- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
Gtaati #47305 üzenetére
Azért mászik el, sőt, táncol, mert az alján van egy passzívmembrán, valamint csekély a tömege.
Az RSW12 nehezebb és zárt.(#47306) makkai
Mindegyik normális állódoboz elegendő basszust ad, nem kell melléjük szubláda, de ez csak sztereó zene hallgatásakor érvényes, viszont házimozihoz kötelező a mélynyomó még akkor is, ha 150 kilós monstrumok a frontsugárzóid. -
z123456789
addikt
válasz
Gtaati #46438 üzenetére
Kell hozzá valami, mondjuk zsugorfólia, vagy akármi? Gondolok itt arra a megerősített fekete részre a tövénél. Vagy azt hátrébb lehet csúsztatni?
(#46439) dave118
A hangfal csatlakozónál jelentkezik a probléma, nem az erősítőnél. Csak AR, amúgy. Ja, bocsi, akkor másik topic.
Ha megmozgatom, megszólalgat...
Másik kábellel meg semmi probléma. -
válasz
Gtaati #45588 üzenetére
Érdekes,hogy pont egy ilyen filmnél nincs True HD,vagy DTS MA magyarul.Valerian és az ezer bolygó városának a magyar szinkronja DTS MA,tehát arra se le hete fogni,hogy kicsi a magyar piac és nem éri meg.
Ez inkább csak attól függ,milyen szinkront szán nekünk a film forgalmazója,mennyire érdekli a magyar filmnéző.Bár szerintem elég kicsi az a réteg itthon akit érdekel milyen hang van a film alatt,a többség úgyis a tv hangszóróin/soundbaron/olcsó egydobozos házimozin hallgatja a hangját,ott meg úgyis mind1,oda elég a DD/DTS magja is.
Sőt sokan azt se tudják mi az a DTS/DD/TrueHD/MA,csak annyit tudnak,hogy van szinkon,vagy nincs szinkron.
Hány embert ismerek akinek elég a mozis hangú felvétel is... -
BBéci
legenda
válasz
Gtaati #45495 üzenetére
A befelé fordítás mennyiben gátolja az előrébb húzást? Szerintem semennyire. Így a szekrény közelsége jelentősen befolyásolja a hangzást, arasznyi távolság sincs a membránok széle és az között. Legalább 30, de inkább 40 centi távolságnak kellene lennie a hangdobozok oldala és a szekrény függőleges lapja között.
A centersugárzót húzd előre egészen a tetőlap széléig!
A rendszered messze nem belépő szintű, ám az elhelyezése és az akusztika igencsak az. Így a tudásának jelentős része kihasználatlan marad. -
törölt tag
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
Gtaati #45485 üzenetére
Mivel írtad hogy minden rögzített helyen van, panel, szőnyeg, vastag függöny stb (bármi ami az akusztikán javítana) hiányában semmi értelmét nem látom a méregetésnek.
Persze majd lesznek akik megcáfolnak.
Ebben az esetben max méréssel igazolnád hogy mekkora sz@r a hangzás, változtatni nem fogsz tudni rajta.
Egy umik1-el, lapi topi+REW -el a hallgatói poziciót tudnád igazítani, a sok rossz közül az egyik rossz ra.
Szvsz. -
Gtaati
őstag
válasz
Gtaati #45480 üzenetére
Nem tudom mennyire van értelme és mennyire lenne jó ötlet venni mérőmikrofont, ahogy néztem 10-30ezer ft között lehet ilyeneket venni... Sosem használtam, de jó lenne felmérni az adott szoba akusztikai adottságait és ennek tükrében módosításokat végezni. Aki használ ilyet az leírná, hogy mi kell még a mikrofonhoz? Mihez, hogyan lehet csatlakoztatni, szoftvert adnak-e hozzá? Amiket hirtelen láttam: Omnitronic MM-1C, Beringer ECM 8000, Apex 220. Ezeket Jack csatlakozón keresztül kell pl. laptophoz csatlakoztatni?
Köszönöm!
-
-
-
törölt tag
válasz
Gtaati #44503 üzenetére
Egyik haverom jól megválasztott tv vásárlása után rájött, hogy neki nem elég 2 HDMI port, és ezután szerzett be ilyen elosztót vagy mit..
Gondolom Te is hasonlóra gondolsz?!Érdekes, hogy létezik belőle 1500-ért is, illetve jóval drágábban, nem tudom mi a külömbség.
Elvileg nem szól bele a jelátvitelbe, ahogy az AVR-ek sem, azonban a gyakorlat sokszor mást mutat. Meggyőződésem, hogy minden közbeiktatott egység befolyásolja a hang/képminőséget.Személy szerint én a jelenlegi rendszerembe biztosan nem illesztenék be semmi ilyesmit...
-
BBéci
legenda
válasz
Gtaati #44503 üzenetére
Mindenféle toldás befolyásolhatja a jelet, tehát a kép- és hangminőséget, ezért semmi szín alatt nem használnék HDMI toldót.
Miért nem elegendő a két darab, oldalra néző bemenet? Házimoziban minden egyéb eszközt az AVR-be csatlakoztatunk, onnan megy tovább a jel a tévébe, vetítőbe. Ebből következően a tévén egy HDMI bemenetnél többre nincs szükség. -
Quetz
őstag
válasz
Gtaati #43623 üzenetére
2018-ban adták ki a 40 éves limitált kiadású hangfalaikat. Szerintem sokat mondó tény, hogy 4500 euro áron faék egyszerűségű kinézettel árulják a termékeiket, amikre a mai napig van kereslet. Ezek után pedig nem merném kijelenteni, hogy alul van kábelezve a doboz. Egyszerűen arról van szó, hogy annyi és olyan kábel van benne, amire szükség van.
A nem polkorrekt véleményem, hogy kis hazánkban eszetlenül túltolják a rajongók kábelezést, mert a marketing ereje nagyobb, jobban adnak rá mint mondjuk azoknak a mérnököknek a véleményére, akik az elmúlt pár évtizedben high-end audio termékek készítésével foglalkoztak.
-
zsoika
addikt
válasz
Gtaati #43621 üzenetére
Igen...talán a kábel kiválasztása, megtalálása a legnehezebb. Én kezdésnek egy olcsóbb ofc réz kábelt vettem (sinuslive L3.0-08) de nem voltam megelégedve a magas tartománnyal. Ezért első körben LCR oldalra vettem Oelhbach silver stream 25-öst és tetszett...majd megvettem még 25m -t hátra. A megmaradt sinuslive meg nemrég ment föntre Atmos-nak(AVR csere után)így az sem ment pocsékba.
-
Quetz
őstag
válasz
Gtaati #43607 üzenetére
És ha már a kábelezés a téma, bennem az is felmerült, hogy a gyártok milyen kábeleket használnak a hangfalak belsejében és van-e értelme ezeket cserélni?
A Harbeth Super HL5plus hangfal Van Damme blue series kábellel van bekötve:
Ez egy 4500 euros hangfal, ami studio grade kábezést kapott...
-
zsoika
addikt
válasz
Gtaati #43610 üzenetére
Hali.
"Én többek között ezért is járok ide, hogy megtudhassam a tőlem jóval többet látott-tapasztalt fórumozók véleményét és tanuljak okuljak belőle." A saját tapasztalat a legjobb. Mindenkinek más az igénye ,lehetősége, ízlése és sok jó cucc van a piacon....legfeljebb a nagy baklövésektől tudunk bárkit is megmenteni. Végig kell járnod a saját utad hogy megtudd, neked milyen hang tetszik....persze ha nem cserélgeted a rendszered, akkor biztos tetszeni fog, mert nem lesz mihezképest.
Én nem azért cserélgetem a rendszer elemeit mert nem felelt meg...hanem kíváncsiságból, hobbiból."ha az ember még belépő szint mellett is összeszámolja egy komplett házimozi rendszer árát, akkor egy szép összeg fog kijönni" Az első rendszerem kompletten 100eFt volt ...most a kábeleim összesen annyi.
-
zsoika
addikt
válasz
Gtaati #43607 üzenetére
"lehet lépcsőről lépcsőre fejleszteni " A tapasztalatszerzés fontos. Nekem az okozza az örömöt...ha csak úgy megvenném a legjobbat mi öröm lenne benne? Pénzért mindenki tud jót venni....kicsi pénzből jó rendszert összerakni...az már v.mi.
"de a végén ha mindent összeszámolunk akkor sokkal többre jön ki ezen az úton a végeredmény, mintha vártunk, gyűjtögettünk volna és utána a kiszemelt "drága" cuccot megvettük volna..." Ebben nem hiszek! Eddig mindent bukó nélkül el tudtam adni....igaz nyerni sem nyertem, de ez nem is volt célom.
-
BBéci
legenda
válasz
Gtaati #43601 üzenetére
Mindent próbálj ki, amit annyiért adnak és lehetőséged van rá.
(#43603) Dorian
Mivel van saját rendszerem, abból is a lehető legtöbbet akarom kihozni. Azért vettem meg a Soundcare tüskéket és nem a sokkal olcsóbbak valamelyikét, amik szintén itt voltak nálam kipróbálásra. Megjegyzem, olyat is kipróbáltam, ami a duplájába került, de vakteszten nem tudtam volna megkülönböztetni a hatásukat.
A Furutech Flux és a LessLoss tápkábeleket könnyű szívvel adtam vissza, mert 3-4-600000 forintot érő hatásuk nem volt a rendszeremben. Viszont a szintén Furutech SpeakerFluxért vérzett a szívem, akárcsak a HiDiamond Diamond 8-ért. No meg a mi referenciának használt Nordost Heimdall 2 madzagunkért. XT Transparent Audio XLR-je brutálisat javított a Normák hangján, az is hatalmas űrt hagyott maga után. Sosem az jutott eszembe, hogy helyettük inkább jobb és drágább hangdobozokat vagy erősítőt szerettem volna használni. -
Dorian
félisten
válasz
Gtaati #43590 üzenetére
Azért mielőtt százezreket ölsz kábelezésbe, vegyél egy nagy levegőt és gondold át a dolgot.
Egyrészt a kábelfetisizmus erősen túl van értékelve, pofátlan nagy lehúzás megy ezen a területen.
Nagyon sokan teljesen elégedetten használunk hasonló kategóriás hangfalakhoz jól kiválasztott ~4000 Ft/m árú kábeleket (VDC Hifi 4mm, 2x VdH FT-12 összecsavarva, stb.), valójában nem ezen múlik a boldogság.
Másrészt ilyesmibe (meg a méreg drága alátámasztás-elcsatolásokba) maximum akkor (sztem akkor sem) érdemes belemenni, ha a hangfalak és ülőhely pozíciója, valamint a szoba akusztikája legalább erősen közelít az optimálishoz, ugyanis ezek az előzőekhez képest legalább 2 nagyságrenddel(!) nagyobb hibákat, torzításokat, okoznak. -
Gtaati
őstag
válasz
Gtaati #43580 üzenetére
Helló!
Még egy kérdés: kábelezés
Véleményeteket szeretném kikérni a Qed Xt 40-ről. Ezt néztem ki a Monitor Audio Silverek és a Cambridge Cxr200 közé. Véleményetek szerint ez milyen választás lenne? Illetve ebben a kategóriában mást ajánlanátok-e? Másik fontos kérdésem ehhez, hogy érdemes a gyári banán dugókkal szereltet venni vagy mást rátenni, vagy csak simán közvetlenül a kábelt bekötni?
Köszönöm!!
-
Joshi
titán
válasz
Gtaati #43572 üzenetére
Pont a napokban keresgéltem valami megoldást. Én a Norstone-t néztem, de nagyon sok féle van.
A centert mindenképpen legfelülre érdemes tenni, elvileg a kijelző közepén kellene lennie, de az csak hangáteresztő vászon mögé téve megoldható.
-
sixpak
nagyúr
válasz
Gtaati #43572 üzenetére
Nálam ilyenen voltak régen a cuccok (már csak a tv van rajt), elég jó minőségű, könnyű összerakni és olcsó (viszonylag)...a design pedig valakinek bejön, valakinek nem.
Itt tudod csekkolni a specifikációkat: [link]
Itt pedig megvenni: [link]
Szerk.: most nézem, hogy a magasság is szempont, akkor ez nem opció, mert simán elérik a gyerekek.
(#43575) Joshi : ezekre nehezen fér rá a tv...ha jól olvastam, akkor tv/média állványt keres.
-
törölt tag
válasz
Gtaati #43298 üzenetére
2-3 hét alatt, 5kg esett le rólam, pusztán helyes táplálkozással. Illetve, még így sem helyes egészen, de alakul. Mellőztem a cukrot és a zsírt az életemből, kenyér, tészta nincs, csak rizs és saláták, húsnak meg csak csirkemell. Olaj helyett meg kókuszolaj. És igyekszem picit mindig éhes maradni, nem eszem degeszre magam, mint korábban, pedig imádom az ételeket.
Nem is gondoltam volna, hogy ennyire egyszerű. Persze, majd ha elkezdek edzeni, jóval nehezebb lesz. De ha a 90-et elérem, már jó lesz. Utoljára 9-10 éve voltam annyi. -
törölt tag
válasz
Gtaati #43281 üzenetére
Semmilyen szakmai tapasztalat nem jelent megkérdőjelezhetetlenséget, ráadásul az embert is könnyebb zsákutcába vinni.
Erre is volt már egyébként példa.
Ezen felül, ez a fajta rátarti kivagyiság, könnyen azt eredményezheti, hogy egy másik szituációban majd az illető visszakapja. Persze akkor meg az egészből nem ért majd semmitITT egyébként a low-pass és hight-pass filterek működési elve, és hogy kb mire jók.
Jigsaw04
Amit mondasz, az abban a kontextusban igaz, de azért vannak köztes állapotok, amik jobban, könnyebben elfogadhatóak. -
BBéci
legenda
válasz
Gtaati #39802 üzenetére
A hangminőséget nem lehet kilóra mérni. Annak az illetőnek megért plusz 450000 forintot. Figyeltem az arcát, amikor meghallotta, mennyivel jobban szól a Primare. Piszkosul meg volt lepődve. Olyan zenékkel történt az összehasonlítás, amiket az ember szeret és rendszeresen hallgat. Hozzáteszem, magasabb szériás hangdobozokkal még durvább lett volna a különbség.
Hallottam az SP23-at Thiel-ekkel is.Érdekességképpen, árbeli.
-
Daywalker
addikt
válasz
Gtaati #38799 üzenetére
Én teljes hangfalszettet cseréltem idén (még a center várat magára, de az is irányban van) plusz az erő is idei szerzemény, vettem 4K tévét, tehát itt is rendesen locsoltam rá a zsetont. És hol van még a vége?! Jó lenne Atmos irányba elmozdulni, egy nagyobb sub...
ki bírja ezt?!
-
Daywalker
addikt
válasz
Gtaati #38797 üzenetére
Ezt is nagyon jó áron vettem, gyakorlatilag egy-két generációval régebbieket adtak ezen az áron, plusz ez még garis, karcmentes. Meglátom mi lesz, egyelőre járatósak az új hangfalak, plusz bekötésre várnak a van damme madzagok is, ezután kérdés, merre alakul a rendszer
Lehet, hogy egy uhd bd lejátszó lesz a következő, plusz egy lemezjátszó se lenne rossz. Terv az van, csak pénz kell rá
-
Daywalker
addikt
válasz
Gtaati #38795 üzenetére
Onkyo tx-nr656... HK-ról váltottam (avr-235) és mind sztereóban, mind dinamikában, mind erőben rommá veri a HK-t...de meg mindig nem az igazi.
600 ezrekért biztos nem veszek erősítőt, egyszerűen nekem ez túl sok - úgy értem, hogy meg tudom venni, de nekem nem ér annyit. Ha lenne moziszoba, sok időm stbstb az más lenne, de nem vagyok ezen a szinten. Egy jó sztereó meg sokáig jó sztereó marad. -
Lacielvtárs
nagyúr
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Gtaati #37961 üzenetére
szia, nem rossz az ötlet amit gondolsz, de szerintem a CXR200 kívánja a "jó minőségű" hangsugárzókat.
nem emlékszem neked mi is van, de a méricskélésnek, szerintem, akkor van létjogosultsága, ha valamiben kevésnek érzed a hangot, vagy valami zavaró anomáliát tapasztalsz, mint anno én az ELAC 2070 vásárlása előtt a Canton szub--al ... -
Vicarious1
aktív tag
válasz
Gtaati #37893 üzenetére
Én kaptam hozzá egy magyar nyelvű leírást, az azt írja, hogy ha csatlakoztatod egy tápkábellel a fali aljzatodhoz, akkor fázishelyes a csatlakoztatás, ha a Phase lámpa pirosan világít. Ellenben az angol (és a lengyel) szerint akkor van jól csatlakoztatva, ha a Phase lámpa NEM világít.
-
k_petya
tag
válasz
Gtaati #37840 üzenetére
Amint irtam, csalódás, hogy filléres alkatrészen spórolnak és a manual szerint nincs banándugó csatlakozás (nem fogom kiszedni a szekrényből, hogy megnézzem). A ds575x manuáljában ki van emelve hogy az összes hangfal csati banándugós, a nr676e-ben meg az hogy csak az észak-amerikai modellben.
A másika távirányító, a régi modell egy tanítható modell volt amivel több eszközt is lehetett vezérelni.
A ds575-n volt 2db 230V aljzat ami kapcsolt ha bekapcsoltad az erősítőt, ez is hasznos feature. Nekem arról ment a cd és a lemezjátszó.A többi az jó. A net rádió, a formátumok, stb.
-
-
Vicarious1
aktív tag
válasz
Gtaati #37130 üzenetére
Attól is függ milyen stílusú zenéket szeretnél:
Akusztikus hangszerekhez:
- Joe Bonamassa: Live Acoustic at the Wienna Opera House DTS 5.1
Női énekhanghoz:
- Adele: Live in the Royal Albert Hall DTS-HD MA 7.1
Jazzhez:
- Diana Krall: Live in Paris DTS 5.1
- Legends of Jazz DTS HD MA 7.1
Rock, metalhoz:
- Korn: Live at CBGB's DD 5.1
Filmzene:
- Hans Zimmer Live in Prague Dolby Atmos 7.1 -
törölt tag
válasz
Gtaati #37062 üzenetére
Legyen minden small, hidd el, hogy a hangzáz - különösen a beszédérthetőség- tisztább jobb lesz, mert felszabadul az erősítő a legnagyobb tehertől, a nagyon alacsony frekiktől. A subot erre (is) találták ki. Úgy állitsd be hogy ne legyen hangsúlyos, csak kikapcsolva hiányozzon.
Ja large esetén a teljes frekit ráengedi a frontokra, se az nem jó, se a main & sub, csak a small, kicsi. Itt nem a fizikai méretrt kell nézni. -
BBéci
legenda
válasz
Gtaati #37057 üzenetére
Semmiképpen ne add rá a teljes frekvencia-tartományt a frontsugárzókra, bátran vághatod azokat is 80 hertzen, ugyanez vonatkozik a többi hangdobozra. Micsoda butaság a centercsatornát 160 hertzen vágni? Sosem volt csúcson a Cambridge Audio önbemérője, jobb nem is foglalkozni vele!
"az megoldás lehet hogy csökkentem basszus értékét az erősítőn?"
"Ha leveszem a frontokat small-ra és 80hz-re a vágást akkor meg, szinte csak a sub adja a mélyet"
Az a dolga, azért van."de így meg majdnem keveslem"
Majd megszokod, bár egy rendes mérés nem ártana a szubláda hangnyomásának beállításához."viszont a frontokon jobbnak érzem a középhangokat meg részletesebbnek is ebben az esetben, vagy csak a kevesebb mély hang mellett jobban kihallatszik"
Azért is kell a szubláda, hogy a 80 Hz feletti tartomány szebben, tisztábban, részletesebben szóljon,
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest