- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- iPhone topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kikapcsolhatja az AirDropot az Apple az EU-ban
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Ariadne #3963 üzenetére
Egy próbát tehetsz vele, ügyesen kell elrendezni (12 kanál bepakolható gond nélkül a rekeszek 2-2 átellenes sarkába, plusz mellé a villa meg a kés, csinálnak azok akkora bulit, hogy a kanalak nem kiskifliznek össze) és akkor nem forog össze. Én egyesével vizslatom át az összes evőeszközt minden mosogatás után (feleségem forrongásától kísérve a hátam mögött) és rend szerint patyolat mind. Ami nem, az megy még egy kört a zuhanyban.
re:mod: szerintem kb. hasonló a méret, csak torzít optikailag. Mondjuk kb. mindegy is, mert nem pont ilyen a miénk sem, csak hasonló.
-
-
Ariadne
őstag
válasz
Ariadne #3959 üzenetére
Jut eszembe, ami viszont ennél a Tekánál nem tetszik, az az evőeszköz tartó. Páromék Indesitjébe simán passzolnak az evőeszközök nyelei, na ebbe nem, a lukak nagy része túl kicsi ahhoz, hogy beleférjenek a normál kanalak, villák és kenőkések...
Erre nem gondoltam, amikor vettem, hogy számíthat, a következőt már egy evőeszköz készlettel felszerelkezve fogom kiválasztani, és mindegyiket beledugdosom vásárlás előtt.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Ariadne #3957 üzenetére
Ha só is van benne, meg öblítő is, akkor minek a 3 az egyben tabletta?
Szerintem egyébként mi is natúr tablettát fogunk venni, úgy is fel van töltve a gép nálunk is minden jóval, ne pangjon benne feleslegesen. Van ráció abban is, amit csemberlen mond (bár hallottam már ellenérveket erre is). Kipróbáljuk, milyen lesz így, ha elfogy a quantum.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Ariadne #3951 üzenetére
Igen, ezt én is olvastam, amikor rákerestem, a szokásos semmi, bármi okozhatja, kapard le, kész.
Azzal nem értek egyet, hogy a mosogatógép okozhatja, nagyok ramaty gépnek kell ahhoz lenni, az utolsó, amit el tudnák képzelni, az az, hogy a gép rozsdásodik.
Öblítőt mi is öntöttünk bele, most emeltül 1-ről 2-re az adagolását (0 nem is volt). Igen, nekünk is a kenőkések kezdtek el rozsdásodni, ugyan úgy, mint nálad.
Szerintem sikerült feltárnom a probléma gyökerét: a serpenyő csavarja, ami a nyelet fogja a serpenyőhöz, maró egy rozsda, éppen ezért ki is tiltottam a gépből. Amióta ezt észrevettem, azóta nincs rozsda máson sem. Szóval ezek alapján én a vakrozsda teóriára szavazok, valamilyen rejtett csavarról vagy alkatrészről mosódik át a rozsda.
Ha már itt tartunk: ki milyen tablettát használ, azt honnan veszi, és kb. mennyért (/db) és milyen programon mos vele?
Nekünk még az első adag tabletta tart, megpróbáltuk a legjobbat venni a viszonyítás végett: Finish Quantum, kb. 20Ft/db-ért vettük, és 50 fokos teljes programon mosogatunk rend szerint.
@Integra: na én erre mondom, hogy az evőeszköz van értem, és nem én az evőeszközért. Ezt már túlzásnak tartom. Ha szigorúan betartjuk a kánont, akkor nem mosogathatsz gépben:
- kést
- teflont
- bármit amin fa alkatrész van
- bármit amin akár csak egy csavarnyi vagy hegesztésnyi nem rozsdamentes felület van
- üvegpoharat
- kristálypoharat
- finom festésű edényeketMagyarul a végén felmerül a kérdés, hogy miért is használunk akkor gépet? Az ebédelős műanyag dobozok elmosogatására? Vannak épeszű kompromisszumok (fa, procelán) de a többihez úgy állok, hogy na nem bírja, lecserélem olyanra, ami bírni fogja.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Ariadne #3848 üzenetére
A bejövő vízcső jellegzetes (áttetsző, és látszik benne egy vékony tyúkbél) és a csatlakozó végén van egy nagy (ahogy csemberlen írja, kb. szappanosdoboz méretű) téglatest szerű bumszli.
A cső dupla rétegű, ha a belő cső sérül, a rendszer lezár egy elektromágnes segítségével, és nem úszik a konyhád. Tudtommal (így olvastam) ha a gépen belül van szivárgás, azt is érzékeli és akkor is lezár.
A Bosch mosogatógépre amit vettünk, a gyártó garanciát is vállal, mi szerint ha elázik a konyha, és a hiba a bekötési pont után keletkezett (magyarul az aquastop hibázik), akkor a gyártó a kárt kérdés nélkül téríti.
@#3851: van egy minőségellenőrzés faktor is. Simán el tudom képzelni, hogy a nem tökéletes, (legyünk jóindulatúak) 90%-os darabokat sem dobják ki, csak azokra más matrica kerül.
re:#3851mod: a boltban azt mondták, igen, de az nem tudom elképzelni, hogyan védene a gépen belüli szivárgás ellen. Ez elvileg akkor is zár, ha a gép aljában indokolatlan mennyiségű víz gyűlik össze (megmakkan a zárószelep).
-
csemberlen
őstag
válasz
Ariadne #3846 üzenetére
nem azért kerül többe az AEG mint az ellux mert több programot tud, hanem azért mert korszerűbb fejlesztés, netán megbizhatóbb.
Ha már fordulatszám akkor az is fontos, hogy mekkor a dob kapacitása, átmérője, ugyanis a mostani 7kg-os aeg-ünk 1200-on hihetetlen száraz ruhákat produkál.Ezek után elővettem a fizikai/matematikai énemet, és rájöttem, hogy miért is van ez.
aquastop a vizre csatlakozónál van, egy kisebb szappanosdoboz méretű.
feladata, ha a vizcsővel történik valami, és elkezdene ömleni a viz akkor elzár. -
DeFranco
nagyúr
válasz
Ariadne #3701 üzenetére
Hát ez most jól megkavarja az állónak hitt vizet, ami nem kellemes, de mindeképpen hasznos, köszönöm az infókat, örülök neki, hogy itt nem csak a vállamat veregetik, hogy jó lesz az kolléga, vágj bele.
Tutit nyilván te sem tudsz mondani felelősen, de ha volna véleményed a témában, az olyan szempontból érdekelne, hogy a MM-s és a Márkaboltos plusz garanciát te "megvennéd"-e magadnak abból a szempontból, hogy (és ez szól Integrának is) ez igazából a gyári garancia után érdekes, mert akkor szeretnék nyugodt lenni egy esetleges meghibásodás esetén, hogy a hiba legalább javítva lesz.
#3702: pont erre gondoltam, köszönöm!
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Ariadne #3698 üzenetére
A Media Marktét pont néztem, abban én nem láttam nagy átverést, ha fel tudnád hívni a figyelmet pár dolgora ami jó / nem jó ha benne van, az már sokat segít.
@Integra: igen, ezt is nézem
Ez a Márkabolt.hu
re:Ariadne:szerk: igen, neked ez a szakmád. Szerinted felejtsem el, felesleges? Jól értem?
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Ariadne #3688 üzenetére
Nem vesződnék a beépíthetővel, mert a konyhabútor adott, és szélesebb a hely, mint a gép szélessége, nem ér annyit. Drágább is, és költözéskor is több vele a macera. Ezzel a levehető tető dologgal már OK lesz a dolog, csak utána kell járni, hogy van-e rá lehetőség minden modell esetén. Szerintem van.
Lába minden bizonnyal ennek is lesz, mert valahogy ki kell vízszintezni, ami különösen vicces móka lesz, tekintve hogy be sem fér a vízszintező, de megoldom.
A boltot megnézem, de az biztos, hogy nekem ilyen kiterjesztett garanciás, üzlethelyiséges bolt kell, amiről elhiszem, hogy 5 év múlva is valószínűleg elérhető lesz. Rá vagyok most erre a garancia dologra pörögve, de lehet megint kicsit srégen ülök a lovon, mert jó gépet is akarok, de azért veszek hozzá +4 év garanciát, miközben így vehetnék akármit, úgy is javítják. Eh...
Amúgy már vártalak
Örülök, hogy itt vagy.
-
Integra
titán
válasz
Ariadne #3688 üzenetére
akkor pont belenyúltál.
nálam a teka elszívó és főzőlap kiváló, de másban direkt nem vettem, igazából egy nagy márka kavalkád az egész konyha, de azt vettem mindenhova ahol a gyártó adott termékét a legjobbak között tartok számon az adott funkcióhoz
de hogy letört két lapát... gariban cserélték? -
Matthew
őstag
válasz
Ariadne #3515 üzenetére
Mi kb 2 éve egy ehhez hasonló (szintén ebay-en Koreából vásárolt 24cm-es) Neoflam serpenyőt használunk. Nagyon össze van rakva, még most is olyan mintha új lenne. Az 1-2 ezer forintos kerámia serpenyők a közelében sincsenek.
1 éve vettem Fagor kerámia serpenyőt, az sem rossz minőség. -
jozsi252
veterán
válasz
Ariadne #3521 üzenetére
Itt kezdődik a gond hogy nincs külön tekerője a gőznek. Tehát ha elzárva van a csap akkor nemis csinál gőzt a vízből, ha meg eltekerem arra az irányba amerre kell akkor ha már van egy kis gőz egyből nyomja ki oldalt ahol kell.
Tehát nincs olyan állása a kávéfőzőnek, ahol gőzt csinál, hanem eltekerem hogy capuccinot akarok és egyből ha van már gőz jön is. Ez elég hülye megoldás
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Ariadne #3515 üzenetére
Nekünk volt egy ilyen, az elsőnek lötyögött a nyele, majd amikor meghúztam a csavart, le is tört, pedig kicsit sem erőltettem, vagy húztam túl (nem is láttam forrasztás, hegesztés nyomát, mint ha csak ragasztva lett volna).
Kicseréltük, a másodikról pár hónapon belül egyszerűen lekopott a fehér kerámia réteg, pedig nem szokásunk nyúzni.Nekünk nem jött be.
-
-
-
canniball
nagyúr
válasz
Ariadne #3381 üzenetére
Ha van hozzá tartalék szűrő akkor kicsit könnyebb a helyzet.
A másik témával kapcsolatban mindenkinek köszönöm az eddigi hozzászólásokat!
Az elektronyos főzőlapot akkor vegyétek úgy hogy nem kérdeztem, marad a gázos lap+elektromos sütő+mosogatógép felállás.
Az árhoz: sajna nem mi nyertük meg az ötös lottót, ennyi van rá. A környékükön lévő boltok (Euronics és tsai.) szórólapjait nézegette éccsanyám, abban vannak akciós szettek (főzőlap+sütő+mosogatógép+elszívó) 160-170k magasságában, csak bennem a Fagor, Ariston stb. márkák nem keltenek túl nagy bizalmat; igaz ha valamihez akkor a konyhagépekhez igazán nem értek, lehet téves előítélet. Így hát megígértem neki hogy rákérdezek, hátha ennél valamivel jobbat is ki lehet hozni egy kis felárral. Jártam ma a Saturnban és a MediaMarktban, úgy láttam már Teka, Bosch stb. sütőt is lehet venni ~65k-s kezdő áron.
Még nem mondtam, de nem az a cél hogy tele legyen mindenféle extrával (eddig is csak annyit tudott tenni hogy feltekeri vagy le), inkább amennyire lehet legyen megbízható.Szóval leegyszerűsítve a dolgot:
1. Melyik márkát érdemes keresni és melyiket kihagyni?
2. A "nagy nevek" (pl. említettek) olcsóbb gépei is minőségibbek-e mint az eleve olcsóbb márkájúaké?Mod.
kangool!
Akkor azt mondod csak a gari számít a márka mindegy?
Amúgy ezekre a beépíthetőkre most a Gorenje is 5 évet ad. -
csemberlen
őstag
válasz
Ariadne #3381 üzenetére
Aki gázos tűzhelyhez van szokva, annak az elektromos iszonyú lassú és nehézkes tud lenni, vagy legalábbis nekem
Hát ezt cáfolnám, a régi villany kb 5 perc alatt bemelegedett, az újban van turbó fokozat 3.5kW, és kb 2 perc alatt 180 fokos lesz.
Kb nagyságrendileg 3 kategórivál jobb sütiket lehet villanyban sütni, illetve a mirelit pizzákra is rászoktam azóta.
Igaz kb 3 szor annyiba kerül az üzemeltetése is, de heti 1-2 alkalomnál ez nem számottevő szerintem. -
canniball
nagyúr
válasz
Ariadne #3376 üzenetére
Köszönjük a pontosítást!
A HEPA nem macerás? Párom egyik ismerőse panaszkodott hogy ilyet (mármint "hepás" gépet) vettek és folyton takarítani kell a szűrőt.
A portartályról nem tudom eldönteni, hogy elismerően nyilatkozol vagy sem, miért kell megnézni?
Más.
Éccsapám úgy döntött megajándékozza éccsanyámat egy kisebb konyhafelújítással, ez többek között azt is jelenti hogy kap egy mosogatógépet és egy új tűzhelyet/sütő-főzőlap kombót (a továbbiakban ha csak tűzhelyet írok, értsétek rá mindkét variációt) a jelenlegi huszonharminc éves Komfort csoda helyett (ha valaki nem ismerné), a keret 200k Ft az elvárás pedig hogy ezek is húzzanak ki huszonharminc évet.
Nem lenne rossz ha az árba még egy páraelszívó is beleférne de ha nem az sem nagy tragédia, azt végül is utólag sem nehéz lecserélni.
Ehhez kéne néhány tanács, illetve lenne pár kérdés.
1. A főzőlap úgy indult hogy kerámia lesz, de a rezidens villanyszerelő és a boltban az eladó is húzta a száját mondván nem biztos hogy az úgy jó lesz. Nálunk ha jól emlékszem egyetlen (talán) 12A-es biztosítékon van az egész ház és nem volt gond az elektromos sütővel (álló kombi készülék), nem tudom szüleimnél pontosan milyen hálózat van de a miénknél azért komolyabb (még ha nem is egy mérnöki csoda, de a 80-as években villanyszerelők készítették), egy elektromos sütő-kerámialapos főzőlap valóban annyival többet harap, tényleg olyan komoly elektromos hálózat kell hozzá? Vagy az új készülékekkel nincs macera csak a régi gépek alapján a rossz beidegződés jött elő a szakiknál?
2. Mennyire praktikus a "fent" elhelyezett sütő? Tényleg jobban kézre áll úgy avagy ez is csak egy múló divat?
3. Az inox készülékeket mennyire nehéz takarítani?
4. Melyik márkákat érdemes keresni és melyeket jobb inkább elkerülni? Esztétikusabb lenne ha egy családból származna a tűzhely és a mosogatógép is, de ha nincs olyan gyártó aki ezen az áron mindkettőben jó akkor az sem dráma. Esetleg konkrét típus is jöhet ha tudtok ilyet.
5. Bármi egyéb tanácsot megköszönnék ami eszetekbe jut.Csütörtökön jönnek az asztalosok felmérni a terepet, úgyhogy relatíve elég sürgős lenne.
-
canniball
nagyúr
válasz
Ariadne #3361 üzenetére
Tudnál mondani egy pontos típust?
Integra!
"...ágy alatt és szűkebb helyeken, ahol a hosszú cső kell."
No igen, ha nem alacsony az ágy az alá még csak-csak beférne de lehetnek olyan helyek ahová a cső kell."...egyébként a dyson-nál számomra egy gyenge pont van...és ez a teleszkópos csöve, ami szintén műanyag..."
Nem mondod!Azt nem is néztem... Ebbe az árba azért szvsz már beleférhetne a fém cső.
sbazsi!
Gugli azt mondja 5kPa különbség 10-20k áron szerezhető be. Hogy mennyire nehezen takarítható a szőnyeged azt neked kell tudni. Én a helyedben meghallgatnám Ariadnet is, az elmondása alapján nem lehet rossz az a gép. -
Integra
titán
válasz
Ariadne #2767 üzenetére
úgy van, hogy a bosch siemens aeg egy kalap alá tartozik (büdzsében is), a fejlesztés is egy helyen történik. asszem a bosch viszi a legnagyobb részt. igazából mindegy is. van amit egyikben kapsz meg, van amit csak másikban, van, hogy mindkettőben. németeknél a siemens a húzóbb név, mo-n a bosch. nekem végülis siemens lesz a sütő/mikro kombó készülékem és a gőzpároló is, mert bosch alatt nincsen mikro/sütő kombó. két teljesen más designt meg nem rakok egymás alá. mosogatógép marad bosch, de az teljesen beépített, előlapi panele sem lesz. amúgy ezt meg megkapom siemens alatt is, csak a bosch név alatt most éppen ócsóér van
ma tudtam meg, hogy a miele hűtőszekrényeit a liebherr gyártja, tőlük jön a technikai fejlesztés is. gyanítottam, hogy nem belső fejlesztés a hűtő, mert nem ez a húzó termékük. design-t megadják, hogy nézzen ki, meg a paramétereket, a liebherr meg legyártja. viszont azokat liebherr néven nem kapod meg soha. cserébe ha liebherr-t veszel, tudod, hogy frankó a hűtőd minden tekintetben
a másik ilyenjük a kávéfőző gépeik, azt is beszállítják nekik, a legjobb gyártó természetesen, de most nem emlékszem a nevére. ja meg a porszívóik amit még nem hiszem, de nem vagyok biztos benne, hogy a dyson-t megtudják fogni. árban ott vannak egyes gépeikkel, de a technológia a dyson-é, olyat amíg tart a szabadalom, nem csinálhatnak.
-
Integra
titán
válasz
Ariadne #2762 üzenetére
ha német a márka és nem miele, akkor gyakorlatilag minden termék azonos, bosch-siemens-aeg triumvirátus él és virul
pont most kristályosodott ki megint a konya gépészetnél, ahogy válogatom össze. mosogatógép mindháromnál ugyanaz, csak a név más, a sütők detto. a mikro van egyedül a bosch-nál, de megkockáztatom azért, mert a bosch végzi alapvetően az érdemi fejlesztéseket, aztán ha a siemens-nek meg az aeg-nek kedve van, tetszik a termék, akkor berendeli tőlük saját névvel. de egységes márka gépészetet én nem tudnék mondani, innen is, onnan is veszek, mert csak úgy kapom meg azt, ami jó a végén. teka meg bosch kombó lesz, másképp nemtom megoldani.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Ariadne #2735 üzenetére
Elméletileg badeschnellheizer (fürdőszobai gyorsmelegítő), tehát jó lenne papíron. A márkát viszont nem ismerem, és így nem tudom mennyire bízzak benne.
A másik kérdés majd az lesz, hogy hova lehet felszerelni, de ezzel majd csak az után borzolnám az idegeket, ha kiderül, hogy csatasorba is állítjuk.
-
Hasaggymeg
veterán
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Ariadne #2439 üzenetére
Ugyanarról beszélünk? (Amit Hasaggymeg linkelt?)
Bárhol nézem, az Electrolux is porzsákos. A motorteljesítményben én a szívóerőt nézem, de mindegy, a különbség szerintem elhanyagolható mindkét esetben: 350/320 W 1800/1600 W (és nem 2000/1500). Hepa filterről sehol nem beszélnek, a porzsákban viszont a Samsung a nyerő: 3/2,4L
Ismétlem, nekem mindegy, ki mit vesz, csak érdekel, hogy miben látsz ekkora különbséget? A hepa filtert még megérteném, de nem úgy látszik, mintha lenne ennek a gépnek olyanja.
-
benvolio
őstag
válasz
Ariadne #2370 üzenetére
Olyan mosogatógépet kell venni ami aquastop -os, és így nem kell elzárogatni a csapot, ez biztosítja, hogy nem történhet nagy baj. Nekem is a Bosch-Simenset ajánlották, de amiket néztem 100ezer forintig, nagyobb volt a vízfogyasztása, és zaj terhelése mint az általam kiválasztott Electrolux-nak. Valamint ami nem tetszett bennük, hogy belül az alja műanyag volt, nem pedig fém, az Elektrolux-nak az is fém volt. 3 hete használom teljes megelégedéssel. Ami még nagy előnye, hogy programozható mikor induljon el, mert így beállítható, hogy pont a reggeli ébredésre elmosogatja a szennyest vagy a melóból hazaérve vár az elmosogatott cucc.
És nem árt ha látod a hátra lévő időt se szerintem /nálam azt is mutatja/. Röviden talán ennyi, hogy minél kisebb vízfogyasztás, minél kisebb zaj, aquastop, teljes fém belső /szvsz/, és előre programozhatóság ami számít és igen a 12 terítékes jól pakolható. Esetleg van olyan modell ami féltöltetes programmal rendelkezik és csak a felső kosár tartalmát mosogatja /ha ez számít/.
-
válasz
Ariadne #2322 üzenetére
Este ketszer is kimentem, de akkor nem ment, aztan lefekves elott pont kint voltam es akkor indult el. Na akkor volt kutyorgas, aztan elhagyta, de azert menet kozben is szokta neha, egyebkent a huto teljesen rendben van, jol zar, halk, jol hut es keveset megy, szoval ez nem jelenthet problemat a mukodoseben.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Ariadne #2322 üzenetére
a szörcsögés oka igen egyszerű. a hűtő aljában van egy lyuk, ahova a bent lecsapódó pára folyik. ennek van egy vékony kivezetése innen, ami a kompresszor fölötti tálcánál végződik. lecsapódó víz kifolyik, bele a tálcába, ezt a melegedő kompresszor szép lassan elpárologtatja. ha annyi víz gyűlt össze, hogy a cső vége beleér, akkor az ajtó bezárásakor a hűlés miatt visszaszív hűtő. a cső vége vastagabb, így csak a levegőt tudja a vízen átszívni, emiatt a hang.
ha a kompresszor működése közben van a hang, az a hűtőkörben mozgó, elpárolgó folyékony hűtőközeg miatt van.
-
canniball
nagyúr
válasz
Ariadne #2156 üzenetére
A kávéfőzőnél mi is szoktuk szükség esetén alkalmazni az ecetet, csak egyrészt hígítva, másrészt utána párszor át kell öblíteni tiszta vízzel hogy ne legyen szaga, ezért is kérdeztem hogy a mosógép nem lesz-e szagos...bár igaz az is öblít néhányszor. Na majd benézek a boltba ecet ügyében, köszönöm a tippet!
makimano!
Nem úgy gondoltam hogy a mosógép sem enged hozzá vizet, hanem arra gondoltam hogy esetleg más a hatás ha eleve hígítva van a gépbe öntve.ladybug!
Hepa filter? -
makimano
tag
válasz
Ariadne #2161 üzenetére
Nekünk az AEG előtt Indesit volt, de bevallom, soha semmilyen probléma nem volt vele, tökéletesen mosott, és aránylag csendesre is sikeredett. Kivéve a problémás mosószeradagolót, de mi úgy oldottuk meg, hogy egy napot áztattuk néha mindenféle tisztítószerben és így elég jól ki lehetett mosni.
Az AEG-nél ezt valóban jól eltalálták, csak a nyílása valamivel kisebb lett, de nem különösebben probléma. És nagyon csendes. -
-
klepto
addikt
válasz
Ariadne #2115 üzenetére
Rákerestem a Teka-ra, csak beépíthetőket gyárt sajnos
A Zanussi, Elektrolux, AEG triumvirátusnak csak olyan tűzhelye van, ahol hátul van a legkisebb láng a legnagyobb mögött, a Fagorból viszont van olyan, ahol a legnagyobb, és a legkisebb is elöl van, a két normál pedig hátul, ami bár szerencsésebb, de nem az igazi
A Bosh nekem drága, és nem is tetszenek a gépei.
Ezért kértem segítséget, hátha van olyan márka, vagy típus, ami jó, de kevésbé ismert, vagy egyszerűen csak elkerülte a figyelmemet -
klepto
addikt
válasz
Ariadne #2113 üzenetére
És ezek a beépíthetők egymással is összeépíthetők, vagy mindenképp kell nekik egy külön szekrényt gyártani egyedi kivetelben horror áron (egyébként fentebb van egy kép a konyhámról, azon a képen hova építenél be egy tűzhelyet)?
Ha igen, akkor inkább szabadon állót vennék.
Az, hogy az elektromos sütő jobb, elfogadom, már csak az a kérdés, hogy melyik márka legyen ami szép, megbízható, és takarékos?
A háztartási, hőlégkeveréses - elektromos sütők között létezik olyan kivitelű, ami az ipari sütőkkel megegyező módón a ventillátor mögött fűt, és onnan fújja be a forró levegőt? Mert ha igen, azt tudom, hogy egész jól süt. -
DeFranco
nagyúr
válasz
Ariadne #2047 üzenetére
Megsüti az a marha steaket is. De szerintem is jobban jár a serpenyővel. Mondjuk azzal melegszendvicset nem süt, de sokkal kényelmesebb.
#2048: ezen melegszendvicset nem csinálsz. A serpenyőbe elvileg nem kell olaj, de minimálisat azért szoktam bele rakni már csak a hőeloszlás miatt is. Amit linkeltél inkább a nagyobb lélegzetvételű dolgokhoz való (mert macerás eltakarítani).
-
-
evikeee
csendes tag
válasz
Ariadne #2023 üzenetére
Ariadne, mit mondott róla a barátod? Jólenne, ha írnál erről még néhány szót, mert én a kémiához nem értek. Nekem az tetszett meg az egészben, hogy egyáltalán nincs vegyszer, csak a műanyag gömbben kerámiagyöngyök - ha jól emlékszem -, de az anyagát tekintve most újra elolvasva a termékismertetőt már nem látom. Lehet, hogy azt csak a reklámban hallottam. Amúgy van nekem attól a cégtől még két eszközöm, és mivel azokkal teljesen elégedett vagyok, gondoltam... na de ez itt nem a reklám helye.
-
nyunyu
félisten
válasz
Ariadne #1985 üzenetére
Nem neked irtam, hanem neki
Nekem oly mindegy, milyen mososzer van eppen keznel, anyam persze eskuszik ra, hogy a folyekony sokkal jobban oldodik 40C-n, mint a por, igy az eredmeny is jobb. (szerintem csak a villanyszamlan akar sporolni.)
En viszont a poratka allergiam miatt altalaban 90C-n mosom az agynemut+fehernemut, abba tuti beledoglenek cimszoval.Elomosast en sem hasznalom.
Beledzsuvasodas: nalam az oblito szeretett belerohadni a tartoba, pedig eddig csak Lenort meg Silant hasznaltam, nonameet meg nem latott.
Ennek kivedesere mosas utan nyitvahagyom a mosogepet, hogy szellozzon ki belole a para, meg neha kimosom a tartot. -
nyunyu
félisten
válasz
Ariadne #1982 üzenetére
Cserebe a kiveheto tarto illesztesenel rogton kifolyik a folyekony mososzer, ahogy beleontod.
Ez sima mosasnal nem erdekes, mivel csak egy adag mososzert hasznalsz, viszont elomosasos programnal hiaba porcioznad a mososzert, egybol a dobban vegzi mindket adag, aztan elomosasnal elhasznalna oket, masodik korre nem maradna mososzer.
Emiatt elomosasos programhoz mindenkeppen por kell, csak azt tudja magatol adagolni.
-
nyunyu
félisten
válasz
Ariadne #1974 üzenetére
En mar a sajat zoknijaim paroztatasanal elakadtam.
Multkor jott anyam latogatoba, nagy vigyorgas, nem ertem mi ennyire vicces.
Kozli, hogy egyik labamon kek zokni van, masikon zold.Mondom neki, tokugyanolyan a ket zokni, talan a jobb labamon levo egy arnyalattal sotetebb, valoszinuleg ket korben mostam, mas mososzerrel.
Ennyire nem latom? (Szinteveszto vagyok, papirom van rola
)
Meret, forma, mintazat, szin szerint szoktam paroztatni a zoknikat, nekem egyformanak tuntek.
Aztan kiderult, hogy amit en evekig 6 par szurke zokninak hittem, az valojaban 3 fele, anyam vilagoszoldbol, vilagoskekbol, szurkebol is 2-2-ot vett.
Hasonlo balesetek elkerulesere azota bekerult zoknivalogatasi feltetelnek a sotetseg is.
-
macikos
addikt
válasz
Ariadne #1946 üzenetére
Na ha rozsdásodik akkor az f*sza... öregem 2009-ben ilyen problémák. A Fagor még hasonló márka... mármint a mosógépük rozsdásodik.
Azt gondoltam, hogy a Miele és társai jók
Nálunk az a probléma, hogy amilyen hűtő kellene, az max. 60cm széles lehet, jó magas, hogy a fagyasztó rész és a hűtő rész is nagy legyen, mivel most 2 hűtő van egymáson, egy 120-as mélyhűtő és felette egy 200 akárhány literes sima.
Nehéz dolog ez.
Whirlpool milyen?
-
nyunyu
félisten
válasz
Ariadne #1942 üzenetére
Szamitogephazam oldalanak kivagasanak mar juniusban nekialltam, azota sem sikerult lemezvagoolloval kialakitani a 22 centis venti helyet.
Mult heten talaltam akciosan plexis oldallapot, azt sem bontottam meg ki.Egyebkent van itthon egy par UV cso, asszem 3 eve kibontottam, beleprobaltam a gepbe, rajottem, hogy nem az en mufajom, azota is gyari csomagolasaban figyel a polcon.
(Nem kene mar ennyit a gep elott kockulni
)
-
amargo
addikt
válasz
Ariadne #1914 üzenetére
Végül egy Tefal Delfini (539649) lett. Remélem jó lesz
-
tomcsi23
veterán
válasz
Ariadne #1876 üzenetére
Mi volt ott?
Ez működik rendesen, csak csöpög.
Persze, látható, hogy nem sok kell, míg átszakad a védőfal - a rozsda erősebb, de azt majd mondja a szaki. Bojlert még csak kívülről láttam, ill. ennyire "mélyen", mint a képen.mod (előbb nem ez volt, így már megnyugtatóbb)
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Ariadne #1868 üzenetére
Nekik nem hiszek.
De tényleg, sokkal jobban bízom az itteni infókban (persze szűrve, és többet integrálva), mint egy szervízében. Simán azt mondhatja, hogy kétmotoros, mert az a drágább. Vagy azt, hogy az egy, mert akkor hamarabb cserélem.
Vagy nem bízom az emberekben. Vagy paranoid vagyok. (Lakást veszünk, és gondok vannak, szóval elnézést a hülyeségért, már kisült az agyam balabbik fele)
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Ariadne #1866 üzenetére
Ezen gondolkoztam már... most:
vagy az van, hogy tényleg hangosabb, és többet fogyaszt, mert mégis csak két motor,
vagy pont hogy nem, mert ritkán kell egyszerre menniük, hiszen függetlenek egymástól. Amikor mennek, akkor meg rövidebb ideig mennek. Így talán kevesebbet is fogyaszt.
vagy nem, mert ha egy hűtőkörön lenne, akkor a fagyasztó hőmérséklete (amit kevesebbet nyitogatsz) rásegítene a hűtőgázra, és azért megy kevesebbet az egymotoros.
nehéz a dolga a parasztnak, ha jót akar...
-
Mawyx
őstag
válasz
Ariadne #1830 üzenetére
Jaa, nem tudtam, hogy ott van kapcsoló. Kapcsolóról nekem az on-off kapcsoló jutott eszembe, hogy beletöltöm a vizet, aztán benyomok egy gombot, egy kapcsolót, ha azt akarom, hogy kezdje el melegíteni.
A képen jól kinéző Ufesa lesz mindjárt leárazva a Tes*óban, meg tudom nézni, prospektus szerint rejtett fűtőszálas. Így jó, hogy körbe tudom majd tapogatni, lehet élőben nem is tetszik. -
Mawyx
őstag
válasz
Ariadne #1828 üzenetére
Na ez durva
Igazából tetszésre mentem, nem szeretem a fehér háztartási eszközöket, besárgul, elkoszolódik idővel úgy, hogy nem lehet megtakarítani, gutaütés kerülget
Meg szeretem a szép modern dolgokat. Ezek elég drágák, ahhoz képest meg pláne, hogy ez vízforralóhoz nem kell szinte semmi, nem egy bonyolult találmány
Viszont nem akarok olyt, ami nem tetszik, mert több dologgal szenvedek, ami meg lett véve, hogy ideiglenes jó lesz, persze nem ment tönkre, semmi baja, viszont nem tetszik és ezt az igazi pazarlás lecserélni, nem akarok egy jól működő készüléket leselejtezni. Nagy tanulság, hogy azt kell megvenni, amibe beleszeret az ember.
Rejtett fűtőszálat úgy értem, hogy ha kinyitom a tetejét, ahol beleborítom a vizet, akkor ne lássam azt a csövet, ami melegszik, az a vas cső ne érintkezzen a vízzel. Mint a Calgon reklámban a mosogép fűtőszál vagy mi az, na, olyan vascső van a vízforralókban és azt nem szeretném.
ilyen cső ne látszódjon benne, legyen valahogy burkolva.Milyen kapcsolóról beszélsz, a fűtőszálról?
-
Integra
titán
válasz
Ariadne #1802 üzenetére
megnézem majd otthon, de asszem 500-600w-os volt.
de annak már sok éve, hogy vettük, az még fehér szimpla műanyag vázas volt, nem ilyen szép fémtokozású. ettől függetlenül hibátlan a mai napig, nem lehet elpusztítani, tényleg csak ajánlani tudom.
a gép alapfelépítése mindegyiknél ugyanaz, azt nézd meg, hogy melyikhez mit adnak tartozékként. ezt érdemes talán egy bosch márkaboltban megejteni, mert ott mindegyiket látod egy helyen, aztán meg lehet venni jobb áron is neten vagy máshol.
szerintem most már inkább 50k körül mennek. a legdrágább nemesacél 1100as meg 120k körül
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Proxmox VE
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- TCL LCD és LED TV-k
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Ingatlanos topic!
- Apple MacBook
- Kuponkunyeráló
- Linux Mint
- További aktív témák...
- Új Catler TC 9010 prémium konyhai robotgép 1400 W - 2 év bolti gari!
- Új, csomagolássérült Catler KM 8020 konyhai robotgép - 2 év bolti garival! -
- Eladó használt XIAOMI Vacuum MOP Pro robotporszívó!
- Roborock S7 robotporszívó
- BMW E39 - 540i V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged