- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ProdyG #34309 üzenetére
"Kivételesen" valószínűleg nem mondott hülyeségeket, de azért nem ennyire fekete vagy fehér a dolog.
Az egyértelmű, hogy zenével teszteld ne filmmel.
Egyébként meg meghallgatod, aztán eldöntöd melyik tetszik jobban. De az igazi hangját ott nem fogja megmutatni egyik sem. -
Tamoo
nagyúr
válasz
ProdyG #34080 üzenetére
Ott a MM-ban is simán meghallgathatsz egy csomó dobozt. Amikor én voltam ott, segítőkészek voltak.
Studio 180 is ha nagyon jó áron van meghallgatod aztán eldöntöd megfelel-e neked. De hallgass meg mást is, amennyit csak tudsz!
Kábelre nem tudok mit mondani. Elsőre úgyis csak "megveszel valamilyet", aztán később cseréled ha elkap a gépszíj. -
Tamoo
nagyúr
válasz
ProdyG #34047 üzenetére
Amiket érdemes lenne meghallgatnod szerintem:
Concept6
Zensor7
JBL ES80
Polk Audio RTI A5, A7Ilyen kiadásnál nincs olyan, hogy nincs lehetőséged... magaddal babrálsz ki. Ha van annyi lóvé hogy meg tudd venni, akkor annyi is van hogy utazz miatta. Más stílus mind, neked kell meghallgatni és eldönteni. Kalkuláld bele az árba az utazást.
Én "vidéki" vagyok, 100km-es körzetemben nincs hova menni hallgatózni. Szívtam is a fogamat, de muszáj volt elmenni, ezt nem döntheti el más helyetted.
Eger mellett lakom, Debrecenben hallgattam meg először a Conceptet, utána Pesten vettem meg a frontokat és Miskolcra mentem centerért és C1-ekért. -
Oldfighter
senior tag
válasz
ProdyG #33675 üzenetére
Én pl elgondolkodnék ezeken: KCE-FLW25 , KCE-LS25
Illetve ha az anyagi keret engedi és a hangsugárzók is "megkövetelik", akkor ugyanitt, az Audioquest kábelei közt is érdemes lenne szétnézni.Továbbá mint remek ár/érték arányú termék, a Streamaudionál a Proson hangfalkábel is számításba jöhet. De a Netdepon ott vannak az Inakustik kábelek is, amikből feljebb léphetsz a jelenleginél.
-
Oldfighter
senior tag
válasz
ProdyG #33615 üzenetére
Az ezüst feljebb húzz, a magas hangokat emeli ki. Ez nem hátrány olyan esetben mikor az akusztika ezt megkívánja, esetleg a többi komponens szenved némi hiányt a magasabb frekvenciák leadásánál. A réz, -főleg a nagy tisztaságú- általánosabban elterjedt. Valamikor pl ezüsttel kombinálják.
A Vardus elégé alsó, belépő kategória....occó megoldás, mint az én Magnat szettem kb.Full kezdőként nekem is jó megoldásnak tűnt.
Igyekezz minden komponenst egy szintre hozni, mert a rendszered olyan minőségű lesz, mint a leggyengébb láncszeme. Kérdés, mennyi az az anyagi keret amit szívesen ráfordítanál, illetve el tudsz e menni meghallgatásra, mert az igen fontos mozzanata az egésznek.Kimi: A múltkor már felvetettem ugyan.....Nem akarod kibővíteni a háttereket plusz két csatornával? Bőven van tered hozzá.
-
Oldfighter
senior tag
válasz
ProdyG #33596 üzenetére
Maradjunk a réz színű megnevezésnél, annál a másik típusnál.
Hogy mit érdemes lecserélni, vagy nem, az a te eddigi megelégedésedtől függ. Az erősítőd némileg komolyabb hangcuccot érdemelne, ez tény. A kábelek típusa más tészta; az ezüst és a rézkábelek más-más hangkarakterisztikával bírnak. A lényeg, hogy minimum 2,5nmm-esek legyenek, főleg a front oldalon. És akkor még a különleges sodrási technológiákról nem is beszéltünk, meg az árnyékolásról.....érdemes lenne szétnézned első körben a Kácsa-Audio oldalán. Böngészd át a típusokat, árakat aztán ami tetszik, linkeld be ide és véleményezzük. -
Pendragon911
aktív tag
válasz
ProdyG #27908 üzenetére
Üdv!
Pont egy ilyet láttam akciósan a Mediamarkt-ban, mármint Wharfedale Vardus 300-ast. nekem egy Pioneer VSX-520-am van és szeretnék venni egy új rendszert a jelenlegi pici, műanyag dobozos Panasonic helyett és árban ez elég jó lenne, de lehet hogy nagy előrelépést nemjelentene, bár fadobozos és álló frontokkal van, ez már alapjába javulást jelentene sztem. Elsősorban zenére használnám, de filmezni is szoktunk. Ne adjam ennyire le az igényemet vagy ez is megfelelő lenne , túl sokat nem is szánnék rá, ezért túl komolyat nem is tervezek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest