- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Oldfighter
senior tag
válasz
liszi70 #71875 üzenetére
Nézd, próbáld meg, azzal nem vesztesz semmit se, minimum tapasztalatot gyűjtesz.
Amúgy szép, szép képek és rendszerek, csak ahogy előttem is írták 90 százaléka a pocsék elképzelés mintapéldája lett. Értsd, fehér falak, mélyláda a sarokba beszorítva, hangdobozok a falakra tolva.....pedig a legtöbb helyen ( a blu-ray.com képei alapján mondom ezeket főleg), hely van rendesen. Sokszor elcsodálkozok a max pontszámok láttán, amiket a helyi lájkolók kiosztanak oda.
-
t-bali3
senior tag
válasz
liszi70 #71875 üzenetére
Paradigm Singature széria. Porvédő nélkül elég csúnyácskák, de egyszer hallottam egy szteró láncban a frontokat és a hangja nagyon tetszett (mondjuk rendesen ki volt szolgálva)
Akciósan megvehető egyébként a kiállított darab.
-
hétalvó
addikt
válasz
liszi70 #71875 üzenetére
nem reménytelen fölé tenni, ráadásul még anyák is vannak az aljában a centerednek plusz csapott is a teteje.
próbáld magatokra irányítani és jó lesz az.ma itthon is center állítgatás volt az egész szekrényemet felemeltem a center miatt, megérte, mondjuk tüskék nem fognak beférni így se.
arv250 egy electra szetthez
avr600-ig és inkább elő-végfok párosig lesz előrelépés. nem irigyellek. próbálj ne maximalista lenni. nekem már egy vagyonba kezd lenni kábelezéssel együtt
aztán még csak mostanában kezdett el szólni...
-
Toobee
veterán
válasz
liszi70 #71836 üzenetére
Az a baj, hogy neked álló hangsugárzód van, ami alá nem kell állvány. De védeni kell a gyerekektől...inkább ebbe rúgjanak bele, mint a dobozba. Viszont, ha nekidőlnek, még könnyebben fog borulni, hacsak nem rögzíted fixen a dobozt az állványra. Én mindenesetre a padlóra helyezném, ahol a helye van, a gyerekeket meg betanítanám. Ugyan nekem nincs, de már bolhacirkuszt is láttam...egy kölyök azért okosabb,
meg azt el is lehet verni, a bolhát nem. -
SoundBox
aktív tag
válasz
liszi70 #71805 üzenetére
Értem csak nekem eddig midig optikai kábellal van rákötve az erősítőre a számítógép, és ha nézek egy filmet akkor mindig kiírja az erősítő hogy milyen formátumba megy a hang, DTS, DTS-HD... ezért nem érem!
A másik meg az hogy ha HDMI-vel akarom rákötni a TV-t az erősítőre akkor nem szól... Az erősítő egy Pioneer VSX-422 a tv pedig egy LG660S 1-es HDMI-kimenetéből dugom az erősítőbe(mondjuk ott nem biztos hogy jó helyre...) azt tudom hogy ha az erősítőn HDMI van csatlakoztatva akkor a bemenetválasztó menüben az ARC-t on ra állítom de semmi meg sem mukkan jah és természetesen a TV-t is átállítom, van valainek ötlete?
-
Oldfighter
senior tag
válasz
liszi70 #71626 üzenetére
Ebbe a "csapdába" anno én is beleugrottam. De végső soron nézd meg azokat a videókat, ahol kamerával mutatják mikrovilág szinten, hogy milyen jól szól a hangrendszer.
Na annak is marha sok értelme van.
Én is azt javaslom, hogy a különböző kölcsönzőkbe érdemes szétnézni, mert vannak ilyen demo gyöngyszemek.
-
z123456789
addikt
válasz
liszi70 #71607 üzenetére
Letölteni Youtube-ról itt tudsz.
Hogy ez 5.1 marad? Passz. Gondolom nem, ahogy a kollega írta. -
Tamoo
nagyúr
válasz
liszi70 #71163 üzenetére
Ha a frontokat vágod, akkor nehogy már csak a center legyen large.
Amelyiknél vágsz, azt rákeveri a szubra (elvileg). Ilyen egyszerű.(#71164) Tigerteam: 60-80Hz-et írtam. 80Hz az általános ajánlás tetszik nem tetszik. Én is ezt használom. Nem írtam, hogy a többi sz@r. Ki kell kísérletezni kinek mi jön be.
-
Dorian
félisten
válasz
liszi70 #71155 üzenetére
Tudom, az a régi. Ennek ellenére javasoltam (bár te hallod, hogy jobb), mert az a Focal 3.0 jobb minőségű (persze nem több mennyiségű) mélyeket ad, így valószínűleg jobb kompromisszum.
robim:
Kezdem azt gondolni, hogy Rudolf kábeleinél tényleg csak egyes példányokról nyilatkozhatunk és nem lehet általánosítani, mert mindegyik valamennyire más. Pl. korábban volt nálam egy hangfalkábele, arról itt is írtam, hogy nem tetszett, mert színezett vonós-fúvós szekcióban, ezt említettem is neki. Aztán mondta, hogy az vmi régi kábel, azt felejtsem el, hozott is valami újabbat, ez meg tök jó és egyben volt, a magas teteje kifejezetten jobban tetszett az Excalibur-énál. -
Dorian
félisten
válasz
liszi70 #70942 üzenetére
Ja, én is kicsit izgultam, hogy a T12 pontosságon, részletezésen kívül nem nyújtja majd azt az igazi elsöprő filmes mélyet. Aztán a tegnapi filmben fellőtték az űrhajót.
Azt hittem a társasházat lőtték fel a lakásommal együtt
Iszonyat dinamika van benne, nem csak hangosan szól, hanem akkor és annyira hangos, amikor kell.
Ma kipróbálom a Dynamic EQ-t, de szerintem itt már inkább ront majd a hangképen, mint javít.
-
eboostr
aktív tag
-
Oldfighter
senior tag
válasz
liszi70 #70841 üzenetére
Szépen fejlődsz, szépen fejlődsz.
A centert szerintem majd az első meghallgatás után állítgasd, főleg akkor ha nagyon alacsonyan lenne. Bár ti úgyis az ágyból fekve moziztok, szóval.....
Nagyon sok jó zenei BD kiadvány van, nehéz is lenne most a tutit megmondani. Mindazonálltal a kölcsönzőkben érdemes utánanézni a Queen, Led Zeppelin, Police kiadványoknak, de említhetném az Eagles, Phil Collins koncerteket is.
-
Dorian
félisten
válasz
liszi70 #70758 üzenetére
Szerintem kifejezetten hátrányos az alátét. Azokkal úgy csúszkál a center, mint a jégen. És ha a hangszórók mozognak, nehogymá' a center korcsolyázzon itt nekem
Nélkülük meg teljes a stabilitás és a rezgéslevezetés.Ja a SA tüskéket kérdezted. Azokat már eleve anélkül vettem.
-
Dorian
félisten
válasz
liszi70 #70739 üzenetére
Center alá és Kácsás 1500 Ft-os kúpokat vettem (bár máig nem tudom, miért 4-et 3 helyett
), hallható javulást adott szilikon-tapancshoz vagy parafához képest. Sourroundok alá vettem ilyen Söund Arts kúpokat, én azoknál nem tapasztaltam változást. Persze (mielőtt megjegyezné valaki) ez nem azt jelenti, hogy annyival jobb a Kácsás.
Centerhez -ahogy mondták- a frontokéval egyező kábelt vegyél. -
hétalvó
addikt
válasz
liszi70 #70621 üzenetére
a kategoria ugyanaz.
mar mondtam, hogy nem volt nagyobb centere akkoriban a jmlabnak. meg az alcort is ki kellett szolgalnia a szettnek.
a sub amit arul hozza atc, pedig inkabb utopia szintu melynyomot tartalmaz, ha megnezzuk a magneset.
jo cucc ez nagyon csak a designal volt bajom...
a sub pedig rengeteg lenne nalam 24nm-en.
a szatellitre figyelj, mert nagyon nem kis darab.
-
BBéci
legenda
válasz
liszi70 #70607 üzenetére
Ha már Te is Toobee esetét emlegeted, akkor hogyan kerül képbe egy mélynyomó? Neki sztereó erősítője van, amihez csak trükkösen lenne illeszthető és összhangba hozni a hangjukat igencsak kétes kimenetelű vállalkozás. Aki high end állványos hangdobozt vesz, az tisztában van annak képességeivel, frekvenciamenetével és vállalja, elfogadja azt. Ellenkező esetben Toobee is maradt volna a behemót Electráknál.
-
BBéci
legenda
válasz
liszi70 #70588 üzenetére
Most írjam azt, amit Te Gyulusnak?
Senki nem állította, én sem, hogy a Micro mélytartománya egyenértékű a Grandééval, vagy bármelyik nagyobb testvéréével. Valahol 50 Hz környékén kezd esni a frekvenciagörbéje, ami nem jelenti azt, hogy sztereó zenéhez kellene mellé mélynyomó.
Természetesen, akinek az a perverzitása, próbálkozhat vele, sok sikert kívánok hozzá!(#70596) t-bali3
Nem az a kérdés, mert általánosságban írtam a kisméretű állványos hangdobozokról.(#70598) Gabesz26
Találkoztál már az AreaDVD-n olyan teszteredménnyel, amiben az új modellt rosszabbnak ítélték, mint az elődjét? -
Norbi 72
veterán
válasz
liszi70 #70570 üzenetére
Na látod,vannak itt ötletek!Ez enyém gyorsan elbukott...
de hozzáteszem,nekem nincs ilyen problémám.
A könyvespolcra helyezést is meg lehet próbálni,csak kérdés a polc falai mennyit fognak le a hangteredből...és ott a plafon,akár egy dönthető állvánnyal,próbálgatni kell. -
Tamoo
nagyúr
válasz
liszi70 #70570 üzenetére
Nem tudom mi sül ki belőle. Azt gondolom kár lenne most kihagyni azt a két dobozt. Én személy szerint arra tippelek hogy nem lesz az olyan rossz. Viszont ha nem válik be, még mindig ott a mennyezeti konzol lehetősége.
Könyvespolc alá semmiképpen nem raknám... annyi erővel a fejed tetejére is rakhatod. -
hétalvó
addikt
-
bajnokpityu
félisten
válasz
liszi70 #70512 üzenetére
D oszályú az erősítő, még az is lehet, h kapcsiüzemű a tápja, szóval alapjáraton szinte semmit nem eszik, hűtőborda is hideg.
Engem jobban zavar, hogy magas jelszint esetén kapcsol be egyáltalán.
Tamoo:sztem hamarabb kikapcsol. gyakran előfordult,h telefonálás közben,mig pauzáltam a filmet ő lekattan.
-
Dorian
félisten
válasz
liszi70 #70509 üzenetére
Többnyire a reflexesek mélyebbre tudnak menni. Vagyis olcsóbban tudnak mélyebbre menni, mint ahogy erősebbnek lenni is. De Béciék mérése szerint a T12 ebben is jó, 22Hz-et már simán tudja.
Reflexeseknél a portzaj létére oda kell figyelni, a nálam megforduló ládák 2/3-a ilyen volt és elég zavaró. Ill. a túl könnyűek filmes durva mélyekre össze is remeghetik magukat, ezek kizáró okok. (Proson R12-nél egyik sem állt fenn.)
-
Dorian
félisten
válasz
liszi70 #70501 üzenetére
Reflexest akkor kell venni (szerintem), ha akkora a légköbméter, hogy nem bírná kifizetni az ember a megfelelő erejű és mennyiségű zárt ládát.
Pont akartam írni a reflexesek előnye, hogy a terjengősebb mély miatt kevésbé kihallani, hol van, de akkor ez nálad sztornó
Nálam a bal front mellett van, és a Heco-val szemben bizony érezni, hogy balra van a mély. Nálam kb máshová nem férne, úgyh ez van. Talán ha a TV előtti asztalt vagy mit aszimmetrikusan helyezném el és a frontokat széjjelebb húznám, akkor beférne a bal front belső oldalára. De tartok tőle, hogy úgy már túl nagy lenne a front-távolság, ami igazából zenénél izgatna.
-
-
válasz
liszi70 #70486 üzenetére
"Lehet, hogy egy Proson R10 vagy R12 is bőven elég lenne nekem, 25-ig ez is lemegy. (Ha igaz.
)"
Visszaolvastam, úgy látom, eléggé ajánlott típus ezek a proson. A kérdésem az lenne, hogy melyiket lenne érdemesebb használtban hajkurásznom (vagy akár újonnan megvenni) egy ilyen nagyságú és elrendezésű helyiségbe? Felhívnám a figyelmet, hogy az egész légtér 41,3m2, nem pedig a középső rész.
Köszönöm!
-
Tamoo
nagyúr
válasz
liszi70 #70486 üzenetére
Szép és jó amíg csak arra kell, hogy remegjen alattad a cucc. Viszont ha koncertet is néznél és ezalatt összehasonlítod egy zárttal... Akkor utána nem kérdés, hogy megéri-e az árkülönbözetet még hozzácsapni.
(#70487) bajnokpityu Kíváncsi leszek az svs2000 tapasztalatokra. Mindenesetre árban nekem az nem lett volna alternatíva.
-
-
hétalvó
addikt
válasz
liszi70 #70425 üzenetére
siman felrakod a hatso falra es kesz. nem kell neki semmi oldalfal. mivel befele fordul az egyik fele ezert siman jo. persze praktikusabb az oldalfalra rakni, mert jobban kihasznalt, de egy monitor dobozt igy is siman helyettesit es nem log ki annyira a falbol. jo ideje igy hasznalom a dipolejaimat es semmi gond nincs belole.
pesten meg tudod hallgatni nalam.
amiota megvannak dipole hivo vagyok, mar a 2. parat nyuzom. -
JohannZimu
senior tag
válasz
liszi70 #70424 üzenetére
"Mondjuk az nem egészen tiszta, hogy mi a különbség a dipol és a bipol között, de sebaj!"
Töltsd le ezt: http://www.focal.com/en/electra-1000-be-2/213-electra-sr-1000-be-3544050695016.html,
és a 12. oldaltól hasznos lehet.Szerk: link-ként nem az jön be, amit szerettem volna
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest