Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• peppe79

senior tag

válasz lacibacsi #45685 üzenetére

"A felhasználói élmény oldaláról (könnyebb kezelés, hatékonyabb mosás, rövidebb programidők) közelítve melyik a jobb választás?"

Könnyebb kezelés: Bosch/Siemens-el van tapasztalatom, nekem nem okozott különösebb fejtörést a használata. De ahogy elnézem, az LG is könnyen áttekinthető.

Hatékonyabb mosás: na, ez már egy érdekesebb kérdés. Korábban beleszaladtam itt egy kis vitába, mert akadt olyan nézőpont is, hogy a több vízfelhasználást a dob kialakítása, mozgása kompenzálhatja. Én ebben nem hiszek, szerintem "pocsolyában" nem lehet hatékonyan mosni/öblíteni, ehhez továbbra is elegendő mennyiségű vízre van szükség. Persze nem 150 literre, na de nem is 40-50-re. Szomorúan látom, hogy a Bosch is követi a túlzott energiahatékonyság trendet, de hát ő is csak a vásárlók igényeinek kíván megfelelni. De legalább annyi pozitívum van, hogy opcióként egyre több gyártó felajánlja a plusz víz hozzáadását. Így a vásárló eldöntheti, hogy az energiaspórolással járó vakaródzást választja, vagy a minimálisan több rezsi költséget.

Rövidebb programidők: a Bosch pamut programjai valamivel rövidebbek.
    Bosch-nál a gyári adat szerint a 60 °C-os teljes, 60 °C-os részleges, és 40 °C-os teljes programideje 200 perc.
    Az LG-nél:
    60 °C teljes 326/303 perc
    60 °C részleges 262/242 perc
    40 °C teljes 257/237 perc

Új hozzászólás Aktív témák