- Jól néz ki a világoskék iPhone 17 Air
- Magisk
- Telefon javítás, szervíz!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Új belépőszintű Motorola árára derült fény
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
Hirdetés
-
Mobilarena
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
válasz
Elvagyok #55654 üzenetére
Jelenleg ~1300 mm, de mivel lényegében moduláris a felépítése a gépnek, így "akármekkora" lehet... Az elforduló átmérő pedig 560 mm. Ez utóbbi azért lényeges, mert sűrűn szoktam pl. számítógépház oldallapokat kivágni és ahhoz hasznos, valamint a jövőben szeretnék tálakat is esztergálni.
Még tervben van egy marógép is, de mivel október-novemberre tehető a kertes ház vásárlásunk, így ez most nagyon bekorlátoz mindenben. Ebben az évben nem igazán tudok semmire sem költeni, de a felújítás / szigetelés / autó csere miatt, valószínűleg még a jövő évem is kuka lesz.
A nagy műhely is majd csak egy jövőbeni fázis (3-5 évre tippelek), első körben "csak" egy 55 m2-es műhellyel kell beérnem, amibe a kocsinak is kell helyet passzíroznom. Mondjuk ez is előrelépés lesz a jelenlegi 21 m2-es után. A végleges műhelyméret pedig 130-150 m2 lesz, de ez még a jövő zenéje (a tervek között már ez is látható)...
-
Kernel
nagyúr
válasz
Elvagyok #52459 üzenetére
Ha jól látom, erről van szó:
Hasonlókat szedtem már szét, ott aluszegecsek voltak belenyomva a műanyagba. Tehát úgy kellett feszegetni a két felét, hogy a szegecs kihúzódjon az üregéből. Ha nagyon szorul, esetleg forrasztópákával rá lehet melegíteni a szegecsre.
Nálam is ez volt a cél, a kulturált (offtopik) rögzítés. Véletlenül találtam róla képet, ahol nyíllal jelöltem, ott fúrtam meg középen, bútorlapcsavar van belehajtva:
Esetleg lámpával átvilágítani, hogy hol haladnak benne a vezetőszálak? De nem tudom, mennyire átlátszó. Vagy láttam már fórumozót, aki ipari röntgennel intézi az ilyen dolgokat, de az nem épp mindennapos.
-
imibogyo
veterán
válasz
Elvagyok #51963 üzenetére
Köszi! Bár igazából csak akkor érdemelném meg, ha ismét működőképes állapotba hoztam volna már. A költözés óta viszont szinte ugyanúgy van. Nincs több időm. Holnapután pedig ha minden jól megy megszületik a második fiam, így most egy darabig biztosan még kevesebb időm lesz bármit is csinálnom. Ezen kis monológom megfogalmazása közben rájöttem, hogy akár a műhelyben is lehetnék, ha már úgysem alszom....
-
macilaci78
nagyúr
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Elvagyok #43055 üzenetére
"Blu Ray íróval megírtam egy DVD-t akkor a hagyományos asztali DVD lejátszón le tudom-e játszani vagy "
ugyanúgy, mint ha sima dvd íróval írnád.
a lényeg, hogy ugyanúgy "video dvd" formátum legyen kiválasztva az íráskor, ha adatból pörkölöd.
(vagy ugye eleve iso.)pioneer és az lg.
de lg elterjettebb, és hamarabb kapsz.
akár itt, az aprón is.de mivel nincs nagyon különbség az árak között, így csak a legújabbakat érdemes megvenni, amik kezelik a 3 és 4 rétegű bd-ket is.
régen csak pioneer írókat vettem, de most már csak lg-t vennék.
samsung és társai felejtősek.... -
tatabike
őstag
válasz
Elvagyok #42410 üzenetére
Az lehet, ez az én véleményem csak. Én csak azt tudom, hogy állandóan szívtam vele, a tágabb családban egyetlen AMD-gép van, apósomnak, nem én építettem, oda hívnak a legtöbbet, hogy gáz van.
Összeraktam már pár tucat vasat ismerősnek, rokonnak, ha rám volt bízva, csak Intellel dolgoztam, nincs velük probléma. Most kérésre egy AM3-at tettem össze egy üzlettársamnak, és szívok...Intel 1155-ös is tudott ma olyat egy havernál, hogy MB 32 fokos, a PCH-dióda meg leégette az ujjamat. Leszólom én az Intelt is, ha szar, nem kell félni...
-
-
tatabike
őstag
válasz
Elvagyok #41926 üzenetére
A házi háború jó dolog, feltéve, ha nagyobb tankod van, mint az ellenfélnek...
Én csak telepítésre használom a DVD-t. Meg is látszik, ez a fosláda LG ha sokáig nem használom, elfelejti, mi a dolga, és könyörögni kell neki, hogy dolgozzon. Aztán megy szépen, hibátlanul, de ha pl. legalább 2 hétig nem használom (általában 6 hónapig amúgy
), úgy kell felébreszteni, mint egy másnapos alkoholistát...
Most kitaláltam, hogy benne hagytam egy üres lemezt, és a boot sorrendben 1-esre állítottam. Így minden bekapcsoláskor kicsit megbirizgálja a BIOS, keresi rajta az oprendszert, de mivel nincs, megy tovább a hdd-re. Remélem így nem fog "bealudni"... -
ati012
őstag
válasz
Elvagyok #41912 üzenetére
A NEC egy jó gyártó!
Egyébként mindenből kifoghatsz jót és szart is.
Ha biztosra akarsz menni, akkor garanciával vásárolj.chester91: neked is csak azt tudom mondani, mint az előtted lévőnek.
2-3ezer nem sok pénz egyébként egy íróért, kérdés hogy hányszor fogod használni. Ha nem használod akkor sok érte. Én személy szerint nem tudom mikor írtam utoljára DVD-t
-
Satyricon
addikt
válasz
Elvagyok #41912 üzenetére
Az egyik legjobb! A régi gépemben NEC író volt a mostaniba Asus. Az tetszik az Asusban, hogy baromi halk működés közben(legalábbis ami nekem van). A Pioneer még ami jó márka.
Egyébként az LG-nek is vannak jó szériái.
Szerk.:
(#41913) chester91: A régi NEC íróm tetején ott díszelgett a Sony felirat. Gondolom részben Sony belsős volt. -
Satyricon
addikt
válasz
Elvagyok #41674 üzenetére
Gondoltam, hogy olyanod van! Már csak abból is, mert nekem is olyan volt, és tök matt, ill apró barázdák voltak a talpán gyárilag
Én a gyári pasztát letöröltem a francba, majd kentem a procira mx4et, és ment rá a hűtő. Sokkal hűvösebb lett tőle a proci. Am érdemes beruházni egy CNPS 9500-ra, vagy egy hasonló kaliberű hűtőre. Sokkal halkabb is lesz a hűtő, és hűvösebb a proci!
-
FatalEror
addikt
válasz
Elvagyok #41632 üzenetére
Találtam egy képet:[link]
Na itt látható,az a siralmas helyzet,amikor a paszta nem elég!Ide kell a csisz.papír.
Viszont ha elég vastag a CPU kupak,nem sokat szórakoznék a csiszolással,elküldeném Andrew_31-hez,neki van CNC-e,azzal síkba lehet marni,aztán egy kis polir pasztával felhúzni tükörre. -
blasko92
őstag
válasz
Elvagyok #41626 üzenetére
Maga a polírozás nem ér semmit. Sima felületűre szokták csiszolni a nagyobb érintkezőfelület miatt, ha mondjuk homorú vagy domború a hűtő/proci kupak felülete.
Ezt anno én is eljátszottam. 400-as papírral kezdtem, és fokozatosan mentem 2500-as papírig. Üveglapra kifeszítettem a csiszolópapírt, és azon csiszoltam a processzort meg a hűtőt is.
Pasztát nem használtam hozzá, a 2500-as papírtól lett tükrös felületű.
Mivel szakmabeli vagy, ezért érteni fogod, ha azt mondom, hogy a hűtő és a kupak Ra értékét kell javítani, és akkor javul a teljesítmény
-
zolee5016
őstag
válasz
Elvagyok #40924 üzenetére
Oppsz...én is az alacsony fordulatra emlékszem.....
Tervem az,hogy a plexilapokkal kibélelném a házam belsejét,más megoldás nem lévén,fekete lencsefejű csavarokkal szeretném rögzíteni....darabonként (laponként) 2-3 lyukról lenne szó......
Ez a része odd takarók már megvan...most jön a táp,..meg a lap melletti,feletti részek.....
-
imibogyo
veterán
válasz
Elvagyok #40382 üzenetére
Minél egyszerűbb? Mint otthon meglévő ingyenes alkatrészekből 20 perc alatt összedobni? Szerintem ennél nem egyszerűbb elmenni bontóba és még fizetni is érte. Ráadásul ahogy nézem képek alapján a méreteit nem is biztos, hogy beleférne a burkolatba oldalra (belülről simán), míg egy egyedit úgy alakítok, ahogy akarok.
Na meg aztán csak elméleti síkon vezettem le, hogy én mit tennék, és nem azt írtam, hogy mit fogok tenni. Nekem tökéletes úgy ahogy most van. Maximum évente tekerek egyet a két hátsó csavaron, azért vannak, bár eddig még nem vettem észre nyúlást az elmúlt egy év alatt.
Sőt idő közben az jutott eszembe, hogy valószínűleg csak egy ilyet engednék neki a belső oldalról és szevasz, még cső sem kellene hozzá, valamint van is ilyenem otthon, pont ékszíj méretben.
-
szacsee
nagyúr
válasz
Elvagyok #39625 üzenetére
Szia!
Időhiány esetén olvasni szoktam csak a topikot, viszont ha van időm, vagy valamit "gányolok", akkor aktivizálom magam.
A csigafúró vs fúrószár vita kb havonta előjön, remélem a hsz-om után nem lesz ebből már gond.
Sok magyar szó, mint a csigafúró is egy speciális két, vagy többélű, furatok megmunkálására készült forgácsoló szerszám. Szakmai anyagokban biztos pontosabban is meg van fogalmazva, de szvsz nagyjából helyt álló ez a leírás. A furatok megmunkálására ugyebár nem csak csigafúrók léteznek... pl központosító fúrók, koronás, lapos stb. Mivel nem egy komoly márka is fúrószárként emlegeti, maradhatnánk abban, hogy köznyelvben elfogadott.
Szakmai berkekben a helyesség megőrzése érdekében leteremtik a csigafúró helyett fúrószárt mondókat, de szerintem a fúrószár csoportnévként értelmezve helyes. Az, hogy lapos, csiga, központfúrók, süllyesztők, fúrórudak, koronás és lépcsős fúrószárról van szó, már lényegtelen.
Szakmai berkekben a csigafúró kétélű szerszám, de mégsem megyek reklamálni, hogy módosítsák az MSZ-t kérem szépen, mert ugye ez csigafúró és ha jól tudom nem két éle van, de nem is szeretnék szőrszálat hasogatni. Maradjunk annyiban, hogy ha forgácsoló, vagy fémmegmunkáló topikot látsz, akkor az ifjú titánok okítása végett nyugodtan okíts, de ez a gányolós topik és legközelebb légy szíves akkor erre fáradni, ha a Hilti, vagy a Bosch levette a weblapjáról a fúrószár kifejezést.... amúgy Peace! -
Satyricon
addikt
válasz
Elvagyok #38841 üzenetére
Üdv
Szerintem tökmindegy hogy hívjuk, mert mind a két elnevezésből értjük, mire gondolunk. Te a szakmádban úgy tanultad, hogy csigafúró, én asztalosként úgy, hogy fúrószár. Mindkét elnevezés helyes! Ezt a google is alá tudja támasztani, ugyanis mindkét név beírása után 90 %ban ugynazt a tárgyat dobta ki találatként. Gondolom a fúrószár hallatán fogod a fejed, de én ugyanígy vagyok, mikor meghallom, hogy szög a szeg helyett, és mikor leírják, hogy colostok, mikor a neve colstock(k)...
Csabi
Szerk.: (bocs a név allergiásoktól
)
-
Zhewarr
csendes tag
-
-
Mici80
tag
válasz
Elvagyok #38533 üzenetére
Ezzel nem értek egyet.
Valakinek már olyan szinten kiépült kuncsaftköre van, hogy gyakorlatilag ő maga dönti el, hogy mit vállal el és mit nem. Ha negyedét csinálja meg akkor is megéri neki, vagy jó ára van és akkor már ő diktálja részben a feltételeket. Én ismerek ilyet is de mondjuk ez a ritkább...
-
törölt tag
válasz
Elvagyok #37413 üzenetére
Még arra gondoltam, de ez már csak hülyeség, de olyan fasza ötlet lenne. Felül az árnyékolót bedeszkázni, hogy plafon legyen. És akkor az egy padlás. Lehetne aludni is.
Csak ahhoz erősebb szerkezet kéne, ergo drágább. Ráadásul a terasz lenne 1.7m a padlás meg 1m tehát mindenhol görnyedni kéne. De ha magasabb lenne a terasz akkor megcsinálnám, tök baró lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 750W Seasonic PRIME TX-750 Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 850W ASUS ROG STRIX Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1000W Sesonic FOCUS GX-1000 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION+ Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Cooler Master Masterliquid 360L CORE vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest