-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
embe
nagyúr
válasz
Zsolty20 #76219 üzenetére
Több gyártói leírásban is olvastam, hogy ha a CEC-et érintő beállítást módosítasz, akkor utána teljesen áramtalanítsd az összes készüléket, majd indítsd újra őket. Nem tudom .. sokféle készülékem volt, de soha nem működött ez a CEC normálisan. Csak volt amelyikkel kevésbé szarul. Pedig elvileg ez is egy szabvány.
Mondjuk mindig volt a rendszerben valamilyen Zidoo készülék, és ez tuti megkavarja a működést. -
válasz
Zsolty20 #76215 üzenetére
RXV6 is csinálja. valószínűleg van rákötve egyéb eszköz is vagy a TV re vagy az erősítőre ami CEC .
Kizárólag akkor nem kapcsolt le ha azt a plusz eszközön inaktívvá tettem a bekapcsolást CEC által.( Nálam az Nvidia Shield) ami nem az erősítő eARC kimenetére volt kötve. -
Daffni2
addikt
-
junior19
senior tag
-
renatto
őstag
válasz
Zsolty20 #48200 üzenetére
Nem hiszem, hogy erősítőt kellene váltanod, hisz az adatlapok alapján a tv és az erősítő is tudja ezt. Meg kellene próbálnod másik kábellel, ami "high speed with ethernet", lehet ez megoldhatja. A másik amit megtehetsz, amit előttem is írtak, kellene egy DolbyDigital+ film amivel kipróbálhatnád, mert lehet az APP-nem működik megfelelően, de ezzel kiderülne az is ha mégsem az a baj. Bár ha abból akarod kinyerni a hangot, ez a megoldás nem számít...
Megpróbálhatod esetleg itt az elsővel, netán itt lent vagy innen egy Dolby Digital+ demoval. Ezeknek jónak kellene lennie, de nem tudom most meghallgatni ezeket, majd ha otthon leszek megnézem azért.
-
junior19
senior tag
válasz
Zsolty20 #48192 üzenetére
Esetleg másik hdmi kábellel kipróbálni.
Azért én leszednék egy dd+-os hangú anyagot, s a rendszer lejátszójával megnézném milyen hang lesz. Az App szerintem, s a tévé is kezeli, mert egyébként szerintem nem lenne választható a tévé menüjében. Legalábbis korábbi Samsungok így működtek. Dts sem választható addig, amíg nem érzékeli, hogy van olyan hangsáv is.
Nekem nagyon gyanús, hogy vagy a kábel nem tudja átvinni, de elképzelhetőnek tartom azt is simán, hogy csak a lejátszóról tudja a dd+-t. -
renatto
őstag
válasz
Zsolty20 #48196 üzenetére
Nekem ilyen tévém meg erősítőm van és úgy látom megy a DD+ belső Netflix app-ból is. A TV biztosan nem eARC-os, 2 éves OLED.
-
törölt tag
válasz
Zsolty20 #48192 üzenetére
ez kérlek úgy van hogy hdmi 1.4-nél lesz akkora tudása az interface-nek hogy egészen pontosan 2 szálon visszafele is tud adatot küldeni ami max DDex vagy DTS lehet. ami hdmi 1.0/1.1is tudott, a DD + viszont csak hdmi 1.3-tól jelenik meg a támogatott szabványok között ami már nem fár bele az ARC tudásába, mivel az csak 1.0-ig tud szállitani,m az az E-arc nél tud visszafelé ismétlem: visszafelé továbbítódni
-
renatto
őstag
-
johnywalker
őstag
válasz
Zsolty20 #33610 üzenetére
Jó az a kábel!Kábelhosszabbítással nem fogod tönkre tenni.Nyugodtan hosszabbítsd.Egy felső kategóriás rendszernél nem jelenteném ezt ki ilyen egyértelműen, de kárt nem fogsz csinálni a rendszeredben.
Viszont én már a csatlakozótól egyben az új kábelt kötném teljes hosszban... -
BBéci
legenda
válasz
Zsolty20 #33361 üzenetére
Tegnap írtam, hogy 10 éves, HDMI-s, pláne még idősebb HDMI nélküli erősítőket szinte gombokért lehet venni. Van egy 2001-es gyártású Denonom, ha el akarnám adni, 40000 forintot kérnék érte. Újonnan 340000 volt, ami ma 850-900000-nek felel meg. A hangminőségét a mai félmilliósok talán tudják produkálni.
-
BBéci
legenda
válasz
Zsolty20 #33347 üzenetére
Addig a fokig, amelyiken a hangrendszered áll, valóban mindegy a kábel vastagsága és minősége.
Igazából a csapattagsághoz, belépőnek kellene rendelkezned egy házimozi erősítővel, ami lehet akár 15 éves is. Az a lényeg, hogy ne bögreszett legyen. Amíg nincs olyanod, addig is szívesen látunk.
-
Joshi
titán
válasz
Zsolty20 #33324 üzenetére
Ahogy (#33325) zsoika is írja: "Ahhoz a szetthez annyira rossz minőségű kábelt adnak, hogy tök mindegy hogy csinálod."
Én biztos hogy a legegyszerűbb verziót alkalmaznám, azaz a hangfaltól 20-30cm-re elvágnám a kábelt és beletoldanék egy hasonló keresztmetszetű kábelt. Természetesen forrasztva zsugorcsövezve. -
zsoika
addikt
válasz
Zsolty20 #33321 üzenetére
Nem vagy hülye ...teljesen jogos a felvetésed.
Ha belül is saruzva van akkor szívás mert ennyi erővel simán kettévágva (úgy ahogy eredetileg gondoltad) is lehetne(vagy újrasaruzod ha van)de ha forrasztva van akkor elvileg úgy a jobb ha szétszeded a hangfalat. Persze normális hm nál nem toldunk , inkább csere az egész kábel.
Ahhoz a szetthez annyira rossz minőségű kábelt adnak, hogy tök mindegy hogy csinálod.Joshi:
de gonosz vagy
-
Joshi
titán
-
zsoika
addikt
válasz
Zsolty20 #33317 üzenetére
Nem hangzik hülyén. ...értem én
,de beszéljük át még egyszer!
Szóval simán beletoldanál,devakkir egy toldással, forrasztással több lenne annál mintha szétszeded a hangfalat és onnan kiforrasztva a gyárit oda toldod be s kábelt.
Egyébként valószínűleg tök mindegy hogy csinálod ...olyan virsli kábeleknél (amik anyaga ráadásul nem is réz)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest