Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Degeczi

    nagyúr

    válasz Degeczi #54016 üzenetére

    Hehe, picit későn, de jobb mint soha, sikerült megtalálni ennek a pattogatott-kukorica látszólagos inkompabilitásnak az okát (látom, más is belefutott ugyanebbe, pl. #78986)

    Szóval ezeknél a típusoknál pusztán az okozza, h a dupla, alsó-felső grillezés miatt fém a forgótányér, nem üveg!
    Márpedig a mikrós kukorica papírzacskó alsó felébe rejtve van egy fém fólia (hogy az forrósodjon föl gyorsan, így pattogjanak ki a szemek minél hamarabb), és ha ez nem üvegen, hanem egy fém tányéron fekszik, az bizony elvezeti a hő nagy részét (mivel a fém jó hővezető) - azaz sokkal kevésbé lesz forró a zacskó alja, és előjönnek a tapasztalt nyűgök: nem pattogzik ki a szemek nagy része, ill. a szélén lévők pedig sorra megégnek.

    De a hiba okából következik a pofonegyszerű megoldás: egy rossz hővezető (és hőálló! Műanyag nem jó, könnyen megolvadhat, annyira forró a zacskó alja) felületet kell betenni a fém tányérra, célszerűen pl. egy jénai üvegedény fedelét, és arra helyezve máris tökéletesen kipattogzik a kukorica az ilyen típusban is.

    Érthetetlen, miért nem szerepel ez a leírásokban... :(

Új hozzászólás Aktív témák