- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamoo
nagyúr
válasz
z123456789 #91912 üzenetére
A mélyládának a szobamérethez és az igényeidhez kell passzolnia. (Nem erősítőhöz és dobozhoz.)
A kis Polk-al alapszinten el lehet mozizni (nekem is volt korábban 15m2-en), de amit én linkeltem zárt REL, az reményeim szerint többre képes.
Zenéhez én nem használok mélyet, pedig csak kis állványos dobozaim vannak. Nekem az nem hiányzik hogy valami brummogjon, akkor inkább legyen "kevesebb", de megfogott feszes. A zárt mélyládákkal mondjuk van némi esély ezt elérni. -
Patice
nagyúr
válasz
z123456789 #91913 üzenetére
Én azért beszereznék idővel háttérnek is dobozokat. AR-ből szokott is lenni az S10-es. Mozihoz azért nem árt az 5.1. És igen, mozihoz kötelező a mélyláda, mert a mozi hangsávok úgy vannak rögzítve, hogy kell a mélyláda. A koncertek soksávos hangjához is kell. Csak persze nem mindegy milyen.
Hallgasd meg lehetőleg a két kiszemeltet, bár a kis Polkon szerintem sem kellene nagyon gondolkodni. Nagytesót hallottam is, teljesen rendben van ezen a szinten.
Hogy zenéhez kell-e mélyláda? Alapvetően én azt mondom, hogy nem, mert a zenei felvételek nagy része is csak két csatornás. Csak jó hangsugárzó kell a megjelenítéshez legyen az akár állványos doboz vagy álló.
A boltos srác véleményét én erősen fenntartásokkal kezelném. Lehet, hogy élvezetes a sok mély, lehet, hogy nagy hatással volt rád, de általában úgy tartjuk jónak itt a fórumon, ha a mély nem telepszik rá a hangképre, hanem kiegészíti azt alul. Szoktuk úgy is mondani, hogy akkor van jól beállítva, ha bekapcsolva nem halljuk külön, de kikapcsolva érezzük a hiányát.
Ez persze erősen ízlés kérdése is. Van aki a loudness-es hangot kedveli, a sok mélyet + magasat (valószínűleg a srác a boltban is ilyen), de aki zenére is használja a mozi szettjét, annak érdemesebb a lineáris hangképre törekednie.
Szerintem.
Amúgy a két mélyláda hasznos lehet a mély hangok homogén "terítésében", de egy ládával is el lehet ugyan ezt érni megfelelő elhelyezéssel. Erről létezik egy kis szösszenet, ha még nem volt meg, akkor ajánlom figyelmedbe. (Nem tudom linkelni, mert sz**-akodik a Logout..)
-
mandju
senior tag
válasz
z123456789 #91904 üzenetére
Papatyi Tibinél voltál?
-
zolaas
senior tag
válasz
z123456789 #91912 üzenetére
A Polkon nagyon nincs mit hallgatni. Ha szól és szánsz rá lóvét, vedd meg. Pont. A .1 nem kell hogy ugyanaz legyen mint a többi cucc. Szobához veszünk .1-t.
Az, hogy kihúzta, elég nevetséges bizonyíték, hisz olyankor a vágási frekvenciákat is át kellene állítani...
-
Patice
nagyúr
válasz
-
Tamoo
nagyúr
válasz
-
nuke7
veterán
válasz
z123456789 #75236 üzenetére
Irtam nekik az infora ...
-
dunkel
őstag
válasz
z123456789 #74789 üzenetére
mp3..vaze
-
BBéci
legenda
válasz
z123456789 #72699 üzenetére
Az a nagybetű, ott teljesen helyénvaló, ha nem hiszed, járj utána! Korrektorként (is) dolgozom, az ilyeneket hivatalból tudnom kell.
(#72701) bajnokpityu
Az erősítő szubcsatornájának szűrőjét érzékelheti. -
törölt tag
válasz
z123456789 #72672 üzenetére
A te jelenlegi rendszer szinteden a noname high speed kábel is tök ugyanolyan hangot és képet fog adni,mint egy márkás HDMI kábel.Ellenben placebónak kiváló lehet
-
Tamoo
nagyúr
válasz
z123456789 #71959 üzenetére
Ajánlás szerint igen, de egyáltalán nem tragédia ha a center más hosszúságú.
Pearl AQ alap kábele. Ilyet minimum megérdemel. Hogy jobbat-e esetleg... az már vita tárgya lehet.
Kácsánál egyébként olcsóbb. [link] -
törölt tag
válasz
z123456789 #71799 üzenetére
Fordulhat le-fel fejjel lefelé is, de akkor is ugyanaz marad a szövegirány és ha nem vagy arab vagy a windowst galád módon nem állitottad retrográd szövegirányra
akkor az erősitőtől olvasod a hangfalak felé
-
BBéci
legenda
válasz
z123456789 #71742 üzenetére
Akkor miért fordítottad meg a feliratot?
Ebből mindenki arra következtetett, hogy egyáltalán nem világos, amit a srácok írtak.
-
MasterMark
titán
válasz
z123456789 #71710 üzenetére
Igen, nyíl esetén jól írtad le, vagyis a hangsugárzó felé mutat. Szövegnél pedig a hangsugárzó felé olvasol. (A nyíl is a szöveg irányban van ha megnézed.)
más: Csoda, de CCC nélkül csak driverrel is van hardveres gyorsítás, most már csak az underscannal szenvedek. Ennek vajon mi értelme, hogy alapértelmezetten nem teljes a kép?
-
Toobee
veterán
válasz
Basszus
Ez azért nem atomfizika. Ha tudsz olvasni, akkor nem megoldhatatlan feladat helyen bekötni egy kábelt.
-
adodaniel
őstag
válasz
Szerintem a második nem szövegirány...
-
MasterMark
titán
válasz
z123456789 #71707 üzenetére
Ha nincs jel, akkor a szövegirány.
-
ricsik
őstag
válasz
z123456789 #71455 üzenetére
Nem a rendszered szintje miatt nem kell foglalkoznod ezzel, hanem a tapasztalatod hiánya miatt. Szép lassan, egyenlőre élvezd ki és majd később ha lesz indíttatásod, akkor nekiállhatsz finomítani a rendszeren, cserélgetni a HF, táp, összekötő stb kábeleket, elosztókat, orrvérzésig.
-
Toobee
veterán
válasz
z123456789 #71453 üzenetére
Neked ezzel még nem kell foglalkozni, egyelőre élvezd. Ráérsz később cserélgetni.
-
nebulo5
senior tag
válasz
z123456789 #71310 üzenetére
Nálam is az AR család teszi a dolgát. Amikor rászántam magam a háttér sugárzók beszerzésére, AR S10-et találtam, és csak cseresznye színben. Vettem hozzá fekete fautánzatú (teljesen megegyezett az "erezése" a frontok gyári burkolatával) öntapadós tapétát, és annyira jól sikerült az átfóliázás, hogy esetleg tüzetesebb megfigyelés után jönnél rá, hogy "maszek" a borítása. Egyébként elég gáz, de a C1 és C2 centerekből nem készítettek a feketén kívül más színben.
A C1-el sem volt különösebb problémám, mint középhang forrással, de jelenleg C2-est használok. A C1-ből hátsó háttér sugárzó lett (6.1 a mozirendszerem)
Véleményem szerint, mindkét center jó minőségű, és hacsak nem falbontós hangerőn nézel filmet, 22 - 26 m2-re a kisebb is nagyon elég. -
Rebell
senior tag
válasz
z123456789 #71308 üzenetére
Úgyis megoldható.
, Főleg, ha értesz is hozzá.
Én most a Subom fogom átfújni, hogy passzoljon a Frontokhoz.(Lakkfekete)
Szerk: Picit megcsiszolod finom papírral és vékonyan átkened, vékony lazúrral.
-
Rebell
senior tag
válasz
z123456789 #71305 üzenetére
A Csavar bemenet helyét picit megcsiszolod, hogy ne látszodjon/érződjön a furat széle,(esetleg 1 vékony glettet belehúzni, ha van fényező ismerősöd) és utána csak lefóliáztatod.
-
hétalvó
addikt
válasz
z123456789 #71300 üzenetére
elviszed asztaloshoz vagy fóliázóhoz és szépen az egész lapot lefóliázzák.
-
Rebell
senior tag
válasz
Mekkorák azok a lyukak? Szélesség - mélység? (esetleg tegyél fel 1 képet,)
Át,megy a dobozon is? -
válasz
nem, ha a frontok driverei pl. 16,5 cm-esek akkor a centernek is annyinak illik lennie.
-
adodaniel
őstag
válasz
z123456789 #71298 üzenetére
Szerintem ilyet nem mondott senki. Arról volt szó, hogy családon belül jobb a nagyobb a center, de nem a frontoknál nagyobb, hanem a kisebb centernél nagyobb.
Szerintem.
-
Patice
nagyúr
válasz
z123456789 #71294 üzenetére
Nincs definiált tűréshatár. Szóval innentől kezdve mindegy mekkora.
Ar Status centerből létezik egy nagyobb SC2-es is. az talán jobban menne az S30-hoz.
De az SC2-es inkább az S40-es vagy S50-es "párja".
Jó az! Hallgasd és kész!
-
Patice
nagyúr
válasz
z123456789 #71290 üzenetére
Szerintem ő a középmély hangszórók átmérőjére gondolt, hogy azoknak ildomos egyezniük. Ez persze sok esetben nem teljesül, de a minél egyenletesebb hangkép, hangzás érdekében ajánlott erre törekedni.
S30-asban elméletileg 6 és fél colos a mélyközép. SC1-hez nem találtam speckót, de a doboz méretéből következtetve kb. 4 (max. 5) colos lehet.
-
Thuglife
senior tag
válasz
z123456789 #71290 üzenetére
-
válasz
z123456789 #71246 üzenetére
nem időpazarlás, részemről szívesen jön a segítség. OSD-nek (On Screen Display) hívják ezt a technológiát, meglepődnék ha az LX72-nek nem lenne OSDje, ebben lehet könnyebben és átláthatóbban beállítani mindenfélét, gyakorlatilag a teljes menüje látható a TV-n az AVR-nek.
-
törölt tag
válasz
Sárga monitor out-ot kell kipróbálni...
-
Csabroncka
addikt
válasz
Az UM-et tessék átnyálazni, senki sem fogja tudni helyetted beüzemelni és enélkül nem megy, hozzáteszem egyikőnknek sem menne UM nélkül annak ellenére, hogy sok embernek több AVR-je volt itt mint nője
-
válasz
z123456789 #71243 üzenetére
ez gyártófüggő elvileg nem kéne problémát okoznia, de ezek már észlelik hogy mi van bekötve és mi nincs, mit mond a menüje az AVR-nek amikor teszteled a csatornákat megszólalnak rendesen? Bár én a teljes tesztet úgy végezném el, hogy minden hangfal be van kötve az AVR-be, igen az banándugónak néz ki.
-
törölt tag
válasz
z123456789 #71236 üzenetére
Mit ir ki az erősitőd mikor elindítod a filmet? Az a jó ha a film formátumát.
Tudod a center szélességét állitani? (Center Windt) növeld meg. -
Dorian
félisten
válasz
A center nem szól egyáltalán?
Nem az van, hogy a frontokkal beállítottad az erősítőben, hogy csak azok vannak csatlakoztatva, aztán most, hogy lett center is, úgy maradt? -
válasz
nem kell minden egyes új hangfalnál gyári reset, de amikor már ilyen gondok vannak, akkor érdemes "tiszta lappal" indulni és mivel az AVR hajtja meg a centert is, ezért érdemes resetelni, hogy alapállásba kerüljön az AVR. Ha ezek után sem szól a center alapból, akkor komolyabb lehet a hiba. Feltételezem, hogy rendesen össze vannak kötve a hangfalak, esetleg banándugót használsz?
-
Patice
nagyúr
válasz
z123456789 #71226 üzenetére
Jó helyre kötötted, valamit szerintem még be kell állítani, hogy valóban 5.1-ben szólaljon meg.
Használatit tényleg vedd elő!
-
válasz
z123456789 #71228 üzenetére
kiemelt szerepet kell hogy kapjon a center, tehát nagyon nem ajánlott eltérő (kisebb) driverekkel centert venni mint amilyenek a fronton vannak, tehát front & center driverei egyezzenek meg méretben.
Az hogy nem szól a centered, hát érdekes. Nézd meg más forrással, lehet hogy épp az a relase a Batmannek el lett baszarintva és eredeti hangsávval teszteld, ha a sokadik film sem szólaltatja meg a centeredet, akkor lehet, hogy az AVR-en belül kell nézelődni, lehet, hogy direkt le van halkítva a center. Tolj az erősítőre kezdésnek egy gyári resetet.
-
válasz
z123456789 #71226 üzenetére
amikor párbeszéd jelenet van, vagy amikor megy a duma az szinte kizárólagosan a centerből jön és általában jó sok ilyen jelenet van ezért az egész sokpontegy rendszernek az egyik legfontosabb eleme a center amit nem ajánlatos elbagatelizálni.
-
KisTücsök
addikt
válasz
z123456789 #70934 üzenetére
Igen. Kérdezz rá, hogy mennyiért csinálná meg. 1-1.5m-es darab szerintem nem olyan húzós.
liszi70: Biztos írtad már, nem emlékszem. Hogy hogy mégis 5.1? Azt hittem, szigorúan maradsz a sztereónál.
Sub mi lesz majd? Már ha lesz. De hát miért ne lenne.
-
KisTücsök
addikt
válasz
z123456789 #70927 üzenetére
Ugyan olyan, ha lehet.
De akkor se történik semmi, ha ideiglenesen valami olcsóbbat (vagy mást) használsz. Legalább addig is szól. Aztán majd kábelezgetsz, ha már minden más megvan. szvsz
-
hétalvó
addikt
válasz
z123456789 #70835 üzenetére
nagyon nem rossz kategoria. kulfoldi tesztek dicserik, nem sokat hallgattam, de nagyon normalis hangja volt. egy jo kis subbal
vallalhato barhol.
-
BBéci
legenda
válasz
z123456789 #70833 üzenetére
PC mellé biztosan remek.
-
törölt tag
válasz
z123456789 #70774 üzenetére
Remek hangúak az AR dobozok, simán megér 15-öt és az a megfurás indok lehet kis utiköltség téritésre mivel ez a kistesó a centerek között mert létezik AR SCH2 is. ami azért komolyabb..
S30hoz is paszol,ez egy kis szobába való center,
-
Dorian
félisten
válasz
z123456789 #70774 üzenetére
A megfúrás remek alku-indok lehet, problémát nem gondolom, hogy okoz.
-
válasz
z123456789 #70715 üzenetére
"Bocs ha hülyéket kérdezek!"
Már megbocsáss, de egyáltalán nem hülyéket kérdezel, hanem segítőkész és jóravaló, intelligens embereket!
-
adodaniel
őstag
válasz
z123456789 #70713 üzenetére
Egy családból származnak, úgyhogy igen.
-
JohannZimu
senior tag
válasz
z123456789 #70711 üzenetére
WEB Template-et bagóért lehet venni, ha kizárólagosan akarja valaki használni akkor húzós az ára. Ez lehet az ok.
-
Norbi 72
veterán
válasz
z123456789 #69513 üzenetére
A center vagy a normális kábelek lennének fontosabbak?
Mindkettő.
Ja igen,és ne gyötörd magad a használati böngészésével,csak lapozz a 62.oldalra,Using Stream Direkt-től olvass:Távirányító Auto/Alc/Direkt gombot addig nyomkodd,amíg a Pure Direkt-hez érsz.
Ma jó kedvem van!
-
Tamoo
nagyúr
válasz
z123456789 #69520 üzenetére
Kapcsold már Pure Direct-be vagy nem tudom hogy hívják azon. Már ezt mondtam amikor megvetted is.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Nézd, lehet hallani a wav, meg flac, meg m4a között különbséget. De ez inkább a programokban, készülékekben levő codecek "hangja", ugyanis egyik készülék egyikkel szól jobban,másik másikkal.
szvsz majd 6-8ráköltött millió, és nagyon jó akusztika után lesz érdekes a különbség. addig nüanszokkal nem foglalkozunk, inkább azt hallgatjuk,ami van.
egyébként nekem azért kellett összes zenémet m4a-ba átalakítani, mert csak azt tudom megoldani, hogy telefonról browseoljam, az, hogy osx-en egy hajszálnyit,mintha jobb lenne, nem befolyásolt. a különböző grabbelések között 1 nagyságrenddel nagyobb a differencia.
-
Dorian
félisten
válasz
Milyen elnyomásról van szó?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
z123456789 #69513 üzenetére
bocsi,h belevau,de az,hogy eredeti forrásról készült grab, az szinte semmit nem jelent. az csak annyit, hogy akár jó is lehet a végeredmény
ismerősök heteket játszottak EACal, külső plextor olvasóval, és az EAC ezernyi beállításával sokféle hangot értek el... Logikus is, a CD kiolvasása az analóg módon történik, hasonló az spdif jitteréhez. -
Norbi 72
veterán
válasz
z123456789 #69476 üzenetére
Toobee válaszához még hozzátenném,ugye Pure Audio-ban hallgatsz zenét?
A mozis részhez: Centert venned kéne mihamarabb.
-
adamka36
tag
válasz
Lakótelep?
-
Toobee
veterán
válasz
Sztereó muzsikákhoz csak nagyon kivételes esetekben használunk szubot és a tiéd nem ilyen. Hangfal, forrás, kábelezés, avr sztereó képességeinek gyengesége lesz a ludas.
-
Norbi 72
veterán
válasz
z123456789 #69445 üzenetére
Illetve enyhe pattogást hallok ami ritmikus a zenével.
Ácsi.Sima zenénél is hallod a pattogást?Mekkora hangerőn hallgatod?
Én tozsonál csak a mozi mélyhangokról beszéltem,ha nagyon küldi a cuccot,a legmélyebb hangokat nem bírja a front,és bepattog,ropog.Ezért (is) kell sub.
-
gógyi
aktív tag
válasz
z123456789 #69346 üzenetére
Med kikapcs-bekapcs, ha nem : beállítások - video- hdmi automatikus
-
BBéci
legenda
válasz
Állítsd be videojel átengedésre!
-
z123456789
addikt
válasz
Meg van, csak hiszti volt. Bocsesz, pánikba estem.
A rohadék MED-en elment az automatikus HDMI kimenet beállítás. -
opeter70
senior tag
válasz
z123456789 #69274 üzenetére
Megfizethető árú Kontaset elosztóból én a KS238-at vagy a KS240-et ajánlanám, mert könnyen szerelhető nagyon masszív és jó a felépítése, valamint könnyű benne tápkábelt cserélni.
Hátránya, hogy nem túl esztétikus és (tudtommal) nincs belőle szűrős/túlfesz. védős változat.
A DI-STRIP szériával nekem csak annyi a bajom, hogy fixen össze van szegecselve és csak fúrással lehet szétszedni, ha tápkábelt szeretnél cserélni benne.
Létezik ugyan belőle IEC aljzattal szerelt, de a kép alapján úgy látom, hogy az aljzat nem fixen van beépítve, hanem egy darab "dróton" lóg, aminek kérdéses lehet a minősége. [link] -
dunkel
őstag
válasz
z123456789 #69274 üzenetére
A leírtakat figyelembe véve azt mondanám vegyél egy IEC aljzatos kontasetet nem nagy pénz.
Abba köthetsz olyan tápkábelt amilyet akarsz.
Kipróbálhatod mi történik, ha a PC tápkábel helyére bekötsz egy hifiset. Ha semmi, akkor kötheted közvetlen a készülékekbe és nem buktad el a kábelt.
Később meg lecserélheted a kontasetet egy hifi elosztóra és a tápkábeledet bele tudod kötni.Ha később sem tervezel ilyen irányba költeni, akkor meg vehetsz egy szerelt kontasetet. Hangban nem tudom mekkora különbség lesz (ha egyáltalán) egy ezer forintoshoz képest.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
z123456789 #69271 üzenetére
-
Dorian
félisten
válasz
z123456789 #69271 üzenetére
Vásárlás előtt próbáld ki, hogy hallasz/látsz-e bármi különbséget.
-
hétalvó
addikt
válasz
z123456789 #69212 üzenetére
Ilyen bizony, de lesz pittyeges is
-
Tamoo
nagyúr
válasz
z123456789 #69207 üzenetére
Ha csak sztereód van ne kalibrálgass szerintem. Használd a Pure Direct vagy nem tudom azon hogy nevezik módot.
-
hétalvó
addikt
válasz
z123456789 #69147 üzenetére
76-nal bekapcsolas kozben nyomod az entert a keszuleken.
extended stereoban teszteld a centert
engedd ra a kalibralast, mikrofonnal. hatha ki van kapcsolva.. -
Csabroncka
addikt
válasz
UM 92. oldal kornyeke:
Resetting the system
Use this procedure to reset all the receiver’s settings to
the factory default. Use the front panel controls to do this.
Set MULTI-ZONE to OFF.• Disconnect the iPod and USB memory device from
the receiver beforehand.1 Switch the receiver into standby.
2 While holding down ENTER on the front panel,
press STANDBY/ON.
The display shows RESET NO .
3 Select ‘RESET’ using /, then press ENTER on
the front panel.
The display shows RESET? OK.
4 Press ENTER to confirm.
OK appears in the display to indicate that the receiver
has been reset to the factory default settings.
• Note that all settings will be saved, even if the
receiver is unplugged.A hangfal beallitasoknal talalsz mindent, ha nincsen center akkor valamelyik stereo modot valaszd (nyomkodd a stereo gombot a tavon)
-
törölt tag
válasz
Menü legvégén szokott lenni.
Néézd meg a center hangfalcsatlakozásokat, utána a center hangerejét.Ja akor azért.
állitsd sztereóra a hangformátumot a távirányitónvagyis nyomd meg a sztereó gombot..
-
törölt tag
válasz
z123456789 #69138 üzenetére
AMi aranyszabály a gyári reseten kivül:HDMI-t csak kikapcsolt készülékekbe szaba dugni bár áram alá amugy is a legvégén kell helyezni.
1. Hangfalkábel ez evidens ezt érdemes legelőször nehogy belekeveredj
2. HDMI ami a TV-be megy -igen
3. HDMI ami a MEDE8ER-ből jön (a BD IN-be is mehet, vagy azt hagyjam meg későbbiekre, amikor is tervezem egy dedikált BD lejátszót vásárlását?)Mindegy mit hova dugszés át is lehet nevezni bár az utolsót célszerü utoljára hagyni.
4. LAN (Ezen fogom tudni venni a netes rádiót? igen és szoftvert is innen frissithetsz
5. A nosztalgikus Technics RT 1010 RCA-ja ez nem biztos hogy jól jelölted,.mert amit bejelöltél az bemenet Multi CH in, tehát neked a CDr-tape in-be kell dugni.Surr back felett van. -
Csabroncka
addikt
válasz
z123456789 #69138 üzenetére
HDMI eseten (mivel amugy is programozhato, hogy melyiket milyen bementhez tarsitod) csak akkor van ertelme a feliratoknak, ha hdmi controll kepes az eszkoz. Egyebkent oda dugod ahova akarod csak a tv-be az out menjen, a periferiak meg az in-be roviden. (persze a tobbi jo teljesen)
Azt hiszem o meg nem ARC kepes, tehat szukseged lesz egy optikai t. kabelre amit a TV optikai out-bol viszed az erositobe (TV opt in), igy vissza tudsz vinni 6 csatornat es 5.1 -ben nezheted a forma-1 etne ket forintos optikai kabelt vegyel
-
Csabroncka
addikt
válasz
z123456789 #69133 üzenetére
Hallgatozasom alapjan nekem a dalik es a B&W-k jottek be, kicsit tolakodo a piok melye es nekem kompenzalja ezt a dalik csillogasa.
Amint latom hasznaltan vetted, egy alapos gyari resettel indits! Ezekhez mar az uj tipusu taviranyito van, ezeknel is hangosan klettyenik a fenyes szinu kurzor gomb? Nekem meg a regi tipusu van aminel az osszes gumi de a korabbi 920-hoz ez a tipus volt es nagyon zavart.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
z123456789 #69133 üzenetére
Az az S30 nagyobb mint az én RS5-öm. Én is 15m2-en használom.
-
Csabroncka
addikt
válasz
z123456789 #69123 üzenetére
A kepen lathato hangfalak tipusa?
Szerintem a pio gyartja a legrusnyabb gepeket, es a hangjuk is elviselhetetlen
ezert valasztottam en is, leld sok oromodet bennuk!
-
Oldfighter
senior tag
válasz
z123456789 #69096 üzenetére
Gratula.
Az ott a háttérben csak nem egy szabados BKV útvonalhálózat a falon? -
Patice
nagyúr
válasz
z123456789 #69110 üzenetére
Akkor ott ültem előtted fehér fölsőben egy széken, kb. középen.
Éppen egy elborult blues zene szolt bakelitről, ha jól emlékszem és asszony mondta rá, hogy neki tetszett,,,,
-
Patice
nagyúr
válasz
z123456789 #69105 üzenetére
De. Kb. 3-tól fél 7-ig...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
De, 13:30 14:30 között.
Kaptam egy jóféle research előfokot egy hétre. Bibibi
-
törölt tag
válasz
Bajnokpityu és Patice ott volt.
Dorian mérnök.
Én is falusi vagyok. -
törölt tag
válasz
z123456789 #69100 üzenetére
Gratulálok hozzá..
Gép előtt leszek délelőtt ugyhogy akár fogalmazhatod is a kérdéseid.
Szerintem a sokadik feles után fényképezted. akkor láthatsz kb, így csak azt kell eldöntsük:örömödben ittad a feleseket vagy aszonnyal való harci csetepaté miatt.. -
Dorian
félisten
válasz
Én holnap a Lánchíd belsejében leszek
axwel18:
Nálam épp van egy kipróba példány. Elsőre nem tetszett, aztán azóta még nem próbáltam. Eléggé kiemel a fúvósok tartományában, kicsit a vonósoknál is. Ez a színezés elsőre nagyon tetszetős, de amikor visszakötöttem az Exc-t helyreállt az egyensúly. Mélyközepekben viszont kicsit visszafogottabb, ez vékonyítja ezt a tartományt, mély megint ok. De még újrapróba azóta nem volt, ez az első blikk. -
devil-k
nagyúr
válasz
Egy üres doboz?
Szerintem most tedd fel a kérdéseket, hogy holnapi legyen ideje mindenkinek megválaszolni. -
Dorian
félisten
válasz
z123456789 #69096 üzenetére
Az aranyhal fotózta?
-
Dorian
félisten
válasz
z123456789 #69042 üzenetére
Igen, jól gondolod.
-
gyurczy
őstag
válasz
z123456789 #68675 üzenetére
Dorian jól mondja. A 110-130 kg/m3 testsűrűségű kőzetgyapotot szokták javasolni (netes források), amit aztán lehet kombinálni vatelinnel, membrános kialakítással, stb. Én a habszivacsot korlátozottan ajánlom, illetve csak az akusztikai célra árultakat. Szerintem a kőzetgyapot jobb.
-
Thuglife
senior tag
válasz
Megvetted már a hangdobozokat? Mertez nem lenne rossz üzlet.
-
Dorian
félisten
válasz
Nem. A nagyobb sűrűségű kőzetgyapot alkalmazható, expandált vagy extrudált polisztirol egyáltalán nem alkalmas. Építőiparon kívül pedig a nagy sűrűségű habszivacs.
(#68648) z123456789:
Igen, ezen "Z" banándugó van, minden banánterminálos hangfallal kompatibilis.Normálisabb hangfalkábelt használtak közül érdemes venni, nem újonnan. Sokkal olcsóbb használtan, és nem feltétlenül azért adják el mert rossz, hanem mert a hangfalkábel a gyakorlatban a rendszert hangolja így vagy úgy. Ezért ami valahol nem jön be annyira, máshol igen jó lehet. Ugyan ez a hangolás-dolog elméletben és a gyakorlati high-end szinten nem így van, de ez tök mindegy, mert a mi rendszereink sem ott mozognak.
-
KisTücsök
addikt
válasz
z123456789 #68636 üzenetére
Az enyém már elkelt.
____________Áhh, valószínűleg az orrom elől viszik el a CS122-t.
Akkor egyelőre marad a Neo a centerhez.
Sanci: Köszi!
-
bajnokpityu
félisten
válasz
esetleg vdh?
robi-k: de az AVReknél nem olyan nagy kunszt jobb dacot épiteni. ettől függetlenül, ami ma megy a dacoknál, az szintiszta marketing.
-
Dorian
félisten
válasz
Ezek közül simán az Excaliburt venném és nem (csak) azért mert nekem is az van.
AQ hangfalkábelben nem igazán erős.
-
Toobee
veterán
válasz
Jóval drágább kábelek körül kellene nézelődnöd. 50-70 ezer közé tenném ezt az összeget. Elindultál egy úton, viszont semmi értelme sincs, ha úgy néz ki a láncod, mint egy ekg görbe.
-
Dorian
félisten
válasz
z123456789 #68568 üzenetére
"Az erősítőből milyen kábelek (és mennyi) mennek a hangfalakba? Mi ennek a hivatalos neve?"
Furcsa, de hangfalkábelnek hívjákAnnyi, ahány hangfalat rákötsz, ezek dupla kábelek, + és - érrel.
Az erősítőbe mehet minden HDMI, majd abból 1 a TV-be.
A deck: RCA lehet koax (ha 1db-ot látsz a decken) vagy analóg (ha egy párat). Ennek megfelelő kábelt kell venni. Valószínű, hogy analóg van rajta.
-
z123456789
addikt
válasz
z123456789 #68508 üzenetére
Hétvégén megyek fülelni. Ha sikerrel járok akkor ezek a kérdések aktualitásukat veszik.
Aztán most kezdődnek a bajok.
Milyen kábelekre lesz szükségem ahhoz hogy összeálljon a rendszer?
A MED800-ból lesz egy HDMI az erősítőbe.
Az erősítőből kell még egy HDMI a TV felé.
Az erősítőből milyen kábelek (és mennyi) mennek a hangfalakba? Mi ennek a hivatalos neve?
Továbbá néha van hogy PC-ről küldöm a képi anyagot, (mondjuk az lassan már elkopik, mert talán nem lesz ré szükség ha beállítom a NAS-t is) eddig a TV-be ment direktben egy HDMI. Ez is most az erősítőbe megy?
Az erősítőbe pedig mehet egy UTP a routerből?
Ja, és van egy Technics 1000 éves sólyom 2 kazettás deck-em is, aminek nem tudom a típusát most fejből, de azt tudom hogy RCA kimenetei vannak. Ezt is szeretném rákötni.
Azért is gondoltam hogy most felteszem ezeket a kérdéseket, mert nem akarok 7végén bajban lenni hogy nincs kábelem.
3db HDMI
1 pár hangfalkábel
1 pár RCA
1 UTP -
Thuglife
senior tag
válasz
z123456789 #68240 üzenetére
-
Thuglife
senior tag
válasz
z123456789 #68203 üzenetére
Ne pöcsölj, vedd meg ezeket a 716-osokat: [link]
-
Tamoo
nagyúr
válasz
z123456789 #67937 üzenetére
Vedd meg az S40 + S30 -at, aztán később már csak egy center + szub kell.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
z123456789 #67662 üzenetére
audiomarkt.de, kleinanziege,v mi a szösz,meg az elmebaj országonkénti oldalai. itt érdemes a cimet is átállitani, mert nem kapsz meg mindent találatot.
-
kimi02
őstag
válasz
z123456789 #67618 üzenetére
Vedd meg az én Denonomat
-
Tamoo
nagyúr
válasz
(mandju-nál maradt a CA, nem adta el)
Remélem csuklik és idetalál .... megírhatná végre milyen az RX a Concept után.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
jól megfontoltan, alaposan kiválasztva németektől ki lehet fogni 4xxx denonokat. kb ennyibe is kerülnek. hirdetés alapján meg lehet sejteni, hogy mennyire korrekt a tulaj. de gyári doboz, karcmentesség, minden gyári tartozék, és a szövegezés minősége alapján meg lehet saccolni, h át akarnak-e verni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Metal topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged