- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple Watch
Aktív témák
-
nebulo5
senior tag
válasz
ToxLee #10552 üzenetére
Tavaly valamikor olvastam róla egy külföldi fórumon. Egy hasonló esetet tárgyaltak ki, és ott írta le, egy hozzáértő. Szakmai magyarázatot adott rá, de ezt nem tudnám idézni.
A lényeg az, hogy a setup speaker config menűben ki kell kapcsolni azt a hangszóró kimenetet, amelyre nincs kötve "ellenállás", mert megsül a végfok. És ugyanitt vázolta azt is, hogy bizonyos szintig (erősítő minőség) bevált szokás, hogy ugyanazon végfok több ág erősítését is elvégzi. Azaz, csak a drágább/minőségesebb erősítőknek van minden ágra külön végfoka.
Mivel az elektronikát nem művelem szinte semmilyen szinten, bővebb magyarázatot nem tudok rá adni. Sajnos, nem emlékszem melyik fórumon olvastam, így keresni sem tudom.
De ha itt van elektronikai szaki, akkor cáfolja vs. erősítse meg a fentebb írtakat.
Mindenesetre, a logikus következtetés alapján, valóban van alapja... -
törölt tag
válasz
ToxLee #10192 üzenetére
Phase az a fázist jelöli tehát a beérkező jelek sinusának megfelelő ütemben adja ki a hangokat.A reverse állás eltolja ellentétes formába tehát hullámhegy helyett hullámvölgy.Beálitása akkor jó,ha erösebb mélyhangokat hallasz a hallgatás helyén. Ha gyengébb,akor interferencia lép fel ami gyengiti a hullámokat a center és a sub között.Tehát akkor jó,ha minél erősebb hangokat hallasz. Ideális helye egyenlő távolságra van a halgatási helytöl a sub és a center. Kb másfél méter eltéréskor lesz pont ellentétben,tehát akkor kell reverse módba állitani
-
BBéci
legenda
válasz
ToxLee #10017 üzenetére
A felsoroltak közül nekem a KEF és a Monitor tetszenek leginkább, barátomnak éppen ez utóbbit javasoltam a NAD BD-játszó/AV receiver pároshoz.
A Polk RTi A3 is hasonló árkategória.(#10030) nyunyu
A Streamaudiónál rengeteg Onkyo megtalálható, meghallgatható.(#10027) Zozzy
Halkan csak az igazán jó rendszerek képesek szépen szólni. -
-
skoos
őstag
Nem rosszabb minőségú a hang vagy ilyesmi, csak beszűkíti a mozgásteret és több kábel kell. PL nálam, a sz.gépről HDMI outon megy a hang és a kép is. Ez ok, amíg a gépről csak videót (kép+hang)ot játszok amit a TVn nézek. De mondjuk ha csak egy MP3 albumot akarok lejátszani az erősítőn, ahhoz nem akarnám bekapcsolni a TVt, hogy menjen a digit audio out.
Mellesleg a 308nál a TV hangja is rögtön bemegy az erősítőbe a HDMI TV outon keresztül...szóval két kábelt is spórolsz ezesetben.
-
O_L_I
őstag
Ebben a kategóriában ne nagyon számíts különbségre a hasonló erősítők között ez már sokan leírtuk itt, de talán a Onkyo egy fokkal jobb.
A HDMI-ről leválaszott hang pont olyan mint az optikai. A különbség annyi hogy optikai kábelen nem mennek át a mostanában elterjedő HD-s audió formátumok. (DTS HD, DD TrueHD...)
Szidni pedig kár ezért az onkyot mert ebben a kategóriában semelyik erősítő sem tudja levenni a hangot a HDMI-ről. Valahogy különbséget kell tenni a kategóriák között, ha a legkisebb is tudna mindent amit a nagyok akkor minek vennék meg őket?
-
Thuglife
senior tag
Ez most sztem megéri!
Onkyo TX-SR307
Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest