Hirdetés
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Integra
titán
0.86kwh egy napi áramfogyasztásra 25 fok mellett jó?
ezek a gyártó által megadott hűtő paraméterei
167+60 literes samu inox hűtő -
Mawyx
őstag
Én a zajon kívül azt utálom a porszívózásban, hogy sufnis az egész lakás. Nincsenek szabadon álló falfelületek, fal-padló találkozások, hanem egy hátizsák itt, másik amott, szgép, kábelek, cd-k, virágok, stb, minden az asztal alatt, fal mellett van, így mindig azzal kell kezdeni, hogy ezeket felpakolja az ember pl az ágyra majd vissza, rengeteg idő és macera. A hangja, az meg kb, mint egy jumbo jet
De pl én nem tudok 40-et adni egy porszívóért, hogy halk legyen
. -
biker
nagyúr
én rontottam el, 85-100 fok közt vannak.
infrapanelek.hu például.
"állítólag" 95-97% a hatásfok, ezt beszorozva a reklámtényezővel, legyen kb 80%
és ugye itt nem a levegőt melegítjük, ami irtó drága, hanem a tárgyakat, meg magunkat, ami jó.
mert ugye a legdrágább a rossz tulajdonságú levegőt melegíteni, ami rossz hatásfokkal melegít fel utána engem.a gáznál valóban zavaró a bemenő ár olcsósága, mert a hatásfokot nem számolják bele.
de ez vanehhez még hozzáváve, hogy bármilyen jó a kazán, ha felrakom az óccsó radiátort kis hőleadással, meg a nem szigetelt melegvízcsöveket, ugyebár.
és akkor a teljes rendszer hővesztesége máris az egekben van
-
tildy
nagyúr
Tessék :
kb 6 decibellel halkabb a többi porszívónál. Ennek oka:
-A halk légfúvó-rendszer
-a nagy teljesítményű motor hatékony szigeteléssel
-az aerodinamikailag megtervezett légcsatorna
Amúgy , 1800 W teljesítmény, 330 W szívóteljesítmény, 71 dB
Tudom vannak más porszívók jóval nagyobb szívóteljesítménnyel(400-500W, jóval hangosabban 76-85 dB környékén ), de ez is bőven elég, mint mondtam, már a legalacsonybab fordulaton is emelgeti a szőnyeget.Itt meghallgathatod
Ja és nem melegszik.
De figy, a legjobb ha megnézed és kipróbálod.
Engem meggyőzött, sőt nemcsak engem, hanem aki látta, ahogy használom . -
shtml
őstag
A 3,100Ft/GJ-nál vedd figyelembe az elégetés veszteségét is. Kondenzációs hővisszanyeréssel megközelíted a 95%-ot, de átlagos konvektorral 60% körül vagy. Persze még így is olcsóbb a gáz.
Tudnál linket adni a polikristályos IR lapsugárzókhoz? Műszaki adatokkal.
Nekem azért gyanús, mert 45 foknál nem is olyan sok a kisugárzott hőmennyiség. Egy négyzetméter abszolút fekete test 45 Celsius fokon kb. 580 wattot sugároz ki, de 20 Celsius fokos falak esetén 418 wattot el is nyel, tehát a nettó hősugárzás kb. 162 watt. Szerintem jóval több a konvekcióval leadott hőmennyiség.
kisugárzott hő wattban: 5.670×10^−8 * 1m2 * 313^4
elnyelt hő wattban: 5.670×10^−8 * 1m2 * 293^4Azért k érlek, számolj utána, hátha elrontottam valamit.
-
-
nyunyu
félisten
talán ha a külső/belső hőfokot, és a falszogetelést is beleszámolnánk, kijönne egy 40-60% közti idő-együttható, és ki lehetne jelenteni, kb 50Ft óránként, vagy kb 30Ft óránként, de a 86,5Ft sok lesz
Tokmindegy, akkor is draga.
Ha azt veszem, hogy az orszagos viszonylatban eleg draga Fotav kert eddig valami 3600Ft-t GJ-nkent (most fogjak emelni.), villanybol ugyanez a homennyiseg 12000 Ft-be kerul.
(1kWh=3.6MJ, 43.25/3.6*1000=12013)Gazarat sajnos nem vagom, mert nalunk Fotav van.

-
biker
nagyúr
Kíváncsi lennék a hivatalos zajszintjére, mert azért két külön dolog
- a motor halkítható, ha a 10ezer feletti fordulatot lecsökkented, ezzel azonban csökken a szívőerő, vagy több fokozatú turbina kell
- ha kicsi a légáramlás, kicsi a szívóerő, ha nagy a légáramlás, akkor a szélzaj megnő, amivel SEMMIT nem lehet tenni.
akkor ez most hogy is van? mekkora a szívóereje, a felvett teljesítmény és a zajszint?
illetve ugye minél jobban hangszigetelik, annál jobban fog melegedni

-
ReFleXx
addikt
Sziasztok,
Szétnéztem ma jópár helyen, főleg hipermarketekben ott voltak a legolcsobbak a gépek de mindenhol szinte csak olyan márkák voltak amelyeket nem ajánlottatok (Candy, Haier, Whirlpool..) A többi gép meg jóval drágább volt.
Végül betértem a közeli Euronics-ba és talaltam egy gépet ami igaz drágább ezektől (69k) de 5év garanciat adnak rá.Tipus: Electrolux EWF-10149 W
Mit gondoltok erről a géről vagy esetleg egy tuti tipp ezért az árért /nállam ez a plafon most sajnos
/. -
tildy
nagyúr
Tudom , sokan szeretik a porzsáknélkülit, én mégis a legjobb döntésemnek azt tartottam, hogy anyuéktól electrolux ultrasilencert kértem. A kép nem véletlen.
Exem , aki menekült otthonról ha porszívózni akartam (illetve kikötötte, hogy csak akkor porszívózhatok, ha nincs otthon) lazán játszott füles nélkül úgy, hogy mellette 1 méterre én porszívóztam, és abszolút nem zavarta. Ráadásul legkisebb fokozaton is emelgeti rendesen a szőnyeget.Jó oké én mákos vagyok "olcsón" jutottam hozzá ( anyuék szerelik össze), és papírporzsákot is olcsóbban vehet dolgozóként.
H a jól tudom tbs-éknek van még ilyen a ph-n, ők is elégedettek vele.
Egy dolgot kell mesgszokni, indításkor először úgy tűnhet mintha nem induna, pedig de, csak szép lassan (5 mp) -
shtml
őstag
Ezt sajnos nem tudom megmondani.
Esetleg érdemes lehet határozottan végigkocogtatni a csöveket, amelyekben a gáz/folyadék kering, kis szerencsével leválik és apróbb részecskékre szakad az, ami a dugulást okozta - már ha valóban dugulás van.Egy szerelő valószínűleg leeresztené a gázt, tisztára kifújná a csöveket és újra feltöltené gázzal az egészet. Az a gyanúm, hogy ez nem olcsó mulatság.
-
Ariadne
őstag
Köszi mindannyiótoknak, azért ezek szerint annyira mégsem kerül sokba így.
Egyrészt félgőzön megy, tehát a teljes erősségi skála felén, másrészt sokszor kikapcsol valóban, ha elérte az adott hőmérsékletet. Csak éjjelre használva azért nagyságrendekkel nem lesz drágább a gáznál. Ahhoz képest gondolom, hogy havi 8-10.000 gázszámla mostanság akkor is megvolt a régi albiban, amikor csak fürdéshez, mosogatáshoz való melegvíz miatt ment ott a cirkó.
-
shtml
őstag
Szerintem azt jelenti, hogy az általad megadott érték talán igaz, talán nem.
Csak hát így semmi értelme nem volt bármit is írnod, mert ugyanezen alapon 10% és 100% között bármit írhattál volna.Természetesen kötözködj velem, ha neked ez jólesik, én örülni fogok, ha neked is jó. De teljesen légből kapott számokat még találgatás formájában sem érdemes írni.
-
shtml
őstag
Hát, a szobahőmérséklet és az esetleges hőfokszabályzó állásának stb. ismerete nélkül én nem mernék százalékot mondani, még kb. sem.
A villanyfűtés meg kib. drága, még úgy is, hogy 100% hatásfokkal megy, szemben egy parapet gázkonvektor max. 60%-os hatásfokával, hiszen 1kJ energia villanyból kb. háromszor annyiba kerül, mint gázból (a veszteségeket figyelmen kívül hagyva).
-
biker
nagyúr
szerintem van rajta hőfokszabályzó, ami ki-be kapcsol, így ez meglehetősen erős kijelentés.
talán ha a külső/belső hőfokot, és a falszogetelést is beleszámolnánk, kijönne egy 40-60% közti idő-együttható, és ki lehetne jelenteni, kb 50Ft óránként, vagy kb 30Ft óránként, de a 86,5Ft sok lesz
-
Ariadne
őstag
válasz
Antonio
üzenetére
Olyan, mint egy rendes radiátor. Egyáltalán nincs semmilyen hangja, csak melegít.
Valami olajféle kering benne, de ennyi, semmi ventilátoros dolog nincs benne, legalábbis nem hallatszik ilyen. Csak azt mondják, nagyon szívja az áramot. Lehet hó végén sikítani fogok a számlától, de van, amikor nincs más választás.
Az fontos viszont, hogy ne felejtse bekapcsolva az ember. Valahonnan nekem az rémlik, hogy ezek elég tűzveszélyesek tudnak lenni, szóval ha nem használjuk, akkor kikapcs és konnektorból kihúz. -
Ariadne
őstag
-
-
Antonio
senior tag
sziasztok, van valakinek tapasztalata olajradiátorral?
mennyire hatékony, milyen hamar melegszik fel? stb. egy körülbelül 20-25 nm-es szobába kéne, albérletbe. (mekkora kell oda? teljesítmény/hány tagú legyen stb)
köszi
-
ALI_G
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
magamban is ez a kérdés merült fel, igazából ősök arra gondolnak, hogy sokszor van vendég. na de annyiszor azért nincs, hogy akár csak heti 3x kellene 12 terítéket elmosni.
De egyébként jelenleg is olyanunk van, csak elromlott, szóval már hozzászoktak, tányér meg valahogy van bőven
de azért még rákérdezek párszor. -
nyunyu
félisten
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Aztan ugy jar, mint a hulye hugom, aki az egyszemelyes haztartasaban 2 honapig gyujtotte az edenyeket a 12 teritekes mosogatogepben, mire megtelt, akkor meg csodalkozott, hogy miert zold+szoros az eredmeny

Szerviz persze 20k-ert szivesen kitakaritotta

-
Ariadne
őstag
Méret: 85x45x60 cm
Ekkora, ott van.
A Boschról mint márkáról csak jókat hallottam eddig. Mosogatógépileg még csak érdeklődő figyelés fázisában vagyok, próbálom kitalálni, mik a fontos tulajdonságai, szóval tanácsot adni nem tudok. Az A tisztító és szárítóhatás mondjuk szimpatikus. 
Kérdés, hány embernek kell a mosogatógép, nézem hogy itt van 4-6, 9-10, 12 és 13 terítékes kategória, akkor ez olyan közepes lehet.
-
ALI_G
veterán
válasz
Ariadne
üzenetére
Ezt ismeri valaki? bosch SRS55M38EU
Top10-ben a 2. az eladásokat tekintve. Csak azt nem tudom ez mekkora. 60 centis?
9 terítékes, lehet kevés. -
ALI_G
veterán
találtam mosogatógép tesztet egyik kollégának hála: [link]
-
Ariadne
őstag
Én tőlük rendeltem most egy fél háztartásnyi gépet, bármit beszereztek, amit kértem, elés őre szóltak, mikor jönnek, és akkor is jöttek. Eddig bevált, bár szerencsére jótállási ügyben még nem próbáltam az eljárásukat. Ja és Bpen ingyen felhozzák a cuccokat emeletre, nekem ez is szempont volt.
-
ALI_G
veterán
Szüleimnek tönkre ment a régi mosogatógép és most venni kellene egy újat. Energia takarékos legyen (meleg vizet nem tudunk rákötni úgyhogy a saját vízmelegítője fog menni), praktikus meg minden
A márkát már kibogaráztam a topicból, hogy csakis bosht érdemes venni, fater is ilyet akar, pedig ő nem olvassa a topicot
ja és mindenképp AAA-sat akar venni. Azt hiszem 60 centis elfér, mert a régi is nagyobb darab.Merre nézelődjek neten ahol korrekt árak is vannak? Az se baj, ha van online rendelés lehetőség.
-
shtml
őstag
Ez esetben a gázhiány teljes bizonyossággal kizárható, valószínűbb, hogy a normál hűtőtérbe menő - vagy még inkább a kondenzátumot onnan visszahozó - vezeték dugult el pl. valami kis szennyeződéstől. Folyamatosan pedig szerintem azért jár, mert az egykompresszoros kombihűtőkben általában a normál hűtőtérben van csak termosztát, az pedig azt érzékeli, hogy nincs hűtés.
Edit: Az erősebb szuszogás - valamilyen mértékű korábban is volt, csak nem tűnt fel neked - oka lehet talán az, hogy a fagyasztó részben gyorsabb lett a keringés, mivel a normál hűtőtérben pang a hűtőközeg.
-
mh197
őstag
-
Ariadne
őstag
válasz
adalbert1
üzenetére
Egész gyerekkoromban ilyen hagyományosat használtak a szüleim, koffeinfüggőség rulez.
Azért az évtizedek alatt egyszer, talán kétszer sikerült a plafonra felszalasztani a kávéfőzőt (a nyoma is megmaradt a plafonban...), hú talán túltömés vagy vízhiány miatt. De ez még mindig kicsi hibaszázalék, és hálistennek egyszer sem állt senki fölötte. -
adalbert1
veterán
-
-
-
lorcsi
veterán
a sokadik eszpresszó kávéfőző romlott el anyuéknak. megelégelték és most egy kotyogóval próbálkoznak, ezen látszlag semmi nem romolhat el

kíváncsi leszek pár év múlva -
Ariadne
őstag
Szintén hűtőprobléma, pontosabban nem tudom, hogy probléma-e vagy normális, de megköszönném, ha lenne tippje valakinek.
Adott egy egyhetes AEG 40340-es kombi hűtő, egykompresszoros, kettes fokozatban. A felső, hűtő részében észrevettem, hogy a hátfalon belül vízcseppek vannak, ma közelebbről is megnéztem, megtapogattam, és kiderült, hogy kis megfagyott cseppek. Még alig van benne valami, és ugye egy hete működik, valami kezdeti dolog lehet, vagy normális? -
-
mh197
őstag
Sziasztok!
A következő problémám lenne: Adott egy Zanussi zfc 19/5 -d kombi hűtő, amiben a fagyasztó rész megy tökéletesen, és nagyon rövid idő alatt nagyon hideget képes csinálni, de az alsó szekrény részben nem hűt egyáltalán. A hűtő folyamatosan megy, a hőfokszabályzó már cserélve volt, semmi változás a csere után. Működés közben olyan hangot ad ki a gép, mintha szép lassan halkan szuszogna/"horkolna" vki. Olyasmi, mintha vki szuszogna álmában, és körülbelül olyan tempóval van ez a szuszogás.
Olvastam a topicban, hogy lehet ez gázhiánytól, dugulástól. Szerintetek melyik a valószínűbb? Lehet javítani az eldugult hűtőket is??
Az ilyen javításokkal ha van vkinek tapasztalata, megosztaná velem, hogy történik a javítás, el kell vinni a hűtőt, vagy itt helyben megjavítják, és esetleg árban mit kóstál egy ilyen téma?Ja, ha vki tud esetleg szerelőt, akihez érdemes fordulni ilyen problémával, a 9 ker boráros tér környékén, akkor megköszönöm, ha ír egy elérhetőséget hozzá.
Üdv!
-
csibor
addikt
Ennyire nem merültem el a kérdésben.Ami biztos Electrolux Oxigen-ről váltottunk Samsung SC6651-re,ami nem igáz volt jó döntés.A Svéd 6 évig bírta,a Koreai csoda 1.5 éves,és már haldoklik.Egyedül az jött be hogy nincs porzsákja,minden másban csapnivaló.Valami olyan kellene mint az oxigen / legalább olyan halk lehetne / csak tartállyal.A páromnak volt / ill van,csak tönkrevágták a csövét / vizes,de tartott mellette hagyományosat is.Szóval inkább hagyományost keresek.Ha kell kölcsönzök takarítógépet 2 órára.
-
hanee
senior tag
Szia!
Nekünk takarítógép van (aminek a tartálya gyakorlatilag egy vödör).
Én egyet mondok mindenkinek, aki még nem döntött: olyan porszívót vegyetek, aminek eldobható porzsákja van. Rohadt drága volt ez a takarítógép, és nem váltotta be a hozzá fűzött reményeimet. Ez egy olyan vásárlás volt, amit mostmár megbántam kicsit. Előtte egy Miele porszívónk volt, amit eladtam, de már bánom. Ég és föld, pedig ez a takarítógép kb. duplájába került egy kis Miele porszívónak
Az egy dolog, hogy vizes takarításra alkalmatlan (mert épp csak úgy odapöttyenti a vizet és felszívja, az pedig ugyebár nem tisztítja ki a szőnyeget), de pl. az egyik porszívó fej tönkrement fél év után (egyszerűen szétesett) és most, két év után már szétesett a másik is, lassan ott tartunk hogy nincs porszívófej amivel porszívózzak
Másrészt pedig ez, hogy nem eldobható a porzsák.. ezzel csak szívok, mert takarítás után, ha ráveszem magamat hogy kiürítsem a tartályt, választhatok, hogy vagy kiöntöm egy zacskóba és akkor kb. újra takaríthatom a fél lakást mert száll a por ami + egészségtelen is, vagy pedig felöntöm vízzel és a wc-be öntögetem... csak ezzel meg az a baj, hogy ezek után a Wc-t és kádat / csapot kell takarítani.. (mert ugye ennek le kell mosni a szűrőjét is időnként, mivel ilyen kerek szénszűrő van benne).Kiváncsi lennék, hogy valakinek bevált-e valami hasonló? (egyébként a miénk LG)..
Mondjuk a gyerek orrának a kiszívására bevált de ahhoz kicsit drága
hanee
-
Ariadne
őstag
Szerintem nagyságra és tudásra is elég lehet, ha nincs igény nagyobb fagyasztó részre (főzőcskézős, hetente nagybevásárlós embernél igen).
És érdemes olyan webáruházat nézni, akik fel is hozzák, a többségnél azért ez benne van az árban. Nekünk csak a szobából a végleges helyéig kellett most a nagy dömper 60 kilós hűtőt átvinni, és majd beleszakadtunk, pedig gurulós volt az alja. Ha nem hozták volna fel, szerintem ma is a lépcsőházba kellene kimennünk margarinért.
-
amargo
addikt
Hi
2 Személyre egy ilyen?
-
Ariadne
őstag
Lenne egy kis problémám... Boldogan élünk az AEG 46000 mosógéppel, de minden mosásnál a program beállítása után mikor megnyomom az indítógombot, sárgán villogva üzeni nekem, hogy E40. Fedél kinyitás és újra lecsukás után program gond nélkül indul. Sehol nem találok hibakód listát, tudna valaki segíteni? Előre is köszi...

mod: Továbblapoztam a használatiban
, megvan a megoldás, tényleg a nem teljesen lecsukott fedelet jelzi. Egyébként nagyon szépen mos, esküszöm tisztábbra és mindenképpen gyűrődésmentesebben, mint az a 4-5 éves Indesit, amit mostanság használtam. És tényleg nagyon halk, egy vékony falon át sem hallatszik, ráadásul nem mozog centrizés közben. 
-
nyunyu
félisten
EWT10120W amugy siman belefer a 90k-s keretbe, elvegre 80k korul kaphato.
Esetleg viz+villany+mososzer takarekosabb EWT10420W, de az mar 100k.Na, nem mintha az a mosasonkent 3l viz, meg 0.11kWh aram olyan sokat szamitana...
(49l vs 46l, 1.04kWh vs 0.93kWh)
Ez jelenlegi arakon szamolva mosasonkent ~3Ft vizdij, meg ~5Ft villanyszamla megtakaritast jelent. -
nyunyu
félisten
Mosógép, szintén A, de itt jó lenne mindenből, felültöltős, 60cm, itt az a durva, hogy leginkább csak 90 > gépeket láttam, ami talán 2 személyre sok.. bár?
???
Most mertem a normal mosogep meretu Electrolux EWT13620W-met, 40 centi szeles, 60 mely, 88 magas.
Ja, hogy a 90-es kriterium az arra vonatkozzon?
A-s szaritasi hatekonysaghoz brutalis centrifuga kell, azt meg ugysem hasznalod ki, mert szanaszet gyuri a ruhakat, nehezebb vasalni.
Teljesen jol hasznalhato 1000-es centrifugara meg mar C kategoriat irnak. (en 1300-asomra B-t
)EWT10120W amugy siman belefer a 90k-s keretbe, elvegre 80k korul kaphato.
Esetleg viz+villany+mososzer takarekosabb EWT10420W, de az mar 100k. -
ent
őstag
3 mosógép szakembert hívtam fel itt Szegeden. Vettem bátorságot és egy vidéki szerelővel is felvettem kapcsolatot.
Minden embör a következőket mondta. Olcsó alkatrész? Megfelelő minőség? Megfizethető árak? Csakis az AEG, Elektrolux, Zanussi mosógép a nyerő. Ki is néztem egy AEG 62640-es (100k) gépezetet. Vkinek tapasztalata?

Érdekes, az Euronics 1 év garival árulja és +2, 3, 4 év garit ad plusz pézért, teljeskörű és cserekészüléket is biztosítanak...
-
Integra
titán
senkinek nem kell a nemtudomhogyjóe a mosógépem?

szerelők, barkácsolók előnyben!
-
Integra
titán
válasz
Ariadne
üzenetére
ha nem is egyenlő a két cég, de a tulajdonos ugyanaz: metro ag.
gyakorlatilag egymásnak passzolgatják az akciókat, rohadt nagy kamu akcióverseny van, semmi más...
ha tartós és drága fogyasztási cikket akar venni az ember, oda eltud menni és megnézni, aztán neten megveszi jóval kevesebbért -
Czimby
addikt
Sziasztok!
Házi szervízelésbe keztem egy Whirlpool AWG-681 típusú felültöltős mosógépet.
Mivel fűtőszál hibára gyanakszom.
A kérdésem, hogyan lehet kivenni a fűtőszálat?
A mosógép oldalát lebontottam, megtaláltam a fűtőszálat is.
A közepén volt egy 6-os anya azt kihajtottam, de nem akar kijönni a fűtőszál.
Ötletek? -
Ariadne
őstag
-
ent
őstag
hi
Ariston AQXXL129
Zanussi ZWF1432W
INDESIT SIXL149DMosógépet de melyiket? Árukat ne nézzétek, outletbe kafa árak vannak!
vkinek hosszantartó tapasztalata vmelyikkel? min 5 éves?
-
csibor
addikt
Portartályos porszívót vennék max:40K-ig.Kinek mi vált be?
-
Ariadne
őstag
Én a legalapabb AEG-et néztem ki, a célnak teljesen megfelel, házhozszállítással volt 97k. És mondom, egyedül az AEG/Electrolux az, aminek rendesen tisztítható a mosószertartója. Ha az Electroluxról rosszat hallottál, akkor az AEG sem lehetne jobb, gyakorlatilag megegyezik a két márka, itt gyártják Jászberényben.

Épp ma érkezett meg az AEG 46000 mosógépem és az AEG 40340 kombi hűtőm, mindkettő a legalapabb AEG. Egyszer kell befektetni, aztán remélem nem lesz gond velük.
De most komolyan, Samsung dvd-t venni egy dolog, de mosógépet, háááát... Electroluxot inkább. Indesitet ne, rozsdásodik a teteje és büdös a mosószertartója, Fagornak szintén. Ezeket használtam eddig. Ja és nem csak nálam volt szmötyis-penészes a mosószertartója egyiknek sem... Bár igaz, ezek mind felültöltősek voltak, az elöltöltős nem tudom, hogy viselkedik.

Egyiket Media Markt hozta, meglepő módon semmi gond nem volt velük, és fel is hozták. Az Electroparkkal meg folyamatosan elégedett vagyok, még ide is szólnak, hogy mikor jönnek (ellentétben az MM-mel, akik "hát, 9-17 óráig...").
-
amargo
addikt
Sziasztok olvasgattam itt a HSZ-et, de olyan sokáig nem jutottam el, még..
A kérdésem a következő lenne:
Fiatal pár (azaz 2-en lennénk)
- Hűtőgép, A-s nem túl nagy, de fagyasztós
- Mosógép, szintén A, de itt jó lenne mindenből, felültöltős, 60cm, itt az a durva, hogy leginkább csak 90 > gépeket láttam, ami talán 2 személyre sok.. bár?
- Pórszívó, ez még fekete leves.. én itt semmit sem tudok, csak tologattam régebben is és szereltem ha elromlott.. de nem tudom mit kell nézni?Ki milyen márkákra esküszik?
hol érdemes nézni ilyen berendezéseket utána olvasni netenKöszönettel
amargo -
beci
őstag
Sziasztok.
A 2 közül választanék,van valakinek +, vagy - véleménye róluk? :
Indesit WIE 107 vagy Indesit WITP 102 mosógép. -
Carpio
tag
Sziasztok
Van egy kb. 30 éves hűtő (alulfagyasztós, Hladnjak - Zamrzivac HZ 29, 285 literes), amelynek, az adattáblája szerint a kompresszor teljesítményfelvétele 0,170 kW. Az nincs odaírva, hogy ez mennyi időre vonatkozik. Elképzelhető, hogy ez óránkénti telj.felvétel? 0,170*24*365=1490 kW/év
, már dobom is ki. -
Integra
titán
berakom ide is, hátha..
van egy régi felültöltős bosch mosógépem, áll a garázsban, bazi nehéz és a helyet foglalja csak.
úgy tudom mos, csak piszkos, elhasználódott.
ha valakinek kell, aki szívesen barkácsol és bütyköl, szívesen átadom, csak vigye el
-
nyunyu
félisten
Hmm, milyen praktikus az ujabb Electroluxok kiveheto mososzertartoja.
2 honap nemhasznalat utan nyitom ki a mosogepet, erre mar komoly szorzetet novesztett az oblitos resze.
Nosza, adjunk neki Domestost, szivaccsal attorol, most olyan, mint uj koraban.
-
K3NZO
senior tag
Sziasztok,
a segítségeteket szeretném kérni. Mosógép és hűtő vásárlás előtt állok. A véleményetekre lennék kíváncsi ti melyiket mondjátok a legjobbnak illetve melyiknek a legjobb az ár/minőség aránya. Mindkét termék vásárlására egyenként olyan 150eFt-t szeretnék fordítani. Hűtőnél minél nagyobb annál jobb ( mély fagyasztóval ), mosógép esetében pedig min5 kg-os.
Az mindkettőnél minimum A energiatakarékosságúra gondoltam . . .
-
Integra
titán
mit ér egy inox borítású electrolux szagelszívó?
lapos fajta -
Ariadne
őstag
Éppen hasonló kérdésem lenne. 20k alatt keresek porszívót, nézegettem párat, de elég tanácstalan vagyok. Porallergiám az van, ezért gondoltam vizes porszívóra, arról viszont hallottam, hogy eltömíti hosszú távon a wct.
Több példányban is láttam HEPA szűrőt, az nekem jó lenne elvileg az allergia miatt, ebből is volt mosható meg nem mosható - van ennek jelentősége?
Előre is köszi, ha valaki tudja a válaszokat erre.Az már csak mellékes, hogy nőként elsőre nem mindet tudtam kinyitni, szészedni, páromnak viszont kapásból ment a dolog. Ez valami genetikai dolog lehet, csak tudnám, hogy akkor miért nem a férfiak porszívóznak.
-
g@bo
nagyúr
tudtok egy porszívó márkát, ami nem porzsákos / szűrős, vizes / elfogadható márka, jó áron?

-
nyunyu
félisten
válasz
fokukac
üzenetére
Anyam volt olyan hulye, hogy a 15 eves Whirlpool grillezos mikrojaban nem csereltetett magnetront 15k-ert, hanem vett egy LG-t, mondvan az uj, meg garis, stb.
Azota is szidja, mint a bokrot, hogy nem melegit, kicsi, szar, stb.
Szerintem is vicc az a mikro, Whirlpool ajtajaban tobb anyag volt, mint a komplett LGben.
Majdnem a foldon landolt a melegitett kajaval egyutt, amikor a regi mikronal megszokott mozdulattal probaltam kinyitni az ajtajat.
Szerencsere ropteben elkaptam... -
fokukac
nagyúr
a f.szkivan, mert a döntő előtt tönkrement a mikróm...

beraktam a kávénak való tejet, ment egy percet, nem volt még elég meleg, visszaraktam, hülye hangja volt, leállítottam, majd úra elindítottam, megint hülye hangja volt, némi égettszaggal párosulva, kikapcsoltam, kihúztam a konnektorból, visszadugtam, se kép se hang, leégett. a biztosítékot nem verte le.tartós termék volt, csehországban gyártott grilles-párolós LG, 29 rugóért vettem, 10 hónapos, még 2 hónapig garanciális...

anyáméknak 12 éves Sharp van otthon, semmi baja. Ami előtte volt nekünk, az azóta a mostohaapám szüleinél van, 18 éves, kutya baja. Az enyém meg megdöglik... Sose hallottam még mikróról, hogy tönkrement volna...
nade mindegy, ha ez kellett hozzá, ennyi kellemetlenséget igazán megért, hogy győztünk vizilabdában

-
Ariadne
őstag
Megérkezett a szép kis Teka gázfőzőlapom, még egy ideig nem tudom használni, de már kedvelem.
Elektropark továbbra is jó, felhozták (na ennél nem nagy szó), kibontották, helyben leírták a számát a garipapírra, odaadták a plusz cuccokat és még arról is szóltak, hogy pár hónapig extra 2 év garancia is jár rá. I'm lovin' it. 
Egyúttal eladóvá vált a lakásban most ottlévő 1 éves Gorenje hagyományos elektromos tűzhely (rendes egybetűzhely, és nem kerámiás), most 50k-ért kapható újonnan, persze ennél sokkal kevesebbért vesztegetem, mert nagyon foglalja a helyet...

-
vagamo
őstag
válasz
legiaap
üzenetére
A csapra kivezeted mosógépből a föld kábelt (zöld/sárga). A házból valakit agyon ne vágjon, ha esetleg 1X zárlatos lesz
! Legjobban azzal jársz, hogy mikor belenyúlsz a gépbe, akkor kötöd össze egy 1,5mm sodort kábellel.(krokodilcsipesszel egyszerű, gyos és hatékony) Ugyanis az áramnak, van egy jó tulajdonsága a legkisebb ellenállás felé áramlik! -
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- Thinkpad L13 Yoga i5-10210U 16GB 512GB 13.3", Touch gyári magyar világítós bill 360 Gar.: 1év
- MÉG OLCSÓBB 10.21. !!! Új elekrtomos rollerek 2/3 áron és e-bike dobozban, 1 év garanciával:
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M4 24GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 Pro 16 Gamer notebook - i7 13700HX 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB W11
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

De pl én nem tudok 40-et adni egy porszívóért, hogy halk legyen
.

Vagy csak engem üldöztek.
, megvan a megoldás, tényleg a nem teljesen lecsukott fedelet jelzi. Egyébként nagyon szépen mos, esküszöm tisztábbra és mindenképpen gyűrődésmentesebben, mint az a 4-5 éves Indesit, amit mostanság használtam. És tényleg nagyon halk, egy vékony falon át sem hallatszik, ráadásul nem mozog centrizés közben.