- iPhone topik
- Importvám az USA-tól, trösztellenes eljárás Kínától
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Google Pixel 9a: ez a várható EU-s ár és színválaszték
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ispy
veterán
válasz Stanchore #40426 üzenetére
Szerintem nincs, vagyis én nem találtam, inkább vettem argb headeres lapot. Külső vezérlőket találtam, amik a tápról kapják a kakaót, de azokat nem tudod vezérelni a lapról...persze nem nagyon törtem össze magam,.így is cserés volt már a lap. Aztán vettem egy 5-ös argb elosztó kábelt. A gond, ha jól értem, hogy az rgb header analóg, az argb meg digitális, ezért nem lehet vezérelni. De majd mások megmondják az igazat.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
-
-
Ispy
veterán
Huh, köszi.
Megnéztem a videot, okosabb nem lettem, mert szanaszét vannak benne az eredmények, össze kéne írni.
Igazából ezzel a 2 kifújó ventivel is elvagyok, üveglap mellett, ha dologzok, olyan 50 fok körül mocorog a cpu és a vga is, játék alatt meg a cpu 60 fok alatt van a vga meg 75 körül.
Szerintem első körben megnézem ezt a fent be, hátul ki opciót, mennyire lesz zajos, meg meleg.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
Sziasztok,
vettem a cm nr200-ba ventiket, eddig a toronyhűtőn volt 2 darab lepa, amik kifelé fújnak. A VGA lefelé néz a ház aljára. A hűtőn a 2 lepa helyére menne 2 darab wing boost 3 és a tetejébe is 2 darab. Jól gondolom, hogy a felső ventikek befújóra kéne rakni? A 2 proci hűtő a lapon menne a proci headerre, a két felső meg a case 1-re.
És akkor fentről menne be friss levegő, hátul meg ki a meleg.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
Sziasztok,
szeretnék 4 darab világító csodát a gépbe, kettő menne a cryorigra és kettő a ház tetejébe.
Ahogy olvasom max. a wing boost széria vehető, szóval a kérdésem az, hogy hogyan megy most ez, lehet alaplapra kötni? Egy MSI Z270-em van, azon ha jól sejtem van rgb vezérlő csak most meg nem mondom hány V.
Van most 2 darab kék lepa a házban, de ahogy nézem már nem kapni ezeket sajna....
Kettőt ráraknék a fanra, a másik kettőt meg a sys1-re, vagy nem tudom, ez így jó elképzelés vagy teljesen hülye vagyok hozzá?
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz fogtunder #31500 üzenetére
De magában jó, nem? Csak zárt előlappal gyenge.
Mindegy, most már nem variálok egyelőre, maradnak fixen a kék lepák, aztán majd egyszer átvariálom, mert most minden RGB, csak a ventik nem, de elvagyok a kékkel.
-
Ispy
veterán
-
Ispy
veterán
Hogyha neadjisten a jövőben be akarnék rakni 2 phanteks halost a gépbe + led szalag, akkor ezek mind mehetnek az alaplapi RGB csatlakozóra valami elosztó kábellel? Vagy kell hozzá külön kontrollert venni?
-
Ispy
veterán
válasz fogtunder #31291 üzenetére
Hát ha merlin, akkor sok jóra nem számíts, legalább 1 hét.
Én olyankor, ha nincsen kint náluk a weboldalon oda szoktam csörögni, hogy biztosan nincsen, volt már, hogy "ja, mindjárt kirakom" választ kaptam.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
-
Ispy
veterán
válasz Askformore #25995 üzenetére
Akkor thermalright, nekik is vannak jó topflow hűtői, én egy AXP-200 muscle használok, mert nekem is kell hűteni a VRM-et.
-
Ispy
veterán
válasz gerleimarci #25798 üzenetére
Igen, azt gondoltam, az lesz a sárga madzag, mert abból csak egy van.
Azért is gondoltam erre a megoldásra, mert 1400 forint a szállási költsége egy 1200 forintos kábelnek, ez nem túl ár/érték bajnok megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
És ha nincsen szükségem 60cm hosszú kábelre, akkor vajon én is összeforraszthatom magamnak homemade? Ahogy nézem a 3-as csatit az is így lehet megcsinálva. Veszek 2 db 2-est, nyissz, nyissz, aztán összeforrasztom a színek szerint a kábeleket.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
Kábel csere után megy. Most olyan gondom van, hogy ha biosban 1-re állítom a venti level-jét, akkor 1000 rpm-mel forog. Ha a custom beállításban 10-re állítom (1-255-ig van), akkor lemegy 560 rpm-re. De, ha terhelés alatt felmegy maxra a fordulat utána nem esik vissza, csak 1000-ig. Azt meg lehet oldani, hogy ilyenkor is visszamenjen 560-ra?
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
Rádugtam az y kábelt a cpu_fanra és rá 2 darab NB multiframe 120-ast, de most olyan, mintha nem lenne elég power neki, a cpu-n lévő venti elindul ugyan, de nagyon lassan, a házventi viszont csak néha megmoccan. Ami még fura, hogy nem is reagál az ASROCK AXTU-ban lévő állítgatásra és fordulatra is 0-t ír, pedig azért mocorog a venti (ránézésre olyan 200-300 rpm lehet). Akkor ezek szerint nem bírja el a 2 ventilátort?
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
A cpu_fan-ra is ráköthetek egy y kábellel 2 egyforma ventit?
Most ki akarom tesztelni, hogy hogyan kapok jobb hűtést, ha a ház tetejében lévő 2 ventilátor mellett a VGA-n is rajta maradna a gyári venti vagy a gyári ventiket leszedem és a csak a 2 12-es venti fújja a bordát. Csak ehhez az kéne, hogy a proci ventije és a ház ventije egy helyre menne, a cha_fan-ra meg a két felső venti.
Kicsit túltoltam a venti szót
-
Ispy
veterán
Igen, régen egy TY141 volt rajta, de most dizájnosítás van, szóval kell a led és a színvilág is fontos, mindegy megnézem a DS-t, ha nem tetszik, akkor marad a NB ledesítve.
Teljesítmény most is jó, 560 rpm-mel sem megy a proci 55 fok főlé terhelés alatt (értem ez alatt a játékot).
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
Jelenleg egy NB multiframe 120-as pihen az AXP-200 muscle bordán, a kérdésem az lenne, hogy van olyan venti, ami minőségben, teljesítményben van olyan jó, mint az NB és hideg fehér ledes? Vagy marad a pimpmyfanup....
[ Szerkesztve ]
-
-
Ispy
veterán
Vettem a nasba egy black silent pro pe-1-et, de nekem ez is túl zajos. Viszont adtak hozzá két kábelt. Az egyik szabályozós lenne? Nem volt hozzá semmi leírás a dobozban.
Nem hiszem, hogy a nasban a két hdd-nek full pörgetés kellene. Vagy lehet, hogy a rács a seggén teszi ilyen zajossá
-
Ispy
veterán
A GTX 1060 itx-es VGA-ról le akarom szerelni a semmire sem jó 90-es ventit és azt tervezem, hogy egy y kábellel rákötők két darab 120-as noiseblockert. A VGA-n 4 pines csati van. Ez így működhet?
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
Mi a leghalkabb 3 pines 92 mm-es ventit, ami csak létezik? Amiért kell.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
Sziasztok!
Van egy új projektem, egy Raijintek Metis formájában, aminek ugye a kis mérete miatt elég gáz a hűtése. Ezért a tetején lesz vágva egy 140-es ventinek hely. A VGA ehhez a ventihez elég közel lesz, szóval az a gondolatom támadt, hogy leszedném a VGA gyári 90 mm-est és rákötnék egy noiseblocker B14-PS-t. A VGA idleben egyébként is passzív módban megy, terhelés alatt viszont nagyon zajos az a kis ventilátor.
Szerintetek menni fog, ha a venti és a vga borda között van némi rés? (pontosat még nem tudok, mert nem jött még meg a ház).
-
Ispy
veterán
-
Ispy
veterán
Sziasztok,
HTPC projekten vagyok éppen és egy Asrock N3150DC laphoz keresek 80-as 3 tűs ventilátort. A teljes konfig fogyasztása nem nagyon lesz 20 watt felett, ebből a proci maxon 6-ot fogyaszt és alapból egy nagy borda van rajta. Olyan ventilátort keresek, ami csak éppen hogy kicsit mozgatja a levegőt a házban (streacom ST-F7), a venti oldalba fogja fújni a bordát (még az is lehet, hogy elmenne full passzívba, de gondolom nem árt neki egy kis fuvallat).
Ez a venit jó lenne a célnak?
NOCTUA NF-R8 REDUX-1200
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
Egy i3-mat, palit gtx 750 ti-vel (ami passzív ) + ssd. A procin egy thermalright axp 200 van egy ty-141-es ventivel.
Pedig ez egy hatalmas ház a régi metishez képest
Meg azon agyaltam, hogy az előlap hátsó részére is raknék egy ventit (a bq-ból 2 darab van, varázslónál szereztem ezeötszázé) a hdd helyére elvileg lehet szintén rakni egy 12-es, bár sok értelme nem hiszem, hogy van. Szóval az lenne a terv, hogy a ház venti tolná be a friss levegőt, a táp (ha egyszer visszatér), meg tolná kifelé a meleget.
Egyébként 4 tűs csati van a házventinek.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
Sziasztok!
Vettem egy új házat egy Cooltek u2 személyében, de jelenleg vantilátor túltengésben szenvedek
Van ugye a gyári 3 pines venti (mindegyik 12 cmes), van egy bq silent wing pure, szintén 3 pines és vettem annó egy akasa apache-t, ami meg 4 pines. Melyiket lenne érdemes használni ezek közül?
-
Ispy
veterán
Ez a venti jó lenne egy metis házventijének? Az eredeti elképzelés egy Akasa Apach volt, de az istennek sem akar megérkezni, a kérdés, hogy jó csere lenne a linkelt darab, vagy érdemes az eredeti elképzelés mellett maradni.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest