-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
DonThomasino #88865 üzenetére
Inkább akkor, ha van amp in is.
A preamp out az az előerősítő kimenete. De ha nincs amp in (amplifier input), akkor az előerősített jel rögtön megy gyárilag a végfokra is. -
törölt tag
válasz
DonThomasino #88790 üzenetére
Úgy értettem, hogy már réges-régen kitalálták a dolgot, de megváltást ez sem hozott, így nem is igazán terjedt el. Az autóakkuk többsége lakótérben nem használható, (méregdrágán) lehet venni a feladatra alkalmas (pl. spirálcellás) típusokat. A töltés automatizálása nyűgös és a tiszta áramként emlegetett energia útjában ugyanúgy feszültségstabilizátorok állnak, mint a többi megoldásnál. Az olcsó megoldások (gagyi powerbankok) brutális mennyiségű elektromos zajt termelnek. Ha igazán jó minőségű és praktikus akkus áramforrást szeretnél, az bizonyosan drágább lesz egy komoly lineáris tápegységnél és szerintem nem is ad többet.
-
Ribi
nagyúr
válasz
DonThomasino #88787 üzenetére
Ott is van fesz konverzió, annak is megvannak a nyűgjei.
-
törölt tag
válasz
DonThomasino #88780 üzenetére
Itt is igaz, hogy mielőtt feltaláljuk a spanyol viaszt, érdemes utánaolvasni a témának. Akkus tápellátást sokan használtak már, 6-8-10 évvel ezelőtt komoly divat volt, aztán lassan kiszorult. Én is játszadoztam vele 2-3 éven át, végül meguntam a szenvedést és lebontottam. Az akkus megoldás egyáltalán nem egyszerű és nem is problémamentes. Én ma már azt mondom, egy jól eltalált, korrekt analóg tápegység jobb eredményt adhat alacsonyabb áron, stabilabb működés mellett.
-
Dorian
félisten
válasz
DonThomasino #88785 üzenetére
Az akkumulátoros tápolásnak megvannak a saját gyengeségei, problémái. Nem jobb, csak más.
-
Ixion77
addikt
válasz
DonThomasino #88783 üzenetére
Olyat láttál már akinek a tápkábel csupaszon jön a kismegszakítótól a mennyezetről függesztve? Merthogy ilyen tudom hogy létezik...
Töltésben meg nem a pénz a gond, hanem a macera. Minden este felrakni az összeset töltőre, minden reggel leszedni és visszacsatlakoztatni... Persze lehet hogy vannak aki megcsináltatják az inasukkal, de ők nem szoktak erre a fórumra írogatni.
-
Ixion77
addikt
válasz
DonThomasino #88780 üzenetére
Azokat tölteni is kell ám...
Meg aztán miből gondolod hogy nincsenek fanatikusok akiknek tele van? -
Ixion77
addikt
válasz
DonThomasino #88778 üzenetére
Kitalalálták. Létezik sokféle.
A lítium akkuk új saját problémákkal rendelkeznek.Régen olvastam hogy az autóakksi a legjobb megoldás, csak nagy, nehéz és macerás.
-
Dorian
félisten
válasz
DonThomasino #88759 üzenetére
Tippem szerint nyugodtabb, de valószínűleg sáv-határoltabb hangra lehet számítani.
-
AMDFan
addikt
válasz
DonThomasino #88755 üzenetére
Nem okoz gondot.
-
törölt tag
válasz
DonThomasino #88621 üzenetére
Nekem van.
-
Ixion77
addikt
válasz
DonThomasino #88390 üzenetére
Jó az úgy. Ha a hűtőborda annyi, valószínű az IC-k sem sokkal melegebbek. Azoknak meg ennél sokkal magasabb szokott lenni a hőtűrése.
-
DonThomasino
veterán
válasz
DonThomasino #88245 üzenetére
Na kivágtam a hátsó részt a szekrényből.
Van egy kis panel hőmérőm azzal 43 fokot mérek az erősítő tetején,
pár óra használat után a 22-24 fokos szobában.Rendben van ez így, vagy ez már nem ajánlatos melegnek minősül?
-
bkercso
nagyúr
válasz
Akusztikailag erősíti a mechanikai zúgást a bútorlap, ahogy átvezi a rezonanciát. Úgy is mondhatjuk, hogy nő a rezonancia hanggá alakulásának hatásfoka, mert nő a felület. A hűléssel viszont szerintem nincs gond, ha hátul is marad egy 5-10cm.
-
p76
senior tag
válasz
És az alatta levő zárt rész nem fog rezonátorként funkcionálni?
Az enyémen ha ráteszed a kezed, csak úgy érezni a dobütéseket
Tényleg nincs valami rezgéscsillapító erősítő lába alá?
-
Ixion77
addikt
válasz
DonThomasino #88260 üzenetére
Egy bármilyen venti bőven megteszi. Ha minimális légáramot csinál az már több mint elég.
Ha meg nem csöves erősítő, és nem éri el a hűtőbordák hőmérséklete a 60 fokot terhelve akkor még az venti se feltétlen szükséges.Racionálisabbnak tűnik mögé rakni a ventit és előre fújatni a levegőt, mert úgy nem látszik. De ha szereti a család a ventik látványát akkor a te megoldásod jobb
-
törölt tag
válasz
DonThomasino #88254 üzenetére
Hőmérővel.
Próbából vedd le a készülék fedlapját, burkolatát, úgy nem fog megfőni egy zárt polcon sem! (Már ha el tudod viselni a meztelenség látványát.)
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
DonThomasino #88253 üzenetére
Van aki padlón tárolja az erősítőjét.. ehhez képest az a nyitott polc atombiztos védelmet nyújt.
Viccet félretéve, én minimum kivágnám hátul, mert így nincs semmi cirkuláció. De így is melegebb lesz az optimálisnál, csak az nem mindegy, mennyivel. Az erősítő tetején van nagyon nagy méretű perforáció, szerintem nem véletlenül. Oldalt teljesen zárt, tehát onnan sosem fog rendesen szellőzni. Itt láthatók még a kényes részek.
-
törölt tag
válasz
Míg a védelem engedi, működni fog a készülék, de az élettartama határozottan csökken a magasabb hőfok miatt.
-
karmaresz
senior tag
válasz
Attól is függ, milyen erősítőt teszel bele és kétoldalt marad-e hely legalább a passzív szellőzésre.
Mielőtt nekiállnál a nagy átalakításnak, szerintem tedd be egy órára az elképzelt helyére, majd bekapcsolás, esetleg terhelés mellett kézzel ellenőrizd tízpercenként, mennyire melegszik, vagy forrósodik fel. Amerre a perforációi, hűtőbordái vannak, arra mindenképp érdemes helyet hagyni.
Nálam, kényszermegoldásként egy A osztályú erősítő volt picit nagyobb helyen, de hátulról teljesen nyitott polcon. Nem volt gondja abban a két évben. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Ezt a kezelésiből ollóztam ki. :
"Choose the installation location carefully. Avoid placing it in direct
sunlight or close to a source of heat. No naked flame sources, such
as lighted candles, should be placed on the unit. Also avoid locations
subject to vibration and excessive dust, cold or moisture. The unit can
be used in a moderate climate.
This unit must be installed on a sturdy, level surface. Do not place in a
sealed area such as a bookcase or in a cabinet. Do not place the unit on
an unstable surface or shelf. The unit may fall, causing serious injury to
a child or adult as well as serious damage to the product. Do not place
other equipment on top of the unit.
Due to stray magnetic fields, turntables or CRT TVs should not be located
nearby due to possible interference.
Electronic audio components have a running in period of around a week
(if used several hours per day). This will allow the new components to
settle down and the sonic properties will improve over this time."Egyértelműen nem javasolt a zárt helyen való elhelyezés.
-
mpo
veterán
válasz
Hasonló bútornál leszedték az ajtót és lett elég hely.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Aktív szellőztetéssel oké, amúgy szvsz nem.
-
bkercso
nagyúr
válasz
DonThomasino #88113 üzenetére
Dehogynem, jó a koax is. Ilyen kis frekin nem számít a kábel impedanciája.
Más számít, pl. a mechanikai felépítés, h ne mikrofóniázzon; vagy a szigetelés anyaga és a kialakítás geometriája a szórt kapacitás miatt, ami a forrásod kimenetét terheli. -
Ribi
nagyúr
válasz
DonThomasino #88113 üzenetére
Szerintem az interconnectek nagy része coax.
Coaxból van sokféle.
Illetve legtöbbször coax kábelnek a TV antenna típusú drótját nevezik, aminek 1 szál megy a közepén, de audióban (interconnectnek) nem ilyet szoktak használni, hanem fonott belsőset. Illetve akár olyat aminek 2 drót megy a belében, de az elvileg már nem coax. -
bkercso
nagyúr
válasz
DonThomasino #88105 üzenetére
A kábel az vezeték+csati, legalábbis így értettem.
Analógnál mindegy, csak azt nem hívjuk koaxnak. -
B-enji
tag
válasz
DonThomasino #88101 üzenetére
-
Ribi
nagyúr
válasz
DonThomasino #88105 üzenetére
Digit kábelnél van szerintem nagyobb jelentősége a 75 ohmnak, analógnál kevésbé. Legtöbb rca csati ezzel amúgy sem hiszem hogy foglalkozik.
Van aki coax kábelekkel szereli, van aki sima 2 vagy több erő dróttal. Mindegyikre találsz pro és kontra érveket. -
bkercso
nagyúr
válasz
DonThomasino #88101 üzenetére
Igen, de digit adattovábbításnál fontos, hogy ne legyenek nagy impedanciaváltások, mert onnan visszaverődik a jel (nő a jitter). Szóval pl. 75 ohmos kábelhez 75 ohmos vezeték kell, ugyanakkor lényeges, hogy a csatik is 75 ohmosak legyenek!
Rövid, <20cm vezetéknél azonban ennek nagy jelentősége szerintem (tapasztalatom szerint) nincs.
-
bkercso
nagyúr
válasz
DonThomasino #88096 üzenetére
Nem. Az áram zárt hurokban folyik, vagyis amikor az egyiken megy, a másikon jön.
Kivéve az antennákat, ahol a kábel kapacitása miatt nagyfrekvenciás és kis erősségű váltóáram folyik egyetlen éren. Ez ellen a jelenség ellen nyújt védelmet az árnyékolás. -
törölt tag
válasz
DonThomasino #88096 üzenetére
Mit is szeretnél kérdezni?
-
bkercso
nagyúr
válasz
DonThomasino #88049 üzenetére
Akkor ne ezt használd.
-
bkercso
nagyúr
válasz
DonThomasino #88047 üzenetére
A sub out le van vágva, és összegezve a 2 (vagy 5), csatorna. Ez egy vonalkimenet szokott lenni erősítőkre.
Mi a gond? -
bkercso
nagyúr
válasz
DonThomasino #88045 üzenetére
Mélynél nem, mert arra nincs irányhallásunk (jóval közelebb vannak a füleink a hullámhossznál).
-
bkercso
nagyúr
válasz
DonThomasino #88039 üzenetére
Nem. Csak minőségi, fémházas legyen az RCA-elosztó.
-
bkercso
nagyúr
válasz
DonThomasino #88037 üzenetére
Megteheted, nem gond.
-
salesman
őstag
válasz
DonThomasino #87951 üzenetére
Szerintem is jó ötlet és nem csak az indulásnál.
Ha pl. 2 forumtársnál is látom ugyanazt a kütyüt, akkor elkezdek utánanézni, tanulmányozni stb.
Szerintem mindenki feljeszti a rendszerét, tegye fel az a kezét, aki az elmúlt évben, semmit nem vett!Imho kéne csinálni egy táblázatot ahol a hangszedőtől a hangfalig minden eszközt fel lehetne vezetni.
Természtesen nem f...k méregetésről lenne, de pl. én is kiváncsi lennék néhány fórumtárs berendezésére.
Hátha egyszer egy bemutató teremben meg tudnám hallgatni XY fórumtárs ABC típusú hangfalát. -
gordonfreemN
addikt
válasz
DonThomasino #87945 üzenetére
Csak ide simán írd be válaszként erre és egy pü-vel pingelj meg.
Privátban ne tárgyaljunk egy ilyen közösséget érintő témát. -
törölt tag
válasz
Attól, hogy valaki birtokol valamilyen összeállítást, az még nem lesz "jól bevált rendszer".
-
karmaresz
senior tag
válasz
Ha ez sokaknak segít, akkor persze!
Szívesen csemegézgetek én is néha ilyeneket.
Mivel teljesen eltérő ízlések találkoznak egy ilyen topikban, érdemes a kezdők kedvéért feltüntetni, hogy ez csak iránymutatás, valamint az egyéni preferencia sokkal többet számít, mint a mások által megfelelőnek ítélt berendezések. -
Snoop-y
veterán
válasz
Ebbol a szempontbol is jo de pl en is eleg kivancsi vagyok meg neha nem emlekszem kinek milyen rendszere van pl ha cserel valamit ,hogy huuu vettem uj hangfalat neha tok jo latni ,hogy ok de milyen erositoje is van hogyan is nez ki akkor a teljes lanc?
Szoval reszemrol otlet tamogatva
-
karmaresz
senior tag
válasz
DonThomasino #87945 üzenetére
Biztos elhangzott, csak lemaradtam rólam de mi lenne ennek a konkrét célja?
Aki meg akarja ezeket osztani, az az aláírásában is elhelyezheti.
Ráadásul, ha nagyon sok rendszer bekerül, sűrűn kell majd szerkesztgetni a változtatások miatt. -
gordonfreemN
addikt
válasz
DonThomasino #87775 üzenetére
Ha jó ötletnek gondoljátok és a topikgazda társaim is jó ötletnek tartják, hogy emiatt módosítsuk a kezdő hsz-t, akkor írjátok össze egy hsz-be folyamatosan gyűjtve és amikor elkészült, akkor betesszük a kezdő hsz-be.
Vagy valami ilyesmi. -
Snoop-y
veterán
válasz
DonThomasino #87780 üzenetére
En tamogatom jo otlet
-
fehér_ember
addikt
válasz
A cuccaidhoz beírhatod, ha akarod.
Tápkábel: Isotek Evo 3 Premier (gyári), Isotek Evo 3 Sequel (szerelt); elsődlegesen forráshoz, másodlagosan erősítőhöz. Erősítőmhöz jó volt az "olcsóbbak" közül pl. a Furukawa.
Firewire: Audioquest
USB: Supra
Készülék összekötő (rca-rca): Harmonic Technology Pro Silway II, picit elmarad tőle de jóval olcsóbb volt a szintén HT Precision Link illetve a Furutech CA22pa
Készülék összekötő (jack-rca de pl. fejeskábelnek is felhasználható): Oehlbach mp3!
Hangfalkábel: Acoustic Zen Satori, kicsit elmarad tőle de jóval olcsóbb a Vandamme Hifi Series 4mm² -
Snoop-y
veterán
válasz
Nem merem megegyszer leirni aki akarja majd megkeresi korabban beirtam
-
fehér_ember
addikt
válasz
DonThomasino #87767 üzenetére
Biztos vannak ökölszabályok újonnan vásárolt cuccokra kitalálva. Amit persze meg lehet/szabad szegni.
Ha viszonylag keveset fektettél be eddig használt cuccokra, akkor akár úgy is járhatsz mint én, mármint a kábeleimre (tápkábelek + firewire (másnál meg usb) + készülék összekötő + hangfalkábel) is kiadtam annyit mint amennyibe a dac+erősítő+hangdobozok kerültek.
Viszont ha te a kábelek cserélgetésével nem tapasztalsznál javulást, akkor meg tök fölösleges arra költened.Fontossági sorrendről se egyértelmű beszélni, mert ha pl. igen rossz minőségű kábeleid vannak akkor az általad vázolt is jó lehet. Tehát hátulról visszafelé. Ha viszont már tűrhetőek a mostaniak is, akkor meg talán pont a fordított sorrend a célszerűbb.
(#87768) Ixion77
Végre ismét elárulja valaki a sajátját -
Ixion77
addikt
válasz
DonThomasino #87767 üzenetére
Szabadon alakíthatja mindenki ki a neki tetsző filozófiát. Van, aki úgy veszi, hgoy a kábelezés egy önálló egység a rendszerben, ezért annyit költ rá, mint egy erősítőre, vagy hangfalra. Én azt vallom, hogy a rendszer teljes árának 10%-a jó iránymutató. Tehát ha 1Mft a rendszer, akkor 100eFt a határ az összes kábelre együttesen.
Szerintem 2-1-3, de az 1-2-3 is jó. Persze van, aki szerint meg a tápkábel a legfontosabb.
Bónusz: Én kábel ügyben DIY-hívő vagyok. Pl. egy csatlakozó nélküli, Duelund drótból készített hangfalkábelt vagy jó csatlakozókkal ellátott Cardas-ból készült interconnectet meglepően nehéz überelni kereskedelmi gyártmányokkal, még akkor is ha az árkülönbözetet nem vesszük figyelembe.
-
fehér_ember
addikt
válasz
DonThomasino #87763 üzenetére
Elsősorban a te pozitív tapasztalatod
Aztán hagyatkozhatsz mások pozitív tapasztalatai-ra is, vagy mehetsz anyagminőségre is. Szerintem az "elején" egy monokristályos rézzel már nehéz mellé lőni.
Ha teheted azért ne adj ki túl sok pénzt vagy inkább használtan vásárolj, mert ha esetleg pl. nálad sem működik valamiért ez a kábel mizéria, akkor nem buksz rajta annyit ha a nyakadon marad, vagy ha túl kell adnod rajta.
Persze azért az sem mindegy hogy honnan indulsz, miről akarsz váltani, és hogy mennyit szánsz rá -
Ixion77
addikt
válasz
DonThomasino #87763 üzenetére
Ismerőseid véleménye, marketing hatékonyság, márka szimpátia, vastagság, ár, szín, rugalmasság, csomagolás, anyagminőség, felépítés, hatása a hangzásra, szinergia a rendszereddel.
Kb. ebben a csökkenő fontossági sorrendben...
-
Ribi
nagyúr
válasz
DonThomasino #87756 üzenetére
Háát, tápkábel egy eléggé érdekes téma. Van aki azt mondja az is nagyon fontos, meg van aki azt mondja semmit sem ér egy jobb kábel. Főleg amikor a PCB-n vékony rétegeken megy több amper, de táp esetén már fél amper is megy azon a csesző dróton akkor fontos a vastagság
-
migabi24
nagyúr
válasz
DonThomasino #87756 üzenetére
Semmi köze az árnyékolásnak a kapott jobb hanghoz az csak egy + védelem nálam pl be sincs kötve mégis sokat dobott a hangon, a jó tápkábelnek a gyárihoz képpest nagyobb az átmérője és jobb minőségű a vezető anyaga, az utolsó m számít a legtöbbet bárhova dugod jobb hangot kapsz
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
DonThomasino #87755 üzenetére
Ezek puszta tények. Ha végül nem lesz meg a szinergia erősítő és hangsugárzó között, egyiküknek mennie kell és inkább a Vincentet adom el, mint a Proac-ot. Nem tudom, mikor van "gombhoz kabátot" esete, de úgy gondolom, a Proac "egy-két fokkal" magasabban áll a "rangsorban".
Tápkábel kérdésedhez: Nem hátrány a komoly árnyékolás. A végső szakaszon elég sok szemetet össze tud szedni a tápkábel (is), így fontos az árnyékolás és persze a vezeték, dugók, érintkezők anyagminősége sem elhanyagolható.
-
Snoop-y
veterán
válasz
DonThomasino #87748 üzenetére
Analog stereo erosito. Nekem a nagytesoja van nagyon szepen szolnak a Vincentek
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
DonThomasino #87745 üzenetére
Igen, (egyelőre) maradt.
-
törölt tag
válasz
DonThomasino #87691 üzenetére
Mit értesz illesztés alatt? Ha arra gondolsz, hogy érdemes-e egységes kábelezést használni rendszeren belül, akkor határozott igen a válaszom, nekem ez mindig bejött. Minél többféle kábel van a láncban, annál kiszámíthatatlanabb és esetleges a végeredmény. Pl. így (is) születnek azok a rendszerek, amik bizonyos zenékkel egész élvezetesek, másokkal meg szörnyűek.
-
Ixion77
addikt
válasz
Újévkor pedig nem szabad mosni, mert szerencsétlenséget hoz. Lencsét viszont kell enni, különben elveszted a vagyonod.
vagy nincs igazából ilyen szabály? -
gordonfreemN
addikt
válasz
IC-t maximum az erősítőhöz lehetne, de ez inkább csak hangfrekvencia feletti jelátvitel esetén szükséges.
szerk:nem tudom volt-e már, de tudnátok ajánlani egy viszonylag kis átmérővel (<5) rendelkező és viszonylag jó hangú unbalanced IC kábelt?
-
fehér_ember
addikt
válasz
DonThomasino #87682 üzenetére
Én eddig azt szűrtem le, hogy egy jóféle ofc-s és egy monokristályos réz közt minimális különbség van az utóbbi javára, de ha az árkülönbség nagyon-nagy akkor "anyagilag nem éri meg" váltani. Ami még ezek után hozzá tud tenni az szerintem a "jóféle ezüstözött vagy külön ezüst szálakat is tartalmazó" de ez általában mégföljebb van árban és természetesen itt se mind azt hozza amit elvárnánk, úgyhogy nem egyszerű ha nincsenek megbízható tapasztalatok.
Ami mostanában kósza gondolatként még megfordult a fejemben az az, hogy esetleg ebből az egyébként jóféle ezüstözött tápkábelnek valóból venni vagy 2x3m-ert és tenni vele egy próbát hangfalkábelként. Legrosszabb esetben meg 1,5m-es tápkábelek válnának belőle ismétPersze ez utóbbi is elég zsebbe nyúlós történet.
(#87683) dgyuri0123
Úgy gondolom hogy bizonyosan vannak olyan ezüstözöttek is amik jobbak nála, de az is biztos hogy rosszabbak is vannak szépszámmal. Még tippem sincs hogy ez mitől függ, esetleg csak rétegvastagság kérdése-e. -
fehér_ember
addikt
válasz
DonThomasino #87677 üzenetére
Úgy néz ki.
Nekem viszont pl. már azóta nincs igazán kedvem a hangfalkábellel "vacakolni" mióta a vandamme hifi series 4mm²-esem és az acoustic zen satori-m közt minimális különbséget véltem kihallani. -
salesman
őstag
válasz
DonThomasino #87548 üzenetére
Szép darab, ezen fog szólni ma este az O Tannenbaum?
-
nostromo73
tag
válasz
DonThomasino #87482 üzenetére
nem próbàltam mèg..
dgyuri
..tetszik bàr sok össze hasonlitàsi alapom nincs 120-rol levolt akciózva 67 re így nem variàltam
Egy jó ic kàbelt ajàlnlhatnàl olyasmit ami levegős hangú mèlyben pontos megfogott
-
karmaresz
senior tag
válasz
DonThomasino #87460 üzenetére
Azon gondolkodtam, hogy egy Oppo BDP-93 lehet hogy megfelelne az elvárásaidnak.
[link]
Használtan olyan 70-90e Ft között már lehet találni. Egész jó benne a DAC, van USB bemenet zenének és kellemes kis mindenes lejátszó, ha TV-re tudod kötni. -
fehér_ember
addikt
válasz
DonThomasino #87467 üzenetére
Nekem úgy tűnik hogy ez önmagában csak cd lejátszó + dac, tehát nincs benne külön lejátszó egység a cd-n kívül azaz a fájlaidat pc-vel kell lejátszani ami meg összeköttetésben kell legyen usb kábellel ezzel a csodamasinával, és akkor a pc felismeri hangkártyának a cambridge-t, és így megkapod az azur 851c 2.0-ás analógján a zenét. Ebben az esetben meg szerintem a pc felel a formátum támogatásokért, azaz szoftvertől és hardvertől függően bármit lejátszik.
De olvass róla teszteket, vagy vásárlás előtt kérdezd a forgalmazót vagy a volt tulajt.
-
fehér_ember
addikt
válasz
DonThomasino #87464 üzenetére
Hát ja, abból a kérdésedből hogy: "Jól sejtem hogy ő pl nem tud ?"
Elég nehéz ilyen dolgokat mint formátum támogatás kiolvasni; de említhetnék akár önnálló lejátszást is usb-ről; főleg mivel előtte csak a dac-ként való használhatóságról érdeklődtél.
Amúgy a legtöbb különálló dac az amúgy nem lejátszó, szóval valamivel lejátszod a digitális anyagot, ráküldöd a dacra, ami meg átalakítja analóggá hogy halljad. Persze vannak olyanok amik lejátszásra is képesek. De épp ezért először magadban tisztázd le hogy mit is szeretnél, aztán mintha hülyegyerekekkel beszélgetnél, szép aprólékosan tedd fel a kérdéseidet. -
Ear001
addikt
válasz
De tud, ezért nem is hívják CD játszónak, de ott is van feketén-fehéren a leírásában.
-
karmaresz
senior tag
válasz
Tényleg nem vagyok tapasztalt ezen a téren. 18 éve egy Sony DCP-XA20ES szolgál ki legnagyobb megelégedésemre. Masszív futómű, a DAC-ot meg megoldom másként.
Nincs időm most visszakeresni, így nem tudom, mit is szeretnél lejátszani usb-n keresztül. Ha csak sima mp3-at, akkor lehet találni megfelelőket olcsón.
Ha Hi-Res állományokat, akkor nehezebb helyzetben vagy.
Keress rá googlin: CD player with usb input aztán csemegézz.
Kínaiakban lehetne érdemes körbenézni. -
karmaresz
senior tag
válasz
DonThomasino #87457 üzenetére
Így van. A dedikált futómű általában mechanikailag tökéletesített, a rezgések elnyelése és kiküszöbölése érdekében.
Mivel árkategóriát nem írtál: [link]
és most még akciós is.
Nem ismerem a piacot, biztos lehet olcsóbban is találni egyébként. -
karmaresz
senior tag
válasz
DonThomasino #87451 üzenetére
Amelyikben nincs, az általában "futómű" néven szokták emlegetni, ennek csak digit kiemente van DAC csatlakoztatásához.
-
Ear001
addikt
válasz
DonThomasino #87451 üzenetére
Persze, hiszen az alakítja analóggá a CD digitális jeleit. Viszont a legtöbb kívülről elérhetetlen, nem tudsz a CD játszóra dugni USB-t, optikát, stb.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
DonThomasino #87426 üzenetére
Akkor még inkább nem értem. Lehet, a SF -ek szeretik a CA-t.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
DonThomasino #87423 üzenetére
Hmm, nem vagyunk egyformák. Ahány CA-t hallottam eddig, egyik sem jött be igazán, viszont Primare-ból mindegyik tetszett és sosem az analizáló hangjuk miatt, hanem épp a simaságuk miatt. Azt meg pont nem tudom, a Toy miért szeretheti jobban a CA-t.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
DonThomasino #87421 üzenetére
Van aki ezt szereti, de nekem száraz, analizáló volt a hangja. Primare I22 első pillanattól fogva barátságosabb, folyékonyabb, de semmivel nem dinamikátlanabb... dióhéjban.
-
krichd1
addikt
válasz
DonThomasino #87377 üzenetére
Van, de egyikkel sem érdemes foglalkozni.
-
Snoop-y
veterán
válasz
DonThomasino #87377 üzenetére
Mas bennuk a DAC chip meg persze biztos van meg par kulonbseg.
-
törölt tag
válasz
DonThomasino #87143 üzenetére
Jelszintben, impedanciában, csatlakozóban más, ráadásul a fejhallgató kimenetre érkező jel átküzdi magát a komplett végfokozaton is.
-
MasterMark
titán
válasz
DonThomasino #87141 üzenetére
Arra gondolok, hogy ha nincs main-in, akkor a "végerősítő" előfokán ismét keresztül megy a jel.
Azt nem tudom milyen funkcióra gondolsz, és hol lehetne kiválasztani.
-
MasterMark
titán
válasz
DonThomasino #87139 üzenetére
Hát tisztán nem, de lehet dugni sima bemenetre is.
-
MasterMark
titán
válasz
DonThomasino #87137 üzenetére
Main-in.
-
válasz
DonThomasino #87135 üzenetére
Igen.
-
válasz
DonThomasino #87133 üzenetére
Alacsonyszintű jel, amire elsősorban végfokot köthetsz.
-
Snoop-y
veterán
válasz
DonThomasino #87118 üzenetére
A magic seriaban ket kulonbozo chip van 8740 es 8742
De ez onmagaban nem hataroz meg tul sokat. Inkabb az hogyan van implementalva milyen software-t szuroket hasznalnak etc.
plusz te most 2 mediaplayert hasonlitasz 2 DAC -hoz.
-
Snoop-y
veterán
válasz
DonThomasino #87116 üzenetére
Erre ember nem tud oszinten valaszolni. Azt mondjak a 851 jobb. Hogy annyival jobb e amennyivel tobbe kerul? Vagy hallod e ezt majd a te sajat rendszereden? Sarlatansag volna azt mondani ,hogy de de de valaszd ezt. Ha van modod hallgasd meg oket.
A chip mas mindkettoben de onmagaban ez nem jelent semmit.
-
krichd1
addikt
válasz
DonThomasino #87099 üzenetére
Xonar ST-nél mindenképp jobb DAC-ot javaslok. PC esetén legalább legyen egy normális USB kimeneted és egy alacsony zajú táp.
-
s4tch
veterán
válasz
DonThomasino #87097 üzenetére
Nem.
Szerintem abból indulj ki, hogy ha bármilyen irányba fejlesztesz, a Minxet el fogod adni.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
DonThomasino #87013 üzenetére
Jó kis erősítő. Árát szerintem megéri, ha ragaszkodsz az újhoz. Hasonlóan árazott CA-hoz képest melegebb, barátságosabb hang, de nem csak CA-hoz képest, hanem sok más erősítőhöz képest is.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
DonThomasino #87013 üzenetére
Sokan dicsérik a márkát, én a 237-et hallottam, az végül is tetszett, tehát nagy hibát nem véltem felfedezni. Hangilag. Funkciók tekintetében nem tudom mit tud. Integrált az biztos.
-
s4tch
veterán
válasz
DonThomasino #86991 üzenetére
Igen, de ennek olvass alaposan utána. Anno szemeztem vele, egy bugos, lassú, közepes hangú készülék képe rajzolódott ki a netes tapasztalatok alapján.
-
Ear001
addikt
válasz
DonThomasino #86981 üzenetére
És mit csinálnál vele, mert a Minx-et nem tudod rádugni?
-
s4tch
veterán
válasz
DonThomasino #86978 üzenetére
Az egy rendes hangfal, illene valóban jól kiszolgálni.
[link] - eladóval találkoztam egy fejhallgatós találkozón, szimpatikus arc volt. Egy próbát egyeztetnék vele. Megmaradna az egy dobozos rendszered és a kívánt funkciók, vélhetően sokkal jobb hang mellett.
-
s4tch
veterán
válasz
DonThomasino #86971 üzenetére
Fejhallgatós rendszerben hallottam többször DacMagicet és Dacmagic Plust is. Egyiket sem tartom kiemelkedően jónak azért az árért, amennyiért kaphatóak, legfeljebb használtan, alkalmi vételként szerezném be őket. Hangfallal nem hallottam egyiket sem.
Abból indultam ki, hogy a 851A új itthoni ára rendelkezésre áll. Mennyi a kereted, és milyen hangfalhoz illesztenéd a rendszert? Használtban is gondolkodsz? Utóbbi szerintem erősen ajánlott.
-
Snoop-y
veterán
válasz
DonThomasino #86971 üzenetére
Viszont megert minden forintot
-
s4tch
veterán
válasz
DonThomasino #86956 üzenetére
Miután a Minxnek nincs analóg (illetve digit) kimenete, preampként és futóműként is használhatatlan. Nem fogsz tudni mögé bepakolni semmit. Ez persze nem hiba, inkább egy olyan jellemző, amin nem tudsz változtatni.
Ha fejleszteni szeretnél, akkor nagyjából két irány játszik: keresel a Minxhez jobban passzoló hangfalat, vagy eladod a Minxet, és veszel helyére forrást, erősítőt, akár egy dobozba integráltat. A Minxet pár éve vásárlási szándékkal meghallgattam, az integrált egybe-mindenek között szerintem nem ennek volt a legjobb hangja. Ha jobbat szeretnél, és maradnál Cambridge vonalon, akkor szerintem a CXN és egy nem belépő erősítő megérne egy meghallgatást. A CXN-nek van elég USB aljzata, valamint (digitális) preamp funkciója, tehát elvileg akár egy sima végerősítő is köthető lenne mögé, és a CXN-ről állíthatnád a hangerőt. Viszont ha a 851A árát el tudnád költeni, akkor rengeteg opciód lenne. Pl. akár eladni a Minxet, egy 851A elé bekötni egy Pi vagy "kocka" alapú streamert/USB lejátszót. Vagy keresni használtan egy Linn egy dobozos eszközt, amire csak rádugod a hangfalakat. Vagy venni egy Teac NT503/505 eszközt, ami tudja a Minx érdemi funkcióit, csak épp jó a hangja, és mögé bármilyen, ízlésednek megfelelő erősítőt.
Egyébként én is jártam hasonló cipőben, csak Marantz vonalon. MCR611 van otthon, nagyon nézegettem mögé és helyette mindenfélét, aztán inkább megtartottam az asszonybarát eszközt, és vettem egy pár alkalmi vétel hangfalat. Egyelőre bőven elégedett vagyok vele. Pedig volt nálam kölcsönben több erősítő, volt is, ami hallhatóan jobban szólt a Marantz vonal kimenetéről, de abból a pénzből, amiből a minőségi hangfalcserét megoldottam (20eFt...), esélytelen lett volna forrást vagy erősítést érdemben fejleszteni.
-
Ear001
addikt
válasz
DonThomasino #86956 üzenetére
Milyen funkciók kellenek neked? Phono fokozat? Milyen bemenetek? Optika, USB? Koax?
-
s4tch
veterán
válasz
DonThomasino #86934 üzenetére
Mindkettő integrált erősítő (+ a Minxben van hálózati lejátszó is), mindkettőben van analóg bemenet, így elvileg mindkettő be tudja tölteni a végfok szerepét. A Minx - ahogy Ear is írja - nem tud előfok lenni, lévén nincs sztereó analóg kimenete.
Nem lenne egyszerűbb, ha leírnád, mi lenne a cél? Pl. hogy sikerült pont ezeket kiválasztani, minek neked külön előfok és végfok, illetve miért nem egy konkrétan erre a célra kitalált előfokot, illetve egy végfokot választanál ezekre a célfeladatokra?
-
Ear001
addikt
válasz
DonThomasino #86934 üzenetére
Nem, mert a Minx-nek nincs olyan kimenete, amivel tudnál csatlakozni egy akármilyen erősítőre, legyen az integrált, elő vagy végfok. A Minx az egy komplett egybe hifi torony.
-
Ear001
addikt
válasz
DonThomasino #86928 üzenetére
Az előerősítő nem képes meghajtani hangdobozt - ezért nem integrált erősítő. A végfok hiányzik belőle.
-
krichd1
addikt
válasz
Az integrált erősítő előerősítő+végerősítő egyben. A többiek már jól körbemagyarázták.
-
válasz
Az előerősítő sok mindent jelenthet, az eredeti értelmezés szerint az előerősítő vonalszintre erősíti a gyenge jeleket. Pl egy lemezjátszóhoz általában szükség van phono előerősítőre. Mikrofonoknál is van ilyesmi. Vagy pl egy PC-s hangkártyában is előerősítő van, hisz a DA konverziós chip kimeneti jele önmagában eléggé gyenge szokott lenni.
A másik jelentése szerint egy olyan eszköz, aminek sokféle bemenete, és ezek között lehet választani. Ez igazából nem is előerősítő. Legfeljebb tartalmaz előerősítőt, pl ha van phono bemenete vagy digitális jelet képes analóggá alakítani.
Végeredményben ott vagyunk, hogy minden bemenettel és kimenettel rendelkező audio elektronikát lehet hívni előerősítőnek.
Persze ha az ember pontos akar lenni, akkor csak a céleszközöket nevezi annak, pl phono-előerősítő, mikrofon-előerősítő, stb.
-
bkercso
nagyúr
válasz
DonThomasino #86925 üzenetére
Ha min. 10k bemeneti impedanciával rendelkezik, meg tud hajtani 1k-nál kisebb impedanciát és van hangerőszabályzója, akkor már hívhatjuk előerősítőnek.
Ahogy a végfok vagy fejeserősítő, úgy az előerősítő is lehet diszkrét félvezetős, integrált, csöves vagy hibrid felépítésű.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest