- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolo_d
tag
válasz
PapaMaci #559 üzenetére
A Goldring az sajna MM, de ahoz képest elég jól szól.
Goldring Elektra...eliptikus gyémánttal.
Asszem a mozgómágneses hangszedői között a második legalapabb.
[link]
Ez meg a lemezjátszó:
[link]
Egyébként mennyit futott az Ortofon hangszedőd?
MC trafóm van a RIA korrektoromban...
[link]
Nekem jobban tetszett a hangja, mint a Goldring phono fokozata, de sokak szerint a Goldring a jobb. De ez szerintem szubjektív dolog...
Kábé egyforma árban vannakde ez nem hájend kategória.
Üdv. -
zsolo_d
tag
válasz
PapaMaci #550 üzenetére
Szia!
köszi...
De nemzetünk fővárosától messze lakok, de pölö holnap is megyek Pestre, de nem tudom ígérni, hogy napokon belűl vissza is tudom adni.
Esetleg valakinek eladó, frankó van?
Mert lehet, hogy később is szükségem lehet rá, ha hangszedőt cserélek.
De azért kipróbálom a ''360°=1g'' verziót is.
Az antiskating beosztással körlülbelül le tudom ellenőrizni, ha korrekt a rugóerő és igaz a tűgyomás 1,7g=1,7 antiskating. Annak van beosztása 0-2,5-ig.
Feldobom a mérőlemezt, és az antiskatighez próbálom állítani a tűnyomást.
Goldring Elektra (MD) elliptikus hangszedőm van, és a gyári ajánlott tűnyomása 1,7g.
Végülis ha lebegni látom a kart akkor =0, és rátekerek majdnem kettőt ha a karsúly menetemelkedése tényleg 360°=1g-ot jelent nálam.
Ekkor közel pontos tűnyomásnál majd a mérőlemez megmondja, hogy jó-e.
Üdv. -
jumpi
csendes tag
válasz
PapaMaci #495 üzenetére
Nem tudom itthol kipróbálni mert ottvan hagyva a dizsiben. Van rajta PFL. A belehallgatás gomb ha az a PFL. Az a hallkabb oldal amit éppen átakarok keverni. Úgy csinálom hogy azt a két csatornát amin szól a cucc azt nyomom be behallgatásra és ami felvan tolva (kinti) nyomja el amit átakarok keverni,de az is lehet hogy monóba szól az átkeverendő szám a fülesben... vagy nem tom, a lényeg az hogy hallkabb amit átakarok keverni vagy monóba szól. Úgy vettem egyébként észre mintha csak az egyik felén adná a fülesen az átkeverendőt és azért tűnik úgy mintha hallkabban szólna mert monó. Ez is elképzelhető. Ami nem szól kint az hallkabb a fülesben és mindig.
[Szerkesztve] -
jumpi
csendes tag
válasz
PapaMaci #490 üzenetére
Igen sztereóban hallkabb az egyik csatorna a jobb vagy a bal. Nem hiszem hogy a az egyik lejátszó lenne hallkabb azok jók. Így nézki a cuccos: PioneerCDJ200,Behringer DJX700,AKG k81 dj fülessel. A Balance az középen és úgyvan sztereóban. Az gondom hogy a fülesben hallkabb az egyik oldala, normális esetben ez nem történhetne meg. Esetleg a Balance-al tudnám szabályozni úgy hogy kint is és a fülesben is jól szóljon? Vagy az is lehet hogy a keverő pult nincs Balance-ban és ezzel a füles se!
-
jumpi
csendes tag
válasz
PapaMaci #488 üzenetére
A Master Balance középen van. Fülesben keverek mert nincs monitor és az egyik hallkabb mindig pedig a Gainok és a Master is együtt ver. Múlthéten benyomtam a sync-lock-ot és egyből jó volt,tegnap is ugyanezt akartam alkalmazni és lásssanak csodát nem volt jó visszatért a hiba!! Szerintem megvagyok átkozva!!
-
Bigya
őstag
válasz
PapaMaci #457 üzenetére
Az egyik hangos/fényes cég (akik a terebesi úton vannak) irodájában van két JBL álló doboz. Nem az a batár nagy, de azért robosztus... Egy csillió éves HarmanKardon erősítővel van kergetve.
Észveszejtően szép hangja van. Első időkben keresetm a mélyládát, hova dughatták. Magas meg le tudja b.ni az ember fejét! -
kapcs-ford
őstag
válasz
PapaMaci #452 üzenetére
Semmi, nekem sem pont a kedvenc képeim de Roy Lichenstein ezen alkotásai azok a ''pontok'' miatt egy olyan felületen mint a tojástartó a -ki-be mélyedések miatt- elképesztően néznek ki, olyan 3d hatásúak. A raster tárgya pedig akármi lehet, kinek mi tetszik.
Lichenstein pár hasonló jellegű eredeti alkotását volt szerencsém előben látni és a sima vásznon is lenyűgöző. -
kapcs-ford
őstag
-
-
Bigya
őstag
válasz
PapaMaci #315 üzenetére
Igenis értettük...
Itt a kerületben volt egy ''fesztivál'' sztem nagyon gyenge volt technikailag, hangzésügyileg. Meg ilyenek: végfokok nem a színpad alatt, hanem mellé kitolva egy méterre, de semmi kordon vagy valami. Kiskölkök ott rohangáltak... Adok nekik egy nyalókát és megölik a bulit
És ez 27.-én volt, másnap 23 körül még mindig bontottak... Egy hatlábas nagy fedés + színpad legyen 3-3,5 óra, és akkor lazsáltunk...
Nem lehet az, hogy mindent kritikus szemmel nézünk? -
DDL
őstag
válasz
PapaMaci #211 üzenetére
Az, hogy fizikailag hogyan néz ki a barázda az egy más kérdés, de a függőleges mozgás nem tartalmaz információt. Ugyanis nincs referenciapont a függőleges elmozduláshoz. A vízszintes elmozdulás referenciája az ''árok'' középvonala. Ha úgy tetszik a barázdák menetemelkedése.
Üdv: DDL -
fledermaus
csendes tag
válasz
PapaMaci #147 üzenetére
Köszönöm!
Lejátszani már tudom - az általad megadott linkről letöltött program segítségével -, de mivel nem regisztrált a program (Trial version), a konvertálási műveletet nem engedi.
Tudna valaki szolgálni egy regisztrációs kóddal? (Jöhet e-mailban is a szolnok1(kukac)freemail.hu címre!) -
Bigya
őstag
válasz
PapaMaci #139 üzenetére
Ők JBL VerTec Line Array elemek, és belőlük összerakot apró torony.
Jellemzően igen jól irányítható, közép hatótávú, nagy hangnyomású, lineáris, 3 utas dobozok. Asszem olyan 1200W-tól. Kimondottan riggelésre találták ki őket. Így első ''sorok'' és a távolabb lévő hallgatók gyakorlatilag ugyan azt halják, nem csúszik szét a hang spektruma. Ehhez mondjuk igen jól be kell állítani, hogy a legfelső ill. legalsó hány fokban dőljön, mennyi legyen, stb... Elég precízen be lehet állítani és kell is mert eléggé irányított ládák.
Én még nem mentem velük sehova, de sokat hallotam felőlük. Talán érdemesebb rákeresni az egész line array elvre... ( én is ezt fogom tenni)
pl.: Bővebben: link
Már linkeltem: na ez egy szééép kicsi line array összeállítás, lent szubokkal megtámogatva
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
PapaMaci
őstag
válasz
PapaMaci #125 üzenetére
De ez is tanulságos a témában:
Bővebben: link -
betyarr
veterán
válasz
PapaMaci #119 üzenetére
affene...akkor szerinted mi lenne a legmegfelelőbb megoldás erre?nem muszály a digitális jel.meglennék nélküle,csak sikerüljön már összekötni úgy eme 2 dolgot,hogy ne legyen alapzaja!gondolod hogy a mikrofonkábel az leárnyékolná annyira hogy ne szedjen össze 15m-en alapzajt?
-
betyarr
veterán
-
betyarr
veterán
válasz
PapaMaci #104 üzenetére
bár fogalmam sincs hogy ez mit jelent:S/P-DIF,a témához viszonylag láma vagyok.csupán csak egy gondolat született meg a fejemben.tehát akkor nagyon sirályul le lesz árnyékolva ha koaxot használok erre?mert kaptam én egy kisjack rca végű vezetéket,csak az volt vele a baj hogy szerintem az egyáltalán nem volt árnyékolva.na én azt még csak az erősítőbe dugtam bele és annyi zajt összeszedett a 15 méteren,hogy alig kellett a hangerőn tekerni,máris ordított a két hangfal.
-
Blackmate
őstag
Nekem is volt szerencsem hozzajuk. Tenyleg lenyügözö a teljesitmenyük, es ahhoz kepest, hogy (szamomra) ismeretlen marka igen szepen szol. Allitolag meg 2 ohmon is elmennek. Bővebben: link Asszem egy PTV sorozatbol valo jart a kezeim között.
Ha mar vegfokokrol esett szo, akkor halott mar valaki a SoundJS markarol? Mert barkit kerdeztem meg eddig, a valasza nem voltA hangminösege hagy nemi kivanni valot maga utan, viszont a konstrukcio, a kivitelezes es a megbizhatosaga lehengerlö. Eleg ha annyit mondok, hogy orosz gyartmany (a vegtranyok benne) es iszonyatos, hogy miket kibir. (esö, sar, ho)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Autós topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Xbox tulajok OFF topicja
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro 128GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- Samsung Galaxy Z Fold 4 256 GB, szürkészöld + S Pen tok
- TP-Link ER-7212PC Omada 3-in-1 Gigabit VPN Router
- TP-Link EAP Omada Wifi AP-k (225, 245, 615)
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest