- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
amtibacsi #36868 üzenetére
Pár dolog: 1, ha elektrolit kondikat cserél fóliára, azzal az ellenálláson is változtatsz (mivel az is van a kondiknak), amit szintén illik illeszteni 2, ha csillapítóanyagot cserélsz/növelsz/csökkentesz, akkor a "virtualis térfogaton" változtatsz, ami randomra elég érdekes eredménnyel járhat 3, a kábelcsere talán az egyetlen dolog, aminek ez esetben valódi értelme lehet 4, ahogy Dorian is írta, a "javulásról" szóló legtöbb beszámoló, inkább változásnak nevezhető, mint valódi javulásnak, de a legtöbb "tuner" jól megél belőle ....
-
Dorian
félisten
válasz
amtibacsi #36868 üzenetére
A javulásról beszámolók valójából csak a másmilyen hangot élik meg javulásnak.
Meg tudod fogalmazni, hogy konkrétan milyen paraméterek azok, amik nem tetszenek, és konkrétan mit szeretnél elérni a moddolással?
Csillapításnak használj kártolt gyapjút, ha nem tudsz mérni, akkor játszol majd a mennyiségével. A mostani csillapító anyagnál több kell majd kicsit, de nem szabad túlzásba vinni.A szakember általi változtatás valóban egyértelmű (és ennél a hangfalnál viszonylag nagy) javulást ad, de ő mérés alapján dolgozik, nem találomra.
-
Downsampling
senior tag
válasz
amtibacsi #32686 üzenetére
Érdekes, amit írsz. Nekem a Tidalra van HiFi előfizetésem, amit az Oppo 105D-vel közvetlenül el tudok érni.
Valóban nagyon jó a hangminőség, főleg dinamikában, de a térrel nekem is vannak problémáim. Halgattam olyan felvételeket, amik nekem is megvannak ilyen vagy olyan formában, tehát offline, több esetben az eredeti adathordozóról (valamilyen korongról) összehasonlítva is az a véleményem, hogy a tér szűkösségét leszámítva tényleg jó a hangminőség. De majdnem mono hangzásúnak érzem, annyira nem különül el a két csatorna egymástól. Ezek szerint ez máshol is jelentkezik... -
Quetz
őstag
válasz
amtibacsi #29949 üzenetére
Ennyit találtam:
Removal of on board Spotify and replaced with having to use the Spotify Connect app from a phone/tablet....
Update from firmware update. Do not attempt. Denon doesn't even have it posted on there website yet and knows there are problems with the update. It removed the Spotify app from the receiver, but it will not let me sign into Pandora. Internet radio plays fine still. I also have never seen an update wipe all settings out of the receiver before this one. -
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
amtibacsi #26258 üzenetére
Pedig az első es az utolsó kifejezetten jó térhangzasu film...
Az avren nem lehet hogy valami speciális hangkep van beallitva?
Tedd át olyam hamgkepre ami nem változtat a hangzason.
Pl az legyen kiirva az avren egy dtshd hangsav esetén hogy ezt hallod és ne egyéb előre programozott, pl music, vagy theater, stb...+1 Nemir Ombe úrnak
KnockOut87
Akkor ott is nagyon el van valami allitva... -
mettek
addikt
válasz
amtibacsi #26261 üzenetére
A térérzet a házimoziban azért nem annyira tapintható. Inkább egy masszához tudnám hasonlítani a filmek 90%ában. Jönnnek a hangok mindenhonnan de nem túl tapintható.
Ahol kicsit komolyabb a térérzet az pl A túlélő vagy Begázi titkos katonái cimu filmek. Ha itt se jön ki a térérzet akkor a rendszer a rossz vagy az akusztika.
-
-
BBéci
legenda
válasz
amtibacsi #23708 üzenetére
Először döntsd el, mi a fontosabb, a sztereó zene, vagy a házimozi?
Ha az előbbi, akkor irány a hifi topik.
Ha mindkettő, akkor valóban legjobb lenne megválni az összes jelenlegi alkotóelemtől. A házimozi egyik legfontosabb alapszabálya, hogy a hangdobozoknak egy gyártó, egyazon családjából kell származniuk. Ez nem vonatkozik a mélyládára. Lejátszó is kötelező a házimozihoz, ami lehet HTPC, de annak is HDMI-vel kell csatlakoznia az erősítőhöz.
A belépő kategóriás házimozi erősítők csak erős kompromisszumokkal alkalmasak sztereó zene hallgatására. Számunkra, akiknek az igényeik magasabbak, egyáltalán nem alkalmasak, ezt tapasztaltad Te is. A felső középkategóriában már találhatóak olyan házimozi erősítők, amik úgy szólaltatják meg a sztereó zenét, hogy valamennyire hasonlítson az élőhöz. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
amtibacsi #23670 üzenetére
Keresd meg a 'lúdness' gombot
, és ne pure audio módban hallgasd a zenét.
A pure audio modhoz szükséges megfelelő hangsugárzó, erősítő, forrás, stb..
Ahhoz hogy a pure audio 'szépen szóljon', eléggé zsebbe kell nyúlni, inkább hallgasd sztereó módban, ott tudod 'színezi' a megfelelő hang eléréséhez -
gabranek
senior tag
válasz
amtibacsi #22868 üzenetére
Igen, prémium verzióval próbálkozok.
Tegnap kicsit átnéztem a cuccot és ha böngészőn keresztül behívom az ip címét a belső hálózaton, akkor nem AVR-171S néven jelenik meg, hanem AVR-170-ként. Ráadásul 2012-es firmware van rajta. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az eszközt tavasszal gariztattam, mivel "BCO Update..." féle típushibája volt. A doksik szerint vezérlő egységet cseréltek benne, de kezdek félni attól, hogy egyszerűen egy régebbi típus vezérlőjét tették beleA röhej az egészben, hogy anno én nem is ezt a típust akartam megvenni, hanem az egyel kisebb verzióját, de mivel arra bődületesen sokat kellett volna várni, én pedig online kártyával kifizettem mindent, ezt a 161-es áráért megkaptam. (aztán majd egy évig szívtam a BCO hiba miatt
)
-
BBéci
legenda
válasz
amtibacsi #18358 üzenetére
Nem egymástól független jelet ad ki a két kimenetre, hanem pontosan ugyanazt. Függetlent csak a felsőbb kategóriájúak tudnak.
Két szubládával jobb a hang eloszlása, a hangnyomás is magasabb lehet. 16 négyzetméterre bőven elegendő egy darab, viszont a megadott összegért csak nagyon szerény képességűt lehet kapni. Azt ajánlom, tegyél még hozzá egy húszast. -
BBéci
legenda
válasz
amtibacsi #13707 üzenetére
Lehet a kakit pofozgatni, de attól még kaki marad. Például nincs normális dóm magassugárzója, a doboztest pozdorja, a hangszórók mágnese nagyítóval látható, olyan pici, a hangszórók kosara olyan vékony, hogy pár réteg alufóliához hasonlítható. A membránokról inkább nem írok semmit.
-
maxika2004
őstag
válasz
amtibacsi #13484 üzenetére
Hát elvileg van, persze, talán meg is szokják a jót....
de maga a cuccok amiket linkeltem jók ilyen célra ? illetve van valami ajánlott, megbízható márka.. stb
illetve méretileg elég vajon a kisebb is ? egy kb 8x 15 m-es tornaterembe lenne használva, és évente kb 3x az udvaron, persze nem kell hogy a szomszéd faluba is hallják !
a gyerekzsivajt elnyomja az már majdnem okés ! :-) -
mocsi24
tag
válasz
amtibacsi #9925 üzenetére
Szia! Nálam Quadral Argentum Base 510 zenél. Semmi rosszat nem tudok mondani róla, szerintem kíváló center. Tisztán, precízen szól, a középről jövő effektekkel nagyon szépen elboldogul. Koncerteket is hallgatok nagy megelégedettséggel. Ha gondolod meghallgathatod, Argentum 570-es társaságában.
-
törölt tag
válasz
amtibacsi #9914 üzenetére
Ugyanebben a cipöben jártam én is. Jó ötlet a center csere, de az egész rendszert le kell cserélned ha igazi házimozi hangot szeretnél. Nem ismerem az általad linket hangfalakat, de ahoz, hogy érdemben előrelèpj új árában számítva 80-100e körül kell nézelődnöd. Használt vásárlása ajánlott.
-
válasz
amtibacsi #7483 üzenetére
Ebben igaza van BBécinek : "egy bizonyos szintnél jobb és drágább hangdobozokat hajtani vele valóban pénzkidobás."
Nyilván nem érdemes sok kategóriával jobb hangdobozt venni egy belépő erősítőhöz, de egyértelmű, hogy hallható javulást ad egy jobb hangfal. (Utána gondolkozhatsz majd erősítő-cserében is, hogy kövesse a jobb hangfal színvonalát.)
"kölcsönkérnék hallgatásra valami jobb cuccot, hogy tényleg hallható e változás."
Ez a megfelelő megoldás! Ki kell próbálni otthon, saját rendszerben és környezetben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest