Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Kernel

nagyúr

válasz gaspi #9063 üzenetére

[I]"A getdata és az easyrecovery is látja, de nem tud vele kezdeni semmit"

"...csak újra szeretném partícionálni, az adatmentést akkor már én is meg tudom oldani."[/I]

Bámulatos ez a magabiztosság, de valamit nagyon félreértesz. Az említett adatmentő programok nem igényelnek partíciós táblát az adatok szektorokból való kinyeréséhez, illetve összerakosgatásához. Arról nem beszélve, hogy ilyenkor valóban nem tanácsos semmit írni a vinyóra. Pusztán a partíciós táblába ugyan firkálgathatnál, sokat nem kavar, ha megfelelő programmal teszed. A Windows nem megfelelő, mert közben kicsit beleír magába a partícióba is. Arányaiban nem sok adatot tesz tönkre ilyenkor, de néha az is számít, ha pont azt írja felül, amit nem kéne.

Nem tudom, mit lát a két program, a vinyó jelenlétét látni kevés, szektorszinten is látni kell. Szektorok tartalmát diskeditorral, vagy hexedittel is meg lehet nézni (ezek alapbeállításban read-only nyitják meg a merevlemezt), amennyiben hardveresen jól működik az eszköz. Ha belefagy a program, nem tudja megnyitni, vagy nem látszik semmi értelmes/értelmetlen adattöredék, akkor van a gond.

Új hozzászólás Aktív témák