- One mobilszolgáltatások
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kikki90
tag
-
dewil666
őstag
válasz
macko20 #47022 üzenetére
Köszönöm a megerősítést
Az átalakulásról készítek képeket és jelentkezni fogok.
MX4 pasztát fog kapni a gép.(#47023) Rivaul
Áprilisban pasztáztam a gépet sima fehér pasztával. a vga ramok nem is értek hozzá kb. 0,3-0,5mm-ér hézag volt a lemez között. Pedig még a lemezben a ramok sarkai is be voltak jelölve hogy hova esnek. Van itthon új gap pad-om és pótoltam amit a Lenovo nem.Viszont nem kaptam használható választ választ az eredeti kérdésemre. De belegondolva ez majd akkor derül ki ha szétszedi az ember és látja hogy mi hogyan fér majd el.
-
dewil666
őstag
válasz
macko20 #46914 üzenetére
A táp alulról kap levegőt és hátul kifújja.
Ilyen házról van szó. Úgy is marad egy üres venti hely ami lyukacsos. Csak az a kérdés hogy hátul vagy felül maradjon. -
szab.tam
nagyúr
válasz
macko20 #46902 üzenetére
de mindig gondolkozom, hogy erről ki/mi tehet:
- túlzott ventilláció
- kevés női harisnya - porszűrő
- takarítatlan környezet
- balf* júzercsak mert minden egyes rácsozott ház hírnél mindig visítoznak a p(o/ó)rfóbiások.
meg amúgy mindenhol.csak hát a gravitáció útján lerakódó por sehol nem okoz problémát.
(szerintem.)
viszont a ventik által szívott, préselt kupacok talán kicsit többet... -
törölt tag
válasz
macko20 #46902 üzenetére
erről tesóm ugrott be, aki vga melegedésre panaszkodott sokáig. először pasztára gondoltam, így adtam neki egy keveset, de pasztázás után is változatlan volt a helyzet. sok sírás után szereztem neki helyben egy erősebb kártyát, és elküldte nekem a melegedős 4650 lp-t. ez a kép fogadott:
kivette a gépből, újrapasztázta, de ez nem tűnt fel neki... -
tatabike
őstag
-
mrgergoke
aktív tag
válasz
macko20 #46551 üzenetére
Igen, köszönöm a segítséget, ez az! Kábé ILYEN, csak a lábak kicsit vékonyabbak, és jobban szétállnak egymástól, valamint a szög feje nagyobb, mint a bolha lapos vége, hogy esztétikusan takarja.
Ötlet van rá, hogy ilyet hogyan tudok beszerezni? Ha lehet, nem találomra boltokat szeretnék látogatni, hanem egyből jó helyre menni. Ha kell, természetesen kicserélem az összes ilyen bolhát a plexin, csak legyen szép.
Köszönöm a segítséget! -
Pete55555
addikt
válasz
macko20 #46111 üzenetére
Én is erre gondoltam először, csak nem tetszik, hogy a 2 vas átmegy egymáson, illetve hogy így hajlik az alaplap fele. Bár tény, hogy egyszerűbb. Viszont elég kevés lesz a hely a hűtő alatt/mellett meghúzni az anyákat.
Push-pineket megnéztem egyébként, 4mm szélesek, ezek szerint M4-es csavarral jobban járok. Majd még megmérem az alaplapot is, hogy átmegy-e rajta.
Csavarokat gondolom alulról rakjam, rá egyből egy anya, ami rögzíti, és úgy rá a vasakat + anya. Illetve írta itt azt is valaki, hogy vmi szigetelő alátétet is rakjak alá. Van annak értelme? -
imibogyo
veterán
válasz
macko20 #46028 üzenetére
Nekem is így van a vidéki műhelyemben egy gagyi "piacos" akksis géppel már vagy 2 éve, ez most csak a pesti "műhelyben" újdonság, azért gondoltam, hogy megmutatom. Ráadásul ami ott van az olyan, hogy akksiról és töltőről is tud üzemelni. Azért gondolkodtam el ennek a továbbfejlesztésén is, mert szerintem praktikus. Bár van még hova fejlődnöm fúró-gányolásból (és öngyilkossági hajlamból).
(#46031) szab.tam: ez vajon melyik okos kicsi kínainak jutott eszébe, hogy ha már ott van a földelésnek a hely mégse vezessék ki?
(#46035) tatabike: nekem a 12V-os ventik még 19V-ról megküldve sem tolnak sok levegőt. Na jó ezek ilyen kukázott vackok. Csak kipróbáltam pár másodpercig, hogy mit pörögnek magasabb feszültségen, sokáig nem bírnák. Amit 12-14V-on tudnak az meg kevés ilyen célra. Be kell szereznem pár új ventit.
Egyébként az általad vázolt megoldás "szakszerűen" összefoglalva. Nincs rá szükségünk csak szembe jött velem amikor kerestem a mi tavalyi barkácsolásunkat Texasban unokatestvéreméknél, mert fenn volt neten a kép. Végül nem találtam meg, de valami ilyesmit hoztunk össze szobai állóventilátorok fejeiből.
(#46027) daa-raa: köszi a takarítást, már magam is akartam szólni, de egyet kihagytál (#46021) Kernel.
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
macko20 #45948 üzenetére
Mekkora király, ez tényleg képes 0 fok alá hűteni?
-
-
szab.tam
nagyúr
válasz
macko20 #45160 üzenetére
erről beszéltem neked, hogy nem nulla az a vákuum.
(mint ami ugye egy képen volt.)
mert ott a "0" jelentette a légköri nyomást. azazaaz alapállapotot, az 1 bar-t...itt az 1-hez képes -0.8, tehát 0.2 bar.
azaz, picivel több.
ez az elvi okoskodásaim alapján is teljesen jó is lehet.a vákuumtechnikádat nem igazán értettem.
a gépi szivattyúk azért ennél kevesebbet, is képesek előállítani, (végvákuum: 0,025 mbar), de szerintem ez a 0.2 bar ide pont jó.
kisebb nyomáson már olyan alacsony lenne ugye a víz forráspontja, hogy szobahőmérsékeletn is forrna, és nem működne a fázisváltás, hiszen nem tudna kicsapódni.***
a lényeg az, hogy fasza.
-
s3toraph
senior tag
válasz
macko20 #44867 üzenetére
Nehéz lesz, de nem tudtam uniholznál 2mm-es szövasat venni. 20x5x2 mm lett volna az igazi. Vagdalni meg nem fogom emiatt. Mást nem találtam ami kellően erős volna és emberi áron van. Alu túl drága lenne. Mondjuk a burkolatát 1mm-es alulemezböl tervezem, csak kelleni fog alá merevítés.
-
törölt tag
válasz
macko20 #44764 üzenetére
Nem érdemes kétmagossal terheltetni, mert teljesen más értékeket ad hiába azonos tdp-vel rendelkezik.
A 1366-os négymagos jó ötlet, AMDből meg a PhenomII X4-ek, s775-ből meg a 65 nanós négymagosok, de jó a többi négymagos is. esetleg a modulos AMD-kből a 8 magosak.
Ezeknek mind ha odakúrod a feszt kegyetlenül meg órajel emelést akkor meg is van a 150-180W. A 200-hoz nagyon beteg módon kell megtépni, de nem lehetetlen.Én mondjuk azt csináltam volna, hogy erre a vákuumrúdra ilyen alubordák lennének végigragasztgatva. Vagy valami hasonló ami normálisan ráfér.
-
do3om
addikt
válasz
macko20 #44764 üzenetére
Valami olyasmit kéne kipróbálni hogy szép nagy egybefüggő bordázatot rögzítesz a csőre akkor mi lesz.
Kétlem hogy annyira melegedne az a vastag hővezetőcső hogy hatékonyan működjenek rakta azok a magában is legalább annyira erős tornyok mint az egész rendszer.
Meg ez a kinézet is javulna, egy nagy bordás torony lenne.Ki kéne próbálni, így is, mert most azt a hatást kelti hogy rá van baszva egy rakás nagy toronyhűtő amikből bármelyiket levesszük a procira megkapjuk ezt az eredmény és nem mellesleg használható formában.
Persze otthoni szórakozáshoz képest igen jó lett, mivel működik!!
Használhatóságban viszont mehet szab.tam félméteres díszeihez (persze márha szép lenne dísznek)
Amig a gyári megoldások olcsóbban kínálnak jobb teljesítményt addig csak szórakozásra valók, de használatra, még szerinte Te aki csinálta sem vetné be. (nem lenne a szoba dísze egy ilyen gép)
A hővezető cső készítése azért szép.
-
Potzee
addikt
válasz
macko20 #44762 üzenetére
Egy NZXT Tempest 410 házban van a konfigom, oldallapok fenn, kivülről semmi különös. Igy produkálja LinX alatt a 69-70 c fokot.
Te milyen házba tervezed ezt a monstrumot? Nem házba szerelve lehetséges, hogy nálam is még alacsonyabb értékek születnének...
Milyen 200W-ot evő húzott procit szeretnél passzívan hűteni? Van már konkrét kiszemelt? Vajon melyik CPU eszik 200W-ot?
Önmagában a felület növelése nem elég a hűtési hatékonyság növeléséhez...szerintem a hőcsövek számának növelése is szükséges, ami a bordákra továbbitja a hőt és azt gyorsabban eloszlatja... -
Potzee
addikt
válasz
macko20 #44750 üzenetére
Brutál monstrum! UP neki!
...de inkább látványos, mint hatékony...
Nálam egy szintén 65W-os procit egy HR-02 Macho IDLE 45-48 C fokon tart. LinX AVX alatt sem ment 70 C fok fölé. Egy HR-22 vagy egy Nofan CR 95 bizonyára még jobb értékeket produkálna...de ez a handmade megoldás mindenképp dicséretes. -
kovsol
titán
válasz
macko20 #44752 üzenetére
A végéhez:
Most a héten feldobtam rá a ventilátort, de 4200-on passzívban is 65 fok alatt marad.A házban három coolink sfiw2 12cm -es ventilátor van amik 5V-t kapnak. Bios szerint ez 600rpm kb. És a táp egy félpasszív megoldás, ami addig nem kapcsol be amíg a CPU és a GPU terhelést nem kap egy időben, de amúgy a házból szív.
Korábban elég sokáig vízhűtés volt a gépen, de meguntam a szerelgetést, meg túl sok pénzt emésztett fel.
Volt amikor nem indult el a szivattyú és a propci 100fokos volt, én meg elindítottam a Crysis3 -t a gépen, akkor se fagyott ki, csak úgy visszaszabályozott, hogy mondom itt valami nem stimmel, mert máskor nem akadt így.Hány fokkal melegebb a felső borda, mint az alsó?
-
kovsol
titán
válasz
macko20 #44750 üzenetére
Ennek mi értelme amúgy? Meglepődnék ha bármi hőt átadna a fenti bordáknak. Szerintem egy nagyobb borda közvetlenül a procin is elérte volna ezt a hőfokot, vagy még hűvösebb is lenne lehet. Vagy ezt valami szobornak szántad valami modern művészet címszóval?
Az én procimon egy alpenföhn matterhorn rev1 van ami 1060g passzívban és így a 3570k@4500Mhz -t 80fok alatt tartja LinX tesztnél is ami vagy 10fokot ráver erre az Aida cpu stressz tesztre, de most ráraktam a hűtőjét már. 4200Mhz-en 65fok alatt marad passzívban.
-
-
chester91
senior tag
válasz
macko20 #44685 üzenetére
És esetleg van olyan harisnya, amely képes egy 24 tűs kábelköteget elvezetni? Ugyanis addig nem lenne gond az összeggel és a munkával, amíg nem 24*50 cm kell csak az alaplapihoz (csak az lenne 2-3e forint, így már jobban megérné az, ha vennék egy WPM 400-as Sharkoon tápot 15-ért postával)
-
Moloch1975
csendes tag
válasz
macko20 #43580 üzenetére
Mit gondolsz hogy rakják össze ? A lágyforraszok közé tartozik az ón (Sn, olvadáspontja 231,9 °C) a bizmut (Bs, 271,3 °C), a kadmium (Cd, 320,9 °C), az ólom (Pb, 327,4 °C, és a cink (Zn, 419,4 °C), valamint ezek ötvözetei . 150 C az semmi . Ameddig a cső el nem durran vagy nem ereszt addig a cső jó marad és működni fog .
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
macko20 #44065 üzenetére
Már a saját súlya tekeri el? Két ponton igyekeztem alátámasztani - direkt úgy van fényképezve, hogy ne nagyon látszódjék, mert az kissé csúnya. A hátlapi merevítés hiánya már akkor szembeötlő volt, mindkét irányba meggörbült a nyák. Akkor abban a pillanatban már nem tudtam haszhos, kivitelezhető megoldást. Az 'X' merevítő alá kellett volna valamiféle gumi alátét is, ami otthon volt az is 3 mm. Azzal együtt túl hosszú lett volna az átmenő csavar.
válasz szerk. #44065: egyfajta alátámasztás. 3-as fém lemez. Nem vagyok büszke rá. De nem akartam, károsítani semmit.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Új Asus F16 TUF WQXGA 165Hz G-Sync i7-14650HX 16mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 5050 8GB Win11 Garancia
- Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest