-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
AXisBOLD
addikt
válasz
gabikiraly2 #91585 üzenetére
a fogyasztás miatt érdemes lehet igen!
Dual inverter, heat pump, 8kg LG RH80V3AV6N, mi ezt használjuk 1,5 éve elégedetten. lassan mi is 4-en leszünk.
*előző és mostani mosógép is LG volt, az előzőt a régi lakásunkban hagytuk, szóval azzal se volt semmi gond és ezekkel se, én ebből a szempontból LG párti vagyok, de rengeteg a termék ebben a szegmensben.
-
AXisBOLD
addikt
válasz
f4lcon #91572 üzenetére
köszi szépen! nincs itt hiba
mivel a Smart Kettle Pro-ra nincs itt tapasztalat és igen vegyesek a vélemények, ez meg neked bevált, így ezt fogom rendelni.
más: Jet 75: előtte volt Dyson porszívód? nekem egy V8-van, szeretem, de 7 éves, lassan csereérett, de nem feltétlen vennék Dysont megint, ha van más/jó alternatíva a bot porszívók terén.
-
AXisBOLD
addikt
válasz
AXisBOLD #91566 üzenetére
elolvastam mind a 103 véleményt az árukeresőn a Xiaomi MI SMART KETTLE PRO-ról és ezek alapján igen hullámzó lehet a gyártási minőség, valaki imádja, ikrek mellett egész éjjel melegen tart és pontos hőfokon, de valakinél egyáltalán nem működött ez, be lett állítva alacsonyabb hőfok éjjelre, de elment 100 fokig.
hát nem túl bíztató ezek alapján...
-
AXisBOLD
addikt
-
AXisBOLD
addikt
válasz
AXisBOLD #91561 üzenetére
hát most körbenéztem még egyszer és a kettő között vacillálok:
Xiaomi Electric Kettle 2 Lite
Xiaomi Smart Kettle Prokb egy 10-es van a kettő között.
valakinek van egyikkel vagy másikkal tapasztalata?
víz kiöntés nem problémás? videó --> [link] vagy ehhez igazi bénának kell lenni?
-
AXisBOLD
addikt
sziasztok,
korábban már jártam itt vízforraló ügyben, hőfokszabályzós, fém készüléket kerestem, de akkor nem lett meg a vágyott tárgy
a mostani forraló kiöntő körüli műanyag része már porladó állapotban van, így nem várhatok tovább, a hőfokszabályozást el is engedem, elég egy belül teljesen fém forraló, annyi hogy a teteje legyen rögzített, gombbal nyitható, más igény nincs.
erre lenne ötlete valakinek?
ára így kb 10-20k közöttszerk.: ETA Edita ?
-
AXisBOLD
addikt
válasz
Silent77 #90646 üzenetére
köszi, ez kis kecses, de nem illene ide, hely sincs ekkora talpnak.
#90648 L4D1K: designban top, de ez a fogantyú nekem kényelmetlen lenne
#90652 8: nekem ez lett a fő ok ellene, hogy nem rögzített a teteje. a mostani Bosch Venezia rögzített, egy gombbal pattan ki, ezt már megszoktam, ilyen lesz a következő is.
egyszóval még mindig nincs meg a nyertes
-
AXisBOLD
addikt
Sziasztok,
Lecserélném 13 éves Bosch vízforralómat, gondoltam nem valami alapot veszek, sokat teázunk télen, volna értelme egy hőfokszabályzósnak, de nem ismerem ezt a szegmenset. Tesóm 3x cserélte a szupiluxi Philco gépet, ilyenekbe nem szeretnék belefutni.
Van ajánlott modell úgy 20k környékén? Ha ebbe nem fér bele a beállítható hőfok, akkor egy sima is megteszi.
Köszi
-
AXisBOLD
addikt
válasz
Digitalpimp #82570 üzenetére
egyébként logikus igen, csak kicsit félek a villanyszámlától, ezért szeretném a lehető legtakarékosabban kihozni ezzel a rendszerrel.
Ehhez csak annyi, hogy vezérelt áramról szerettem volna használni a bojlert, de jött volna egy olyan előre nem látott költség (350k) a projek vége felé, ami már nem fért bele és ami miatt ez meghiúsult. Csak az előkészítésig jutottunk el, fent a szekrény és be van húzva a kábel, tervezem, hogy beköttetem, de ez még folyamatban van, keresem a lehetőségeket. -
AXisBOLD
addikt
válasz
Dorian #82560 üzenetére
ok köszi!
#82561soldi3r: én is így szeretném beállítani, 45 fok körül. Ez a havi egyszeri melegítés hogy néz ki, feltekered 65 fokra és megy egy napot így vagy csak pár órát?
#82562Csabroncka: a legtávolabbi pont a konyha, az kb 10 méter teljes csőhossz lehet. de itt nem klórozzák a vizet, csak ha csőcsere van, így ezzel is számolni kell.
Érdekes, tegnap 2 hosszabb zuhanyzás és egy fél kád fürdés után (ezek egymásutánban történtek) már érezhetően langyosabb víz jött, mint ami egész nap. Ennyi fogyasztás után már ennyit számít a bojlerbe visszatöltődő hidegvíz? Mert akkor ennek a 200 liternek így semmi értelme. Vagy alacsony a most beállított hőfok? 43 fokos maximumot mértem tegnap a teljes felfűtés után még nap közben.
-
AXisBOLD
addikt
2 felnőtt, 1 kisgyerek, itt élünk, rendszeresen használjuk, de nem intenzíven.
Ezzel a hőfokkal vagyok bajban, egyrészt nincs a bojleren hőfok skála, csak kékből pirosba átmenet, másrészt a csapokon mért kb 55 fokra állított víz már kellemetlen és feleslegesen meleg volt és sajnos a jelenleg nappali tarifán ketyegő bojler brutális fogyasztásokat produkált.
Most jelentősen visszavettem, de még állítgatom. A cél hogy 45-50 fok között legyen a felmelegítés.Ezért kérdeztem ezt a fertőtlenítő felfűtést.
-
AXisBOLD
addikt
Sziasztok,
Higiéniai okokból (baktériumok) milyen időközönként és hány fokra érdemes felfűteni a villanybojlert? 200l Hajdu Z200ErP.
-
AXisBOLD
addikt
de nekem az is jó, nem feltétlen akarok a telefonos appal villogni
de 3-5000 HUF között találok mindkettőből, ha meg már ugyan annyi, akkor legyen monitorozható applikációról.
viszont rengeteg van a piacon, nem akarok mellé nyúlni, így egy ajánlás jó lenneVaillant rendszert használ az egyik ismerősöm, de azt csak csomagban látom, meg horror áron. nem ilyen kategóriát keresek.
-
AXisBOLD
addikt
Sziasztok,
Fogyasztást szeretnék mérni, elsősorban villanybojlernél.
Milyen okos konnektort érdemes elé tenni? -
AXisBOLD
addikt
Sodastream gépekhez létezik alkatrész ellátás?
-
AXisBOLD
addikt
válasz
adam_nagy #82216 üzenetére
Nem mindenki használ, bátyáméknál 13 éve megy keret, spanifer nélkül egy Ariston duó, sose volt ilyen gondjuk vele.
De én is kértem az LG gépekhez ezt a WPRO márkájú univerzális keretet, amin persze az LG, mint kompatibilis gyártó nem szerepelt... így is össz tudtam szerelni, csak a köztes polcot nehezebb kihúzni, mert az LG szárítógép első lábai kicsit beljebb vannak és meghajlik a keret befelé. Mindegy, össze van spanizva, így biztosan állnak.
Arra figyelj majd, hogy a spanit ne húzd túl, mert be tudja horpasztani a külső lemezeket. -
AXisBOLD
addikt
BÚÉK
Sodastream Spirit javításával kapcsolatban van tapasztalat?
Nem jövök rá miért nem szénsavasít.
Két alap hibát találtam, de a szürke műanyag letöltést már évekkel ezelőtt orvosoltam, az alu membrán meg úgy tűnik nem lyukadt ki.
-
AXisBOLD
addikt
válasz
Nagya21 #81978 üzenetére
Én ezzel azt védem ki, hogy használom 5 percet, merül egy keveset és után ne kezdjen el rátölteni.
Nem a beépített elektronikában kételkedem, az 5 perces használatokból eredő (szerintem) felesleges rátöltéseket veszem így ki a képletből.
Barátom nem így használta a V6-ot, hamar ki is fingott az akksi. -
AXisBOLD
addikt
válasz
atish15 #81972 üzenetére
V8 töltője elé tettem egy billenőkapcsolót és csak akkor adtam neki áramot, ha a 3 akkutöltöttség jelző ledből már csak 1 világított.
Most 5 éves, még mindig van benne egy ~65 nm területre elegendő energia, de lassan cserés lesz.
Megéri erre figyelni, szerintem se jó, ha folytot a töltőn lóg. -
AXisBOLD
addikt
Sziasztok,
Dyson V8 Absolute+ porszívóhoz kérések akksit, mert a 2019-es gyárija már gyengélkedik. Csak eredetit vagy utángyártottat is érdemes ebből venni? Nekem most akár egy jó állapotú használt is jó, olcsóbban kellene kihoznom. Hol lehetne beszerezni?
Illetve ez mellé keresek 80nm járólap, laminált padlóra (állat nincs) egy hagyományos porszívót. Még hónapokkal korábban láttam itt ajánlást best buy gépre, de azt nem találtam meg. Nincs extra igény.
-
AXisBOLD
addikt
Sziasztok,
Teka GFG 2 standard páraelszívóhoz keresek világítást.
Mi lehet a cikkszám vagy hol tudnám beszerezni?Egy szaküzlet már adott ajánlatot, de a 12,5k elég borsos szerintem.
Ez lenne :
-
AXisBOLD
addikt
válasz
BB9000 #78213 üzenetére
köszi, ez igen kimerítő volt
nos, felhívtam a Whirlpool központot és ott se tudnak semmilyen általános 3 éves gyári garanciáról, így várom a bolt válaszát, hogy mire alapozva hirdeti ezt....#78212 koxx: köszi, bár ebben különbség van BB9000 hozzászólását tekintve: "A gyártói 3 év jótállás az mindenképpen jobb mint egy 1+2-es konstrukció." vs "A kötelező sokkal kedvezőbb feltételeket biztosít a fogyasztónak, mint az önkéntes."
Feltéve, ha a példád szerinti 3 évből nem mind kötelező, hanem van benne önkéntes vállalás. -
AXisBOLD
addikt
Sziasztok,
hogy van most ez a garancia kérdéskör?
- két boltban azt mondják, hogy a jelenlegi szabályok szerint ársávos: 250.000,- HUF-ig 2 év , 250.000,- HUF felett 3 év gyári garanciát kell vállalnia a gyártónak.
- egy másik boltban váltig állítják, hogy a Whirlpool ártól függetlenül 3 év gyári garanciát ad minden gépre.Hol az igazság?
-
-
AXisBOLD
addikt
válasz
adam_nagy #78180 üzenetére
5 éve használunk egy GBB60PZGFS-t (total no frost) hibátlanul megy, szeretjük. Van egy kisebb is a családban, az is rendben van.
Az összeszerelési minőség lehet hullámzó (ezeket Lengyelországban rakják össze), a fagyasztó zsanérja nekem nem tetszik (nem olyan simán fordul, mint a felső ajtó), de már megszoktam, a működést egyáltalán nem befolyásolja!
Elvileg semmi karbantartást (leolvasztást) nem igényel, de én évente kiporszívózom a kompresszor körül és a hűtőbordákat. -
AXisBOLD
addikt
válasz
gabikiraly2 #78183 üzenetére
DD inverteres LG-ket nem nézted még?
Mi most fogunk 6,5kg-os LG-ről 8kg-os LG-re váltani.
F4WV328S0U - 170-180k körül van az ára -
AXisBOLD
addikt
én is Whirlpool beépíthető total no frost hűtőt néztem most ki, konkrétan ezt: WHC20T352 [link]
a fogyasztása nem olyan jó, de fontos volt, hogy nagy legyen (ebben a kategóriában), mert nem lesz második hűtő és ragaszkodtam a Total No Frost-hoz.
Tapasztalatom nincs, de ismerősnél 13 éve megy egy beépített Whirlpool, ráadásul az első 2 évben sikerült úgy használni, hogy alul nem volt szellőző kivágva, mondták is hogy milyen rosszul hűt, erőlködött szegény gép 2 évet, megkapta a szellőzést és azóta tökéletesen megy.#78110 adam_nagy: LG-ben nem gondolkodtál? Nekünk most ilyen van: GBB60PZGFS (ez mondjuk régebbi típus). Marad a lakásban, de baromira sajnálom, mert nagyon szeretjük, 5 éves, minden működik, praktikus.A gari lejárta után én évente egyszer leszedem a kompresszor rostélyt és kiporszívózom, hogy ne legyen ebből fakadóan gond.
Félek is a beépített hűtővel kapcsolatban, hogy ott ezt majd nem tudom megtenni, mert por és szösz mindenhol van és lesz. -
AXisBOLD
addikt
elszívó: nekem CATA-t ajánlottak szinte minden boltban ebben a kategóriában: GT-PLUS 45 X/L
és nem teleszkóposat, mert a kihúzott résznél nincs szívás, csak a zsírt fogja fel.
nappali + konyha + közlekedő együtt 28nm -
AXisBOLD
addikt
válasz
Gömbike #78074 üzenetére
+1 a Dedica-ra! ez egy nagyon jó basic gép
használtan vettük, ~2 éve hiba nélkül megy, egyszer tisztítottam, de nem is jelezte, csak már zavart, hogy nincs karbantartás.#78068 balojazz: értem köszi a tapasztalati megosztást.
#78073 st6969: elvileg kivehető, legalábbis Whirlpool-nál, de betűre amiatt vacilálok a kosár vs. fiók között, amiket leírtál!
-
-
AXisBOLD
addikt
sziasztok,
nagyon ámáteur kérdés, de ha az edény nem indukciós, viszont tapad az aljára a mágnes (ergo vasból van), akkor rendben működni fog indukciós főzőlapon?
elektromos üvegkerámia volt betervezve, de most szöget ütött a fejemben, ha minden gép "A" sokplusz, takarékos, akkor miért ne legyen a főzőlap is az. talán ki tudom köhögni a felárat, de komplett indukciós edény-, serpenyőkészletet nem akarok/tudok most venni.
-
AXisBOLD
addikt
válasz
Digitalpimp #77984 üzenetére
nincs tapasztalatom, így nem tudom melyik a nagyobb tétel. Kiszállás és óradíj is húzós tud lenni, csak más szolgáltatások díjaiból kiindulva...
Viszont nekem sem tetszik, hogy csak a szerviz van benne.
Egy másik helyen, meg a szokásos +biztosítást adnák hozzá, amit garanciakiterjesztésként hirdetnek, de igazából csak egy sima biztosítás, ahol futhatsz a biztosító, meg a pénzed után.
Nem egyszerű ez, szívem szerint kötnék valami teljeskörűt, ha valahol elérhető lenne, arra nem sajnálnám a plusz költségeket, de ezek az opciók erősen véleményesek...
-
AXisBOLD
addikt
sziasztok,
milyen költségei vannak ma egy szerviznek (kiszállás, munkadíj)?
De inkább úgy kérdezném, hogy kötnétek-e +2-3 év szervizgaranciát (amibe az esetleges alkatrész árak nincsenek benne, csak a szervizelés)?sütő, mikró, főzőlap, mosogatógép, hűtő --> Whirlpool
elszívó --> Cata
mosó és szárítógépek --> LGnagy a dilemma, mert összesen +210.000,- HUF lenne a garanciakiterjesztés.
-
AXisBOLD
addikt
beszélek a bútorasztalossal, hogy meg tudná-e csinálni, mert akkor veszek egy No Frost LG-t.
Vagy marad a Whirlpool WHC20 T352 Total No Frost, mert ebben a kategóriában u(méret, fogyasztás, beépíthető, no frost) ez a legolcsóbb beépíthető.#77774 kezdő: nagyon köszi, ez elszomorító. Persze a kiskereskedő nagyon nagyon ajánlja.... elengedtem ezt a típust.
#77775 balojazz: nem az asszony, én vagyok ilyen minimalista mániás
, de nem minden áron. Amiket írtak azért elijeszt, de tudok 13 éve teljesen jól működő Whirlpool beépíthető hűtőről, ami nem is no/stop frostos. viszont ez csak 1 példa.
#77776 Azie: ezt most nem nagyon értem... így tetszene, próbálom az ésszerűség határáig kivitelezni. A topikba ez bőven belefér. Nem fogom fényképezni, minden nap ott fogok ülni mellette.
Egyénként adok egy tippet, nézz körbe és a tárgyak, eszközök, szolgáltatások legalább fele first world problem leszPl.: motoros árnyékoló, porszívó világítás, ezeket valaki már nem tudja elengedni, mert "milyen jó már", nekem eszembe nem jutna erre pénz költeni, de nem vagyunk egyformák.
-
AXisBOLD
addikt
persze az alap!
#77770 balojazz: mindenben egyetértek amit írtál! De patika új konyha lesz, minden látszó gép színazonos, az L és U alak nem férne el, illetve nem akarom, hogy több helyet foglaljon a konyhabútor, nem lesz nagy a konyha+nappali, így maradt a beépíthető. Most a látvány és tér oltárán fel kell áldozzak elég sok mindent.
-
AXisBOLD
addikt
válasz
istnag #77761 üzenetére
lehet hülyeséget írtam, nem tudom hogy működik
#77762 balojazz: nekem is LG no frost van most és teljesen elégedett vagyok vele, mert semmit nem kell csinálni
bár azt mondják, hogy ezek is meghálálják, ha évente egyszer ki vannak kapcsolva, "leolvasztva". De LG nem gyárt beépíthető hűtőt...
Ha ez a "piszkálás" abból áll, hogy a jéggyűjtő tálcát kiveszem és elmosom, azért az még nem olyan, mintha a bányából jönnék föl, csak azt nem tudom és a kérdésem is arra irányult, hogy a gyakorlatban jól működik-e?
Az új energiaskála szerint "E" besorolású, de a kinézett Total No Frost is "E"-s: WHC20T352
ez viszont qrva drága... -
AXisBOLD
addikt
Használ valaki Stop Frost-os hűtőt? Jól működik ez a jéggyűjtős rekesz? A fagyasztó jéggyűjtését/leolvasztását is ez végzi el?
Whirlpool ART9811SF lenne a konkrét modell.
De nem értem, a hűtő leolvasztásra automatikusat, a fagyasztóra manuális leolvasztást ír.... -
AXisBOLD
addikt
válasz
balojazz #77739 üzenetére
köszi, így gondolkodok én is, jobb fogyasztás, csendesebb működés miatt.
megnézem ez a modellt is, kicsit furcsa ez a teli ajtó.#77740 Laslow: köszi a részletes tapasztalatokat, pont most agyalok, hogy mit vegyek.
Tehát a jelenlegi versenyzők:
LG RH80V3AV6N (260k)
LG RH80V3AV0N (220k)
LG RH80V9AV3N (255k)Össze is hasonlítottam az LG oldalán, de a teli ajtón kívül, illetve hogy az RH80V9AV3N A+++ energiabesorolású és nüansznyival halkabb, semmi különbséget nem látok köztük.
Árban sincs olyan nagy különbség.Vehető bármelyik?
-
AXisBOLD
addikt
sziasztok,
LG szárítógép - RH80T2AP6M --> amit ennél láttam, hogy nem inverteres a motor és nem automatikus a kondenzátor tisztítás. Ez később lehet probléma? Érdemes dual inverteres gépet venni?
Megérné a 60k felárat ez? --> RH80V3AV6N
-
AXisBOLD
addikt
válasz
balojazz #77712 üzenetére
a pirolitikus sütő engem nem győzött meg, gőzöst néztük ki.
de a mosogatógépnél futok még egy kört, nekem is jobban tetszik a tálcás evőeszköz mosás, de feleségemet az istenért se tudom lebeszélni a kosarasról: mert hogy azt kiveszi az ember és kényelmesen be és kipakol a mosogatótálcában, mellett. jogos ez is és engedtem neki, de a helykihasználás szempontjából szerintem is jobb lenne a tálcás
#77711 istnag: kb 13 éve vettek mindent. Lehet így van, de az összes gépet csak 5 év kiterjesztett szervizgaranciával venném. Amúgy már 10 éve is azt mondták, hogy minden rossz minőségű... ez mindig sláger.
#77710 Gömbike: néztem azokat is, de mosogatógép, sütő, tűzhely ami már tud is valamit vagy legalább tetszik, mind drágább már IKEA-nál is.
-
AXisBOLD
addikt
válasz
Gömbike #77708 üzenetére
amit elfelejtettem leírni, hogy Wh árkategóriában.
Bosch, AEG-Elux drága, nem fér bele a keretbe, illetve nem akarom az alját venni azokból sem.Az LG felé megvan a bizalom, mosógép, szárítógép az lesz, de nem gyárt beépíthető hűtőt és mikrót, sütőt és mosogatógépet meg egyáltalán nem.
#77707 pjen: elfogadható szerintem, legalábbis annak fényében, hogy egy Bosch is ennyit ment.
-
AXisBOLD
addikt
-
AXisBOLD
addikt
Hello,
Tapasztalati kérdések:
Whirlpool mind amit néztünk.
-mosogatógép (széles):
- kosaras vagy tálcás evőeszköztartó?-hűtő (beépíthető, kombi, alulfagysztós, 180cm-nél magasabb)
- automata leolvasztós, stop frost vagy no frost?
(most LG no frost van, de ebből - bármilyen beépíthető no frost - horror áron van, érdekelne hogy a másik kettő is jól működik-e?)-sütő (beépíthető)
- tisztítás hidro, piro vagy katalitikus?- mikro (beépíthető)
- működik ez a kelesztési funkció? -
AXisBOLD
addikt
válasz
Gömbike #77623 üzenetére
hát a bizalom tényleg megvan, a kombi LG hűtőnk is rendben teszi a dolgát 5 éve, az is inverteres.
csak már mindenhol azt olvasom, hogy a mi 10 éve még jó volt, most már nem az, mert spórolás megy mindenhol, de mondjuk 5 és 10 éve is ez ment. #régenmindenjobbvolt #mossapatakban #jégkamra
-
AXisBOLD
addikt
válasz
#48613632 #77617 üzenetére
nem tudom mi változott az elmúlt 5 évben, maradt-e azon a szinten a gyártó és termékei.
illetve a felsorolt 3 LG mosó és 2 LG szárítógép közül hátha van valakinek konkrét tapasztalata, mert ezek nem a legújabb modellek, de van még készleten belőlük.ez a majd fél milla kiadást azért átgondolnám, begyűjtenék minden releváns infót
pl Whirpool-bór konyhai gépekre van nagyon jó referencia a családban, gondoltam nézem mosó és szárítógépet tőlük, tök jó árban is vannak, de szinte egyöntetűen le lett szavazva a márka, pl.: pár éven belül elindul a rozsda...
-
AXisBOLD
addikt
sziasztok,
mosógép (~8 kg-os) és szárítógép (hőszivattyús) a kérdés még mindig, keressük a legjobb ár/érték arányú masinákat, amiket össze lehet építeni.
A végén vannak a kérdéseim, de bármilyen véleményt szívesen veszek!
AEG és Bosch elég drága, kereten felül vannak már:
Bosch WGG24409BY mosógép
Bosch WQG233D40 szárítógépBosch WGG14402BY mosógép
Bosch WQG24100BY szárítógépBosch WAN28264BY mosógép
Bosch WTW876LBY szárítógépAEG L7FOE48S mosógép
AEG T8DEE48S szárítógépSamsung annyira nem szimpatikus, de inkább tapasztalat, vélemény nincs róla:
Samsung WW80T734DBH Mosógép
Samsung DV80T6220LH/S6 SzárítógépWhirlpool-ról rosszakat mondtatok:
Whirlpool FFB 8258 BV EE Mosógép
Whirlpool FFT M22 9X2WS EE SzárítógépWhirlpool FFB 8469 BV EE mosógép
Whirlpool FFT M11 82B EE száritógépLG a jelenlegi gépünk is, nagyon szeretjük, ezért erre húz a szívünk, de nem akarok mellé lőni:
ezek rendben vannak vagy van jobb ebben az árkategóriában?
LG F4WT209S6A mosógép
LG F4WV328S0U mosógép
LG F4WV308S4U mosógép
LG RH80T2AP6M szárítógép
LG RH80T1AP6M szárítógép -
AXisBOLD
addikt
-
AXisBOLD
addikt
sziasztok,
kaptam most ajánlatokat 8 kg-os mosógépre + hőszivattyús szárítógépre.
Alábbi gyártóktól, a sorrend a legdrágábbtól a legolcsóbbik:
AEG - Bosch - Samsung - Whirlpool
a két végpont között összesen 200k a különbség.Meglepett, hogy a Whirlpool mindennél olcsóbb.
Lehet csak rossz beidegződés, de egyből arra gondolok, hogy nem annyira jó!?
Mert maga a Whirlpool brand nálam rendben van, a konyhai gépeknél valószínűleg minden az lesz.Illetve ugyan így LG-ből nincs tippetek 8 kg-os mosógépre + hőszivattyús szárítógépre?
Mostani LG mosógéppel nagyon meg vagyunk elégedve, de költözés miatt ez cserélve lesz. -
AXisBOLD
addikt
sziasztok,
mosó és külön szárítógépet szeretnék vásárolni, ami egymásra rakható, beépítőkerettel vagy anélkül.
Milyen márka típus ajánlott?Ismerősnél láttam Bosch Seria 6 kondenzációs szárítógépet (sajnos pontos típust nem tudok, de használtan vette, nem hiszem, hogy fogalomban van még), amivel nagyon elégedettek voltak. De más referenciám, viszonyítási pontom nincs.
2 felnőtt, 1 kisgyerek (hosszabb távon 2 gyerkőc). Nincsenek extra igények.
A jelenlegi 6 kg-os LG direct drive 5 éves mosógép is bőven kiszolgál, de ez marad a régi lakásban.
-
AXisBOLD
addikt
sziasztok,
új konyha gépesítését szeretném összeválogatni, rég volt már az előző és nem vagyok képben, hogy most mit érdemes venni.
Beépíthető hűtő, elektromos tűzhely, elektromos sütő, beépíthető mikró, nem függesztett elszívó és beépíthető mosogatógép kellenek.
nem a high end a megcélzott, egy középkategória bőven megfelel.
A keretet egyelőre nehéz belőni, de úgy 500-700k között, ha ez reális.Melyik gyártó, termékcsalád, típusok, ami ajánlott? Hol érdemes elkezdeni a keresést? milyen szempontokat vegyek figyelembe?
-
AXisBOLD
addikt
válasz
herdsman12 #75548 üzenetére
rendben, köszönöm!
-
AXisBOLD
addikt
válasz
herdsman12 #75406 üzenetére
köszönöm ez jó kiinduló pont!
Gorenje, Electrolux, Samsung, Beko, Amica, Cady, Tesla, Teka, Heinner, Mora, Hansa, Sharp amiket kidob a megadott paramétereke (140k alatt, max 49,8cm sz., 55,3cm h., 84,3cm m.)
Bármelyik márka vehető vagy van különösen ajánlott és/vagy kerülendő?
Ja igen, és itt a megadott mélység az csak a géptest vagy már a csövezéssel együtt értendő?
-
AXisBOLD
addikt
sziasztok,
mosogatógépet szeretnék venni/beépíteni. A konyhabútort az előző lakó rakatta be, de azt mondta, hogy ki van alakítva neki a hely. 49,8cm széles // 84,3cm magas a munkapult alsó éléig // 82,5cm magas a munkapult alatt lévő lecezés alsó éléig (de ez szerintem nem tart semmit, ki lehet szedni) // 55,3cm mély ajtó nélkül a korpusz külső éléig.
Teljesen vakon vagyok ezekkel a gépekkel kapcsolatban, így nem írnék igényeket, egy alsó-középkategóriás gépet keresek, amit ide be lehet építeni.
Bármilyen építő jellegű hozzászólást szívesen veszek.
köszi
-
AXisBOLD
addikt
Sziasztok,
Főleg kenyér, szalámi (sonka, stb.) szeletelésére keresek szeletelőgépet. Van olyan gyártó, aki ajánlott ebben a termékkörben?
Nincs rá 50+ ezer huf, de a tizenezer forintos nem sokat erő darabokat is kerülném.
Van valakinek tapasztalata ebben? -
AXisBOLD
addikt
válasz
Csabroncka #62265 üzenetére
rendben, köszönöm, keresem elehetőségét a kifúratásnak!
#62256koxx: az látszik, hogy profi csapat, kérdés, hogy dolgoznak-e a nyugati határ felé is (Gy-M-S megye).
#62257Zoli-bácsi: panel, úgyhogy csak szakember jöhet szóba, én ennek magamtól neki nem állok.
-
AXisBOLD
addikt
válasz
Csabroncka #62253 üzenetére
Tudom, az lenne a legjobb, ha kifúratnám, de annyi kóklerrel találkoztam már a beköltözés/felújítás óta, hogy inkább magam csinálok mindent, de ez olyan speckó munka aminek nem mernék nekiállni.
még átgondolom, hogy melyik irány legyen, de egyébként nem az a tipik rántott húsos család vagyunk, nagyon keveset sütünk olajban/zsiradékban, inkább a hagymás alapú ételekkel van a baj, ezért gondoltam, hogy jó lesz az aktív szenes belső keringetés.
-
AXisBOLD
addikt
elég borsos az ára, de ez már egy működőképes megoldás lehet.
ha jól értelmezem tud mindent amit szeretnék belső keringetés, szénszűrő (+zsírszűrő).btw, szénszűrő és aktív szénszűrő között van különbség vagy a szénszűrő eleve "aktív" és ez csak az elnevezés?
bocs a láma kérdésért, eddig nem kellett elszívókkal foglalkoznom.
-
AXisBOLD
addikt
társasház, 4. emelet, már szigetelt, macera lenne áttörni a falat, anélkül szerettem volna.
de ha azt mondod, hogy ebbe a szekrénybe be se lehet építeni, akkor nagyjából mindegy is. ennyi munkát egyelőre nem ér.olyan mobil szagelszívó nincs, ami a tűzhely közelében járatva hatékonyan elszívná a szagokat?
-
AXisBOLD
addikt
sziasztok,
aktív szenes elszívót szeretnék utólagosan beépíteni, így a kivezetés sajnos nem jöhet szóba.
inkább negatív véleményeket olvastam erről a termékkategóriáról, de más lehetőség nincs, a jelenlegi semminél pedig biztos jobb lenne.Elsődlegesen a főzéssel járó szagok, illatok terjedését szeretném megelőzni, mivel nyitott a konyha. De száraz a lakás így a pára eltüntetése másodlagos szempont.
A kerámialap és a bútorlap között 52,5-53,5 cm van. Itt mi az ajánlott minimum - maximum távolság?
A tűzhely feletti tároló teljesen nélkülözhető, ha a beépítés miatt át kellene építeni vagy ha az elszívó nagyobb helyet foglalna el.Egyetlen fontos szempont, hogy amennyire csak lehet halk legyen.
Melyik gyártót, típust ajánlanátok és Ti hogy fognátok neki?
-
AXisBOLD
addikt
sziasztok,
3 éve tökéletesen üzemelő LG F2J5WN4W mosógépet cserélnénk a bővülő család miatt.
Akkor is mosó-szárítógépet akartam venni, de lebeszéltek róla (kicsit bánom), de remélem azóta csak fejlődött a technológia.Mi az ajánlott a 6,5kg-os, ~45cm mély méretben? Utóbbi nem musthave, csak jó lenne ekörül maradni. Illetve vásárlásnál, kiválasztásnál mire érdemes figyelni?
A lényeg, hogy a ruhák nagy részét ne kelljen teregetni és kerülgetni napokig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen program, ami...?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- SZÜNETMENTES TÁPOK
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest