, amit létrehoznak.
-
orbo
tag
válasz
andorra #29464 üzenetére
Haha, a kis poéngyáros. :-)
Természetesen állványon lesz, azért annyira figyeltem Rátok, hogy ezt leszűrjem és megértsem. Kisebb állványt szeretnék viszont, olyat ami kb. 30 cm-es, ez megfelelő lehet?
Antennát milyet javasolnátok a tunerhez, mert amit kaptam hozzá szerintem nem a legjobb. -
blattida
nagyúr
válasz
andorra #29331 üzenetére
Csak egy kérdés: hogyan optimalizálsz egy rendszert kábelek nélkül? Mert, szerintem, ha egy rendszert már optimalizált a hallgatója, akkor már a kábelek is megvannak.
vico03
Én azt tanácsolom, hogy köss be a rendszeredbe egy közönséges mkm villanyvezetéket(1,5-2,5 mm átmérőjűt) és hallgasd hosszasan, majd, ha már tudod, hogy az milyen és milyet szeretnél inkább, akkor kérdezd meg ismét, úgyis Te tudod, hogy mi tetszik neked. -
Tamoo
nagyúr
válasz
andorra #29221 üzenetére
Az igen olcsó koax lehetett.
Van némi elégedetlenség, nyilván ezért foglalkoztat, hogy mivel lehetne jobbá tenni. Bár itt már valószínűleg csak erősítő/hangfal cserének lenne értelme, amit meg nem fogok meglépni. Kezdődhetne újra az egész. Valahol meg kell húzni egy vonalat... Ha most a nulláról indulnék biztos máshogy csinálnék sok mindent. De feltételezem "kezdőként" más is elkövet ilyen hibákat, végigjárja ezt az utat. -
törölt tag
válasz
andorra #29138 üzenetére
Bocsi, Ozzy711 hozzászólására akartam reagálni.
Már beszereltem, így reklamálni úgysem tudok. A hangja tetszik. Bár center hangdobozba került, de a réginél mindenképpen jobb. A hangszóró mellé a kompenzált kifejezés is oda volt írva a weboldalon. Az jelentheti a felújított verziót?
-
törölt tag
válasz
andorra #29067 üzenetére
Nekem is az a véleményem, hogy ez gyakorlati kérdés. Van amikor érdemes (kell), van amikor nem érdemes (nem kell) előfokot alkalmazni. Az esetek többségében persze érdemes és kell.
(#29068) DDL: Jelenlegi rendszerem integrált erősítős, tehát nem tudok kísérletezni. De a saját tapasztalatom is és sok más hifista tapasztalatai is azt mutatják, hogy nem eleve tévhit az, hogy adott esetben elég lehet a végfok is a CD-játszó mögé. Az enyém is jobban szólt CD-ről előfok nélkül, mint előfokkal. Optimálisan illeszkedett a végfok (önmagában 80Watt) a CD-játszóhoz, tehát az előfok felesleges elem volt.
-
törölt tag
válasz
andorra #29040 üzenetére
Ez a félázsiai nép sajnos csak a felülről jövő változásokat fogadja el, felülről várja a pozitív változásokat, de azért remélem, hogy nem kell antidemokratikus eszközöket és rendszert felhasználnom, hogy ezt a félázsiai népet visszavezessem az analóg hanglemez hallgatásához...
-
törölt tag
válasz
andorra #29037 üzenetére
Vitatkozzanak mások, mi ketten már korábban megbeszéltük, hogy nem véletlenül szoktál rá a FLAC-ra az erősítődről "lejátszva", mert így neked jobban tetszik. Én már csak a mostani rendszered állapotát tudom majd meghallgatni, így csak valószínűsíteni tudom, hogy nekem a Meridian 506-tal jobban tetszett volna (meg is feddtelek, hogy hogy merted eladni).
Vásárold vissza a Meridianodat, és akkor csinálunk egy összehasonlító tesztet!
-
gorbep
senior tag
válasz
andorra #28666 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
De már csak a relét hozza a chineese post, a többi már meg van, úgyhogy kipróbálom. Lehet hogy az én fülem nem hallja a különbséget, vagy az én láncomban van gyengébb láncszem is...
A baj, hogy nehezen férek az állvány hátuljához, ezért nehezen cserélgetem a kábeleket...Tamoo 2 kábelt használ, és a hangfalnál cseréli, ami jobban elérhető, de nem szeretném tesztelni a végfokok zárlatvédelmét..... Már ha a Heed-ben van egyáltalán......
A ráköltöttem 1M-t, úgyhogy mindenképp jobbnak hallom effektus most nem fenyeget...
Andorra: Most hogy DIY kábelezésen töröm a fejem, találtam a CAT7 1200 Mhz anyagával megegyező 23AWG réz tömör zománcozott huzalt. Lehet hogy kisérletképpen csinálok belőle egy sodort kábelt.....
-
gorbep
senior tag
válasz
andorra #28658 üzenetére
Én nem hallottam különbséget, és már sokan próbálgatták. (pedig itthon talált 0.5A-es ezer éves beoxidált shrack relére kötöttem) Az omron 10A-es telj relé speciális kontaktus bevonattal. Én nem rakok külön csatlakozókat ,mert az plusz fölösleges kontaktus, a kábeleket direktbe a relére forrasztom. Olcsóbb is, meg korrektebb megoldás. A relé átmeneti ellenállása 25mOhm, ami elhanyagolható. A tekercs meg sztereó üzemmódban nem kap tápot, mivel a táp az AVR kapcsolt dugaljába van dugva (így kapcsoló sem kell...) így nem zavarja a minőségi sztereo jelet. Ha elkészül állok egy vak A/B próba elébe!
Dorian: nem lesz doboz, csatlakozó, belső kábel...semmi!!!![
Minden kábel direktben a relére lesz forrasztva, lezsugorcsövezve. A relé a földön lesz az állvány mögött. A jelző piros led-jén még rá is lehet kukkantani, ha valakit az állapota érdekel.
A plusz kábel az AVR-ből a reléig bármi lehet, de nálam 2*40 cm +2 nakamicsi banán
Már mindent megvettem, az ezüstözött ónnal sincs 6e Ft!
-
Dorian
félisten
válasz
andorra #28653 üzenetére
Pedig az. Az én példám a Denon 2809, ami a Marantz 6xxx sorozatával van egy szinten. Egy használt, jól megválasztott 40-50ezres sztereó jócskán, sokkal jobb hangot ad. (Ugyanazt a külső DAC-t feltételezve)
Most nyáron egy darabig nem volt sztereóm: 1-2 hónapig nem igazán volt időm zenét hallgatni, aztán később pedig a mozierősítőt használtam arra is. Már majdnem meggyőztem magam, hogy nem is olyan rossz, meg bőven megfelel. Aztán Nebulo múltkor kölcsön adta az egyik Fine Arts-át, volt csodálkozás, meg "nem értem hová tettem a fülem eddig" mondatok. -
törölt tag
válasz
andorra #27208 üzenetére
Azért vannak bizonyos alapelvek, de azontúl persze próba-szerencse a tervezés folyamata.
No de ez így van az egész hifiben. Mondjuk a mérnök-hificégtulajdonos kigondol valami kapcsolást adott alkatrészekből, aztán meghallgatja az eredményt, és kigondolja, hogy azért a hangért mennyit kérhet a vásárlóktól. Csinál egy másik kapcsolást, aminek a gyártása ugyanannyiba kerül, aztán meghallgatja az eredményt, és kigondolja, hogy azért a hangért mennyit kérhet. A két ár között esetleg óriási különbség van, pedig a bekerülési költség ugyanannyi. És ez még a jobbik eset, mert sokszor a pocsék hangminőségért is jó magas árat kérhetnek, ha jó a külcsín és a marketing. Az sajnos jóval ritkább, hogy magas hangminőséget kirívóan olcsón kapjon meg az ember.(#27209) bajnokpityu: Van egy sajátos "amerikaias" Audioquest hangkép, az biztos, de a Type-ok azért valamennyire kilógnak ebből. (Nem olyan hajde nagyon, de azért érezhetően.) Valószínűleg általában a Harmann-Kardon-ok és JBL-ek/Infinity-k/Polk-ok környékére tervezik őket, ami nem pozitív, de a Type-ok kicsit mások.
-
-
wep
tag
válasz
andorra #26837 üzenetére
Örülök én neki, hidd el... A régi Jamo Studioknál sokkal szebben szól, az emberi hang lényegesen élethűbb. Basszusban picikét kevesebb, de ez a kevés sokkal jobb, nincs elkenve. Arra lettem volna csak kíváncsi, hogy tulajdonképpen mit is vettem
A Canton mint gyártó milyen szintet képvisel ebben a kommersz kategóriában? -
bajnokpityu
félisten
válasz
andorra #26525 üzenetére
Nekem meg az a tapasztalatom,h a 2309es denonnal (ami a gyártó skáláján alsó-közép kategória) élvezetesen lehet zenélni, ha HDMIn kapja a hangot. Így a jitter a készülékeken kívül ki van küszöbölve. Ha nem a hibát keresem, akkor tökre tudom évezni. Simán libabőr.
Ugyanakkor, ha az a cél, hogy minél kevesebb hiba legyen a láncban, akkor a HM erősítőnek,mindenestül húznia kell.
-
Dorian
félisten
válasz
andorra #26523 üzenetére
Tehát kérdezed, vagy kijelented?
Különböző arányszámot nem írok, mert van amit használtan vesz az ember, van amit újonnan (ill. bizonyítani és meggyőzni sem áll szándékomban senkit), a tapasztalataim alapján kijelenthető tények:Denon 2809-es mozierősítőm, -erről is nagyon jó teszteket olvasni és a maga nemében valóban jó hangja van- (új listaára 330.000Ft volt) beépített DAC-ját a Zero DAC (új ára 45.000 volt, bár mintha azóta emelkedett volna) agyonverte, a Lupus (új ár 60.000Ft) ennél sokkal jobb, tehát az is. A használtan 30.000-es Rotel sztereó, mint erősítő volt sokkal jobb a Denonnál (bár alapállapotában a mélye nem tetszett) a jelenlegi Hivox erősítőm (használtan 50.000) meg sokkal jobb a (nem tuningolt) Rotelnél.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
andorra #26455 üzenetére
Harmadrészt, pont a "garancia" miatt, Zoli csak olyat vállal el, amin tuti,h egyértelműen tud dobni. Ez nem hangolgatás, hanem mindenben jobb lesz utána.
Anno a 44se malacom jobb volt,mint a 840. (840es egy sokat látott példány volt, vékonka hanggal- ennek pont nem volt torz a magasa, de egyáltalán nem volt mélye). Nem volt mindenben jobb a malac, de összességében inkább azt tartottam volna meg. Szóba került mindkettő tuningja, és csuklóból vágta rá Hivox Zoli,h felejtsem el a Malacot, azon csak kicsit tud javítani, a roteleken meg nagyon sokat.
Így lett rövid Malaccal a barátságom, és árából bőven kijött a tuning. Aki eladta nekem a Malacot, elképedt a végeredményen. "Megérkeztél" mondta. Háát, ha nem is,de egy évig nagyon jó haverom volt a 840es roti.
-
Dorian
félisten
válasz
andorra #26453 üzenetére
Na akkor: Én és a Rotel
Sok éve, még a házimozis korszak előtt volt az első Rotelem (840bx4) aztán a kitérő után Bajnokpityu ugyanilyen Roteljét hallottam, tuning után is. Ekkor vettem a 940-est, már eleve azzal a céllal, hogy tuningoltatom. Aztán épp volt a használtpiacon egy Hivox erősítő nagyon jó áron, így azt megvettem, a 940-et eladtam.
Meggyőzni senkit nem akarok - sajnos a Rotelben és a Hivoxban sincs részvényem - csak a véleményemet, tapasztalatomat mondtam el.
Érvem sincs, csupán hallottam a kérdéses erősítőket, előtte-utána. Ezt több fórumtársunk is elmondhatja, a véleményü(n)k pedig egyezik a Rotel tuningolása után hallottakról. -
Dorian
félisten
válasz
andorra #26434 üzenetére
Te nem olvasol, csak írsz? Bajnokpityu néhány hsz-sal korábban megadta a választ. Az ok nem feltétlenül ez, de a tények magukért beszélnek. Volt 840, 940 Rotelem is, hallottam tuning előtt, után. Ismerősök is és egyöntetű a vélemény. De lehet látni, hogy csak kötözködni próbálsz, tapasztalatok híján ez különösen visszatetsző.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
andorra #26428 üzenetére
Ki tudná hozni.
Csak azonos márkacsoport (volt) az elektrocompaniettel, és nem kéne túl jónak lennie, nehogy elérjék már házon belül a drgát.. Konkrétan jó minőségű alkatrészek vannak bennük (alps potik, nichicon középkategóriás kondik, fémházas kiöntött trafó,stb..., de néhány kirivó hülyeség van belül, szinte világít a többihez képest. Pl opamp előfok, kerámia kondik jelútban.Másik, meg erről elfelejtkeznek, hogy elmászik a nyugalmi áram, ezért másfél órás melegedési időt eredményez. (normálisan 40-50perc)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- EAFC 25
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- iPhone topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bittorrent topik
- Mini-ITX
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest