- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
vacs
veterán
Helló.
Beépíthető gázfőzőlaphoz ti melyik/milyen zsíroldót használtok (tudom-tudom, töröljük le azonnal ...)?
Illetve mellette a konyhabútorra is "fröccsen" néha olaj/zsír, azt el lehet távolítani valamivel? -
woodson7
csendes tag
Sziasztok! Nem tudom találkozott e már valaki hasonlóval, édesanyámnak van egy bosch sütője
Olyan problémákat produkál, hogy Felső alsónál és légkeverésnél lekapcsol a felső fűtőszál.
Grill funkciónál és felső sütésnél felkapcsol a fűtőszál de csak a belső fűtőkör működik a külső nagy még a nagygrillnél sem.
A fűtőszálon nem láttam kihasadást vagy deformációt.
még nem szedtem szét, de esetleg valaki járt már így? Esetleg hol érdemes vizsgálódni? -
nyunyu
félisten
-
nyunyu
félisten
Ebben a cikkben semmi konkrétum nincs benne, hogy mégis mit értenek rádióhullámok alatt.
Víz rezonancia frekvenciája 1500MHz körül van, ilyen rádióhullámokat generálnak a mikrók, hogy gyorsan melegedjen a víz.Ezért nem merészkednek 1800MHz-nál közelebb a mobiltelefon hálózatok sem, mert mert egyből megszakadna a hívás, ha a szomszéd bekapcsolja a mikróját.
Cikk igazából csak annyit állít, hogy milyen finoman tudják szabályozni a teljesitményt a hagyományos mikrókhoz képest.
Ja mag is szimpatikusabb, hogy az inverteres 1000W mikró teljesítményre 1050-et fogyaszt, a hagyományos meg vagy háromszor annyit.
Egyszer mértem az előző, 90-es évekbeli csúcs Whirlpool mikrómat, 1000W módban vett ki 1800W-ot a konnektorból.
Mostani MWP 338-at még nem mértem. -
mzso
veterán
válasz
Bazsee71 #83662 üzenetére
Én nem engedném el könnyen az inverteres technológiát. Jó az ha egyenletesen melegít kisebb teljesítményen is, és nem 10-20 másodpercenként kapcsolgat. Ha már a Whirlpool olyan jó, annak nincs inverterese?
Ja mag is szimpatikusabb, hogy az inverteres 1000W mikró teljesítményre 1050-et fogyaszt, a hagyományos meg vagy háromszor annyit.
-
ViZion
félisten
válasz
BB9000 #83687 üzenetére
Közben PM is ment
A túlzott melegedés gyári/széria hiba, erre ingyen rakták be a szigetelést. Ez is aranyos, az kapta, aki kérte... Nem automatikusan és nem verték nagydobra.
Alatta fiók van, de nem ér végig, nem zárt, hátul a szekrénynél nyitott. Korábban melegedett, de nem hülyült meg, szal. a szellőzés ~2 évig elég volt?
Venti már felmerült, helye nem igazán lenne, saját venti nincs neki.
Ami most kiderült, h 10 A relé van a legnagyobbon is, ahol néha percekre bő 10,5 A-t vesz fel. Nem mondom, h egy omronnál rohannék cserélni, mondjuk itt se volt durva baj eddig. Első körben azt cserélem nagyobbra, jobb minőségűre, azt meg tudoim oldani. Ha nem segít, akkor szerviz és egy hét hidegkaja...
Köszönöm a segítséget! -
6030D
addikt
Nekünk most kb 15x15 mm van az új konyhában. Csiszolt fém, jól néz ki a Tyda fogantyúkkal, meg a fehér/tölgy konyhával és szürke gránit mosogatóval. Az előző konyhában szilózva volt, 6-7 évig jó, aztán elválik, és ha nem csinálod meg egyből, akkor ha megy be víz, akkor felpúposodhat a munkapult. Ettől függetlenül 14 évesen is vállalható, ahogy kinéz.
Ugyanaz az asztalos csinálta mindkét konyhát, ő mondta most, hogy legyen vízvetős, pedig 4 db 120 cm széles járólap mentén nem lett volna nehéz szilózni. -
BB9000
senior tag
válasz
ViZion #83686 üzenetére
Időközben én is megtaláltam az eredeti kérdésed a Hobbi Elektronika topikban. A melegedésre jelentkező hiba kiszűrése elég nehéz, idő és munkaigényes folyamat. Csináltam már más típusú eszköznél. A szerviz nem ok nélkül javasol cserét, ugyanakkor az esetedben a komplett vezérléscsere sem jelentene biztos megoldást.
Amit hozzá tudok tenni a témához: a túlzott melegedés arra utal, hogy az a főzőlap nem szellőzik megfelelően. A beépítés módján kellene javítani oly módon, hogy biztosítani kellene a folyamatos légáramlást. Több módszer is létezik erre. Volt már téma korábban itt is: találati link
Lehetőségek:
1./ A konyhabútorba légbeömlő(ke)t vágni.
2./ A légáramlás mértékét növelni egy külső ventilátor beépítésével, amit csak akkor kapcsolsz be, amikor sokat, hosszan megy a főzőlap.
3./ A főzőlap saját ventijét erősebbre cserélni.
Sajnos ez a hiba a hűtés szándékos alultervezéséből is adódhat. -
ViZion
félisten
válasz
BB9000 #83684 üzenetére
ha ez az a topik, akkor OK.
Gorenje főzőlap, a legnagyobb felülete a vezérlés mellett van, van ott egy hevenyészett szigetelés, de semmit nem ér, átforrósodik minden.
És mikor átforrósodik, akkor a vezérlése meghülyül. Értsd: ki-be kapcsolgat, akár kikapcsolt állapotban is. Áramtalanítás, 30 percig hűsöl és működik újra. Csak a vasárnapi főzőmaratonnál jelentkezik a hiba, amúgy inkább előbb lekapcsolja a fűtést, mint kellene.
Szétszedtem, nincs púpos kondi vagy más, látható sérülés.
Esetel a fűtőszálnál a termisztor (vagy nem tudom, h mi határolja a hőfokot) lehet a hiba, vagy a vezérlőpanelen cseréljek amit lehet?
Gondoltam az 1-es (hibás) zónát átkötni másik vezérlésre, így kizárható lenne, h a panel vagy a fűtőszálnál valami a hiba. De ha van ezzel tapasztalat, akkor nem gyakorolnék, hanem célzottan javítanám. Szerviz alapból panelcserét mond, mint mindenre, az meg drága... -
BB9000
senior tag
válasz
ViZion #83671 üzenetére
Külön topikról nem tudok. Attól még lehet.
Mire irányul a kérdésed? Ötleteket szeretnél kapni a javításhoz, alkatrészbeszerzési forráshoz, vagy egy olyan szakit keresel, aki megjavítaná neked a kerámia főzőlapodat? Egy pontos gyártó, típus és egy hevenyészett hibaleírás mindhárom esetben előrevihetné a dolgot. . . -
F-ECT$
titán
válasz
sherlock82 #83679 üzenetére
Valószínűleg a háttérvilágítás kezdi megadni magát. Ha garis, akkor csere lesz (panel vagy egész tv), ha már nem, akkor kuka. Ezek a tv-k ritkán javíthatók már alkatrész szinten, de azért még van pár szaki, ha esetleg a javítós vonalon kell elindulni.
-
sherlock82
senior tag
Szerintetek mitől lehet az alábbi probléma :
Samsung LCD TV , alsó negyedében világos villogás látható keresztben az alsó negyedben.
Teljes rendszertelenül csinálja perceken keresztül. Majd megszűnik és pár percen belűl újra kezdi. Nem tudom sem napszakhoz, sem üzemidőhöz , sem csatornához kötni.
A televízión parabolás digi tv megy, hdmi kábellel összekötve a beltéri egységgel.
Sajnos így teljesen élvezhetetlen a t v -z és.
Segítséget előre is köszönöm ! -
mzso
veterán
válasz
gyulazsolti #83642 üzenetére
Az önmagában kevés. Főleg ha csempe van a falon.
Amúgy mindegyik ilyen nagy? -
ViZion
félisten
Sziasztok!
Háztartási gép javítós topik is van?Nem találtam ilyesmit...
Tudnátok egy linket adni, ha ismeritek? Kerámia főzőlapot a hobbielektronikában már kérdeztem, de nem voltak aktívak a jómunkások... Pedig azzal valami van...
-
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
AEG app folyton offline-nak jelzi tárgyi készüléket. Hálózat törlés, majd ismételt beállítás megtörtént a mosógépen is. És az AEG app is újra lett telepítve és beállítva.
Mégsincs előrelépés.Esetleg egy frissítést kaptunk Google Playstoreban, ami ezt előidézte?
Másnál is van ilyen tapasztalat?
-
adam0913
tag
Sziasztok,
Egy xiaomi vezetéknélküli porszívót használok, ami apróbb napi szintű takarításokra tökéletes, viszont a nagyobb takarításokra alkalmatlan. Szőnyeget alig lehet vele porszívózni, macskaalmot sem szedi fel..
Melyik vezetékes porszívó a best buy jelenleg, ami pénztárca kímélő is? -
Nagya21
addikt
válasz
Bazsee71 #83662 üzenetére
Hali!
Én sem hittem a fórumtagoknak, hogy mikróban csak a wiccpool, de tönkrement a régi mikróm, és egy forgótányér nélkülire ruháztam be.
Mit mondjak, igazuk volt.....
Kiolvasztásnál kiolvaszt, nem süt.......
A crisp tál igen jó, szeretünk benne friss pogikat csinálni....
A párolót még nem próbáltam ki.
Szal én ajánlom.
Üdv Nagya -
Gabró
tag
Sziasztok!
Tudnátok abban segíteni, hogy ez milyen alkatrész és mi célt szolgál. Azt tartom elképzelhetőnek, hogy egy Electrolux mosógép vagy szárítógép hátuljáról esett le. -
Bazsee71
őstag
Még mindig mikró, mert a következőt is szeretném 15 évre...
LG ára és kialakítása is szimpatikus, de megnézve a használati útmutatókat, túl okos akar lenni, egy alap indítás pedig túl komplikált, így elvetném.
Panasonic ára magasabb mint a többi, a tekerőgombosok kezelése viszonylag egyszerű, jó értelemben fapadosak. Tetszene a flatbed kialakítás, de az csak a legfelsőbb kategóriákban elérhető náluk.
Samsungról jókat írnak, de tipikus probléma, hogy alig lehet belátni az ajtaján. Nem szimpatizálok a márkával, rossz garanciális tapasztalataim vannak (telefon, fényképezőgép...).
Whirlpool szintén nem a kedvelt márkáim közé tartozik, de sok jót írtok a mikrókról. Létezik, hogy pl. a MWF 421-es inverter nélkül is annyira jó, hogy lenyomja a konkurenciát? Tetszik a kialakítás, a flatbed kivitel, csak nincs inverter, na meg a márka (utóbbit el tudom engedni).Sharp mikrókkal van valakinek tapasztalata? Ez a Sharp YC-QS302AE-B típus pl. inverteres, flatbed, és tekerőgomb ugyan nincs rajta, de elég egyszerűnek és átgondoltnak tűnik az a pár gomb. És Whirlpool árban.
-
Dorian
félisten
válasz
soldi3r #83660 üzenetére
Mi vékonyak vagyunk, pont odaférünk elé. A pult sarkában lévő holthely pedig optimális az edényszárítós résznek (előző két konyhankban is direkt így volt).
Amúgy a mosogatógép mosogat, itt csak leöblítünk vmit gyorsan, vagy a ritkán előforduló nagyobb edényeket mossuk el amiknél sajnalom a helyet amit a gépben elfoglalnának, kvázi dísznek van -
-
Sinesol
veterán
-
-
Met
nagyúr
válasz
arcitec #83650 üzenetére
Vízvetőből is van ocsmány és szilózni is lehet ocsmányul.
Kinek mi jön be.
Én úgy szoktam, hogy fugatávolságra ültetem a csempét a pultra és azt a rést nyomom ki.
Ne ilyen kézzel eltaknyolt vastag háromszög profilú szilót képzelj el.De ez a koszolódás, ragadás, penészedés mind nem igaz.
-
arcitec
addikt
válasz
Sinesol #83643 üzenetére
Na de milyen sziló? Mert a kádra még OK! Na de konyhára?
Koszolódik ragad stb ...
Valóban némi helyet foglal, de nem kardinális, mert ha az a hely hiányzik, akkor az pult bizony kicsi. Nem de bár. Amúgy a miénk színében van ..
#83646pjen : Mint ahogy írja is... +1 Amúgy szerintem is jól néz ki, nem kicsit... -
Sinesol
veterán
válasz
Dorian #83638 üzenetére
Minden munkalaphoz lehet kapni szinazonosat, legalabbis a Lechner-hez, viszont szerintem sem tul szep, plusz sok helyet el is vesz. Manapsag inkabb szilikont hasznalnak, főleg amiatt hogy egyre elterjedtebb a butorlapbol, uveglapbol keszült hatlap, ami tökeletesen sikban felfekszik a munkalapra.
-
Dorian
félisten
Gusztustalan a vízvető és alig pár fajtát lehet kapni a munkalap többszázához képest. Sosem lesz ugyanolyan.
Azért beszbna, ha a csempézés olyan, h akkora hézag van, h ne elég a sziló. -
Vismajor01
addikt
Ips nemide
-
mzso
veterán
Helló!
Az épített konyhabútoroknál mit szoktak csinálni a fal felőli oldalon?, hogy ne rohadjon az odaszivárgó víz miatt? Van valami szilikon szigetelőcsík ezekhez?
-
cibus
senior tag
válasz
Gömbike #83616 üzenetére
Jah nem ragaszkodom a pzs nélkülihez, sőt, már porzsákosakat is keresek és emellett mutatott porzsákot is. Csak feldobott egy 25% akciót és azért gondoltam, hogy megkérdezem.
De amire tegnap hazaértem kiderült, hogy az asszony remdelt egy ilyet:
proscenic p11 smart és ebből a 30.000pa verziót -
Nagya21
addikt
válasz
elite.cs11 #83619 üzenetére
Hali!
Első körben akkor próbálj meg vmi tisztítást végigfuttatni rajta.
Üdv Nagya -
atthany
aktív tag
EMAG-ról szeretnék venni hűtőt, nem tudjátok, hogy a régit elszállítják gratis, vagy azt nekem kell megoldanom?
-
elite.cs11
senior tag
válasz
Nagya21 #83618 üzenetére
Az oké, hogy ahol van a szűrő abban a részben marad víz
De most annál is több maradt benne, lehetett látniLehet, hogy ez is normális, de eddig nem ezt csinálta (ezelőtt szereltem valamit amiért ki kellett húzzam - beépített - és lehet hogy nem megfelelően állítottam be a lábait, nem tudom hogy ez hozzájárulhat-e hasonlóhoz)
-
Nagya21
addikt
válasz
elite.cs11 #83609 üzenetére
HAli!
Mindegyik mosogatógép aljában marad víz a mosogatás után, és mindegyik azzal kezd mosogatáskor, hogy ezt kiszivattyúzza.....
Üdv Nagya -
Vismajor01
addikt
Üdv,
Blender/turmixgépből mi az ajánlott?
Menne bele gyümölcs, jég, magvak, ilyesmi. Főzéshez is lenne használva. Bocsi ha ennél specifikusabb igények is vannak, egy szovjet gépet használtam mindig is de anyám elcsórta.
-
elite.cs11
senior tag
Arra van valakinek ötlete, hogy a mosogatógépben miért marad valamennyi víz az alján?
Lefut a program teljesen (elvileg ha nem fut le akkor bekapcsolva marad), és ha elindítok egy másik programot akkor azzal kezdi, hogy kiüríti a vizet.
Elég furcsa, eddig nem volt ilyen gondja -
BBéci
legenda
A kettőt nem lehet egy napon említeni. A Sharpok a felső kategóriában vannak, a másik (nem vagyok hajlandó leírni azt a nevet) a bóvli csapatot erősíti.
#83606cibus
"metlakim"
Így leírva a metlachi szót még sosem láttam. Olyan, mintha a Münchent münkennek mondanád.
"Metlachi: Szárazon sajtolt kőkemény porcelánlapok. Európa számos városában megtalálható a metlachi, melyekből az alaplapok 15*15 cm-es méretűek voltak. A színükben a tört fehér, a bordó- piros, és a fekete volt a legjellemzőbbek. Metlach városáról - apátság- ahol most is folyik gyártás - kapta a nevét az a csempeféleség, amelyet Villeroy és Boch alapított a 19. században a gyáregyesítések után."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Google Pixel 9 Pro 5G 128GB 16GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest