Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- One mobilszolgáltatások
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- IFA 2025: Nem is látszik, hogy strapatelefon
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nagya21
addikt
HAli!
Ennyi idősen már lehet a dobcsillag elvan repedve, a lábaknál vmi menethiba,(emiatt mindég után lehet állítani), lengéscsillapító elkopott, etc etc
Mindenképp bontani kell, megrángatni mindent, mi mutat nagyfokú elhasználódást, lehet a házban a csapágy kopott ki.
Üdv Nagya -
Sinesol
veterán
válasz
soldi3r #82297 üzenetére
Amennyire tudom, a Metabo ipari porszivo szakmunkás feladatokra, nem igazán otthoni használatra szánt, nem hiszem hogy van benne mondjuk motoros fej, különféle padlóboritasokhoz szánt fejek, vagy hepa filter, mint a drágább otthoni cuccokban.
Arrol nem beszélve, hogy már csak a méret miatt sem praktikusok ezek az ipari darabok. -
-
soldi3r
veterán
A Thomasnak is van ilyen.
#82294 pit stop
Amikor kiballagok a kukahoz kionteni a porttartalyt, ott szerintem ez nem kulonosebben zavaro.#82296koxx
Nem tudom mit jelent a felso kategoria, de nincs okom lecserelni a Hoover Breeze-t.
Amire meg nem eleg, arra ott az M-es Metabo ASR 35. Attol azert talan nem nagyon van felsobb kategoria. -
pit stop
addikt
válasz
soldi3r #82293 üzenetére
Ha van porallergiás, akkor annak nem megoldás ez a porszívó - és mivel nekik nem megoldás, így a kevésbé érzékenyeknek sem feltétlen a legjobb.
A porzsák összegyűjti, elzárva tárolja, kidobod. A porzsák nélkülinél pedig ürítésnél elkerülhetetlenül nagyobb az esélye az összeszedett porral való érintkezésnek (akár levegőn keresztül). -
G@ben
addikt
Újra kiszinteztem, majd mostunk egyet. Két centrifugázás van egy programban, az elsőnél hibátlan volt, meg sem moccant, a rázkódása alig volt látható. A másodiknál már megint elindult, nem is kicsit. Ez utalhat valami hibára vagy csak a ruha gyűlt össze úgy, hogy mindenképp menni fog, annyira rázkódik?
-
Nagya21
addikt
válasz
Intel fan11 #82254 üzenetére
Szerintem mivel ott minden is vizes, simán mosd ki vízzel, vagy valami hosszú műanyag darabbal piszkáld ki.
Üdv Nagya -
válasz
emitter #82282 üzenetére
Az egybe gép általam nem ajánlott. Más ajánlhatja, én nem fogom. Pláne a 200K-s Gorenje kombi egyáltalán nem tartozik a megvételre ajánlott kategóriába.
A kérdéseidre a válaszok:
- Az egybe gépnek nincs szöszgyűjtője, tehát igaz, hogy szöszösek maradnak a ruhák.
- A szöszöket ki lehet takarítani a gépből. Rendszeres megfelelő takarítás esetén, a szöszök miatt nem fog elromlani a gép.
- A gumi minden szárítógépben gyorsan öregszik, a hőtől egy-két szárítás után megkeményedik és rugalmasságát veszti. Ez nem csak kombi gépeknél van így. A gumi és a gépi szárítás nem barátok.
- Gépi szárítás során egyes ruhák összemennek. Ez sajnos tény.
Én is tapasztaltam olyat, hogy a ruhacímke szerint gépben is szárítható, mégis összement. Ilyen sajnos túl sokszor volt.
- meghibásodásokról általánosságban: minél hosszabb garanciával kell gépet venni. Garanciaidő utáni elromlás esetén számítani kell a gtk-ra, (gazdasági totálkár) amikor már nem éri meg megjavítani.
+1 A kombi gépek a szárításhoz vizet is használnak. Üzemeltetésük sokkal költségesebb, mint két külön gép üzemeltetése. A szárítási és a mosási kapacitás nem azonos, tehát kb. a fele ruhát tudja egy menetben megszárítani, mint amit mosni tud. -
BBéci
legenda
válasz
emitter #82284 üzenetére
Nagya nem foglalkozik efféle apróságokkal.
Pont ma agyaltam arról, hogy kombigépet kellene venni, ha a mostani bedöglik. Ez Zanussi Turbodry, a nem ajánlott technológiával szárít, ezért az utóbbi 20 év során talán háromszor használtuk ezt a funkcióját. 1997-ben vettem, akkor még ilyeneket árultak.
