- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android szakmai topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
finest
addikt
Felültöltős mosógépek rulz! Ma hozzák ki feleségemnek a 105.000Ft-os Aeg mosógépét. Nekem ugyan mindegy lett volna, h miylet veszünk, de nem elhanyagolható szempont, h ezek lényegesen kisebbek, mint elöltöltős társaik. (Nem beszélve a svédtorna hiányáról és az említett strapabíróbb konstrukcióról.)
“Don’t shoot, I’m Globish.”
-
ANT
addikt
Tényleg jobb a felültöltös. Nem is ezt vitattam az előző hsz-emben, ha újraolvasod. Ha az enyém bekakil, valszeg én is azt fogok venni. De amíg megy a jelenlegi gép, má' csak nem dobom ki!
Szerk: amúgy az AEG jó márka? Ismerőseim, kollégáim mind Bosch meg Siemens-pártiak.
[Szerkesztve]''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
addikt
Hát én vitatkoznék azzal, hogy melyik a jobb a felül vagy az előltöltős.Az tény, hogy aki helyhiányban szenved annak előnyösebb a felültöltős.Nekem egy LG-m van véknyított darab, asszem 45cm az elejétől a hátuljáig, digit kijelző, súlyautómatika, csiribiri mindent tud, 1000-es centrifugával, súlyautómatikával, egy csomó programmal, szóval fullos télleg.kb 1 éves akkor volt 80 ropi.De gyönyörűen mos, és majdcsak szárazra csinája a ruhát, amellett nem gyűri agyon.
-
erdey_a
addikt
A hétvégén bevásároltunk...
Indesit mosógépet vettünk, felültöltőst, ezres centrivel, meg minden jóval.
A hűtő inox színű csupadizájn Gorenje lett. Nagyon cuki.
És egy samsung grilles mikróra is meruháztunk, meg egy electrolux porszityóra.
A tűzhelyet is kinéztük, az is indesit lesz, de nem volt inox. Ami nekem annyira nem gáz, de a párom szeretné. Persze lebeszélem majd rólaVérboci
-
finest
addikt
Értettem én, h nem vagy a felültöltőse ellen.
A kérdésedre azt kell, h mondjam, h nem tudom. A márkát a feleségem választotta hosszas keresgélés és fórumozás után a Nőklapja Café-n, állítólag ott nagyon dícsérték. Azon kívül én nem fogom használni, nekem mindegy.
Kezdetben próbáltam terelgetni az érdeklődését, de hamar olyan problémákkal találkoztam, amiket logikusan nem lehet értelmezni. Ettől függetlenül, úgy érzem, végül racionális, gyakorlati okokból döntött pont felültöltős AEG mellett. (Szabályozható, nagy fordulatszámú centrifuga, meg magyarázta ő a többit is, és akkor értelmesnek tűntek az érvei.) A jobb német márkákat, nyilván azért nem forszírozta, mert sokkal többet sem akart 100.000-nél költeni.
A www.markabolt.hu -ról rendelte meg a 105.000-es Aeg mosógépet.“Don’t shoot, I’m Globish.”
-
ANT
addikt
Köszi az infót. Szóval a német cuccoknak jóval húzosabb az ára!? Ilyen részletességgel még nem követem a témát, mer' egyelőre nincs rá okom (megy még a régi gép!) Azér' ezt az AEG-et memorizálom. Jó, kompromisszumos megoldásnak tűnik.
''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
Integra
titán
válasz Flashcash #347 üzenetére
néztem én is az aeg-ket is, teszenek azok is amúgy
én most ezt néztem ki: [link]
eredetileg először 109ért találtam meg, aztán árgépen találtam ugyanezt 94ezerért is, azért elgondolkodtató, hogy mekkora profittal dolgoznak cégek..
[link]
még a miele is szóba jött, de mikor utána néztem, hogy a legolcsóbb is 220ezer ft körül volt, köszöntem szépen
egyébként megnéztem az aeg-t is ebben a kategóriában és drágább ugyanaz vagy kevesebb funkcióval, egyébként valóban azonos minőséget képviselnek szerintem ebben a kategóriában.
istenigazából most azt kéne eldönteni hogy 5 v 6 kg-os kell e.
mert az esetek többségében az 5 kg-os is elég, de 6kg-osok között nagyobb a választék jóval és annyival nem is drágábbak. mert akkor meg ezt kellene beszereznem:[link]
csak a kérdés, hogy tényleg szükség van e 6kg-os mosómasára.....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Integra
titán
ennek sok oka van
először is mert jóval kényelmesebb.
másodszor mert egyre több a beépített mosógép, a konyhában a munkalap alatt.
harmadszor mert nem ugrál úgy mint a felültöltősök (jelenleig mosógép egy felültöltős bosch, ami akkoriban volt 100e pénz, kb 12 éve)
az sem igaz, hogy gyengék lennének mechanikában, bár kétségtelen, hogy két oldalt felfogni logikusabb, de ott megint más mechanikát használnak mint az egyoldalasnál, mindegyikre van megoldás. érted, ha ez lenne a lényeg, akkor az ipari mosodáknál is miért oldaltöltős mosógépek vannak. szóval ez szerintem idejét múlt kifogáskeresés.
egyszerűen ne whirpoolt meg hasonló olcsó cuccokat kell nézni, hanem minőségi darabokat.
az hogy te nyomorék vagy, ezzel meg mit kezdjen az ember, érted.....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
tildy
nagyúr
Ha takaritasmanias akkor az inox neki valo
(Nekem viszont nem jon be, hogy latszik az osszes ujjlenyomat rajta)"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Integra
titán
tököm tele már a mosógépvásárlással....
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Integra
titán
mosógép még mindig nincsen, de van egy szenyasütő
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Integra
titán
válasz szállitó #364 üzenetére
ma voltam ezer helyen, nagyon megnéztem az aeg és a bosch gépeket.
a bosch-nak nagyobb a dobja, és mélyebb, jobban mozgatja át a ruhát szvsz, az ajtó mögötti gumirész is sokkal jobban tartható tisztán és takarítható mint az aeg-nél és ez igencsak fontos. a kapcsolói a boschnak felnőttebbek és finomabbak, egyszerűen minőségibb. hozzáteszem, hogy a miele-t is lekörözte ezen a téren, bár az tuti hogy leveri mind a boscht és az aeg-t is mechanikában, na de 220rugóért...
érdekes volt megfigyelni, hogy ugyanakkor a mosószer és öblítő töltő fiókja mindkettőnek szinte egy az egyben teljesen azonos volt, vagyis elég sanszos, hogy több minden azonos beszállítótól van mindkét cégnél.
két paramétereiben szinte teljesen azonos mosógépet hasonlítottam össze, az aeg drágább volt egy 10essel. média marktban volt csak, elektroban semmi se volt, nulla kínálat.
úgyhogy marad a bosch, most megtaláltam neten még egy 10essel olcsóbban is, mint eddig bárhol máshol.
mondjuk az bosszantó, hogy hiába venném meg neten, akkor is fizetni kell a házhoz szállításhoz. [link] amiről egyébként neten semmi tájékoztatást nem ad az oldal, hogy mennyiért hozza ki.. úgyhogy marad a jól bevált bemegyek a bótba, kifizetem, oszt hozzátok haza valamikor és megállapodunk mennyiért.....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Integra
titán
válasz Shadowfax #371 üzenetére
ezt veszem: [link]
124.900,- ennél olcsóbban nem láttam sehol, csak 133e meg 136e és hasonló árakért.
ha a 4runner hátsó szélvédőjének az elektromos ablakemelője nem ment volna tönkre és letudnám nyitni a platót, akkor lenne mivel hazahoznom, de a civicbe meg nehezén fér be......egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
dragonfx
veterán
és ennyiért magától különválogatja a ruhát és be teszi mosóport ruhát öblítőt és utána a megszárított ruhát ki is teregeti vasaljja és csenget integra a 3. polcra tettem az uj ingjeidet?
[Szerkesztve]"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
Nimda
addikt
Én ilyet vettem [link] tudom hogy nem egy ismert márka,de igy elsö benyomásra korrekt gépnek tünik...nagyon szépen mos,(korábban egy Siemens volt az összehasonlitási alap)bár kétségtelenül a centrifuga nem tartozik a halkabb kategóriába...és 5 év gar van rá...
-
Integra
titán
ááá, sajna nincsn a jeepen kívül más ekkora tank. illetve van, de az túl drága ilyen áruszállításra a 4runner meg 2 hét múlva lesz lehajtható hátsós újra, addigra jön meg a motor hozzá.
mindegy 4rugóból (ez egy sushi vacsora két személyre) hazaviszik és még ma este otthon lesz, 129e-ben megállt házhozszállítással, ennél olcsóbban nem lehetettett kihozni sehogy sem, szóval elégedett vagyok magammal
[Szerkesztve]...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Laslow
senior tag
Sziasztok!
A mosógépszerelő szerint érdemes fél évenként egyszer egy teljes mosási ciklust csinálni ruha nélkül, vízkőoldóval. Mennyi vízkőoldót rakjak bele? 1dl? 1l?"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
-
Ariadne
őstag
válasz Kalandor #386 üzenetére
Én 2 liter 20%-os ecettel mostam 90 fokon, mégis csak ideiglenes lett a hatása... Pár mosás után után újra beszagosodik az a nyomorult gép. Hogy lehet ilyen sz*rt tervezni, nem is tudom...
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
ANT
addikt
Ez a szagosodás szvsz attól van, hogy a mosás végén, leszivattyúzás, centrifugálás után nem kevés víz marad a gép belsejében. Én ilyenkor azt csinálom, h kiszedem a szűrőt, ami összegyűjti a szöszmöszöket, ilyesmit, és a nyíláson keresztül vmi ronggyal ''felitatom'' a bent maradt vizet. Ki tudok csalogatni még kb. egy-másfél litert! (elég segédmunkás megoldás , de bevált )
-
Laslow
senior tag
Csak nem mondott hülyeséget a vízklőoldóval, elvégre ez a szakmája (márkakereskedés szakszervizese volt). De ha olyan durva, akkor 1l helyett 1dl lesz. A vízhőmérséklet számít valamit?
"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
-
Ariadne
őstag
Ebben azért valahol lehet valami...
Bár jobban belegondolva talán mégsem, hiszen pont az ''eleje'', vagyis a gombok nélküli fele (felültöltős) felé kicsit lejtősen van, ugyanis ott leledzik a padlóösszefolyó. És a szöszmöszszűrő (de jó szó ) is ezen a felén van, vagyis pont a szűrős rész van lejjebb, mégsem folyik ki csak pár csepp víz, ha kicsavarjuk. De azért megnézem újra, hátha belül is tettek még valami peremet, hogy ne legyen olyan egyszerű a dolog. Az tény, hogy határozottan benne büdösödik valami, és nem az öblítős rekesz a főbűnös..."In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
ANT
addikt
Nálam másfajta a konstrukció. Elöltöltős a gép, jobb szélén alul van a szűrő nyílása. Az itt lévő üreg kb. állított téglatest alakú, a tetején van egy beömlőnyílás. Ebbe az üregbe lóg bele a szűrő, és itt áll meg a víz is! Viszont remekül hozzáférhető!
-
Ariadne
őstag
Azt hiszem, akkor az egyetlen levonható következtetés, hogy a mosógéptervezők monnyanak le...
Egyébként Laslow hsz-ére reagálva: 1 vagy 2 liter sem durva ecetből (még a 20%-osból, tehát az erősebbikből sem), semmi baja nem lesz tőle a gépnek, bár tudtommal a vízkövet sem szedi le igazán hatékonyan, csak a szag ellen jó (legalábbis vegyész barátom valami ilyesmit mondott, ha jól emléxem). 90 fok-on érdemes tényleg, ez olyan sok, hogy gyakorlatilag lebontja az ecetet, így nem is marad igazán szaga sem, viszont nálam azért sok fura szmötyit kihozott a gépből."In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
ANT
addikt
-
Integra
titán
mit is mondjak, valami elképesztően jó a mosógép, szerintem jobb ebben a kategóriában tuti nincsen. ok, a miele, az egy külön kategória, de azt meg győzd megfizetni...
nagyon könnyen beállítható, menet közben bármi módosítható, hatalmas lcd kijelző, amely narancssárgán vilgátít, minden gomb érintő gombos és led-es, amelyek pirosan világítanak, pontos gyors visszajelzés, a módosításokat azonnal kijelzett időben is változtatja, illetve időzítheted is.. beállíható a hangereje is jelzésekhez.
nagyon okos a dob elrendezése, mély, nem ragad benne emiatt össze a ruha, sokkal jobban átforgatja a ruhát mint a magas és keskeny dobok. nagyon könnyen és gyorsan takarítható és kitörölhető a teljes gumi tömítés és a mosószer adagoló is.
tényleg halkan mos, a centrifuga meg absz fokozatmentesen állítja magát a súlyhoz, nem begyorsul, aztán ha nincsen a ruha egyenletesen a dobon körbe kenődve, leáll és újra, hanem visszavesz a fordszámból majd picit rákapcsol és mindezt visítás nélkül villanymotor hanggal. egy pillanatra sem rángat 6 kg ruhával se max fordulatszámon. és este 10kor is lehet vele ezért centrifugázni 45 liter víz max. A-plus - A - B kategóriás. minden programhoz hozzá lehet rendelni még 4 plusz funkciót, amiből most csak hirtelen az extra vízhasználat az erősen szennyeződött ruhákhoz van, meg még három, ha ezeket bekapcsolod, mindent automatikusan hozzá állít. dupla mosást megtud csinálni úgy hogy berakod az elő mosáshoz a mosószert, aztán az öblítőt és a mosószert a másodikhoz. folyékony mosószert is kezel, én már csak ezzel mosok, mosópor már a múlt.
2 év gari. ennyi pénzért jobbat nem fogtok találni. rendesen utána néztem, nem a levegőbe beszélek. csak ajánlani tudom.
valaki mondta, hogy vízkő.
nos ez mindenhol más és más. a régi kis bosch masánk amit most cseréltem, az 12 évesen ment tönkre. újpesten laktunk anno panelben az árpád útnál. aztán át a 18kerbe kertvárosba. és nem a vízkőtől ment tönkre, hiába nyomatják az ember arcába hogy vazze te fasz buta háziasszony vegyél calgont, mert a férjednek mindjárt új mosógépet kell venni..
mellesleg a modern mosószerek mind tartalmaznak vízlágyítót pont a vízkő ellen....
természetesen ha félévente egyszer üresen átmosod a gépet egy spéci kifejezetten vízkőtakarító folyadékkal, nem fog ártan neki, végülis miért is ne
[Szerkesztve]...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Ariadne
őstag
Csak egy kicsit mélázok a leírásod kapcsán - vajon mi lehet az oka annak, hogy hasonló A+A-s felültöltős nincs a Bosch-nál? Tényleg nagyon szuper a leírás alapján, de a felültöltést kedvelőknek csak A+C kategóriájút kínál a cég, grrr...
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
ANT
addikt
-
Integra
titán
nézd, én nem véletlenül bosch-t vettem és nem aeg-t. nem mondom hogy rossz lenne, mert szerintem az aeg is igenis jó. csak itthon nálunk szinte minden ami konyha, az bosch, soha semmi nem ment tönkre. jó, az elszívó az teka, de abban meg a teka az egyik legjobb.
meg ezek még megfizethetők, nem a full pro konyhában gondolkodunk, mint orvosi betonos mosogató, meg granit lap, meg miele wok gáztűzhely beépítve etc...
és ebben a kategóriában szerintem a bosch a befutó
felültöltős mosógépet azt hiszem, hogy elsősorban azok vesznek akiknek egyszerűen nincsen helyük elöltöltősre. kis lakások, kis fürdőszobák. kényszermegoldás, nevezhetjük így is. anno mi is azért vettünk felültöltőset, mert négyen laktunk egy 50m2-es 10 emeletes panelban és a fürdőszoba mikro méretű volt.
ha megnézed a felültöltős gépeket, akkor keskenyek és magasak, ami azt jelenti hogy a dob nagy átmérőjű és keskeny, sokkal vastagabban áll a ruha benne egymáson, kevésbé forgatja át. az előltöltősek mélyebbek, mert egyszerűen nagyobb hellyel gazdálkodhatnak a mérnökök. nehezebbek is, nem tologathatók, nincsen gumikerék az aljukon, ezért nem is ugrálnak és a mechanikát is ehhez építik. más a forgató szerkezet a felültöltősnél szerintem, mert azoknál pont hogy a centrifugálásból adódó ugrálást is kikell bírni. fene tudja, én csak ha most hirtelen megpróbálom levezetni magamban logikusan, akkor ilyen egyszerű racionális dolgok jutnak az eszembe.
azt tudom javasolni, hogy menj el a nem vagyok hülye áruházba, mert ott van kínálat és nézd végig a gépeket, megfogod találni mind a bosch, mind az aeg gépet valszeg elég közel egymáshoz. nézd meg a kapcsolóit, a tekerőgombját, a nyílás üvegajtaját, és legfőképpen a dobot, annak a belső mélységét, nagyságát, felépítését, és az ajtó tömítésének is a felépítését. aztán ha kell, megadom azt a palit, akinél én vettem a gépet.
egy 10-15 rugót megspóroltam kis utána járással....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Integra
titán
nem tudom, talán köze van annak hozzá amit írtam, hogy másképp kell a méretekből fakadóan megépíteni ezeket a gépeket. de majd a német bosch oldalon megnézem neked, picit átolvasgatom, ott jóval nagyobb a választék mint a magyar honlapon.
de szerintem a piac egyértelműen az elöltöltős gépek felé tolódott el, teljesen jogosan, és már nem nagyon akarnak foglalkozni felültöltősökkel és a k+f pénzek nagyobb része is ezekre a gépekre jut...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Chili7
őstag
Valóban ez a trend, de már 45cm mélység körül is lehet előltöltőset kapni. Tehát már a kis fürdőszobával rendelkezőknek sem lehet akadály. Agglegénykoromban asszem 35cm mély LG előltöltősöm volt, most ( itt elmentem lemérni ) 42 cm-sszintén LG előltöltősünk van, és ez már 5kg-s. Ja, és a fürdőszoba < 4m2.
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik