Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• misx

senior tag

Lassan egy hónapja vettem egy Samsung 320 gigás vinyót az eBoltból (SATA2, 16MB Cache), aminek kattogott a fejegysége (win telepítőben formázás meg is állt), visszaküldtem, kaptam helyette egy WD-t, ugyanilyen paraméterekkel (a beszállítójuk nem tudott samut küldeni) és ez is rossz. Sőt rosszabb, mivel első alkalommal látta a BIOS, majd mikor kiléptem belőle és újraindult a gép - hogy wint telepítsek a lemezről - akkor a telepítő be sem jött, a hardvervizsgálatnál lefagyott. RESET, majd elöjött az azóta fenálló probléma, hogy a bootnál KÉPTELEN felismerni a vinyót, FAILURE a válasz és nem enged tovább, F1-re WAIT... felirat és áll, BIOS-ba nem enged belépni. Visszatettem a régi vinyót is, az sem segít, mégha az van a bootra állítva, akkor sem.

A hiba egyébként mechanikai eredetű ennél is, mert a lemez felpörög, de utána mintha leállna és nyekereg egy picit (hasonlít a fejkattogáshoz, csak halkabb).

Na és most jön a KÉRDÉS:
    1. verzió: ilyen szerencsétlen vok és a csere vinyóm is döglött, ergo gyári hibás. Mehet vissza . :W
    2. verzió: Lehet-e hogy az én gépemben van a gond? Eléggé kizártnam tartom a táphibát, a gép tökéletesen működik a CHIEFTEC GPS350EB 101A tápommal, meg akkor sztem az ATA vinyó is kipurcana. Egyébként kipróbáltam utána ATA-SATA átalakítóval is, hátha szar a SATA tápkábel, de ugyanaz a helyzet. :(

Szal ha a 2.verzió esetleg vmilyenképpen életképes lenne, akkor szóljatok lécci. Thx.

Új hozzászólás Aktív témák