A linkelt írásban a kondenzációs megoldást szidják, a megadott összegből csak olyan kombigép kapható, azokat célszerű messziről kerülni.
Ha jó kombit akar venni valaki, mélyebben zsebbe kell nyúlni! -
Intel fan11
őstag
válasz
Intel fan11 #82254 üzenetére
Ebben tud vki segiteni?
-
Nagya21
addikt
válasz
emitter #82282 üzenetére
Hali!
Ha hely van, akkor mindenképp 2 különálló gép kell.....
Nekem egy 7kg keskeny elöltöltős Elux mosógépem van a panelfürdőben, és a kisszobában van a Bekő 7kg höszipkás szárítógép.
Eddig mindkettő maximálisan bevált....
Persze lesznek ruhák amik a címke ellenére is összemennek, de nem jellemző, mert a hőszipkások alacsony hőfokon szárítanak.
Údv Nagya -
emitter
őstag
Sziasztok!
Tesómék nevében érdeklődöm a mosó-szárító gépek felől.
Az elképzelésük jelenleg az, hogy vesznek 160-200k környékén egy kombi gépet, a Gorenje márkával szemeznek, pl. ezekkel (a linken a két utolsó).Engem kértek, hogy véleményezzem elképzelésüket, de mivel saját tapasztalat nincs (még sima szárítógépről se), így eddig a netet bújtam, de a vélemények túlnyomó többsége inkább lebeszélne a kombi gépről (különféle indokokkal, ezeket nem sorolnám most fel).
Érdekelne, hogy az itteni tapasztalatok milyenek:
- igaz-e, hogy szöszösek maradnak a ruhák
- igaz-e, hogy a szöszök eltömítik és elrontják a gépet
- igaz-e, hogy a gumit/gumiszálat tartalmazó ruhák kinyúlnak?
- igaz-e, hogy bizonyos ruhák összemennek, miközben a címkéjük szerint szárítógépben használható
- meghibásodásokról bármi infó (gyakoriság, javítás költsége, javíthatóság..)
- stb.Sima szárítógépet használók tapasztalata is jöhet
(milyen márka / ársáv ajánlott vagy épp kerülendő)Hely van, most fognak költözni új házba, eddig teregettek. Egy gyerkőc van, de várható bővülés. Elmondásuk szerint egy 6 kg-s szárítógép kapacitás elég lenne.
Bennem felmerült a használt Miele gépek lehetősége is, mosó- és mosogatógépet már vettünk innen, elégedettek vagyunk - nem tudom, erről mik a vélemények. Aki ezeket forgalmazza, nem ajánlja a kombi gépeket.
Köszi előre is!
-
adam_nagy
csendes tag
válasz
adam_nagy #82233 üzenetére
Végül egy Meliconi 656114 összeépítő keretet vettem.
Jó minőségű, ha a mosógépnek kisebb a mélysége mint a szárítóé akkor is össze lehet szerelni biztonságosan.
A Bestbyte-ban akciós volt 19500Ft-ért.
Ha valaki nem biztos a keretet illetően és kell segítség, írjon, lefényképezem milyen. -
Jamboo529
senior tag
Üdv!
Édesanyámnak kell egy proszívó. 50-60m2-re, alapvetően parketta, de van benne pár szőnyeg is.
Vezetékes, porzsák nélkülit szeretne, amihez van turbó fej is.
Mi a best buy 50-70k árkategóriában? -
G@ben
addikt
válasz
Sinesol #82272 üzenetére
Van egy kb 13 éves Samsung mosógépünk, amit akárhogy állítok, elmászik a helyéről. Próbáltam simán a járólapra tenni, most gumiszőnyegen van vízszintezve, többször finomhangolva, de akármit csinálok, elmászik. Nem minden esetben, a legutolsó állításnál jó volt, a következő mosásnál már a centrifuga maximális felpörgése előtt elmászott. 400-as fordulatot engedünk csak neki, de akkor sem jó. Nincs teletömve sem, kb független a ruha mennyiségétől.
Mit lehetne tenni, hogy a helyén maradjon?(Bocs, nem válasz akart lenni!)
-
Sinesol
veterán
válasz
Lord Dragon #82271 üzenetére
Jobb anyagminőség, hosszabb élettartam, műszaki megoldsáok, plusz a tervezés, olasz design és persze a prémium márka felára. Na és ez még nem is drágák közé tartozik, a mainstream Bosch és Electrolux is bőven áraz ebbe a kategóriába, sőt jóval fölé is.
-
válasz
Sinesol #82228 üzenetére
Ez már azért eléggé drága. Az nem annyira mozgat, hogy 60-70 vagy 100K-ba kerül. Fizetek valamivel többet simán, ha jobban tetszik. De azért a 250K eléggé durva. Mitől kerül 3x annyiba mint egy átlagos random márkájú főzőlap?
De az árat leszámítva, egyébként nem is jó nekünk ez, mert 68,5 cm széles, nekünk meg maximum 60-as fér el, mert 60-as a konyha szekrény, amibe tenni kell!
-
"Nem kormol, de a nyílt láng a mikroszkopikus zsírcseppeket sokkal hatékonyabban süti rá a környező cuccokra, jellemzően minden sokéves gáztűzhely környéke ragad a finom zsírtól." - ez stimmel, évente többször is rá kell szánni időt a takarítására, de számomra ez nem okoz gondot, benne van az éves teendők közt - egy konyhát amúgy is többször pucolok évente.
-
Sinesol
veterán
Ennyi erővel egyébként az indukciós környéke is ragadhat, nem látom az okot, hogy miért épp a gáztüzhely környéke ragad a zsirtól, talán vonzza a zsircseppeket, miközben az indukcios taszitja? Egyébként meg az ember azert szokta takaritani, szóval már csak azert sem értem, hogy bármilyen lap miert is ragadna a zsirtól...
A gázlapok nagy része ma már kerámia / inox felületű, amit csak letörölsz egy szivaccsal és volt nincs mikroszkopikus zsircsepp. Ha raeg valami az persze nehezebb, de én idejet sem tudom mikor égettem rá bármit is, 10-15 éve biztos nem, szerintem az a titka, hogy oda kell figyelni, nem tiktokot huzogatni, miközben fő az étel.A vizet én forrón engedem a csapból, miert kellene hideg vizet forralgatni? Teának meg ott az automata teafőző, esetleg vizmekegítő, másra nem tudom miert forralnék vizet.
-
válasz
OPiiPO #82264 üzenetére
> #82250 emvy: soha nem kormolt/koszolt eddig egyetlen gázunk sem.
Nem kormol, de a nyílt láng a mikroszkopikus zsírcseppeket sokkal hatékonyabban süti rá a környező cuccokra, jellemzően minden sokéves gáztűzhely környéke ragad a finom zsírtól. Indukciós főzés mellett ez jóval kisebb probléma.
Ezenkívül a modern indukciós cuccok pl. tudnak olyat, hogy gyorsan felforralják a vizet, majd lassú forrásban tartják, stb.
-
Áramütést is kaphatsz annyi erővel
Ezeket a hibákat én eddig sehol nem tapasztaltam, szerintem felfújt dolgok, amiket kb. 3 éves korára megtanul egy gyerek hogy nem nyúlkál a lángba.
#82250 emvy: soha nem kormolt/koszolt eddig egyetlen gázunk sem.
#82252 BBéci: ez viszont már tényleg teljesen légből kapott érv: a legnagyobb gázrózsánk 7cm átmérőjű, a legkisebb edényünk 12cm - hányszorosára kellene nőni a gáznyomásnak hogy kijusson az edény oldalára? A kormolás pedig hagyjuk, sose tapasztaltam, pedig pár gáztűzhelyet már használtam eddig.
A technológia valóban múlt századi, de _szerinted_ elavult, ez hiányzik a mondatodból -
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
Nem feltétlenül házt.gép. topikba való kérdés, de szvsz a legjobb helyen itt van, nem tudok másik hasonló topikról.Adott egy IKEA konyhaszekrény. Az ajtós helyeken gépek vannak beépítve. A szemetesnek egyetlen helyet látok megvalósíthatónak. Egy alsó fiókot, melyben a méret, ami befér (tehát ebből már nem kell levonni semmit:
67 cm széles
41 cm mély
30 cm magas.Na ebbe kellene valamilyen szemetest elhelyezni, mely ellátja nem csak a konyhai, hanem a hétköznapi hulladék tárolás szerepét is.
IKEA, Auchan nem jártam sikerrel. Van esetleg tippetek?
-
Sinesol
veterán
válasz
Z.É.T. #82259 üzenetére
Nem tűnik túl hitelesnek a dolog, a Qubit alapból megkérdőjelezhető dolgokat hoz le, már az is egy intő jel. A földgáz égése során nitrogén dioxid nagy mennyiségben nem igazán szabadult fel korábban, pedig jó párszor mérték már, épp azért is terjedt el, mert tiszta, közel tökéletes az égése. Szerintem lehet valami lobbi keze is a publikációban, főleg hogy a környezetvédelem emlitése is ott van, általában ritka az a kutatás, amit nem valaki érdekéből készül az USA-ban. Na meg ott van az alapvető user error megint, hogy ablaknyitást javasol, tehát biztosan nincs elszivó a képben. Na és ott a kérdés, hogy egyáltalán mik voltak a bázisértékek? Mert az effajta cikkekben azt sose emlitik, csak a látványos százalékokat puffogtatják, viszont ha 0.002% -ról megy valami 0.003ra az bár 50% növekedés, de lényegében továbbra is ugyanugy semmi. Még alig mentem bele és máris számos sebből vérzik a "kutatás".
Ami a lényeg viszont, hogy szüleidnek szerezz be egy elszivót, mert az viszont tényleg nem jó, ha a gőz, meg mindenféle pára és szagok csak ugy szabadon terjednek a házban, nem csak az egészségnek nem tesz tul jót, de ezernyi egyéb gondot okozhat a házzal kapcsolatban, pl penészedés, vizesedés, stb. -
Z.É.T.
őstag
válasz
Sinesol #82257 üzenetére
Félreértesz, nem pár perc főzés, hanem egy komplex főzés - 3-4 gázrózsa megy - közben bemegyek pár percre. Aztán menekülök ki. Elszívó nincs, illetve nem működik.
Egyébként érzékeny vagyok a rossz levegőre, Bp belvárosban fuldoklom szinte.
Semmi károsanyag? Linket nézted?
(tanulmányok linkelve benne, de van azokon kívül több is) -
Sinesol
veterán
válasz
Z.É.T. #82255 üzenetére
Elszivo nincs? Erős tulzásnak érzem egyébként a problémát, 150 légm3-en fullaszt pár perc alatt, miközben annyi idő alatt olyan sok minden nem történhet a levegővel a gáz miatt, tekintve hogy se korom, se hamu, se egyéb káros anyag nem keletkezik az égése során. Joval kisebb helyiséggben volt egyetem alatt albiban konyhánk és ott se volt semmi gond, ha ment az elszivó, anélkül is inkább csak a gőz volt túl sok.
-
Z.É.T.
őstag
Potenciális COPD, asztma, stb.
Anyumnál 120-150 légköbméteren van a tűzhely, de egy összetettebb főzésnél pár perc alatt fullaszt, ha bent vagyok nála. A sütőről nem is beszélve. (az is gázos neki)
Egy bérelt házban volt indukciós, utána a saját is az lett.Quicksearch:
https://qubit.hu/2020/05/07/a-gaztuzhely-miatt-otszor-szennyezettebb-lehet-a-lakas-levegoje-mint-a-kinti -
Intel fan11
őstag
Sziasztok. Van egy bosch hoszivattyus szaritogepem ha az elejen alul leveszem a burkolatot, akkor latom a hocserelot. A hocserelo alatti talca resz televan iszappal. Ezt hogy lehet kitakaritani? Nem a legjobb kep. Az elejen amig kezzel hozzafertem kitakaritottam, de ott belul a sotet resznel tiszta iszap. Hocserelobe nem er bele meg. Vagy van ennek jelentosege?
-
Sinesol
veterán
Ennyi erővel az áram üt meg az indukciósnál.
A többi dolog nekem nem okozott még problémát, eléggé értelemszerű dolgok.
Ha a nyilt gázláng megégeti a kezed az azért eléggé user error, ahogy az is, ha konnektorba nyulsz és megüt az áram. Az edények oldala indukcióssal is felforrósodik, mivel ugye a fém vezeti a hőt, a füle nemigen szokott, bár normális edény kérdése.
Én mindkettőt használom, egyik sem igazán jobb a másiknál, tökmindegy melyiket használom, a céját betölti, csak annyi a lényeg. -
BBéci
legenda
válasz
OPiiPO #82240 üzenetére
Van, illetve lehet gond a gázossal. Például szivároghat a gáz. Nyílt láng megégetheti az ember kezét, főleg a gyerekekét. Felforrósodhat az edények füle, oldala. Nincs időzített kikapcsolás, se szenzoros hőérzékelés, ami odaégést okozhat. Stb.
Ezeket 30 év alatt tapasztaltam. -
szimcsi
senior tag
válasz
arcsin #82242 üzenetére
Köszi a tippet!
Csak mivel nincs vízmértékünk, érdekelne, hogy, ha nem billeg egyáltalán, akkor az azt jelenti, hogy jól áll a talp és nem kell piszkálni, vagy mégis kéne finomhangolni mert az okozza a hangos zajt, berezonálást, centrifugázás alatt?!
Egyébként csak hiba esetén lehet garanciális szervizelést kérni, vagy mosógép beállítást is lehet kérni, ha az okozza esetleg a zajt? Beüzemeléssel kértük, amit a szállító végzett el, lehet ez a szokványos, de akkor én is beüzemelhettem volna annyi erővel. -
arcsin
senior tag
válasz
szimcsi #82241 üzenetére
Ha nagyon aggodsz, érdemes gumiszönyeget tenni alá. Kb 1centist. Mostanában mintha vékonyodtak volna némelyik boltban
-
szimcsi
senior tag
Hello,
LG F2WR509SWW mosógépet vettünk.
A programok végén lévő centrifugáláskor néha nagyon hangos és beremeg, de nem billeg.
Általánosságban kérdezem, hogy ha látszólag vízszintben van a gép, mert semerre nem billeg kicsit sem, akkor az úgy megfelelő? Néha majdnem olyan hangos kalapáló hangja van, mint ami az előző gépünk lett mert leszakadt a dob kicsit. -
válasz
Lord Dragon #82222 üzenetére
Semmi gond nincs a gázzal, csak most valamiért az indukciós lobby hangosabb
-
pjen
félisten
Én elhiszem, hogy Nektek elég, nekünk nem, de ez had legyen az én problémám. Mi nem rajongunk egy főző lapért, hűtő szekrényért. Ezek háztartási gépek amik megmönnyítik az életet, de, hogy simogassam? Arra ott van Asszony. Egyébként van egy indukciós lapunk is, Nejem nem igazán szereti.
-
BBéci
legenda
válasz
Pár hete összefoglaltam az indukciós általam ismert előnyeit és a gázos hátrányait.
Edényeink kétharmadát cserélni kellett, amit egyáltalán nem bánunk, 20-25 év használat igencsak meglátszott a rozsdamentes acél lábosokon, fazekakon is.
Az új Silit garnitúra csodaszép és funkcióját tekintve hibátlan. Az Aldiban potom pénzért kapható, tapadásmentes bevonatú edények is rendben vannak, bár a főzőlap tesztjén csak közepes értéket érdemeltek ki.
Eret vágnék magamon, ha gázost kellene használnom. Több évtizedes tapasztalatom van azokkal is. -
BBéci
legenda
Korábban már leírtam, hogy nálunk ugyanannyi amper van, mint nálatok és a ház építésekor egyértelmű volt, gáz főzőlap kizárva. Tavaly nyárig sima kerámialapos üzemelt, azóta indukciós. Feleségem és én is rajongunk érte, sokszor végigsimogatom az üvegét vagy a fémkeretét.
-
Acheron
őstag
Sziasztok,
A konyhai repertoár kiegészítéséhez keresnék hordozható főzőlapot, amit adott esetben a tereszon, kertben is tudok használni. Sok esetben van, hogy azért nem állok neki ételeknek, mert nem akarom teleszagosítani a házat (egy jó lángos, rántott cuccok nagyobb mennyiségben, stb. )
Preferált az elektromos, akár indukciós megoldás. Utóbbi esetben minél nagyobb a "fűtő" felület, annál jobb (akár 25 cm talpátmérőjű edény is menne rá)
Szintén fontos, hogy jól szabályozható legyen, főleg az alacsony hőfokok közelében (lassú főzésű ételek is kerülnének rá, akár egy tagine, stb.)
Ha elektromos, nyilván egy fázisú, konnektorról működtethető modellre van szükség (egyébként 3x16A áll rendelkezésre)
Van ilyesmiben tapasztalat, esetleg preferált modelle(ek)?
Köszönöm előre is! -
AXisBOLD
addikt
válasz
adam_nagy #82216 üzenetére
Nem mindenki használ, bátyáméknál 13 éve megy keret, spanifer nélkül egy Ariston duó, sose volt ilyen gondjuk vele.
De én is kértem az LG gépekhez ezt a WPRO márkájú univerzális keretet, amin persze az LG, mint kompatibilis gyártó nem szerepelt... így is össz tudtam szerelni, csak a köztes polcot nehezebb kihúzni, mert az LG szárítógép első lábai kicsit beljebb vannak és meghajlik a keret befelé. Mindegy, össze van spanizva, így biztosan állnak.
Arra figyelj majd, hogy a spanit ne húzd túl, mert be tudja horpasztani a külső lemezeket. -
Dorian
félisten
válasz
Semmi baj sincs vele, én is nagyon szeretem használni.
És igen, olcsóbb is, és kőegyszerű technológia, kevesebb eséllyel romlik el. -
Sinesol
veterán
válasz
Lord Dragon #82208 üzenetére
A SMEG-nek van prémium márkák közül jelentősebb gázlapos választéka, mondjuk nem minden modell érhető ell itthon, de van pár.
Ez megfelel a kívánalmaknak és minőségi is: [link]Ez a gáz vagy elektromos vita néha amugy fellángol, de nem érdemes törődni vele, ugyanugy alkalmas főzésre a gázos is, sokan azt is szeretik jobban. Hatékonyabb amugy az elektromos, de a gáz meg olcsóbb, bár mondjuk pont mindegy is, nem nagy összegek ezek a napi 1-2 ra főzögetések. Nekem van indukciós meg gáz is, de különösebben egyiket sem kedvelem jobban a másiknál. Talán a gáznak annyi az előnye, hogy masszivabb, nem kell annyira vigyázni rá, ráb.szhatja az ember a 10-15kg-s cuccokat is, látványosabb a megjelenése, az indukciós meg mind ugyanolyan, egy nagy üveglap és semmi extra.
-
TeebyKay
őstag
Sziasztok!
LG ThinQ apphoz kérnék egy kis segítséget.
Van egy LG F2J5WN3W mosógépünk, 3 éves. Amikor megvettük láttam a használati útmutatójában, hogy van hozzá egy app, de azóta nem került sorra, hogy kipróbáljuk. Most újból előkerült és meg akartam csinálni, viszont az útmutató azt írja LG SmartThinQ app ami ugye már nem is létezik, és az LG ThinQ csak wifi-vel tudna csatlakozni a mosógéphez amit a miénk úgy látom nem tud csak NFC-t. Így még egy Smart Diagnosis-t se tudok csinálni, pedig tele a net olyan videókkal ahol konkrétan ezen a típuson másoknak sikerül, csak az app régebbi.
Tudtok segíteni a megoldásban? -
Nem olvastam el az előzményeket.
Van valami baj a gázzal amúgy, amiről nem tudok? Világ életemben gázost használtam. Igazából oda van vezetve a gázcső a tűzhelyhez rég óta. Úgyhogy gondoltam az a legcélszerűbb - legegyszerűbb ha azt használok. Meg ha épp nincs áram, akkor van alternatíva a főzéshez, mert a sütő villanyos ez meg gázos. Így ha az egyik van, az már elég.Továbbá havi diktálással szoktam a gázt meg az áramot is diktálni és úgy nézem hogy gázzal főzni léynegesen olcsóbb mint árammal. Mert annyira kevéske gáz fogy el a főzésre, hogy nyaranta amikor csak főzünk a gázzal akkor 3 havonta küldenek csak ki számlát, mert nem éri el a gázszámla a minimálisan összeget se, amitől már kiküldik. Szóval nekem alapvetően úgy tűnik, hogy a rezsi árat tekintve is olcsóbb hosszú távon mint az áram, meg nem is nagyon tud semmi elromlani benne, mert egyszerűbb szerkezet mint a villanyos. Szóval az élettartama is elég korrekt. Meg gázon valahogy "máshogy" főnek az ételek mint villanyos főzőlapon. Szülőknél villanyos van, de nekünk szokatlan, amikor használni kell. KURVA SOKAT főzünk egyébként, úgyhogy nem mindegy mennyi rezsit termel...
Aztán ott vannak még ilyen finomságok, hogy a 3 fázist is be kéne köttetni a házba a villanyoshoz. Nem annyira új már a házunk sajnos. (előbb utóbb mindenképpen be kell majd húzni, de az is több 100e Ft és jelenleg még nincs erre keretünk, úgyhogy 1-2 évvel még halasztanunk kell azt is).
Aztán még azt is megnéztük, hgoy az edényeink 3\4 -ét örököltük és nem jó indukciósra eleve. Kurva drága lenne lecserélni ennyi edényt. Ráadásul kicsit luxusnak is érzem lecserélni csak azért az amúgy hibátlan edényeket, mert nem jó indukciósra....
Hát ennyi nagyjából. Ezért akartunk gázosat nagyjából. Ezek miatt. Valahogy fel se merült, hogy ne gázos legyen....
De szívesen veszek bármilyen építő jellegű megjegyzést és tanácsot!
Köszi!
Üdv! L.D.
-
válasz
Lord Dragon #82213 üzenetére
Miert nem vesztek indukciosat?
-
BBéci
legenda
válasz
Lord Dragon #82218 üzenetére
Miért ragaszkodtok a gázoshoz?
Pont ez volt a téma pár hete, néhányan gáz mániásak, a többség az indukciósokra szavazott. Köztük én is, a gáz maradjon az éttermek konyháiban! -
válasz
arcsin #82212 üzenetére
Nah megnézegettük a márkákat, amiket mondtál (Studio Casa márkáról amúgy ma hallottam először....) De aztán ilyen random gugliztunk is még. A párom most talált egy Electrolux-ot. Nekem is tetszik egyébként, de kicsit drágább mint az átlag és nem annyira tudom mitől: [link] de határozottan bejön.
Amúgy a legtöbb főzőlap ilyen 70-90.000 között alakul árban. Ez épp 100. Kvázi mindegyik ennyibe kerül.
Aztán találtam még egy SMEG nevű gyártót gugliba. Azt is ma hallom először, nem ismerem. Azok meg olyan kruva drágák, hogy azt hittem rosszul látom és ott se értem, hogy oké, de mit tud ennyiért? [link]
SZóval minden létező gyártó bármely terméke 70-100 közt van nagyjából... ez meg 255? mi a f***
Vélemény ezekről?
Most, hogy 70 VAGY 100e Ft az effektíve mindegy, mert nem azon a 30e Ft-on fog múlni, ha jobban tetszik az egyiknek a kinézete, mert aztán évekig azt fogjuk nézni meg használni. A jó érzésünk meg nem 30-at ér. De azért a 255 az már nem ez a szint... ott már azért jó lenne tudni, hogy mi a kotera van ...
-
adam_nagy
csendes tag
válasz
arcsin #82215 üzenetére
Én biztosan nem hagynám ki a spanifert. (270ezer volt a szárító, még most sem hevertem ki mentálisan a költést
)
Az a vicc hogy a legolcsóbb ilyen összeépítő keret is 15ezer Ft körül van.
És lényegében ahogy látom tényleg csak arra van hogy oldalra alakzáró rögzítést biztosítson, és hogy kiküszöbölje a mosó és a szárító közötti mélység különbséget.Ezt kb simán meg lehetne itthon is csinálni fémből, kvázi fillérekért.
-
adam_nagy
csendes tag
-
válasz
arcsin #82212 üzenetére
A lyuk akkora lesz amekkorára kivágjuk majd nemsoká, miután megvettük a főzőlapot, de mivel a szekrény 60 cm széles így abba bele kell h férjen.
Köszi az infókat amúgy.
Ha bárki másnak van még ötlete, azt is szívesen várom még!
Nem tudom egyébként, hogy milyen szempontokat kell figyelembe venni egy ilyennél, de a régit én kókányolom már évek óta, hogy működjön már még egy kicsit. Fizikai bajai vannak: eltört a tekerő... akkor kerítettem másikat... akkor a másik is letört, ahelyett is kellett másik. Aztán már következőre tőből tört le (a fém rúd, amire a tekerőt rá kell húzni), azóta csak 3 lángot tudunk használni a 4-ből. Aztán a belsejében eltörtek a kis "karok". Így olyan lett, hogy nem lehetséges annyira benyomni a gombot, hogy elkezdjen jönni a gáz egyáltalán.... akkor szétszedtem... és hőálló ragasztóval mellé ragasztottam egy fém rudat amolyan "mankónak", ami összefogja az eltört gyári rudat... akkor megint jó volt 1-2 évig. De igazáság szerint már elegem van az egészből mert 1-2 évente kókányolom, hogy használható legyen, de lassan már kb darabokra hullik az egész a fenébe...
Már mindenhol csak a ragasztó meg a segédanyagok fogják össze... ezért aztán úgy döntöttünk, hogy kissé megkésve, de karácsonyra meglepjük magunkat egy új főzőlappal.
-
arcsin
senior tag
válasz
Lord Dragon #82211 üzenetére
Studio casa, gorenje, whirlpoolnak van ilyen rusztikusabb beepitheto lapja. A luk meretet mindenkep csekkoljátok le. Spec. Mondjuk hogy melyik éri meg kb mindegy. Érdemes minel több garira menni. Általánosságban nincs ajánlott v nem ajánlott márka gázra.
-
-
arcsin
senior tag
válasz
Lord Dragon #82208 üzenetére
Akkor gáztüzhely kell, "szabadonálló", sütövel egybeépített doboz, vagy konyhabútorba építhetö gázfözölap?
mert a Teháttal úgy értetted hogy ugyanaz, de nem az.
Gorenjének van kremes gáztuzhelye. Keskenyebb is Mden nö ilyen francia videki stilusut "néz ki" magának . -
Sziasztok!
Kéne egy kis segítség. Konyhabútorba építhető gázos főzőlapot szeretnénk venni. Na most én egyrészt nem értek hozzá (nekem csak az a lényeg, hogy időtálló, jó minőségű legyen lehetőleg), másrészt meg az asszony azzal sokkol, hogy ő mindenképpen "krémszínűt" szeretne, mert az jól megy a konyhabútorhoz. És ezzel kb ki is lőttem a kínálat 95%-át, mert szinte mindegyik fehér vagy fekete....). Annyi még, hogy a bútor 60 cm széles, szóval abba bele kell, hogy férjen.
Ebben tudtok e esetleg segíteni, hogy mi az ami krém színű is lenne meg minőségi megbízható darab is. Nem ragaszkodok semmilyen márkához, mert nem értek hozzá. Azt tudom, hogy a Miele porszívónkkal és a Miele mosógéppel meg vagyunk elégedve nagyon, meg a Liebherr hűtővel is. Sok éve vettük már őket és azóta is hibátlan mind. Úgyhogy az árat ne firtassuk... egyelőre nézzük meg hogy egyáltalán van e ilyen ami az előző 2 kritériumnak megfelel.
Krém színű főzőlapra egy random példa: [link]
Köszi előre a segítséget!
Üdv! L.D.
-
adam_nagy
csendes tag
Próbálom bugászni a neten, de nem igazán jövök rá, ha mosógépet összeépítem a szárítógéppel, egy univerzális kerettel (azért ilyennel mert Whirlpool a mosógép és Electrolux a szárítógép), akkor ezeket még pluszban egy falba fúrt kampóval is rögzíteni kellene borulás ellen?
-
arcsin
senior tag
válasz
balazs1956 #82204 üzenetére
C1 flex, bestbuy topikban visszakereshetö
-
arcsin
senior tag
Akkor már érdemes egy miele akciót várni, elvileg 3 hónapja volt 60k meg pár napja emagon. Inkább azt akartam volna mondani hogy érdemes nézelődni, bontatlan és új cuccok után aprókon.németből, ausztriából hoznak be nepperek. Szerencsém volt. Nekem egy könnyü, csendes porszivo kellett, amiben vannak előszürök/szürők, pluszpont ha befér az ikea-s billy szekrénybe
Tapogattam őket boltokban, de nem éreztem azt a hatalmas különbseget a 20 ezres easygo és az 50 ezres philips közt. Egy Mielet megérné megvenni 60ért.Az én boschom szerintem reálisan kerülhetne 50ezerbe.Kicsivel a miele alá tenném. Én ha nincs ez a bosch 35k-ért akkor easygot vettem volna. Ha már mindegy akkor legyen olcsó. A bosch az eredeti áron 70 környékén ment itthon.
Nagyszülőknél easygo van, szereti mamám, itt is sokak is azt ajánlották. Szóval kb ez a konkluzio, hogy egy alap easygo és alap c1es miele közt mindegy mit veszel, kb ugyanazt a minőséget kapod. Esetleg ez még köztesen jó megoldás lehet
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- PlayStation 5
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OLED TV topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Google Pixel topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Formula-1 humoros
- További aktív témák...
- Honor 400 Lite / 8/256 GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
- Samsung Galaxy Book2 Pro 360 i7-1260P 16GB 512GB OLED touchscreen, GARANCIA: 1ÉV
- Dell Latitude 5320 i3-1125G4 16GB 512GB magyarbill. 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest