- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
M@trixfan
addikt
válasz
#09634560 #20846 üzenetére
Sanci38 és BBéci:
Köszönöm a válaszokat!
Most is Marantz erősítőt használok, egy régebbi darabot, egy SR5300-at. Már nagyon kell a HDMI és a nem olyan távoli jövőben a 3D áteresztés is kell, tehát 1.4a HDMI-t szeretnék. Sajnos a használt piacon nem láttam számomra megfelelő vételt, pedig egy ideje figyelem.
Legjobb áron az SR6006 van, amit Sanci83 is mondott. Igazából már meg kellett volna rendelnem, de fúrja az oldalamat a kíváncsiság, hogy a szintén kifutó árú SR7005 végfoka és HDAM előerősítői megérnek-e pluszban 400 eurót, vagy úgy általában az 1050 eurós árat?
-
spiritex
veterán
válasz
#09634560 #21172 üzenetére
Tegnap kipróbáltam és rátoltam a falra (17 cm van a bass-reflex és a fal között) a kis mikro hangfalakat, és tényleg erősödtek a basszusok, de most kicsit tompább a többi hang (közép és magas), mert most ugye nem szemből jönnek, hanem két oldalra sugározzák őket a hangfalak. De valamit valamiért..
Akkor sub ládát semmi esetre se kössek a mikro fülhallgató kimenetére ugye? Mi lenne az eredménye? Szörnyű hangminőség?(#21289) BBéci
Sajnos ennél a hangfalnál ezt csak így lehet megoldani, mert elől van a dóm és a közép, a külső oldalán meg (a balnál bal oldalt, a jobbnál pedig jobb oldalt) a bass-reflex-ek. -
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #21238 üzenetére
Az Ultima Salon2 jobb, nem lehet kérdéses, bár nem egymás mellett hallottam őket.
Előbbi meghallgatható a Házimozi Stúdióban. Pénteken jártam ott, megsimogattam az Ultimákat, gyönyörű darabok. Persze az Epiconok is, eltekintve a lilás-vöröses membránoktól.(#21241) Integra
Szerintem teljesen elcseszi. -
-
maxika2004
őstag
válasz
#09634560 #21058 üzenetére
.. én mindenre rábeszélhető vagyok, szinte minden cuccomat, itt ajánlva vettem...
az 508- as teccik az mikori kiadás ? illetve csipes ? vagy diszkrét?
de a fenti kérdésem akkor erre is vonatkozik,
kikapcsolva, átmegy a jel a hdmin ?Gondolom az agyatokra megyek ilyen hülye kérdésekkel, hogy ilyenen fennakadok, a minőség meg nem is fontos....de fontos az is !
-
maxika2004
őstag
válasz
#09634560 #20994 üzenetére
Irtam már feljebb hogy jó lenne, de sajna hely miatt nem férne el a szobában !
most itt tartok.....
Onkyo HT-r578 az erősitő.. elvileg kicsit jobb mint a TX-SR309 ugye ?
árilag viszont ugyanannyi .... kiérti eztetet ..???Onkyo HT-r578 AVR + Onkyo SKS-HT648 hangfalszett ezen még tanakodom...
esetleg hasonló árban kicsit nagyobb, jobb lehetne, de állóak semmiképp !
mert a jobb -ball frontot. polcra kell tennem... -
maxika2004
őstag
válasz
#09634560 #20980 üzenetére
"Más modell az 578 .... már látom, de 10 ből 5 helyen egylapon emlitik, egy árban-névvel
Köszi a segitséget, de az eleje szerintem nem igy van ...?????
mindjárt idegbajt kapok ezeken kiigazodni ...szóval a AVX-390 és s3405 komplett szettes....
[link]és ezeknek az erősitője a : HT-R390 amin elöl nincs USB
ami NAGYON HASONLIT A TX-SR309 - re amin elöl VAN usb és aktiv sub-osMost uj választás elött vagyok , ebben mi a véleményed?
AVX-390 80k
[link]TX-SR309 AVR 70k SKS-HT648 hanfalszett 70k összesen 140k
DENON 1312xp 134k [link]
Az utolsó kettő közül mejik a jobb választás ? illetve van e valami lényeges külömbség ami fontos lehet !??
-
Laca0
addikt
válasz
#09634560 #20911 üzenetére
De ezen csak 1 optikai bemenet van. Attól tartok, hogy ha mégsem kezeli rendesen a hdmi audio-t, akkor már nem marad helyem mással csatlakozni.
Minőségre melyiket tartod jobbnak: Onkyo SR506 vagy Denon 1312?
(minőség alatt a mozizást értem......nem szoktam zenét hallgatni...
)
-
maxika2004
őstag
válasz
#09634560 #20891 üzenetére
Okés, én is igy gondoltam....
Erősitő, ebben az árban a
belépő szintűTX-SR313 modelljében ......
....... Újdonság az is, hogy a korábbi hagyománnyal szakítva már a belépő szintű készülékek esetében is az ebben az árkategóriában megszokott „egycsipes” integrált erősítős teljesítményfokozat helyett diszkrét alkatrészekből, önálló tranzisztorokból megépített vég-fokot használ. "a TX-SR309 ben milyen van ? illetve ezen a szinten kell ezzel foglalkoznom ?
ha igen akkor melyek a jobbak... meg olcsóbbak.... -
-
Pendragon911
aktív tag
válasz
#09634560 #20892 üzenetére
A mi LG 42LK450-es tv-nk a külső forrásból (pl. T-Home IPTV STB) HDMI-n érkező 5.1-es jelet optikával egy az egyben továbbítja az erősítő felé- Amikor volt az EB és az olimpia, akkor HD-ben jött az M1, aminél lehetett hangot választani, így a sima sztereó mellett ott volt az 5.1-es hang is, amikor arra ráállítottam, akkor érezhetően feljavult a hang minősége és nem csak sztereóban szólt, az erősítő is kijelezte a 6 csatornát. Lehet nem aktuális már ez a téma, csak gondoltam leírom a tapasztalatom, amúgy a TV-nk asszem 2011-es kiadás.
-
maxika2004
őstag
válasz
#09634560 #20824 üzenetére
Hát igen jobban is néz ki ,de ez már nem férne el, normális helyen a szobába....
Viszont még lenne egy kérdésem :
Van egy G20-as plazmám, ennek ha az optikai kimenetét kötöm az erősitőbe akkor egy mediaplayerből a tv re küldött dts, stb hang , illetve a tv hangja átmegy a tv-n ? és megszolal az erősitőhöz kötött hangszórókon ?
Vagy ha a tv-t erősitőt ARC -os hdmi vel kötöm össze csak akkor ....?
Vagy ez csak ugy müxik, ha mindent a erősitőbe kötök, és onnan egy hdmi a tv be ?
vagy hogy is van ez ?
-
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #20846 üzenetére
Emlékeztetlek a többször idézett Heimkino teszt mérési adataira.
Onkyo TX-NR808 - 5x63 W/8 Ohm
Marantz SR6005 - 5x90 W/8 Ohm
Ezek alapján nem mondanám, hogy a Marantz (a 6006 sem gyengébb) kisebb szobákba való, mint az Onkyo.Kimi is már régen túllépett az Onkyón, pedig eleinte milyen boldog volt vele.
-
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #20815 üzenetére
Szerintem pedig Wayteq trükk.
(#20817) Pendragon911
Az egy 25-30000 forintos, belépő kategóriás BD-játszó. Erősen kétlem, hogy jobb hangja lenne, mint a 130000 forintos Pioneer BDP-LX55-nek, amit sztereó zenével elvert az én 19 éves CD-játszóm, ami ma talán 12-13000 forintot ér. -
Pendragon911
aktív tag
válasz
#09634560 #20774 üzenetére
Én ilyen szinten nem értek a dolgokhoz, de mivel elég sok zenét hallgatok és szeretem azokat jó minőségben, így apró különbségeket is észreveszek, ez a hangosabb nem azt jelenti, hogy nagyon hallatszik, hanem csak épp van különbség, viszont az, hogy tisztábban is szól, már jobban megtapasztalható volt. Úgyhogy....
-
Pendragon911
aktív tag
válasz
#09634560 #20768 üzenetére
Valójában nem csak sztereóban adja tovább a tv a jelet. Az előző erősítőmre a TV optikával volt bekötve és amikor a BD-t néztem vagy X-BOX-ot kötöttem HDMI-vel a TV-re, akkor azok hangját 5.1-ben továbbította az erősítő felé, és jó minőségben, jobb minőségben szóltak a zenék a TV-n keresztül bekötve, mint pl BD-t közvetlen erősítőbe kötve. LG tv-nk van, LK450-es, annyi hátránya van, hogy a DTS-t nem kezeli, tehát olyan filmeknél vagy zenéknél mindig a BD hangját választottam ki az erősítőn. Viszont az új erősítőmnél már szépen szól a BD-ről is.
-
maxika2004
őstag
válasz
#09634560 #20721 üzenetére
Növelni sajna nem tudom, még ez is sok nekem most rá.....
de azért a tv hangszoróknál csak jobb lesz !és ha nem tudom, növelni és böviteni akkor felesleges a 5405 ..?
hangilag, és másban, mivel kevesebb a a2 olcsóbb modell?
Onkyo AVX-390 - 80k
Onkyo HT-S3405 - 100k
Onkyo HT-S5405 - 120k -
z123456789
addikt
válasz
#09634560 #20193 üzenetére
Ich bin no audiofil já?
Nekem elég lesz.
De meglátom.Elsö sorban a barcsi nöcsim szemét ki kell szúrni a TV-vel.Mer´ ugye a TLC-nek mennie kell.
Aztán akkor asszem lassaban, de meglesz a többi is.Mondjuk ö csak annyit fog látni belöle hogy egyre több doboz kerül a TV elé/mellé.Meg ha hazamegy a nagyarcú (nálam még ennél kevésbé) hozzáértö faterjához, nem érti majd hogy miért olyan szar a képe a "sony hd full hd ready hd hdmihmhi"(mert ugye az öreg ezeket a szavakat megjegyezte a boltban) 102centisnek.
-
z123456789
addikt
-
z123456789
addikt
válasz
#09634560 #20158 üzenetére
Jó!Vegyük úgy hogy nincs PC-m.Nem akarom és kész.
Vegyük úgy hogy ajd egyszer lehet lesz PC-m, tehát a rendszert is úgy kell kitalálni hogy majd lehet lesz PC-m.15m2 a szoba.Abban van a háló rész is.
Az a "tumor" az ajtó mellett egy csrépkályha.Az alsó falon lenne a kombináció, úgy hogy a jobb alsó sarokban lenne a PC egy kis sarokasztalon. -
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #20138 üzenetére
Hová aludt be? Ismerős a versrészlet: aludj el szépen, kis Balázs!?
Így milyen: aludj be szépen, kis Balázs!? József Attila forogna a sírjában.
Attól megyek a falnak, amikor F1 közvetítés során a beelőz kifejezést használják, megelőz, leelőz helyett! Katasztrófa! Értelmező szótárt, nyelvtankönyvet, verseskötetet sosem láttak.
Sajnos korcsosul a nyelvünk, hiába küzdünk néhányan, szélmalomharc. -
cintula187
addikt
-
_atis_
csendes tag
válasz
#09634560 #19959 üzenetére
Ahogy olvasom a fórumot sokszor ajánlottátok a Denonokat, azt hiszem én is a 1612-est választom. Említettétek még, hogy a Wharfedale hangfalak jók a Denonnal, Netdepon árulnak sok fajtát, asszem oda elnézek.
Árkategóriában ezek lehetnének, volt már dolgotok velük?:
[obsidian-600-hcp]
[vardus-vr-400]
Esetleg a Diamond 10es sorozat.Amúgy használt hangfalat hol érdemes keresnem?
Köszi!
-
_atis_
csendes tag
válasz
#09634560 #19843 üzenetére
Na a JBL Loft akcióról lecsúsztam. Így most újabb bestbuy-t keresek. Olvasgattam a fórumot és látom használt rendszereket ajánlotok, de én nem bízom ezekben. Ár/érték arányban jobban járnék, de kitudja hogy mennyire hajtották meg, lettek-e rajtuk rejtett hibák.
Egyébként a Denon 1612 mellett még szemezek az alsó-közép kategóriából ezekkel:
Yamaha RX-V471
Onkyo TX-NR509 - ez az ethernet csatlakozó miatt tetszik, de nyilván a hangminőség fontosabb.
Ezek ugye feldolgozzák a HDMI audiójelet?
A héten valószínűleg elmegyek hallgatózni, mit javasoltok, hova menjek BP-n? Jó lenne addig 1-2 erősítőre szűrni a mezőnyt. Meg kitalálni milyen hangafalak legyenek. Jelenleg fogalmam sincs mi lenne a jó, annyi lehetőség van, és nyilván nem próbálgathatok órákig -
törölt tag
válasz
#09634560 #19865 üzenetére
Ne haragudj már, de pont Te forgatod ki mindig, amit mondani akarok. Szó sincs DSP-ről, a feltuningolt összképet én egész másra értettem.
Egyedül Dorian vágta le, hogy miről is beszélek. (Bár szerintem érthető voltam, csak nem akartátok megérteni, hogy miről beszélek)
Most, hogy már konkrét a dolog, arról van szó, hogy a 150Hz-es hangtartománytól felfelé, ahol a sub megszűnik létezni, a satelitbe épített "mélyközép" veszi át a szerepet, ami egy 8cm-es pici kis biszbasz, a köré épített, és meglehetősen szűken mért dobozt segítségül hívva, ami, méretéből fakadóan csak tovább ront a helyzeten.
Ez a hangtartomány vagy elvész, vagy nem szól tisztán, mert egyszerűen fizikai képtelenség, hogy szépen szóljon. Tök mindegy, hogy Bose, Focal, vagy Kisisten, ezt vakon garantálom, hogy gagyi. Aztán ahogyan emelkedik a frekvencia, nyilván egyre inkább életre kel a kis doboz, de az elméleti hangtartomány alsó szegmensében tuti, hogy elvérzik. Ott van egy lyuk, de legalábbis egy maszatos, gyengén értelmezhető szegmens.
Egész egyszerűen ezt a kütyüt a design és a név adja el, nem pedig a minőség.
Na, én ezen rugózok, most már második napja, értsük meg végre egymást.
Köszönömszerk: Nézem a 8cm-t, a tweeterem akkora, mondjuk ebben benne van a keret is. Na az 2000Hz-től indul ...
-
törölt tag
válasz
#09634560 #19841 üzenetére
Oké maradjunk a dobozméretnél:
tehát azt mondod: ahoz hogy minél jobban szóljon elegendő azokat egész nagyrra tervezniÉn ilyet nem mondtam! (Most amit írtál amúgy avval egyetértek, de én nem is állítottam az ellenkezőjét.)
Attól nem fog valami jól szólni, csak mert nagy, de az tény, hogy egy pici kis vacak biztos nem fog jól szólni. Cáfolj meg akármivel. De mondom! Tekerd le a subot, és hallgasd meg a sateliteket külön. Az ok, hogy összkép, meg minden, de abban a hangtartományban, ahol a satok szólnak, a sub nem rúg labdába, tehát azt hallod, amit valójában szól, nem a felspécizett összképet, ami ebben a formában átverés, ha elhiszed, ha nem. És erről nem tudtok meggyőzni, hogy nem így van. -
törölt tag
válasz
#09634560 #19834 üzenetére
pl. a mágnesezhetőség, membrán jósága, rugalmassága, tekercs kitérésének mérete, hűtésének hatásfoka, többutas rendszer elosztásának mutatói, hangváltó alkatrészeinek minősége,tűrésük ...
Ezek mind mind a hangszóró tulajdonságai, mi a dobozról beszélünk. Tényleg nem fogom elhinni, hogy egy bűvöskocka méret valaha is jól fog szólni, de még a duplája sem.
Mindazonáltal utána fogok járni, és ha hallom, akkor ok, de kötve hiszem, hogy valaha is megtörténik ez a csoda.Gondolj már bele egy picit, ha ez ilyen egyszerű lenne, akkor nekem a csöves Laney fejemhez miért volt 2m magas a 2 láda, a 2x 4db 32-es Celesctionnal?
Hozzáteszem az egy 100-as basszus erőlködő volt.Persze mondom, minden relatív. A 2000 forintos asztali Genius párhoz képest valóban aduász a cucc, de ezt már elmondtam. Na béke, majd meghallgatom, vagy valami hasonló Bose cuccot, és továbblépünk.
-
-
törölt tag
válasz
#09634560 #19814 üzenetére
Nem nagyon tudok elmenni, sajna Angliából elég nehéz, amúgy már megtettem volna. Így marad az pár haver, akivel megosztjuk egymással az élményeinket, no meg amit innen-onnan hallunk. (Pl innen) Azt viszont aláírom, hogy ez vajmi kevés.
Amúgy a HM erősítőm egy 10 éves Pio 808, és nem igazán szoktam -40db felett hajtani, szal a hangerő nem szempont nálam, ha meg dolgozok, igazán halkan, -60 környékén szól.
(De azt szeretném, hogy ezt idővel minél szebben tegye)Okosnak sem vallom magam, kizárólag ebben a témában mertem vitába szállni, minden másban csendben figyelek. De azt gondolom, ezek akkor is elfogult vélemények bizonyos márkák irányában.
Egyszerű példa, az A Merci nem Merci, és az XS Jaguár is egy felspécizett Mondeo, nem több. De van aki szerint ez nem igaz. Na peace, most dolgom van.
És ne feledjétek! A vita építő jellegű, a veszekedés nem. Ezért kissé gázos szvsz, ha valakit le IQ zéróznak az ellenvéleménye miatt. -
xtremetuning
addikt
válasz
#09634560 #19810 üzenetére
OMG
"Szvsz az a doboz azért van, hogy megtartsa a hangszórókat, nem pedig azért, hogy az akusztikáját javítsa. Szvsz nincs is akusztikája, LOL, megkockáztatom, ha kiveszem a dobozából, a hangszóró kábé ugyanazt mutatja, mint a dobozban bent "
Itt valaki nagyon iq light....
-
tdd587
őstag
válasz
#09634560 #19546 üzenetére
3e forintos hangdobozok kivétel nélkül rosszul elhelyezve, tv készülék vászon helyett, nagyon hangulatosnak szánt ajándék mozis plakátok a falon, meg pár fotel és egy hűtő. Ja és néhány felesleges filmes ereklye, kerülgetni. A fotelek drágábbak voltak, mint a tévé és a low-fi hangrendszer együtt. Amit talán az egyik fotelből
el lehet viselniélvezni (?).Szerk: ott a pont, foci meccset nézni még jó lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3063
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3026, 91% Akkumulátor
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest