- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Akciófigyelő: jelentős kedvezménnyel nyit a Honor 600
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Az AI átformálja a Peugeot modelljeit is
- Áll néma csend, repülő szárnya kint
- Állítólag összeolvadt a OnePlus és a Realme
- Android szakmai topik
- Jön a Motorola legújabb Swarovski kristályos kollekciója
Aktív témák
-
Vaze
őstag
jaj :((
-
hahaha
tag
Nem jott be az az elkepzelese az amerikai elemzoknek, h minden oraki katona dezertal, es forradalom indul Husszein ellen. Ha ez van, akkor ua a helyzet, mint Afganisztanban: Nyomulnak az amerikabarat helyiek a foldon, amerikai legi- es tuzersegi-tamogatassal. Csak ebben az esetben eleg a most Irakban levo haderejuk, es ekkor nincs sajat veszteseguk sem. Kiveve a friendly fire + balesetek. :O
Ha rohannak, es csak korulzarnak minden ellenallasi pontot, akkor tul hosszu lesz az ellatasi vonaluk irakig, tobb katona kell.
Az amerikai 4. gyalogos hadosztaly Kuvaitba erkezeset marcius elejere/kozepere tervezik...
cnn: strike on Iraq helyett war in Iraq... -
james
aktív tag
''Hat igen, a viz + elelem hianya a legnagyobb gaz.''
Nekem erről az jutott eszembe, hogy az amiknak is gáz lehet ha az irakiak elkezdik módszeresen kilőni, a vizeskocsikat. Mivel a fő hadtest eléggé előretört, a hadtápot elég nehéz védeni. A felületes területbiztosítás miatt pedig bőven lehetnek arrafelé iraki egységek. -
Hippi
újonc
''...az Irakot megtámadó amerikaiak kilencvenkilenc százalékának halvány fogalma sincs arról, hogy az ország, amivel háborúznak, nem más, mint Mezopotámia.''
Élet és Irodalom -
hahaha
tag
Hja, a fold kozeleben barmilyen helikoptert le lehet loni, csak eleg fegyver (>=30mm) kell hozza. Lassan repulnek, es nappal nem feltetlenul szukseges a lelovesukhoz radar. (Bar neha akkor is jol jon.)
Az 1-2000 meterig hatasos iraki legvedelmet nehez teljesen kiutni, mert minden legvedelmi-gepagyura legicsapast merni nagyon sok ido... -
hahaha
tag
origo:
'Az ausztrál kormány felhívást intézett a lakossághoz, hogy ne küldjön interneten ''negatív üzeneteket'' az Irakba vezényelt katonáknak. Danna Vale, a veteránok ügyeinek minisztere elmondta, hogy több mint 6000 e-mailt küldtek a védelmi minisztérium által létrehozott címekre a Perzsa-öbölbe küldött katonáknak, amelyek között voltak ''negatívak'' is. Ezeket a minisztérium nem továbbítja a katonáknak. ''Ha ellenzik a háborút, forduljanak hozzánk, a katonák parancsot teljesítenek'' - hangsúlyozta a miniszter.'
Miert, ha tamogatjak a haborut az emailt kuldok, akkor a katonak nem parancsot teljesitenek?! :DD :DD :DD
A haborus cenzurara termeszetesen szukseg van, de neven kellene nevezni a gyereket. -
Sanyo
senior tag
Es tegyuk hozza, hogy az egyik legstrapabirobb helikopter ami letezik, 23mm urmeretig olyan mintha kopognal. Kepes 20 metert emelkedni masodpercenkent es amugy nagyon mozgekony kis heli. Persze vannak erzekeny reszei mint a rotoragy, a farokrotor es a turbinalapatok, de eleg nehez ugy eltalalni hogy kozben ne nyirjon ki. :)
-
hahaha
tag
Nem hiszem, h amit most a cnn + bbc vetit, az informacio. Inkabb TISZTA propaganda! Egyreszt az otthoniaknak: minden rendben megy, gyozedelmes csapataink csekely vesztesegekkel tornek elore. Masfelol az ellensegnek: szarban vagytok, dezertal a legenysegetek, stb.
SEMMI nem lehet benne a valos helyzetrol, mert irakban is biztosan nezik. Nem hiszem, h az amerikai hadsereg elarulna a pontos harci helyzetet, az ellenseges katonai hirszerzes helyzetet megkonnyitendo.
Ezert nem veszem kp-nek, h a feher zaszlos iraki csapda megtortent. Tul kerek, tul ''jo''. 'Még veletlenul sem szenvedhetnek ekkora veszteseget a dicso amerikai harcosok, csak a gonosz es gyava irakiak cselt eszeltek ki, bla bla bla.' :DDD -
Tütüm
aktív tag
Láttátok a hírekben?Amerikaiak pattognak hogy orosz cégektől modern haditechnikát szereztek az arabok,erre következő kép:egy öreg arab kecskepásztor egy szál II.világháborús karabéllyal leszedett egy Apache-t!!:DDDDDBeszarás!
-
dshk
aktív tag
A legújabb hírek alapján számottevő az iraki aktív ellenállás, ez pedig azt jelenti, hogy az a verzió jön be, hogy a koalíciós erők egyre jobban figyelnek magukra és egyre kevésbé a civilekre. Nagyságrendekkel meg fog nőni az áldozatok száma.
Husszein kimondottan arra játszik minél többen haljanak meg. Ez az egyetlen esélye a túlélésre. Hogy, hogy nem, csak sűrűn lakott negyedekbe rakja a katonáit. Ravasz dolog volt az is hogy a fehér zászlós irakiak elkezdtek lőni. Ha ezt tudják az iraki katonák is, akkor majd kevésbé merik magukat megadni, mert veszélyesebb lesz. Baszraban meg nincs víz, ez előrevetíti mi lesz Bagdadban. Törökök jól kiszúrtak magukkal is meg az amcsikkal is, ha minden várost ellenőrzés alatt kell tartani kevés lesz az emberük, hiányoznak azok akik a törökök felől jöttek volna. Kurdoknak eljött az ideje. -
ArchElf
addikt
Az irányíthatatlanságról csak annyit, hogy az amcsik ''nemrég'' lőttek le egy brit gépet a légvédelmi tüzérségük segítségével...
Irányítható fegyver nincs... Csak a pontosságot, meg valószínűséget, meg miegymást lehet számolgatni, de minden esetben a környezet és a körülmények a döntőek.
AE -
james
aktív tag
''És minden híradásban, cikkben kevés a tény (pláne az ellenőrizhető), annál több viszont a következtetés, ferdítés és demagógia (minden oldalról). ''
Ez sajnos igaz. Amerika ebben különösen profi. Aki nem látta nézze meg a ''Farok csóválja'' (vagy valami hasonló) címü filmet. -
Protoss
senior tag
Hali!
james:
''Ezen már én is gondolkodtam. Lehet, hogy igazad van, tulajdonképpen Nietse is ezen morfondírozott, és az élővilág is ezt mutatja. Egy dologban azonban van egy fontos különbség. A háború és az erőszak nem tesz különbséget az emberek között szellemi teljesítőképességük alapján. Az erősebb ugyan fennmarad, de az okosabb nem feltétlenül. Az össz emberi fennmaradás viszont úgy tűnik egyre inkább a szellemi tevékenységhez van kötve beleértve a környezethez való alkalmazkodást is. Szóval erős sarkítással: az erőszak-erőszakot szűl, az erősebb fennmarad, a társadalom elhülyül, a társadalom kipusztúl... ''
Ezzel csak egyet érteni tudok (sajnos ez elkeserítő). Jobb lenne, ha szellemi erőfitoktatás lenne a fizikai helyett.
(Ennek Einstein örülne, de Rambó nem, akkor ebből lenne gáz. :(((. Ée mindkettő irányíthatatlan!
Utopia: számítógépes szimulációkon zajlanának le a háborúk (mint egy stratégiai játék), áldozatok nélkül szabályok szerint.
De ez szerintem egyik félnek sem tetszene, indok Nem elég férfias és véres. Jobb vitázmi, mint verekedni, de csak adig vitázhatsz amíg van nem szorítják a nyakad.
Tisztelettel -
Egon
nagyúr
1. Az égegyadta világon _semmi bizonyíték_ arra, hogy Irak a Te terminológiáddal élve ''terroristákat nevel''.
2. A vegyi fegyvereire nézvést: dettó.
3. Ha - tegyük fel - szept. 11-én, az egyik repülőt - teszem azt - egy londoni csávó vezette volna, akkor most bombáznák a Big Ben-t?!? El kell kapni a terroristákat, valamint a megbízóikat, megbüntetni és _annyi_.
4. Ha _valóban_ Irak áll a nemzetközi terrorizmus mögött, valamint _tényleg_ rendelkezik tömegpusztító fegyverekkel, akkor oké - de könyörgöm, _mutassák be_ végre a _perdöntő_ bizonyítékokat, illetve ne az olaj legyen a _főcsapás iránya_!!! :((:((:(( -
up
senior tag
Ezért utálom a politikát (főleg az utóbbi időben), mert a legjobb, egymást régóta ismerő és tisztelő emberekből is ki tud hozni olyan ént, amit józanabb pillanataiban mindenki legszívesebben elfelejtene.
Szerintem nem kéne ennyire elragadtatnotok magatokat. SEMMIT nem tudtok erről a háborúról első kézből (mint ahogy persze én sem). Ami információ eljut hozzánk, az már mind átment mindenféle érdekszféra szűrőjén, akár többször is. És minden híradásban, cikkben kevés a tény (pláne az ellenőrizhető), annál több viszont a következtetés, ferdítés és demagógia (minden oldalról). Valamint rengetegen felhasználják ezt saját rövid távú személyes politikai-gazdasági (népszerűség (egyén, kormány, párt), megmondóemberek fénykora, új irakos, usaellenes könyvek, cikkek tucatjai...) céljaik érdekében. Ezt csak azért írtam, hogy gondolkodjatok, mielőtt hisztek valakinek, ne dobjátok félre az eredeti meggyőződéshez ragaszkodva a máshonnan jövő gondolatokat. Főleg, mert ebben a vitában senkinek sincs igaza, nincs jó, csak (esetleg) kevésbé rossz... Hát lássátok meg az érveket a 'túloldalon' is és szeressétek egymást. De bármit is csináltok - mert nézeteltérések mindig akadnak - kulturáltan tegyétek, a Prohardverhez nem méltó az a fajta személyeskedés, ami időnként felüti itt a fejét. Azt hagyjuk meg az Index polfórumnak. