- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
janos666 #25753 üzenetére
A szaksajtó egybehangzó véleménye szerint az MCACC a legjobb, amivel részben egyetértek, ugyanis az Anthem szisztémáját még hatékonyabbnak és alaposabbnak találtam. A mikrofonjuk és a hozzá tartozó, azonos sorozatszámmal jelölt kábel is szinte profi. Nem valami 2 dekás bizbasz. [link]
Az idei Denonok Audyssey rendszere fejlődést mutat, na de mennyiért?(#25754) mp54
Megismételted, amit háromnegyed órával ezelőtt leírtam.
[link] -
janos666
nagyúr
válasz
janos666 #25709 üzenetére
Ezt akkor vegyük úgy, hogy megrendelem (1708), ha szerintetek is jó vétel ennyiért (~61 kHUF).
Ez esetben kb. milyen front sugárzókat ajánlanátok hozzá egy viszonylag kis szobába?
Inkább a hangkép lenne fontos, nem a hangerő. Már a szoba mérete miatt is, de amúgy sem szeretem a túlzott hangerőt. -
zolaas
senior tag
válasz
janos666 #25260 üzenetére
Hát akkor én meg egyszerűsítek.
Az igaz amit írsz/írtok a mérőmiki ügyben. Innen megint az a kérdés, hogy megéri e az , h van merőmiki és ezáltal beállítgat magának ezt azt, vagy jóval komolyabb de miki nélküli erősítőt veszel egységnyi forintból.
Én megmondom a frankót, inkább vettem régebbi de magasabb kategóriájú erősítőt, mert sokkal többet nyújt sztereo módban, mint az ugyanennyibe kerülő, de mikrofonos erősítő, ami hdmi-s is.Amúgy 1 NAD T753-m van amit 60 k-ért vettem kb 3 hónapja?
Teljesen meg vagyok elégedve, egyenlőre a hangjával
Hangsúlyozom egyenlőre
Viszont mihelyst újra erősítőre kell költsek ennél a szintnél lenntebb biztos nem megyek, sőt valószínüleg a NAD-tól sem akarok eltávolodni. Olyan kis csúf, hogy az már szép
Iomega: Számodra is itt a válaszom.
-
zolaas
senior tag
válasz
janos666 #25253 üzenetére
analóg, sztereo, 5.1 dd vagy Dts-ben is jobb a régi. Sőt mivel azon volt 7.1 analóg bemenet, így akár a HD hangok is mehetnek rá, ha olyan a lejátszó. Első sacc-nak akár jó is lehet amit írsz. De ide bevágod véleményezzük, te meg jól megveszed
Természetesen minden csatorna külön kalibrálható, tv-re kötve osd-n keresztül. Mérőmiki helyett akár 1 telefon is jó decibel alkalmazással. -
zolaas
senior tag
válasz
janos666 #25237 üzenetére
No bammeg. ez így elég rágós nekem
Próbálom egyszerűbbre fogni magam. Vegyünk egységnyi forintot. Egységnyi forintból tudsz venni egy olyan AVR-t amin még nincs HDMI, viszont nagyon jól felépített és minőségi anyagból készült, de mondjuk 2008 előtti kiadás. Ugyanebből az egységnyi forintból veszel 1 hdmi-vel elátott készüléket, ami jó esetben már elbír a HD hangsávokkal, az vagy 2 kategóriával kisebb lesz vagy vmi hibás készülékről tudunk beszélni.
Egy konkrét példa: Nem túl régen adtam el a Denon Avr-m 2803 volt a lelkem. Alig 40.000-ért kelt el. Nézz szét, h most 40-ért milyen hdmi-s erősítőt tudsz venni. Na az mellé bármikor oda merném tenni azt a régi vasat. Szóval remélhetőleg érthetően írtam/válaszoltam. -
BBéci
legenda
válasz
janos666 #25193 üzenetére
130-ból csak erősítőt és egy pár hangdobozt vennél? Használtból összehasonlíthatatlanul jobb hangminőséget kapnál, mint amit az említett komplett szettek nyújtanak.
Kétségtelen, időt kell szánni a keresgélésre. Nagymértékben egyszerűsítené, könnyítené a helyzetedet, ha lemondanál a 3D átengedésről. A Primare SPA22 sem tud olyat, mégis a seggemet verdesném a földhöz, ha megint nálam lehetne pár hónapig.
Remélem összejön. -
törölt tag
válasz
janos666 #25159 üzenetére
3D upgrade a H/K-n fordult eddig elő.
Ha kikapcsolod a menüben a video módot akor gyakorlatilag bekapcsolás után nem több mint pár ms alatt átszáguld a video és a CEC-jel érintetlenül, csak az audio kerül feldolgozásra.
Ha két HDMI kimenetes lejátszód van akkor ez sem jelenthet gondot.
Nézegetni kell a használtakat, Béci által #25154-ben felsoroltak már nagyo jónak számitanak, Frontokat vagy szetteket pedig kimondott hangfalgyártó (pl.JBL, Polk, Dali) tipusokat kell előnyben részesíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest