- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- iPhone topik
- Bluetooth-headsetekről általában
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Möhe
addikt
válasz
Csabroncka #47996 üzenetére
Ha garis ,akkor is van kiszállási díj?
Illetve ott is lehetvenni plusz gariidőt? -
inf3rno
nagyúr
Sziasztok!
Tudtok ajánlani ciklonos porszívót? A keret 35 pénz rá, max 40. Vagy ilyen árban mindegy melyik? -
Castell
aktív tag
A Whirlpool gépek elég jók felültöltős kategóriában. Pl. van egy régi klasszikusok az AWE 50510, évek óta szerintem egy bevált, "puritán darab."(Nincs 6. érzék, kijelző). Nagyszerűen mos, a ruhák a mai napig illatosak és a beljese sem büdös. Nekünk 3 éve van meg és naponta kb. 2x mosunk vele. Szóval kapja rendesen az ívet. Némi festék hólyagosodás már van, de nagyon apró ill. a Whirlpool gépeknél az örök klasszikus, tisztitás szempontjából, több időt igénybe vevő felső mosószertartály van.
Alap 2 év gari, de 10k-ért veszel komplett 5 évet hozzá.
-
törölt tag
válasz
gabor9991 #47988 üzenetére
Jók ezek az egyedi történetek, de sajnos nem lehet ráhúzni minden- re, mert sok benne a változó. Minden szerviz, minden szerelő, és minden ügyfélszolgálatos állhat másképpen egy problémához, és már ez se mindegy, és így tovább még lebonthatnánk szerelőre, anyagraktározásra, meg mindenre külön. Változó hogy hol, és melyik márkaszerviz, hogy, s mint végzi a feladatát.
Nekem konkrétan 3 márkával volt garis ügyem, és mindegyik gyorsan és korrekten zajlott, ezek : Whirlpool(ami talán az Indesit szervizzel megegyezik), LG, és Electrolux, (ami Aeg és Zanussi is egyben). És igenis van, hogy 1 héten belül megvan a csereutalvány, vagy hogy alkatrész rendeléssel(egyik esetben külföldről jött az alkatrész) együtt is készen lettek 1 hét alatt a javítással.
Ha valaki nem ott lakik, ahol te, akkor nem várható pontosan ugyanaz a lefolyása egy hasonló ügynek, csak ennyit akartam ezzel mondani. -
Voice24
őstag
Hali!
Gofrisütővel kapcsolatban kérdezném, van valami bevált, ajánlott típus, ami megfelelő gofrit tud sütni? Mert most egy ajándékba kapott Ariete van, az a piros Retro, és nem igazán vagyok megelégedve vele. Többféle receptet próbáltunk már, de nem sül benne igazi gofri. Puha, palacsintatésztás lesz, csak nyilván vastagabb kivitelben, és legtöbbször a felső részbe bele sem sül, bele sem dagad a gofri. A sok kipróbált receptből egynek azért csak jónak kellett volna lennie, így én a sütőre gyanakszom. Nekem úgy tűnik, nem elég meleg, nem süt eléggé. 6-7 perc kell neki, mire kivehető a tészta, de ahogy mondtam, nem az igazi. Az is fura, hogy amikor beleöntöm a masszát, nem is sistereg, nekem ebből is az jön le, hogy bizony kevés a teljesítmény, ami amúgy 700 W. Pedig ezt a sütőt általában dicsérik az emberek, lehet, hogy csak az enyémmel van baj?
Nézegettem helyette mást, ez esetleg jó választás lehet az 1000 W-os teljesítményével? Nem is kerül sokba, így egy próbát talán megérhet. -
gabor9991
addikt
Hidd el a samsung az lg és az indesit szervize se jobb egy fokkal se.Saját tapasztalatból mondom.
Sőt samsung szervizből kettővel is van tapasztalatom, egyik mosógépet másik hűtőt javított nálam,(a hűtős szerelő egyedül jár Csongrád,Bács-kiskun és Békés megyében a hibás gépeket javítani) mindkettőnél az a rendszer, hogy hetente egy napon járnak általában egy adott kört.Így, ha mondjuk az én köröm hétfőre esik náluk és én hétfőn jelzem nekik, hogy szükség lenne rájuk akkor a következő hétfőn jönnek először megnézni a hibás gépet.Ez után megrendeli az alkarészt arra kell várjunk.Amikor megkapja az alkatrészt mondjuk a következő hét hétfőn akkor megint nem tud hozzám jönni mert amikor reggel elindult azon a körön ahol én is élek az alkatrész még nem volt nála ezért csak egy újabb hét múlva tud jönni.Ez eddig 3 hét.Az meg extra szívás, ha nem az volt a baja amihez az alkatrészt rendelte mert akkor indul az egész újra...
Vicc ami itthon folyik ezen a téren is. -
Zeki
nagyúr
válasz
Sinkapeter #47984 üzenetére
Oké, legyen valami hosszabb garancia, de ha leszar a szerviz, hogy neki majd HETEK múlva lesz kapacitása kiszállni hozzád a nyűgödért, és utána még ki tudja hány hétig nincs géped, akkor magasról leszarod a garanciát, mert a mosoda sincs ingyen. Én 20 ezret hagytam a Bubblesben 3 hét alatt. Szóval lehet előbb a helyi szervizpartnereket kellene felhívni, hogy ha elromlik az általuk szervizelt gép, mennyi idő alatt jönnek ki, mennyi idő egy cserealkatrész...
-
Sinkapeter
tag
Ebben igazad van, de ha van garanciád (vagy normális biztosításod) akkor előbb-utóbb a pénzedhez, vagy géphez jutsz. Viszont ha ezt nem garanciaidő alatt, hanem utána teszi meg, akkor annak már mindegy, mert az általad is írt dolgok miatt megjavítani semmit sem érdemes (pl. egy új ajtó felültöltős Whirlpoolhoz 25-30e forint).
-
Zeki
nagyúr
válasz
Sinkapeter #47981 üzenetére
NINCS olyan hogy melyik a jó. Fostalicska fogyasztói társadalom van, ahol szart kell sokat gyártani és olcsón, mert kell a haszon.
Nekem is dicsérheti BÁRKI? hogy a Beko az 5 év garival jajj de jó, de lószart mama! 2 hét használat után elfüstölt, a helyi szervíz magasról le akart szarni, 3 hét után sok-sok telefonálgatással lett egy csereutalványom, ehhez hozzátéve Electrolux lett. HOgy ez meddig bírja, passz. Mindenből kilehet fogni a rossz példányt, mindegy milyen márka. Ha becsomagolva ott áll 5 ugyanolyan mosógép, SENKI sem mondja meg, melyik romlik el előbb és az mikor lesz. MIELE is elromlik! -
Sinkapeter
tag
Én egyszer már szerintem itt is leírtam a kalandunkat 6 év alatt a 3 mosógéppel, és a mostanival sem vagyok elégedett teljesen, ráadásul úgy hogy az eddigi kettő árát eddig mindig visszakaptam, és tettem egy kicsit a következőhöz, így most a 170 000 Ft-os kategóriánál tartunk. Visszanézve az a tanács volt a legjobb, hogy azt kell megvenni, amire a leghosszabb garancia van. Sajnos felültöltősnél nincs túlzottan nagy választék a gyártók között.
-
sfefe
addikt
Sziasztok!
Ma volt a masodik szerelo nalunk ( AEG 99009mop mosogatogeprol van szo) de az elso aki elvitte a vezerlest megnezetni. ( ha megneztek... )
Ugyanazzal a hibaval hozta vissza mint amivel elvitte...
Tudtok vmi helyez ahol vezerlest meg tudjak nezni?koszi
sfefe -
beci
őstag
Sziasztok. Felül töltős mosógépet keresnék 90-110 körül. Melyik márkát,és tipusokat érdemes nézni?
-
peppe79
senior tag
válasz
hodostamas #47959 üzenetére
Felesleges ilyenre pénzt költeni, ki kell vezetni a páraelszívót.
-
hodostamas
addikt
válasz
gabor9991 #47956 üzenetére
lehet kapni aszem MM-be is univerzális szűrőt, méretre lehte vágni.
-
Gömbike
senior tag
válasz
Csabroncka #47952 üzenetére
No meg az étteremben sem új evőeszközzel esznek az emberek, még sem lesz semmi bajuk.
-
farkas-j
őstag
válasz
Csabroncka #47955 üzenetére
Bocs, ha nem voltam egyértelmű. Én a mosógépekre gondoltam, arról írtam. Bocsánat, ha félreérthető volt!
-
farkas-j
őstag
A régi gépek arányában nem fogyasztanak sokkal többet mint a jelenlegiek. De akkor mitől fogyasztanak többet? A korábbi és a mostani szénkefés motorok fogyasztása között jelentéktelen a fogyasztáskülönbség. Egységnyi vizet adott hőmérsékletre ugyan annyi energiával fűt fel a régi és egy új gép is. Az, hogy a régi gépeknél több vizet kell melegíteni mint jó-néhány újnál, az tényleg okoz plusz energiafogyasztást okoz. Azt viszont itt korábban már kitárgyaltuk, hogy csak vízben lehet igazán jól mosni, a benedvesített ruha lötyikélése nem túl eredményes tisztítási folyamat.
-
Csabroncka
addikt
"Eleve semmiből sem szeretek használtat venni, de hogy más sp.rmás, taknyos, szarospelenkás mosógépét használjam, még a hideg is kiráz" ....csak óvatosan megjegyzem, hogy ezrek vesznek használtan lakást és kocsit is, szerintem ritka az amiben nem dugtak
-
Elemental
addikt
válasz
blattida #47947 üzenetére
Mondjuk ez megint pénz kérdés, (plusz rigolya), de ha nekem nem telne új miele gépre, tuti nem vennék használtan. Eleve semmiből sem szeretek használtat venni, de hogy más sp.rmás, taknyos, szarospelenkás mosógépét használjam, még a hideg is kiráz. A használt mosogatógép is ilyen. Inkább veszek egy új bekót, mint egy használt miele-t.
-
blattida
nagyúr
Semmi, nagyobbra (w3241) váltottunk, azt (w155) eladtam egy ismerősnek. Ezeket is használtan vettem. De tágabb családban is vannak használtan vett gépek, anyámnál szolgál a régi indesitünk (wt120), az 17 éves és a rozsdásodáson kívül semmi baja.
Már sokszor írtam: a legolcsóbb új gépet kell venni a leghosszabb garanciával vagy használt prémiumot, ami hazánkban leginkább miele-t jelent.A miele mosógépek nem a plusz balaszt sújtól nehezebbek, hanem attól, hogy nagyon kevés bennük a plasztik és minden fontos részük masszív és súlyos.
Az lg mosógépei meg 60-70 kg közöttiek. A Szárítógépek tömege 40-50 kg közötti, de ott egy miele is csak 50-60 kg között leledzik. -
blattida
nagyúr
Nekem egy 2011-es miele mosógépem van, előtte egy 2002-es volt. Ugyan sokan használnak régi gépeket, de ebből az energomat az, ami több, mint harminc éves és az vízből valóban dupla annyit használ, a villany többlete viszont minimális.
Az ilyet már valóban érdemes lehet cserélni, de a legtöbb használatban lévő mosógép ennél sokkal fiatalabb, nagyjából tinédzser korúak, azok vízfogyasztása meg nem olyan sok. A gyártáshoz felhasznált víz meg energia igény azonban nagyon sok, ennek fényében durva pazarlás néhány évente gépeket cserélni. -
ribarszki
őstag
2019-10-18 11:37:46 Pjen: "De mindenki olyat vesz amire pénze van."
Ehhez képest egyedül te rugózol ezen a témán, és képtelen vagy elengedni. Vegyél Fagort, ő meg vesz Mielet, kit érdekel?
(Halkan súgom meg, hogy tavaly új Mielet vettem a Fagor felültöltős után és két külön világ a két gép. De még így valós összehasonlítási alappal sem írom az okosságokat, hogy melyik gép milyen. Mindenkienk szíve joga azt választani amit szeretne. Nekem többet ad a Miele. Ennyi..)
-
Quartz51
tag
Ja, tévedtem, azt írtad, hogy nem környezetbarát régi gépet használni a fogyasztás miatt.
A tömeg nem egyenesen arányos a megbízhatósággal. A nagy ellensúly azért kell, hogy egy lábtörlőt is ki tudjon centrifugálni, és közben ne jöjjön ki a fürdőszobából, mindezt akár 1600-as centrifugánál, és jóval halkabban, mint bármelyik más gyártó.
De senki nem mondta, hogy neked mielét kell venni, te hajtogatod, hogy semmivel se jobb, mint a többi, csak egy túlárazott vacak és hülyének nézel mindenkit, aki azt vesz. Ami szíved joga, de mi meg ezen hadd mosolyogjunk :) -
pjen
félisten
válasz
Quartz51 #47938 üzenetére
Nem is a megtérülésről volt szó.Fórum társ írta a legkárosabb emberi tevékenység másikat venni.Abszolút nem érdekelnek a cimkék.Egyébként is másikat kell venni,fogyasztói társadalom van.Még valami
lvastam milyen jó massziv a Miele 100Kg.Egy modern Lg pedig negyven.Na mi adja a különbséget?Szürke öntvény ellensúly,mint 50 éve az energomatban.
-
Quartz51
tag
Az energiahatékonysági címke adatai csak az eco programra vonatkoznak. Az meg mindent csinál, csak nem mos rendesen, az alacsony hőfok miatt meg penészedik is a gép. A hagyományos programok
csak minimálisan kevesebb vizet meg áramot használnak. Amiatt nem éri meg új gépet venni, mert nem térül meg. -
qqzs
őstag
A mar regebben emlitett hibas 4 eves AEG Lawamat Turbo Protex Plus moso szaritohoz kijott egy hasznalt gepeket arulo bolt szereloje kiszalas 3000. Gondoltam Majd jol megalapitja hogy javithatatlan es vegyek toluk valami hasznaltat ezt meg ingyen elszalitjak hogy ne legyen kellemetlensegem, jobb esetben meg legalabb megtudom mi a hiba es kapok arajanlatot. Ez volt a gep ami fazisonkent lealt mosas utan kikapcs ujraindul oblit kikapcs ujraindul majd centi. A januari hasonlo hibaval 25 ezres javitas utan mar astam neki a sirt. Ellenben kb 3 perc alatt kikapta a motort ami furan recsegett. Kiderult hogy a tacho generator nem adott jelet mert koszos volt, megtorolgette megmert rajta meg kb 5 dolgot amik jok voltak. 3 perrc motor vissza, ezek utan még vegigvarta a 20 perces mosast ami vegigment a vegen csak kiszalasert akart kerni igy lett belole 5 ezer. Szoval vannak meg pozitiv tapasztalatok
Ja es kiderult hogy gözprogram is van a gepen -
Voice24
őstag
válasz
Gömbike #47924 üzenetére
Akkor lehet, hogy rosszul fogalmaztam. Én a teljes belső tisztításra gondolok. A gépen lévő jelzések csak a kivehető szűrőkre vonatkoznak, az egyik az ajtószűrőre, a másik az alsóra, a belső rendszer tisztítására szerintem nem figyelmeztet semmi.
Megnéztem a videót, rendesen szét kell kapni a gépet, hogy hozzáférjenek mindenhez. Van egy folytatása is a videónak, abban meg pont az csinálja az ipse, hogy ráforraszt egy fix szűrőhálót arra kivehető alsó keretre, mert mintha azt mutogatná, hogy a sima szivacs szűrő nem illeszkedik, nem zár úgy, és a széleinél simán bemegy a por, a szösz. Az általam linkelt szűrő meg már gyárilag ilyen. -
bazsimano
őstag
sziasztok!
regi whirlpool akr 420 me-1 paraelszívóba keresek szurot! ami volt, az szerintem menthetetlen volt...tiszta zsir...es felesegem kidobta...
tudjatok honna erdemes venni? nem horror aron?
elore is koszonom!
balazs -
törölt tag
válasz
Quartz51 #47925 üzenetére
A mosógép tetejére illeszthető fel, beletolható a szárító kereke...és a külső kerekeknél rögzíthető. nem billeg, ki tudom húzni a polcot....a szimmetria tuti nem működik, mert ha a keretet bentebb tolnám a tálcát nem birnám kihúzni ...
Mennyit lóg ki ? Hát vagy 12 centit a dobja miatt...
-
Quartz51
tag
válasz
#73959936 #47921 üzenetére
Mennyit lóg ki? Ha nem billeg, és ki tudod húzni a polcot, akkor jó. Az ideális az lenne hogy a szárító a lábai elöl-hátul szimmetrikusan legyenek a mosógéphez képest. Ez nem tudom milyen keret, eddig én csak olyat láttam, ami fixen fel volt csavarozva a mosógép fedelének helyére, a keretben pedig megvolt a szárító lábának a helye. Állítgatásra nem volt mód.
-
Gömbike
senior tag
válasz
Voice24 #47910 üzenetére
Egy berácsozott kör a jele. Vagy a kijelzőn fog megjelenni, vagy a gépen van és alatta led fog világítani.
Bár én Elux-AEG párti vagyok, teljesen elzárkózom a wh. márkától, így azok jelzéseit nem ismerem, de megnéztem egy wh. használatit: [link]
Itt a kezelő panelnál a 10. számmal jelzett mezőn a bal oldali felső jel az.
-
Quartz51
tag
válasz
Gömbike #47909 üzenetére
Eső után köpönyeg, de én vettem volna egy használt gépet más hibával, és áttettem volna a ventit.
4 éve vettünk új mosógépet és szárítót. Aztán kezembe került véletlenül egy 96-os mosógép. Az még egy teljesen más világ volt. Nagyon jó minőség, mindenhol csavarkötések, minimális műanyag alkatrész, atombiztos elektronika. Azóta csak 99 előtti gépeket veszek, és felújítom őket magunknak. Német webshopok tele vannak alkatrésszel, a javításuk meg nagyon egyszerű. 2 háztartás komplett "mielesítése" kijött 400000 Ft-ból.
-
pjen
félisten
válasz
Gömbike #47909 üzenetére
Ez pech,Látod fórumtársnak az Indesit 13 évig ment,nekem a Fagor mosógép 9 évig,rozsdásodott a teteje,de kiválóan mosott.30K lett volna komplett tető,megint 9 év.Még mindíg fele mint egy Miele.Ennyi erővel melóhelyen van egy Hajdú autómata gép ezer éves,még mindíg azzal mossák egy étterem konyharuháit napi rendszerességgel.De mindenki olyat vesz amire pénze van.
-
törölt tag
Sziasztok. Itt már kérdeztem volna valamit...
most újabb kérdés merült fel. Lg mosógépen AEG szárító elhelyezésére szolgáló kerettel megoldottam volna a helyhiányt. Pontosan mennyire kell beengedni a szárítót, vagy inkább mennyire lóghat ki előre ? (eltérő kialakítás a mosó és szárító)
segítsen már valaki. Ha a keretbe épített ruhatálcát használni szeretném nem tehetem nagyon hátra...
-
BBéci
legenda
Ha már cipő, van egy [ehhez nagyon hasonlóm].
Valódi remekmű, svájci kézimunka. Pont elcsíptem egy leárazást a parndorfi Bally boltban, feleségem beszélt rá, hogy megvegyem.
Valamennyire nekem is hobbim a kávézás, de visszafogottan költök rá, nagyjából elégedett vagyok a meglévő eszközökkel és a több éve rendszeresen vásárolt kávékeverékkel. Pici élvezetbeli előrelépésért százezreket kellene kiadni. Azért a PID előbb utóbb meg lesz, már 6 éve halogatom. Eleinte a kinézete miatt nem lelkesedtem, ám az Omron esztétikus is, nem csak hasznos. -
Hogy lesz-e újra HGCS vagy sem, azt biztosan ma még nem tudni. Ami biztos: egyenlőre nincs hír róla. Az elmúlt időszak tapasztalatai szerint a program bejelentésétől 8-10 hónap is eltelik, mire a legelső pályázók megvehetik az új, támogatott gépeiket. Ezek alapján várni csak akkor érdemes rá, ha még nem égető a gépcsere.
-
BBéci
legenda
-
Gömbike
senior tag
Faék egyszerű normál kondenzációs gép volt. Az a ventilátor ment benne tönkre, amely a hideg levegőt fújja a hőcserélőre.
60 pénz lett volna a javítás, én hülye nem csináltattam meg, hanem vettem egy hőszipkás műanyag vackot, ami 2,5 évesen elromlott.
A Miele bele ennyi idő után is úgy nézett ki, mintha új lenne.......
-
Möhe
addikt
Srácok!
lesz idén mosógép/hűtőcsere támogatási program, mint eddig volt? -
Quartz51
tag
Elég kevés ember írogat ide, akinek új hőszivattyús mieléje lenne. Amit tudni lehet, hogy a szűrőrendszere a legjobb a piacon. Aztán az vajon elég-e a hosszú élethez, az jó kérdés. Kb. 2010 óta gyárt a miele hőszivattyús szárítógépet, aztán mégsincs tele az internet azzal, hogy tömegesen kéne javítani őket.
Én személy szerint nem láttam semmi előnyét a hőszivattyúsnak, amikor 4 éve szárítógépet vettünk, akkor még 120000 Ft-tal volt drágább a legolcsóbb hőszivattyús a kondenzációstól a mielénél. -
hodostamas
addikt
AEG(T8DBG48S)-nél lehet plusz szűrőt rakni a hőcserélő elé?
itt a képen látható bal ajtó mögé
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Óra topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fujifilm X
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Path of Exile 2
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Windows 11
- További aktív témák...
- Lenovo 14 Ideapad 3 FHD LED Matt i3-1115G4 4.1Ghz 8GB 256GB SSD Intel UHD Graphics Win11 Garancia
- Részletre elviheted akár 365 napra Bankmentes , azonnal elérhető ASUS ROG Strix G18 32GB/2TB
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- Samsung Galaxy A53 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3306
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest