- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
OP-ToTo
aktív tag
Elolvastam az összefoglalót, de pár dolgot nem értek belőle.
- Miért kell egyedire állítani a színbeállítást?
- Mi az az Nes windows? Nekem Win 10 van.
- A tv-m 29 Hz-re van állítva a windows szerint
- Mit várunk a madVRtől? Mire jó? -
stanley00
tag
Én ezt értem és nehogy félreértsd nem veled kötözködök csak így nincs semmi értelme a megállapításnak. Ha nem képes megjeleníteni akkor mit kell érteni a támogatás alatt. Ez olyan mintha egy full HD TV-re azt mondanám, hogy támogatja a 4K-t csak nem képes megjeleníteni.
-
PuMbA
titán
válasz
stanley00 #24995 üzenetére
Ugye a HDR specifikációban szerepel a nagyobb színtér (DCI-P3 vagy BT.2020) és a nagyobb fényerő. Na most az ilyen 180k-s HDR TV-k színtere pont ugyanakkora, mint a nem HDR TV-ké, tehát Rec. 709-ben utaznak és a fényerejük sem sokkal nagyobb, mint a nem HDR-es TV-ké
Ezeket könnyen ki lehet mérni megfelelő műszerrel és sok tesztoldal ki is méri. A HDR támogatás ezen TV-k esetében annyit jelent, hogy a HDR videókat lejátssza, de vajmi kevés vagy semmi különbséget nem látsz az SDR videókhoz képest a nagyobb UHD felbontást kivéve.
[ Szerkesztve ]
-
hm15
senior tag
4k Netflixhez kellhet jövőben 4GB-os kártya, mivel követelményként említik.
Full HD tévéhez bőven elég a 2GB verzió és még éppen elég 4k filmek full HD képre skálázásához. Legalábbis ma használatos madVR algoritmusokkal.
1080-2160p madVR felskálázáshoz meg úgyis kell 6-8GB-os nagyon erős VGA.
-
PuMbA
titán
válasz
smekone #24989 üzenetére
Támogatja, de csak 24Hz-en, valamint ez még nem jelenti azt, hogy 4K videókat is tud lejátszani, csak annyit, hogy meg tudja jeleníteni az asztalt meg a weblapokat, de egy 4Kvideó lejátszásához minimum 20-szor több számítási kapacitás kell, mint például egy böngésző megjelenítéséhez
Ugyanúgy, ahogy 4K-ban se tudsz játszani a kártyáddal, hiszen ahhoz még a mai csúcskártyák is lassúak. A támogatás sosem azt jelenti, hogy tudja is. Például sok olcsó TV támogatja a HDR-t, de megjeleníteni nem tudja.
[ Szerkesztve ]
-
tomic
addikt
Oké ez eddig stimmel. A kérdés az az,hogy hogy ismeri fel a madvr őket?
Tehát a "profil auto select rules" helyre akkor ugyan úgy be kell írjam ugyan úgy a pl:else if (deintFps > 25) and ((srcWidth <= 960) and (srcHeight <= 540)) "540p60" parancsot?
Profil nevet meg értelemszerűen ugyan úgy beállítani az összesnél.Tehát ha csinálok alprofilokat mind a 3 résznél akkor ahol az sd volt, akor az összes sd legyen ami rá vonatkozik?Lehet félre értettem tényleg. Egyenlőre ismerkedek vele.Szeretném majd megérteni mit mire érdemes használni.
-
hm15
senior tag
Processing fül alá mikor elkészíted a Profile csoportot, akkor duplicate vagy rákattintva jobbegér Add profile paranccsal létrehozol felbontás alprofilokat, mint SD,HD,720p,1080p,3D. Ezután mindre állíthatsz image enhancement szűrőket külön.
Viszont valamit félreértesz, az élesítő képjavító csak full HD-hez ajánlott, mert az alacsonyabb felbontású videón a zajokat és a tömörítési hibákat fogod felnagyítani ocsmány végeredménnyel. Crispen edges vagy Adaptivesharpen 1080p-hez való, vagy nagyon alacsony beállítással 720-hoz, de én ahhoz már nem használnám. Tehát csak jó minőségű filmehez, full HD-hez kapcsold be és együtt soha, tehát vagy Adaptivesharpen vagy crispen edges. Régen nekem is hozzáértő maximum 0,2-0,3-at ajánlott, mert a filmes zajt is élesíti, ezáltal növeli.
Alacsonyabb felbontáson luma skálzás fontos, image doubling, ezek mind mennek az 560-on ajánlott maximumon.
Error Diffusion lehet mindenhol 2, nem kell profilozni.
[ Szerkesztve ]
-
smekone
tag
Sziasztok!
Nem rég vettem egy TV-t LG55sj810V-t és rá van kötve a PC-re ( AMD Phenom II X4 B55 ill egy Sapphire Radeon HD7850 2GB OC edition)
Megcsináltam a beállításokat amik az első HSZ-ben vannak és FullHD filmek lejátszásánál nincs is gond tökéletesen mennek akadásmentesen, viszont most letöltöttem egy UHD filmet és akadva megy, sajnos nézhetetlen.
Tudnátok segíteni, hogy milyen beállításokkal próbálkozzak? Nem ismerem se a madVR-t se az MPC HC-t , tehát teljesen nem értek ezekhez a beállításokhoz sajnos.
Nagyon hálás lennék ha a lefekvés előtti filmezés össze jönne
-
tomic
addikt
Akkor maradok ennél a kártyánál.Ha a 4K elterjed akkor ráérek lecserélni.
Madvr profilozásban kérnék segítséget,mert elakadtam egy apró részletben.
Ha megcsinálom a különféle felbontásoknak a profilját a scaling mellet és ezeket be is állítom(sd,hd,fullhd,és ezekben a különféle fps) akkor ugye ezekhez vonatkozik a chroma,image up-down,upscaling.Ez eddig stimmel is.
Viszont amit nem értek az az,hogy ha pl beállítom a "processing" résznél pl a crispen-t akkor azt hogy tudum külön profilozni csak az sd és az hd filmekhez? A fullhd-nál nem használnám.
Vagy pl a ""rendering" résznél a ditteringet. Error Diffusion 1 vagy 2 lenne pl.Mindegyik főrésznél "processing,scaling,rendering"ugyan azt a profilt kell belőni és ugyan azokkal a nevekkel és automatán felismeri?
Vagy hogyan kell? -
X2N
őstag
Üdv!
Belefutottam ma egy problémába, de sikerült megoldanom, gondoltam leírom hátha valakinek segít és nem kell fél napot szenvednie vele. Kerestem itt a topikban de nem találtam leírást rá leírást. Nem vagyok annyira otthon ezekben a codec-es dolgokban. Ha esetleg valaki tud jobb megoldást ne tartsa magában.Nem tudtam lejátszani egy 4K H.265 HEVC kódolású filmet, akadt. A H.264-es 4K filmeket lejátsza. Media player Classic-t használok, az alap EVR kimenet beállítással. Videokártya egy GTX980Ti, nem támogatja az említett kódolást. Telepítettem a madVR-t, MPC-ben beállítottam h használja a madVR-t.(Kell mert nélküle fakó lesz a kép a HDR miatt.) De még így is akadt. MadVR-ben beállítottam a scaling algorithms mappában az image downsampling/upsampling-nél hogy DXVA2-t használjon. Így már folyamatos volt a kép de pár másodperc után elkezdett akadni, a GPU 2D órajelre kapcsol valamiért videó alatt. Nvidia vezérlőpultban teljesítménycentrikusra kell állítani a profilt, és így már folyamatos volt a lejátszás. Szóval nem kell semmiféle codec pakkokat telepítgetni és elveszni a beállítások rengetegében, csak egy MPC-t és madVT-t és azt beállítani.
[ Szerkesztve ]
-
droti25
őstag
Teljes madVR beállítás mentést hogyan tudok csinálni? Van erre mód egyáltalán?
-
droti25
őstag
Tényleg a rendering érték meddig mondható jónak?
-
hm15
senior tag
válasz
droti25 #24971 üzenetére
Nem mindegy a tévéd felbontása.
4k tévén 2160p-n hagyd. Scalinget visszavenni amennyire lehet. Legkönnyebb ha csinálsz 2160p 24p profilt, ahol a VGA határáig lemész. Ha még így is nagyon kevés a kártya DXVA-ra raksz mindent, HDR-t átengeded.
1080p-s tévén 1080p23, 1080p24 stb, értelemszerűen. GeForce 1050 kb ua mint RX560, 4k>1080 SSIM és Super xbr nagyon jó minőségben megoldja, SDR-t közepes beállításon.
Profilok mindenképp kellenek, mert SD-től full HD-ig ami megy maximumon, középkategóriás VGA-val 4k-ra már kevés lesz. Ráadásul már kellhet 1080p 29,9 fps-nél is, nem különben 4k 60-nál, esetleg 3D-nél.
Ami engem inkább aggasztana, a berakott képeden a 3 percenkénti frame drop. Az a VGA-d sara, azon pontosítani kéne, mert így nem lehet filmet nézni. Látszik is, hogy 23,976 helyett 23,9704-en játszik a kártyád.
-
PuMbA
titán
válasz
droti25 #24971 üzenetére
"Display módot gondolom 2160p-re 1080p-ről átírni. HDR bekapcsolás madVR-ben. Illetve jóval vissza venni a scalling beállításokat."
Ennyi, bár felesleges váltogatni videónként, érdemes 2160p-n hagyni
Próbáld ki úgy, hogy minden scalingot DXVA-ra teszel és minden enchancementet, debandinget kikapcsolsz és dithert alapértelmezettre teszed, mert így biztosan vinnie kell.
[ Szerkesztve ]
-
hm15
senior tag
válasz
Balerik #24969 üzenetére
Very high feleslegesen terheli a rendszert és semmilyen előnye nincs NGU high-hoz képest, szerintem ezt hanyagoljátok. Nekem 560-as van, 1080p-ig minden megy maxon, ami értelmes beállítás. 4k-ról SDR full HD-re is majdnem belefér, chroma samplinget kell levenni Super XBR-re, SDR beállítások közepesen.
4k tévén DXVA native-on a létező összes UHD szabvány elmegy vele HDR továbbküldéssel.
4k 60fps-hez már kevés madVR alá, csak DXVA-val, de azzal simán.
Amihez persze nagyon kevés, 1080-ról 2160p-re skálázni madVR magas beállítással. Ebbe a világba minimum 6GB-os VGA kell, GTX1060/Radeon 570-580 a belépő.
-
droti25
őstag
Sziasztok
Én beállítottam Balerik mintájára a madVR-t. És frankón viszi a gtx 1050 2gb-os videókarim. Sőt még sztem bírna erősebb beállítást is.
Dxva2(native) vált be nekem is!Chroma: NGU Sharp (high)
Downscaling: SSIM 1D 100% + AR + LL
Image upscaling: Jinc3 + AR
Image doubling: Off
Upscaling refinement: Off
Artifact removal - Debanding: Medium/High
Artifact removal - Deringing: Off
Image enhancements: crispen edges (0.5) + AR
Dithering: Error Diffusion 2 -
OP-ToTo
aktív tag
Én megvettem a Gigabyte RX560at. Mindjárt tesztelem is. Még semmit sem állítottam sehova.
-
tomic
addikt
Akkor ahogy a többiek beàllîtàsait és kàrtyàit nézem,egy Rx560 eléggé középkategóriànak szàmît.
Ha jobban bele akarok mélyedni akkor talàn megfontolandóbb egy Rx570 beszerzése legalàbb.
Bàr nem tudom plazma tv-hez kell-e ekkora beàllîtás,vetîteni meg tuti nem fogok egyenlőre.Arról lehet valahol olvasni,hogy milyen tartalmakhoz,felbontàshoz melyik algót érdemes(ebb) futtatni?
Balerik Az R7-ed hogy viszonyul az Rx560 kàrtyàhoz? Erősebb,gyengébb?
[ Szerkesztve ]
-
Balerik
aktív tag
válasz
Fandango #24950 üzenetére
Nekem RX580 8 gigás kártya van, de az NGU High-t se bírja teljesen.
R7 260 kártyám van és 21 ms "rendering,, idő FHD filmeknél, ezen beállítások mellett.
1080p:
Chroma: NGU Sharp (high)
Downscaling: SSIM 1D 100% + AR + LL
Image upscaling: Jinc3 + AR
Image doubling: Off
Upscaling refinement: Off
Artifact removal - Debanding: Medium/High
Artifact removal - Deringing: Off
Image enhancements: crispen edges (0.5) + AR
Dithering: Error Diffusion 2 -
Fandango
veterán
Hogy mit bír, azt nagyban befolyásolja, hogy milyen beállításokkal használod a madVR-t. (és itt nem csak a scaling algoritmusokra gondolok, mert van bőven mit állítgatni a programban)
Nekem RX580 8 gigás kártya van, de az NGU High-t se bírja teljesen.
NGU ott jó igazán, ahol méretezni kell a képet, ha fullHD filmet nézel fullHD kijelzőn akkor nem igazán hasznos, akkor már jobb a Jinc, mert kevésbé terheli a gépet, és semmivel nem lesz rosszabb a végeredmény.Valdez az érdekes, hogy neked very highon van és bírja.
[ Szerkesztve ]
-
Valdez
őstag
Az filmtől is függ. Ugyanazzal a beállítással valamelyik 720p -> 1080p film 20ms körül renderel, valamelyik 30 fölött. Minél kevesebb a zaj a képen annál kevesebb idő kell hozzá. Minél kevesebb idő alatt renderel, annál könnyebb a kártyának, annál halkabb is a gép.
Nálam NGU sharp very highon van az image és a chroma upscaling is. -
PuMbA
titán
válasz
Yogi Bear #24946 üzenetére
Nincs is GTX1060 ilyen áron, szóval ez a vélemény jó nagy hülyeség
A mérvadó paraméterek a videólejátszás közben a képkockák egyenletes időzítése (ebben az AMD és az Intel a jó) és az új architektúra (AMD-nél Polaris és Vega, azaz RX4xx, RX5xx és Vega széria)
[ Szerkesztve ]
-
Yogi Bear
aktív tag
Itteni vélemény szerint NVidia jobb. ???
Sapphire termékek milyenek, nem jók? Amikor utoljára foglalkoztam ezekkel, akkor még a Sapphire kártyákat istenítették.
Milyen paraméterek mérvadóak a 4K/UHD lejátszáshoz?
-
tomic
addikt
válasz
Fandango #24944 üzenetére
Milyen beállítások mellet lehet futtatni pl a fullhd 30,50,60fps filmet?Vagy a hd-t? Mi a max amit elbír?
Bírja pl a NGU magasabb beállítását?
Nem tudom másképp kérdezni.Arra lennék kíváncsi mi max beállítás amit elbír a kártya.Venni szeretnék videokártyát és emiatt kérdezem.A G4600 gpu-ja nem igazán birkózik meg a 30,50,60fps filmekkel "high" beállításokkal. A 23-al nincs nagy gondja, azt szépen be lehet állítani de a többihez kevés. Koncert felvételekhez is kellene a jobb képminőség ezért kérdezem. -
tomic
addikt
Egy RX 560 kártya madvr-re kb meddig elég? Fullhd,hd és talán sd felbontásra lenne használva 23,50,30fps többnyire.
-
Yogi Bear
aktív tag
Sziasztok!
Tanácsot kérnék videokártya vásárlásához a számítógépbe, 4K/UHD Atmos/DTS:X filmek lejátszásához.
(A számítógép: ASRock Z77 Extreme4, Intel Core i5-3570K, 8GB RAM, FSP RAIDER 550W [2 x PCI-E 6+2])Az átviteli út: Számítógép <HDMI> AV erősítő <HDMI> SUHD TV / a számítógépre még 1-2 monitor is rá lenne kötve DP/HDMI csatlakozáson.
- Alaplap (ASRock Z77 Extreme4):
2 x PCI Express 3.0 x16 slots (PCIE2/PCIE3: single at x16 (PCIE2) / x8 (PCIE3) or dual at x8/x8 mode)- Az erősítő (Onkyo TX-NR676): HDMI Terminals Supporting HDR10, Dolby Vision™, BT.2020, and 4K/60 Hz Pass-through and HDCP 2.2
- A TV (LG 55UH8507):
HDMI-PC támogatott mód:
3840 x 2160 / / 24Hz / 25Hz / 30Hz
4096 x 2160 / 23,97Hz / 24HzHDMI-DTV támogatott mód:
3840 x 2160p / 23,98Hz / 24Hz / 25Hz / 29,97Hz / 30Hz / 50Hz / 59,94Hz / 60Hz
4096 x 2160p / 23,98Hz / 24Hz / 25Hz / 29,97Hz / 30Hz / 50Hz / 59,94Hz / 60HzA miért is érdekelne, ha belefér leírni.
Köszi,
YB -
Márton
nagyúr
Picit off, de azért idevaló:
Egy 1050ti kártyán a Displayport kimenet DP++, tehát dual mode?
Honnan tudható ez meg? Vagy van egy lista DP++ kártyákról?
A Gigabyte oldalán nézem az infókat, de még 1070, 1080-nál sem írják ezt.Holott itt meg azt írják, "a legtöbb grafikus kártya már támogatja a dual módot."
Akkor mégis melyik? -
Márton
nagyúr
üdv
elolvastam az összefoglalót, de a mai friss dolgok úgy látom még picit hiányoznak belőle.
Az érdekelne, hogy egy 1050Ti + i7-2600 + 16GB párossal milyen lejátszót, milyen kodeket, renderert érdemes használni, hogy minden új videós formátum akadásmentesen menjen rajta? (10bit, hdr, 4k, h265, nagy bitráta, 50p, 60p, stb)
Ugye ez a vas már elég ehhez ha segít a vga?
köszi -
droti25
őstag
Sziasztok
50-60 Gigás UHD filmet gondolom lehetetlen küldetés a tv lejátszóján DLNA-n keresztül megnézni?
Kb 4ms-ként megakad és pufferel.[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
koppasz1986 #24932 üzenetére
Proci húzást levenném és megpróbálnék egy friss, ropogós asztali 1709-es verziójú Windows 10-et
-
PuMbA
titán
válasz
koppasz1986 #24930 üzenetére
Hát nem tudom, de ez az LTSB aggaszt engem, mert ez nem otthonra való verzió. 64 bites egyébként? Mondjuk ez mindegy most, de mindenképp ez kell. Amíg lehetséges az a táp. Milyen tápegységed van? A procid meg a vga-d egy simán bekajál 400W-ot teljes terhelésen. Tuning se legyen semmilyen alkatrészen.
[ Szerkesztve ]
-
koppasz1986
aktív tag
válasz
koppasz1986 #24929 üzenetére
mégsem a legújabb driver volt, ráléptem a frissités keresésére és talált, de így mostmár el sem indul egy film sem
-
PuMbA
titán
válasz
koppasz1986 #24927 üzenetére
Milyen gép alkatrészek? Milyen Windows verzió? (módosítatlan vagy super ultra pity puty verzió) Milyen VGA driver? Legújabb MPC-HC x64-es?
[ Szerkesztve ]
-
koppasz1986
aktív tag
Az összefoglalóból megcsináltam ezt a MPC-HC + madVR dolgot mindent úgy ahogy levan írva, de nem engedi bezárni a lejátszót csak alt+f4-el.. ha simán esc-et nyomom nem lép ki teljes képernyős módból csak fekete háttér lesz és bármit csinálok nem reagál semmire, onnantól kezdve muszáj a gépet kikapcsolnom, most ezzel mi lehet a gond?
-
PuMbA
titán
válasz
OP-ToTo #24924 üzenetére
Igen, de az RX560 is képes és a képkocka időzítése jobb 23 fps-es filmek esetén
(#24922) tomic: 2GB is ok, de aggasztó, hogy például a Netflix 4K lejátszás csak 4GB-os GeForce kártyákon megy például, tehát a jövőre nézve a 4GB talán jobb választás, hiszen ki tudja, hogy mi lesz 3-4 év múlva.
[ Szerkesztve ]
-
stanley00
tag
Sziasztok!
Van egy LG 55 UH668V TV ami a specifikációja alapján tudja a HDR10-et. De ha a beépített lejátszóján USB porton keresztül külső merevlemezről próbálok lejátszani HDR-es UHD remuxot akkor olyan fakó a képe mint pl. PC-n madVR-nélküli lejátszásnál. Véletlenül nincs valakinek tapasztalata ezzel a TV-vel vagy másik 2016-os LG UH szériás TV-vel a fent említett problémával kapcsolatban? Esetleg ha külső 4K-s HDR képes médialejátszóval próbálnám HDMI 2.0a kábellel akkor normális képet kaphatnék?
Köszi!
-
törölt tag
Ha notiról szeretném etetni a tv-t 4K hdr es filmekkel akkor milyen videokártyás notit vegyek?
-
droti25
őstag
Sziasztok
Egyébként a full screen exclusive mod miért fontos hogy bekapcsolva legyen?
-
Köszönöm, ez segített. Most a zöld lassan közelít a piroshoz és mikor eléri van egy ugrás, és megint messze van és közelít, de ez nem nagyon látszik a videón, nem vettem észre, lehet dob egy framet vagy nem tudom.
Amit nem értek: ha mindössze egy ezrelék az eltérés a 24Hz-hez képest, tehát ennyivel lassabban kéne lejátszani a filmet és kész, ami kizárt hogy észrevehető lenne, akkor miért a másik irányba működik jól a dolog, a 23Hz irányában? -
-
Tud valaki segíteni, hogyan kell a gépen médiát megosztani a hálózaton, hogy a TV-n le lehessen játszani wifin keresztül? Talán ezt hívják DLNA-nak?
-
PuMbA
titán
válasz
droti25 #24906 üzenetére
Le van írva a téma összefoglalóban
"Videólejátszás közben a CTRL + J billentyűkombinációval elérhetjük a madVR statisztikáját, ahol meggyőződhetünk a lejátszás folyamatosságáról. A Dropped, Repeated és Delayed frames, valamint a Presentation glitches értékeknek 0-nak vagy néhányszor 10 alatt kell lenniük - a lényeg, hogy ne növekedjenek tovább 1-2 perc megfigyelés alatt. Az Average stats alatt lévő értékek összegének pedig a Vsync interval értéke alatt maradnia. Ezek az értékek a videó felbontásától és másodpercenkénti képkockaszámától függően mások lehetnek, tehát egy videó folyamatos lejátszása még nem garantálja, hogy más videók is akadás mentesek lesznek, ezért érdemes többféle videóval tesztelnünk."
[ Szerkesztve ]
-
misi021
tag
válasz
huskydog17 #24902 üzenetére
Sokkal jobb lett az SVP 4-hez képest. Jaja megjavult
-
droti25
őstag
Kicsit nekem magas még ez scaling algoritmus.
Én egy jó közepes beállítással kiegyeznék. Feltéve ha az Nvidia gtx1050 is engediu, bírja.
Mit állítsak be ami jó lehet UHD-ra is de 90%ba FHD-t nézek?Chroma upscaling:
Image downscaling:
Image upscaling:Köszi előre is.
[ Szerkesztve ]
-
misi021
tag
válasz
huskydog17 #24900 üzenetére
Nagyon Szépen Köszönöm a segítségedet.
Minden remekül fut
Meg fogom venni hozzá a Regisztrációs kódot[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Gitáros topic
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Akciókamerák
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Uplay
- Milyen processzort vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Futás, futópályák
- SörcsaPH!
- További aktív témák...