Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Khaosz55

addikt

válasz abéla #171276 üzenetére

Szerintem annyira nem kéne nézni mi van papíron, mert amikor berakod a szobába, akkor a szobaakusztika annyit bele szól, hogy totálisan más fog mutatni.

Én is úgy gondoltam minden ok aztán vettem egy UMIK-1 mikrofont, felraktam a REW-et megnéztem csomó videót a használatról és kértem tanácsot a fórumon is, amit megköszönök. Aztán amikor elkezdtem méricskélni jött a meglepetés milyen kioltások vannak a szobába. Állítgattam mértem hallgatóztam, melyik a legjobb beállítás az 5 subnak. Megfogadtam a tanácsokat, EQ és késleltetés terén és most megpróbáltam a legjobbat kihozni.
    Fázisbeállításnál nem tudtam eldönteni, hogy amit csinálok jó-e, de hívtam embert beállította a fázist, és azt tapasztaltam, hogy nem tetszik a beállított hang, megmértem ésezt REW-ben is láttam a nagy beszakadásokat.
    Szóval egy biztos nagy tudomány ez az akusztika, és sok tapasztalat kell hozzá illetve ha valaki tanult róla az is nagy előny.
    Én csak a saját magam hobby-amatőr szintjén, saját magam szórakoztatására állítgatom a sub késleltetést+ kicsit az EQ-t. Csináltam annyi mérést, hogy kb azt hitték, hogy egy búgócsigagyárat nyitottam, mert minden egyes sub közbeiktatással borult minden. Most is vannak még beszakadások amivel nem tudok mit kezdeni mivel nem dedikált szobába vagyok.
    Aztán a sok miniDSP állítással utána olvasással, kérdésekkel beállítottam olyanra ami nekünk a legjobban tetszik filmre és zenére, és ez egyáltalán nem az asztallap egyenes ferki görbe 20Hz-től 20 000Hz-ig a REW mérés alapján.
    Én így szeretem más meg gondolom egy totál idiótának tartana.

Új hozzászólás Aktív témák