- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
arcitec
addikt
válasz
kezo0 #129708 üzenetére
Amíg lehet ( van lehetőség ) járj utána, de ha működik akkor ....(Na meg akár hogy is régi a technika, lehet ez van , cseréd le gondolják) Apropó, nálam sem jött össze a Pana GT60-al az ARC, nem is érdekel, mivel készenlétben elég sokat fogyaszt így, nem csak pár wattot. Kikapcsolni teljesen meg nem ajánlott, ha rendszeresen van használva....( Ja és TV sem nagyon megy(már mint műsoron) ... arra meg jó a tv is vagy le van halkítva)
-
dota1
aktív tag
válasz
kezo0 #129602 üzenetére
Lehet, hogy buta kérdés de szerintetek mennyire lehet ütős mozi egy ilyen aktív jbl 305 5.1 svs zárt subbal? Gondolok itt arra hogy érdemes ilyen aktív rendszerben gondolkodni, mondjuk egy emo. Umc-200-al? Az 5db jbl kijön kábellel 300k-ból, és a normálisabb 5.0 hagyományos szettek is itt kezdődnek. Gondolom koncerteken, zenén biztosan nagyon precízek a kis monitorok. Beszéljetek rá vagy le, hogy ilyen szettet vegyek
Itt egy link marantz-al +a szett: https://youtu.be/6IrAFEmiWa4 -
arcitec
addikt
válasz
kezo0 #129554 üzenetére
OPTICON - ok vannak és abszolút megelégedésemre, nagyon szépen szólnak, nekem ez bejött. A hangfalakat viszont mindenképp hallgasd meg amit választasz, mert abszolút mind más hangzással van.A lényeg, hogy ebben van "kraft is - Z900" nem fog elfogyni magasabb hangerőn sem, s ami még számít, hogy ott is u.u szép tisztán szól.Pont ezekért is cseréltem, az előző eléggé belépő volt főleg a hangfalak ..
-
arcitec
addikt
válasz
kezo0 #129552 üzenetére
A régieket érinti, az eggyel előbbi széria sem érintett már, én sem vettem meg volna ám akkor, meg állítólag másokat is érintett annó, csak nem voltak akkora eladott db számok, mint az Onkyo-nál. De Nemir Ombe pontosan tudja ...Nyugodtan vedd meg a Z900-at "csak" 40eft +, jó fél éve még 100eft volt a különbözet. Ha Onkyo-t szeretnél és elég a 7.2 - már pedig nálam is 25m2-en van és nem kívánkozik a 9.2, most már bizton írhatom - akkor ez a legjobb vétel ... .
Ja és zenét is lehet vele hallgatni, nagyon jól szól....
-
rootmin
tag
válasz
kezo0 #129519 üzenetére
A jövőállóság okos szempont, viszont a példának hozott paraméter (4k@60Hz 4:4:4 színtér támogatás) SZVSZ ne befolyásoljon, mert rendes filmeket (tehát nem techdemókat) nem fognak így kiadni a belátható jövőben.
Ha HC gamer vagy, akkor más a helyzet, brutál PC-ről vagy újabb konzolról jöhet majd talán ilyen jel, bár játék közben nem sok jelentősége van a 4:4:4-es subsampling-nek, max. a 60 FPS-nek.
-
-
arcitec
addikt
válasz
kezo0 #129528 üzenetére
Ez a táblázat bizton rossz. 1-el alul már arányos adatok vannak ott is.
Ez autentikusabb
[link]
Nem vételre ajánlottam a címet, csak meghallgatásra, attól még akárhol is megveheted ...Nemir Ombe
De példának okán a 800-as 720w a Z900 840w u.a mindkét adat a tápra... Csatornák száma u.a, Nyilván ha több a csatorna u.a teljesítmény oszlik tovább.. De itt a példában egyforma.. Köszönve ...
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
kezo0 #129516 üzenetére
800 vs 900-at hallottam egymás mellett, a 900 meggyőzőbb volt anno, a 810-et nem hiszem, hogy "felhozták" a 900 szintjére azóta ..... de ha 450e körül szánsz rá (a 900-as magyarországi ára), akkor én a helyedben ezt [link] is megfontolnám vagy ha a 900-as, akkor innen venném [link] ..... de csak szerintem.
-
arcitec
addikt
válasz
kezo0 #129514 üzenetére
Egy tény, hogy a 900-asba pumpálta bele a legtöbbet ezen új szériákba az Onkyo. A torroid -van aki azt mondhatja nem érdekes, de persze a kábel az igen - no, itt szerintem több mint a sima, meg még 20w. Kérdés mennyire "hallatszik ki". A 810 -nek 710w a tápja a 900-nak 840w 20w a különbség? A 800 -as 720w. Nem azért mert Z900-am van, de amikor vettem azt mondták ebbe belepakoltak most mindent ez a legjobb, ettől kezdve elképzelhető szép finoman "könnyítve" lesznek. Ja és a 900 maradt nincs 910 mint a 800 > 810. Meg kell hallgatni és ha számít a 40eft , akkor aszerint kell dönteni.
-
kezo0
addikt
válasz
kezo0 #129509 üzenetére
Közben kicsit utána próbáltam olvasni a toroid-témának, és találtam egy másik fórumon egy ilyet: [link]
Ennek alapján pont, hogy a toroid trafós erőlködőnek kéne könnyebbnek lennie, akkor viszont nem tudom, miből ered az RZ-900 jelentős súlytöbblete az RZ-810-eshez képest. Ráadásul nem is olyan egyértelmű, hogy a toroid trafó az előnyösebb. Szóval ennek fényében lehet, hogy inkább a 810-esre szavazok, de persze meg lehet győzni az ellenkezőjéről... -
BBéci
legenda
válasz
kezo0 #129305 üzenetére
Az off, hogy nálam milyen az elrendezés, a többi nem.
A Polk Audio hangdobozok megérik az árukat, de nekem nem tetszik az RTi A hangkaraktere, az alatta lévő az igényeimhez és a Te erősítődhöz is kevés, az LSi M pedig nagyon jó, de drága. Ez utóbbi igaz a legtöbb DALI-ra, ezért inkább vennék például Focalt, Cantont, quadralt, stb. -
BBéci
legenda
válasz
kezo0 #129303 üzenetére
Nálam is normál nappaliban helyezkedik el a házimozi rendszer, de igyekeztem a lehető legtöbbet kihozni belőle. Semmi olyasmire ne gondolj, ami a hétköznapi életet akár a legkisebb mértékben zavarná.
Nem igazán ismerem a mostani Mission hangdobozokat, mert az utóbbi 15 évben folyamatosan romlik a minőségük, nem érdemlik meg, hogy időt pazaroljak rájuk. Valami kínai cég vette meg a nevet, semmi más közük nincs az ős Mission-höz. Hírek szerint a heteik meg vannak számlálva.
Úgy rémlik, hallottam szólni az MX-4-et és nem volt rossz. -
kezo0
addikt
válasz
kezo0 #129276 üzenetére
Helló, akkor erre esetleg tudtok valamit ajánlani?
Azt még kifelejtettem, hogy mozizáshoz és zenehallgatáshoz is jó lenne, ha megfelelnének, mert a jelenlegi, repedezett membránú Mission 733-asokat is szoktam csak sztereóban (ill. 2.1-ben, a subbal kiegészítve) hallgatni. Tudom, ezzel nem könnyítek a dolgon...
Dali Lektor 6, Polk Audio TSx440T, Mission MX4 - ilyenekben gondolkodom árban és méretben.
Köszi előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged