Hirdetés
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gömbike
senior tag
Maradok a pirolitikusnál mindkettő sütőnknél.
Öreg vagyok már ahhoz, hogy a maradék időmet elpazaroljam vakargatással, mikor létezik “ csak egy törlés” technológia.
Gyermekkoromban a Karancs kétégős gázsütőt édesanyám ékes káromkodások között tisztította.
Szóval nem. Elfogadom a másságot, a gőztisztítást és a zsíroldós macerát szíves engedelemmel meghagynám a kétkedőknek, kitartóknak.
Mert tudom, hogy már van könnyebb út is, mint sz@vni órákon keresztül.
Ezért is van mosogatógépünk is már évtizedek óta, mert azt az időt amit a mosogatással tölt az ember, lehet egymásra, családra fordítani.
Több, mint 30 után azok a heti több órák kitesznek bizony nem egy évet, amit a gyerekekre, unokákra tud fordítani az ember. Bármilyen furcsa is. Vagy elindítom, és elmegyek bevásárolni, vagy banki ügyet intèzni, vagy ofotértba, stb. Ez mind idő és a gép helyettem teszi a dolgát.
-
cd930
senior tag
válasz
Gömbike
üzenetére
Az Electrolux gőzsütőnkben többszintű gőztisztítás is van, igaz, ez csak fellazítja a lerakódásokat, kell hozzá még tisztítószer.
Igazad van, lehet gőzt csinálni egy tálka vízből is, de azért a gőzfejlesztő látványosan gyorsabban tolja a gőz a beltérbe.A teljesség kedvéért: létezik még katalitikus tisztítás is, ~15 éve elég menő volt.
-
Gömbike
senior tag
A tisztítás sütő esetében lehet kézi takarítás ez a normál, ami pár éven belül tönkreteszi a belsőteret.
Lehet gőzzel is tisztítani, ez eleve marketing, mert ha egy edényt teszel vízzel tele a normál sütőbe, ott a víz is gőzzé válik.
van a pirolitikus, ami kb. 500 Celsius fokon lepucolja a belső teret, neked csak ki kell törölni egy nedves ruhával a belsőteret.
Egy jó sütőben a gőz nem a takarítást kell, hogy szolgálja, hanem a ropogósra sütést.
A tisztán tartása a belső térnek meg a pirolitikus a higiénikusabb, nincs vegyszer és nincs főleg dörzsölés, munka.
-
cd930
senior tag
-
hockeyapu
senior tag
Na úgy néz ki ez lessz : [link]
Valakinek valamilyen tapasztalat ezzel vagy egyáltlán LG sütővel ?
-
Teaway
veterán
" Amúgy mit csinál az átlag ember azzal a "rengeteg" idővel?"
Mosogatógépbe nem tehető, vagy túl nagy helyet foglaló eszközöket, könnyű műanyag eszközöket, esetleges fa eszközöket tisztít, kézi mosogat; pultot, tűzhelyt takarít, felmos, pakol, rendszerez, vagyis mindig van mit tenni egy konyhában és környékén.
-
Nagya21
addikt
Hi!
Anyósomat mostanában az tudta rávenni arra, hogy használja a mosogatógépet, hogy este majd hideg vizbe tudott fürödni.....
Ennyi....
Üdv Nagya -
kcsa
veterán
Egyrészt tök jó olvasni, hogy máshol így is tud ez működni a dolog.
Másrészt ez (szerintem!) szinte teljesen irreleváns onnan nézve, hogy a gép biztosan tisztábbra mosogat mint bárki kézzel, és fontos: ezzel véletlenül sem azt állítom hogy ti nem jól csináljátok
Anyukám volt ilyen anti-mosogatógép, amíg meg nem látta hogy a régi edények mennyivel jobban néznek ki pár kör mosogatás után.
Peace
-
-
cd930
senior tag
válasz
Silent77
üzenetére
Dettó. Ha szeretnénk is, minimum félóra kellene a mosogatáshoz, amivel a mosogatógép 65 perc alatt készül el, magasabb hőfokon mosva és higiénikusan megszárítva.
De utáljuk a kézi mosogatást, havi legalább 50x be-kipakoljuk a gépet pár perc alatt.
Ezalatt a ~20 év alatt már többször kellett szervizelni a mosogatógépeinket, a javítás ideje alatt mindig megerősödött bennünk a kézi mosogatás iránti utálat
-
-
-
cd930
senior tag
válasz
Gömbike
üzenetére
Mi fullos Electrolux EOB8857 gőzsütőt vettünk csaknem 8 éve, legalábbis akkor fullosnak számított. Ma már nagyon kevés a 230 fokos maximum hőfok (pizzához vettem is egy 500 fokig sütő egyszerű pizzasütőt), de a gőzsütő és a gőztisztító funkciója most is korszerű.
Szívesen néznék benn egy üzemórát, sokezer lehet.
Eddig mindössze egy körfűtőszálat kellett benne cserélnem, tizenezerből megúsztam.Szóval részemről jószívvel ajánlom az Electroluxot.
-
Gömbike
senior tag
Ez Bosch sütő pirolitikus+hidrolitukus.
A gőzsütőben könnyebben tudsz húst kérgesíteni, puhítani, párolni.
A gőzsütők is többfélék: alacsony gőz, közepes, teljes gőzsütő.
Itt a videó a mi gépünkről. [link]
A mi gépünk a belépő gőzsütő.
Semmi baja sem volt eddig a pirolitokus takarítástól, bár ebben azt is 3 szinten tudod elindítani.
-
válasz
Gömbike
üzenetére
Bosch-t pont nézegettem is, megnézegetem.
Miért más kategória a gőzsütő?Pirolitikai tisztítást annyira nem javasolta a szerelő, van aki használja rendszeresen? Én letettem róla, hátha amiatt ment tönkre… de úgy néz ki nem.
Rendeltem alkatrészt amúgy (6e alatt szállítással), de beteszem és el is adom… elég volt belőle.
-
Sziasztok!
Úgy néz ki sütőt kell vennünk, 5 év alatt a 4. alsó fűtőszál megy el pihenni, most már unom… illetve a tekerő gomb is akad azt se ártana cserélni.
Van esetleg valami javasolt marka/típus? Előtte belépő “ikea” sütőnk volt, azzal sose volt semmi gondunk.
Találok tartósabbat egyáltalán?
Érdemes esetleg vennem alkatrészt megcsinálni, úgy eladni? - nem bonyolult a javítás… láttam elégszer. Esetleg hol lehet olcsón alkatrészt venni?
Funkciókban a mostani megfelelő volt: Whirlpool AKZM 8480 NB a mostani masina:
-
-
-
Keef_Lee
őstag
Azért, mert ezt tartós fogyasztási cikknek hívják. Ezek meg nem tartósak már, hanem a fogyasztói társadalom kigyengített alkatrészes selejtjei. Sajnos.
Továbbá az említett okok miatt az összes többi géped is ennyit bír csak. Szóval lehet számolni a havidíját a mosógépnek, Tv-nek, kazánnak, autónak, satöbbinek is. Az amortizációra keres a modern ember.
-
Mosogatógép vonalon vannak ajánlott márkák típusok? Felmerült bennem látva a mostani állapotát, hogy meg sem próbálom javítani, hanem idővel vennénk újat. Eleve igen gazdaságtalan jószág. 448mm széles kell kb, 600 mély max és 8XX mm magas max. Beépíthető.
Én annak a híve vagyok, hogy nem kell A++++++ mert víz is kell a mosáshoz, tehát valami A+ elég lenne legjobb esetben, de látom azok igen drágák. Van értelme erre költeni vagy vegyen az ember E-s energiaosztályút?
Jelenleg villanyt ennyit eszik/hó a mostani. 13L víz/ mosás. [kép] -
doki83
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap kilehelte a lelkét a Candy szárítógépünk. 6 éves volt, béke poraira.
Milyen szárítógépet érdemes most venni, ha 2-300e kategóriában gondolkozok? Az öntisztítós kondenzátoros gépekről van valakinek tapasztalata, működőképes?
Köszi a segítséget! -
pjen
félisten
válasz
gyenesmartin
üzenetére
Az árú keresőn keresgélsz ott vannak a méretek. Esetleg gugliba: hűtő méretek. Válogathatsz.
-
Eagl3
veterán
válasz
N.otorious
üzenetére
Nem, központi hő visszanyerős.
-
axioma
veterán
Egyszerubb olyan szintre szigetelni, hogy ne kelljen egyik se (pontosabban ma mar nem a futes hanem a hutes a kihivas, plusz valamennyi hutest-futest be tudsz vinni a szelloztetorendszerben is pl. nilan combi vagy hmv-vel egyutt compact, de azt hiszem a zehnder-nek is van hasonlo).
-
hockeyapu
senior tag
Tudnátok ajánlani beépíthető sütöt, jó ár érték arányban és nem az alap kategóriában ?
25 éves Ariston (akkor még minőségi cucc volt !) már betegeskedik , érik a csere !
És még nem tudom milyet vegyek és mennyit szánjak rá . Sütő nálunk alap, sokat megy, bár újabban az airfryer (Ronson okos ) sokszor kiváltja !
Ja és a wifi alap ! -
cd930
senior tag
válasz
adamssss
üzenetére
1000m3/h fölötti teljesítményű elszívóból nagyon sok van.
Én már külső motorosat vennék, eléggé zavaró a nagy teljesítménnyel járó zaj. -
Mi családi ház építés előtt állunk.
Ami biztos hogy a hővisszanyerős szellőztetés az lesz.
A hőszivattyú vs. gázkazán kérdés már nem ennyire egyértelmű.
Most a gázkazán felé billen a mérleg, de csak egy hangyányival.
10-ből 5 ember hőszívattyút tenne, 5 meg gázkazánt.
Nehéz kérdés. -
Eagl3
veterán
válasz
N.otorious
üzenetére
Az egyik legjobb dolog, mióta beüzemeltük gyakorlatilag nem kell ablakot nyitni és tökéletes a páratartalom a házban. Viszont a konyhai páraelszívót nem helyettesíti ha az a cél, hogy az ételszag azonnal menjen ki.
-
válasz
Keef_Lee
üzenetére
Kiderülítettem, h 1 nyomó szivattyúja van és ha vissza bontom, a működő ág úgy nyom, h ott nincs nyomás gond. Mint a hurrikán, de a kentiből nem jön víz. Mivel a cucc a gép kellős közepén van én ennél jobban nem bontom le. Láthatóan igen használt a gép. Láttam benne 2009-es alkatrészt,.de maga a cucc legalább 11 éve megy.
-
-
Keef_Lee
őstag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Csak logikusan gondolkodva egy olyan is eszembe jutott, hogy a "nem forgásnak" nem csak az lehet az oka, hogy ez az ág nem kap vizet a szivattyútól, hanem az is, hogy a másik könnyen és többet kap mint a tervezett, ezért ott elmegy a szivattyú kapacitása és nem jut ide is.
Azaz lehet, hogy ott lett átjárhatóbb a cső, vagy eleve átjárhatóbb volt csak azóta a szivattyúnak lecsökkent a kapacitása így ide már nem jut erő az áramláshoz. -
Teaway
veterán
válasz
gyenesmartin
üzenetére
"elférjen benne minden, meg ne keljen nyújtózkodni"
A 60x60cm-es alapterület erősen korlátozza eme két kívánalom egyszerre teljesülését.
Ha 200cm magasságig mész, akkor a felső polcokon az apróságok között nehezebb kotorászni, főleg a polc hátsó részén, a nagyobb/nehezebb dolgok meg nehézkesen mozgathatók ebben a magasságban, különösen akkor, ha vannak alacsonyabb családtagok.
-
pjen
félisten
válasz
gyenesmartin
üzenetére
Akkor be is határoltad milyent tudsz venni, az átlag méretet. Van 2 méter magas is.
-
gyenesmartin
őstag
válasz
PainKiller13
üzenetére
Nem régi Samsung 2020-2022 körül vehette a tulaj.
Teaway: 60CM szélesség és mélység ami elfér. Magasság mindegy, csak elférjen benne minden, meg ne keljen nyyújtózkodni nagyon.
-
Ez ennyire overkill mármint a 900m3? Ha igen mit ajánlotok ami még halandó embereknek de szív mint az állat, és nem marad kajaszag a konyhában?
Cata még mindig megbízható márka ilyen téren?
Köszi
-
Gömbike
senior tag
válasz
adamssss
üzenetére
Gasztrobazár, vagy használt ipari gépek, vagy vannak oldalak, ahol legyártják a megrendelést.
Érdemes olyan oldalakon nézelődni, ahol konyhai berendezéseket árulnak, mert az elképzelésedet nem a hétköznapi user igényét kielégítő oldalakon fogod tudni megtalálni.
Mivel ekkora terhelésre normál lakásban nincs igény, s ezért nem is igazán gyárt egyik cég sem. Kivéve az ipari gyártót.
-
válasz
GhostVector
üzenetére
Az volt, solved, de ettől még nem forog a lenti lapát. Lövésem sincs. Ennél jobban bontani nincs kedvem.
-
Sziasztok!
Házunkba, konyhába keresek nagyteljesítményű szagelszívót (min 900m3/óra-t, de inkább 1000 vagy felette).A kivezetése azon a falon keresztül történne amire fel lesz szerelve. Mit ajánlotok?
Köszi,
-
Üdv. Hátha....
Bosch sri45m15eu/13 mosogatógép. Azzal indult, hogy a bele rakott cuccok nem voltak tiszták, kiderült, hogy ugyan egyetlen szivattyúja van ami "nyom", de annak az egyik ága ami az edényeket lentről takarítja és forog a nyomás által a lapát, az nem nyom, ellenében ami felfelé nyom és onnan spriccel le az igen. Addig szét szedtem belül a mosó térből, hogy lássam van e benne bármi ami miatt a víz nem jut oda ahova kell. Tiszta. Na azóta nyitott ajtóval is megy a KIszivattyuzás és nem áll le SOHA. Ötlet?
Bármit öntök bele kijön a víz kiszedi, de nem áll le soha. Hiba kód nincs. -
cd930
senior tag
válasz
blizzrd
üzenetére
Multikomplex-nél lehet rengeteg féle páraelszívót venni, nézz szét náluk.
-
Teaway
veterán
válasz
gyenesmartin
üzenetére
Szabadonálló kell?
Mi a max. magasság és szélesség?
Lehet-e 60cm-nél mélyebb? -
blizzrd
senior tag
Sziasztok!
Páraelszívót szeretnék vásárolni egy kis panel konyhába, ahol a kivezetés nem megoldott így belső keringtetésű lenne. Alapvetően a hagyományos kialakítású elszívókat néztem, azok közül is a Siguro márkát. Érdeklődni szeretnék hogy valaki használ-e ilyen márkájút illetve hagyományos elszívót? Kinél milyen a rögzítése? Vajon villás dugóval érkezik ez az eszköz vagy máshogy kell megoldani a bekötését?Köszönöm a tapasztalatokat.
-
Teaway
veterán
válasz
PainKiller13
üzenetére
Indukciós főzőlapból 50cm széles csak az a nyomorított 3 zónás van, beépíthető sütőből pedig szintén tű a szénakazalban eset... mármint ha tényleg 50 cm helye van, mert az eredetileg linkelt Electrolux LKG504011X tűzhely 50 cm széles. Gondolom nem ezt nézte volna, ha van 60 cm hely.
-
PainKiller13
őstag
válasz
pontyos
üzenetére
Indukcióshoz biztos nem elég a 1.5-es főleg ha más is mehet róla közben, nézz utána alaposan, de szerintem a sima elektromos laphoz sem, viszont vehetsz gázos főzőlapot, anyáéknál az van, Ikeában 35k volt pár éve, most sem hiszem hogy sokkal drágább, fehér Lagan. Szerintem a 2kw-os beépíthető sütőhöz (azt nézzétek meg nehogy 3.5kw-ost vegyetek, ahhoz biztosan kevés a 1.5-es ér) elég lehet a 1.5-es kábel, de nem vagyok villanyszerelő, ez ugye sokmindentől függ, pl ha 30 méterre van a szekrény ahonnan az áram jön és 1.5-es eren megy át a 9 amper akkor az azért már problémás lehet. (gondolom réz már)
gyenesmartin: mikori a Samsung amit használtok? Én idén vettem Samsungot illetve LG-t is, mindkettő nagyon csendes, viszont sokat megy a kompresszor (mivel inverteresek már)
-
gyenesmartin
őstag
Megvesszük életünk első lakását. Oda elfér egy álló hűtő/fagyasztó. 200 alatt milyet nézünk? A mostani helyen Samsung van, de nagyon hangos mikor beindul.
-
pontyos
senior tag
válasz
PainKiller13
üzenetére
Hmm 🤔 akár jó is lehet. Mindjárt utána nézek akkor az áraknak, lehet ez lesz a jó ötlet. Persze még itthon át kell tervezni, mert annyi villanyt csináltunk a sütő fölé, ami kb egy légkeverőshöz kell, 1,5 mm a vezeték, ami elég persze, de onnan kap a turmix, és kv főző is, sajnos nem is gondoltunk másra mint kombi gáztűzhely.
-
Nerazim
őstag
Udv!
Elektromos beepitheto sutore mi most az ajanlas 100-200e kozott? -
weres78
senior tag
Sziasztok!
Mosogatógépet szeretnék vásárolni
Új, 200.000 körül, 60cm,szabadon álló, viszonylag megbízható gép kellene. Szín, gyártó, extra funkciók nem érdekesek. Csak egy normális gép, teljesen átlagos felhasználásra itthon 2 embernek mindennapokra. Köszönöm! -
pontyos
senior tag
válasz
PainKiller13
üzenetére
Vagyis? Bármi ötlet jöhet! Arra gondolsz, hogy beépített felső rész, és alul csak a sütő? Sajnos a konyhabútor már kész, így csak a sütő komplett helye lesz üres
-
pontyos
senior tag
válasz
garga pista
üzenetére
Köszi - még nézelődök, de ha nincs más ötlet, vagy tudásban jobb (nem tudom mik az újdonságok manapság) 15 éve nem vettünk tűzhelyet, de épp konyha csere van, érdekelne esetleg kicsit drágább is ha megéri. Thx
-
pontyos
senior tag
Hello - esetleg erre valaki [link]
köszi -
Sziasztok!
Léteznek már olyan főzőlapok, melyek beépített páraelszívót tartalmaznak.
Ezek a páraelszívók hatékonyak, érnek valamit? -
cd930
senior tag
válasz
Nagya21
üzenetére
A beépíthető mikrók még a GRX-nél is drágák, a Bauknecht és a Whirlpool is 180k.
Pár éve nekünk is beépíthető Whirlpool van, de egy idő után nagyon zajossá vált, valahogy meg kellene nézetni a ventilátorát.
Meg nem szeretem, hogy lejárat után is erősen zajong. Ez nem is kikapcsolható. De ha igen, könyörögve kérlek, osszátok meg, hogyan kell

-
Dan-szan
senior tag
Üdv.
Beépíthető mikróból van ajánlott márka? Az Ikeából vettünk egyet (mint kiderült Whirlpool) de fél évet nem bírt . Lehet nem ez a jellemző de nem esett jól, különösen most így én végén mikor a szervizek már nem dolgoznak. 17-n jeleztem a hibát azóta sem keresett a szerelő
-
deathtania
senior tag
Köszi a linket, valóban nem túl hasznos, mert ilyen matrica nincs a hűtőben, hogy adjon valamilyen visszajelzést vizuálisan is, hogy minden oké. Kerestem, de nem találtam.
Tegnap este Copilotba is beírtam a kérdést, az ezt mondta:
"Néhány ok, ami miatt a beállított 2 °C helyett 3,9 °C-ot mérsz:
📍 1. A kijelző nem a hűtőtér átlaghőmérsékletét mutatja
A legtöbb hűtő a szenzor környezetét méri, ami gyakran a hátfal közelében van, ahol hidegebb a levegő.
A polcok közepén, ahol te mérsz, mindig 1–3 fokkal melegebb lehet.
🌡️ 2. A hőmérő típusa és elhelyezése számít
Ha a hőmérő közelebb van az ajtóhoz vagy magasabb polcon, ott melegebb a levegő. A levegő hőmérséklete gyorsan változik, míg a hűtő saját szenzora inkább az átlagot figyeli.
🚪 3. Ajtónyitás, friss ételek, légáramlás
Ha nemrég nyitottad ki a hűtőt, vagy sok étel került be, a mért érték átmenetileg magasabb lehet.
⚙️ 4. A hűtők nem tartanak teljesen stabil hőmérsékletet
A kompresszor ciklusok miatt a hőmérséklet folyamatosan ingadozik kb. 1–3 °C tartományban.
✔️ Mikor normális?
Ha 2 °C-ra állítod, és 3–5 °C között mérsz a középső polcon → teljesen rendben van. Az élelmiszerbiztonsági ajánlás szerint a hűtőtér 0–5 °C között ideális."A karácsony miatt jobban meg van most pakolva, ergo az is közrejátszhat, hogy nem ideális a légáramlás, illetve én a középső polcon, elöl mértem a 3,9-5,5 fokot, ergo lehet, hogy ez is okoz eltérést. A hőmérséklet egy részét lézeres mérővel mértem, így az is lehet, hogy mivel az felületet mér, az is eltér, szóval ez is okozhat eltérést.
De a szobai hőmérő egy egyszerű, digitális, meg régi is, lehet, hogy ez is befolyásolja a dolgokat, ezért rendeltem egy Tapo okos wifis hőmérőt is, ami -20-+60 fok között mér, szóval a fagyasztóba is bele tudom majd tenni. Holnapra megjön, szóval kitesztelgetem majd a dolgokat.
A 14 napos elállásom január elején jár le, szóval van még időm kezelni a kérdéskört, és kitesztelni, hogy a Midea hűtő miatti december eleji parám vetül csak most is ki, vagy valóban nem oké a dolog.
Egyelőre az tény, hogy most 3,9 fokot mutat középen a hőmérő, de a poharas megoldást is tesztelni fogom, annak a maghőmérsékletének a mérésével (hálisten húshőmérőnk legalább van külön, és az elég pontos).
-
kcsa
veterán
válasz
f4lcon
üzenetére
Van személyes tapasztalatom, nyilván amit AI ír az úgy van, az biztos viszont, hogy én ezentúl csak inverterest veszek - ha kell - a jövőben is. Kb. hat-hét éves az inverteres LG mikrónk, így nem egy hetes a tapasztalatom sem.
Kiolvasztásra a hagyományos mikró - szerintem - használhatatlan, ez a beépített programokkal szinte mindig hibátlan. Ha SOS kiolvasztás kell, ez a jó út nálunk.
Ízlés kérdése, de előfordul nálunk mirelit pizza is: a hagyományos mikró ehhez sem jó - ahogy írtam már: szerintem - , de a beépített programmal mindig jó lesz az eredmény.
A programok ugye súlyra és alapanyagra működnek, ennek megfelelően változtatja a besugárzás erejét és idejét. Időt tud a hagyományos is, csak a fokozatmentes teljesítményszabályzást nem tudják azok.
-
válasz
N.otorious
üzenetére
köszi, reméltem, hogy valakinek lesz személyes tapasztalata is.
meg azt is, hogy tud más alternatívát ajánlani -
pinnacle
nagyúr
válasz
Keef_Lee
üzenetére
Köszi! Ez valóban nem tűnik bonyolultnak, de azért jó lenne találni egy megbízható hűtőgépszerelőt. Senkinek nem volt még jó tapasztalata?
Egyébként milyen termosztát kellene? Gemini szerint Ranco K59 kell, az a lényeg, hogy a szonda ne legyen rövidebb, hosszabb lehet.
Viszont nincs találat, az általad linkelt oldalon sem, erre a gépre ZK20/11R, 925022601.
Mondjuk lehet az a megoldás, amit javasolt, ki kell szedni és amilyen hosszú a szonda, olyat venni. -
Keef_Lee
őstag
válasz
pinnacle
üzenetére
Temun 3600, emagon 3e. és 10 között.
De vannak speciális alkatrészboltok is. pl. ez. Ezen az oldalon válogathatsz is.
A vezetéknek kinéző drót, az egy cső, ami kilyukad (hajszálrepedés)és elengedi a gázt, ezért nem működik.
90%-ra mondom, hogy ez a hiba.
Video is van róla, hogy hogyan kell kicserélni. (nem pont ez a hűtő a tiéd, de hasonlóan kell...) -
8
senior tag
válasz
deathtania
üzenetére
egyrészt az 5.5C nem teljesen biztonságos az élelmiszerek számára
másrészt, amennyiben megfelelően helyezted el (pl nincs radiátor mellett, minden oldalán megvan az előírt távolság más bútortól stb), akkor egy félmillás hűtőben nem üzemszerű működés, ha 2C beállításnál 5.5C van bármikor is, és csak 3.9C-ig megy le, illetve -18C beállításnál -12C van bármikor is (kivéve nyilván közvetlen ajtónyitás után vagy hosszabban nyitva tartott ajtó)
egy harmadik hőmérővel is javaslom ellenőrizni, simán lehet, hogy mindkettő téved (és nyilván egyik hőmérő eszközöd sem lesz teljesen pontos)
wifin le tudod olvasni, hogy mit mutat?az sem mindegy, hogy hol van a hőmérő, az ajtón az üveg közelében más lesz az érték, mint az alsó polcon a hátfalnál
javaslom, hogy tedd a hőmérőt egy pohár vízbe (amennyiben vízálló), így nem befolyásolja a levegő hőingadozása, és jobban meg lehet becsülni a bent levő ételek maghőmérsékletét
betehetsz egy okos hőmérőt is, amivel meg tudod figyelni a hőmérséklet-ingadozást appban, normál szobai tejesen megfelel
a kézikönyve mit ír pontosan erről? arra tudsz hivatkozni hibabejelentésnél
itt a hibaelhárítás oldal hozzá (nem sokat segít)
https://www.lg.com/hu/tamogatas/termektamogatas/hibaelharitas/help-library/cs-CT52010885-20153465957250/illetve érdemes kiszámolni, hogy meddig van lehetőséged igénybe venni a 14 napos vagy esetlegesen másfajta hosszabb ellállási időablakot, just in case
-
válasz
N.otorious
üzenetére
Wow, na azt már megtudtuk, hogy tudod használni a chat gpt-t
-
GhostVector
junior tag
válasz
N.otorious
üzenetére
Ezeket nem lehet letiltani?
Ezért vegyek prémiumot?Szerinted a srác nem tudna rákeresni?
Marhára idegesít, hogy se puszi, se pá, csak egy másol, beilleszt, azt viszlát, ráadásul olyan dolog, amit bárki megtudna csinálni, még az is, akinek nehezen megy egyszerre a séta és a rágózás.
-
deathtania
senior tag
válasz
deathtania
üzenetére
Sziasztok!
Megkaptuk még karácsony előtt az LG GMV860EPDE hűtőt, és azóta használjuk is, a belső hőmérséklet viszont nekem kicsit magasnak tűnt, ezért többször rá is mértem lézeres mérővel, és azt tapasztalom, hogy ha a hűtőteret 2 fokra állítom, akkor van benne kb. 3,9-5,5 fok, a fagyasztót pedig ha -18 fokra állítom, jó, ha a -12-14 fokot tudok benne mérni. Már betettem egy digitális hőmérőt is, amit az instaview ablakon keresztül bármikor tudok csekkolni, és simán 3,9 fokot írt eddig, mint leghidegebbet.
Ez szerintetek normális érték, vagy keressem meg már most a céget, hogy valami gond lehet már helyből a hűtővel?
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Nagya21
üzenetére
Köszi mindenkinek! Jól tanítják ezt a Geminit, az is ugyanezt mondta.

Tudtok Budapesten olyan szerelőt ajánlani, aki nem sóz rám feleslegesen egy kompresszor cserét? Gondolom az csak a helyszínen derül ki, hogy kisebb javítás is elég vagy a kompresszor a hibás valójában. -
N.otorious
senior tag
válasz
f4lcon
üzenetére
AI:
Hagyományos mikró:
Úgy működik, mint egy lámpa, amit csak fel- és lekapcsolni tudsz. Ha 50%-os teljesítményt állítasz be, a gép valójában 100%-on megy pár másodpercig, majd teljesen kikapcsol, aztán megint be. Ezért hallod azt a jellegzetes lüktető „búgást”. Ez a „sokkolásszerű” melegítés miatt az étel széle gyakran megég, miközben a közepe fagyos marad.
Inverteres mikró:
Úgy működik, mint egy fényerőszabályzós (dimmeres) lámpa. Ha 50%-os teljesítményt kérsz, a gép valóban folyamatosan és egyenletesen 50%-on sugároz. Nem kapcsolgat ki-be, hanem precízen szabályozza a hullámok erejét.Sok modern inverteres modellben már nincs forgótányér sem, így nagyobb tepsiket vagy szögletes tálakat is könnyebben betehetsz.
A megnevezés: Néha a gyártók nem írják ki az „inverter” szót a termék nevébe. Keresd a leírásban az „egyenletes teljesítmény-leadás” vagy a „folyamatos szabályozás” kifejezéseket.
-
hotkar
senior tag
válasz
pinnacle
üzenetére
Valószínűleg a termosztát halt meg. A hőérzékelő cső (ha fejbe vágnak, akkor se jut eszembe a pontos neve) szokott időnként kilyukadni, ilyenkor úgy érzi, hogy marhára hideg van, és nem kapcsol be. Ezt együtt lehet megvenni a termosztáttal (néhány ezres), és fél óra alatt ki lehet cserélni.
-
Keef_Lee
őstag
válasz
pinnacle
üzenetére
Nálam 5 évente hőfokszabályzót cserélnek rajta. Ilyenkor mindig elmondja a szaki, hogy ki ne cseréljem valami modernre.
Az utolsónál elhatároztam, hogy legközelebb kicserélem én, mert egyre nehezebben jön ki a szerelő. (azt mondja, hogy a garis munkákkal is tele van, így ez nem érdekli). -
pinnacle
nagyúr
Sziasztok!
Régi hűtőnk felső hűtője nem működik, kompresszor hideg, gondolom elromlott. Mennyi lenne ennek cseréje? Nem tudom, hogy érdemes javítani.
Egyébként manapság mennyi ideig működnek az új hűtők? Olvastam, hogy jó ha 7 évet bírnak, azért az nagyon kevés. Ez kb. 25 éves hűtő lehet. -
pontyos
senior tag
Kellemes Ünnepeket!
Különálló, Inox kivitelű, gáztűzhelyt szeretnénk venni, de elvesztem a sokaságban. Van valakinek ötlete ár / értékben mit érdemes venni?
Ha van aki mostanában vett modernebb kivitelt, jöhet ha van tapasztalat.
Ezt néztük példának [link]
Köszi -
PitLee
őstag
Meggyőzni nem akarlak csak, mint lehetőség hátha valaki ilyenbe gondolkodik és két egyforma kinézetű hütőt akkar, de más funkciókkal.
Ő csak simán azt mondta neki bevált, van 2 ilyen hűtője, + egy normál hütő, + side-by side (LG jégkocka, jégdara, hidegvíz), 2 sörhütő (kegland series4) ebből egyik szódásra van átállítva, subtropusi az éghajlat.
Nagycsaládosoknal eltudom képzelni vagy ha nálunk felfutna, és volna több méretben, akkor egyszerűen csak két hütőt venni és az egyik fagyasztó a másik hűtő,.
Nála mindkettő hűtő módban megy az egyik mondjuk húsos a másik zöldség, gyümi.
De ha beugrik egy disznó vágás, akkor egyikből lehet fagyasztó.Ez 7 fiókos +1 polcos verzió, de minden fiók alatt van üvegpolc, igy a fiókokat kivéve olyan, mint egy hütő.

-
8
senior tag
válasz
PitLee
üzenetére
a nagyon praktikusság alatt mit értesz?
mi értelme van? mert én nem látom.
Kevés az olyan termék, amit mindegy hogy fagyasztasz vagy hűtesz. Váltásnál meg az egész tartalmat akkor át kell pakolni egy másik hűtőbe vagy fagyasztóba.de ha meg tudsz győzni, akkor lehet, hogy én is elgondolkodnék egy ilyenen a kamrába
-
GhostVector
junior tag
válasz
PitLee
üzenetére
Ismerősnek kerestem fagyasztót nemrég. Eleinte szekrényt akart, aztán láda lett belőle.
Mindkét esetben láttam olyanokat, amiket -24°C től 8°C-ig lehetett állítani.Siguro CF-K15W Fast Freeze 299 - 12 év garancia a kompresszorra [link]
Szekrényt most hirtelen nem találok, de már hosszú volt az éjszaka.
-
PitLee
őstag
Ismerősnél láttam ilyen eszközt, valami hibrid hűtő/fagyasztó Chiq csh380nwl3
Egy nagy álló hütőszekrény, fiókos, polcos amit a frontpanelen lehet állítani, hogy hütő vagy fagyasztó legyen, nagyon praktikus, nem tudom felénk (Mo.) van valami hasonló? -
Bossi
őstag
Sziasztok! BEKO szabadonálló mosogatógépek teteje leszedhatő? köszönöm.
-
Gömbike
senior tag
válasz
BBpeter
üzenetére
Inverteresben és ilyen erős leadott teljesítményben ez nagyon korrekt ár.
Ha nem ragaszkodsz az inverteres melegítéshez, nyitottabbá válik a kínálat.
De ez jó gép jó árral.
Nekem a legmagasabb polcról választott samu vált az enyészeté 2 év után. ( a MO-i hivatalos samu szerviz az indító gombot nem volt képes kicserélni 35 nap alatt. Nyilván Whirpool mikrót vettem a csereutalványon [link] , csak pár éve még 85 volt, de az a fránya 3,6%-os infláció🤮)
A kiszemelt gépet itt is megkapod, de olcsóbban két év garanciával: [link]
-
BBpeter
tag
Kb ebben a méretben keresnénk mikrót. Azért nem bánnánk, ha nem 3 év lenne az élettartama.
Mindenképpen szenzorosat, és különállót szeretnénk.Van valakinek ennél jobb alternatívája?
Ennél többet összegben nem szeretnénk érte adni. -
Zeki
nagyúr
Termék megnevezése: Parkside Mosó-szívó
Termék cikkszáma vagy EAN kódja: 0476xxx; 405291611xxxx
Teljesítés (vásárlás) időpontja: 2025.03.01.
Hiba bejelentésének időpontja: 2025.07.27. 17:00
Hiba leírása: műanyag csövei eltörtek
Fogyasztó által érvényesíteni kívánt jog: csereTermék megnevezése: Parkside Mosó-szívó
Termék cikkszáma vagy EAN kódja: 0476xxx; 405291611xxxx
Teljesítés (vásárlás) időpontja: 2025.03.01.
Vételár: 39 999,00 Ft
Hiba bejelentésének időpontja: 2025.11.15. 19:45
Hiba leírása: Menet közben leállt a Parkside mosó-szívó porszívó. Nem is indult újra a szívása. Csak mosni tud, az a motor működik.
Fogyasztó által érvényesíteni kívánt jog: csereMa megint eltört a csöve, ahol egymásba van dugva, mert faszántosan elvékonyított az anyag.
Szar minőség.Megint kérek majd cserét, remélem csöveket küldenek megint.
A motor elromlásnál új motor egységet küldtek, nem komplett gépet.
Ha még 1x elromlik, inkább pénz vissza, mert EZ legalja ipari hulladék. -
ftc
nagyúr
Sziasztok,
kérdés lenne melyik a rendes köztes darab Samsung mosógép s szárítógép között?
SKK-5EV vagy SKK-SSV vagy mi ajánlott?
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Projektor topic
- Házimozi haladó szinten
- Okos Otthon / Smart Home
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- Saeco Intelia Deluxe (HD8904) automata kávéfőző cappuccino fejjel
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Mi Vacuum Cleaner mini kézi porszippantó
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Jura Impressa C50 automata kávéfőző
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest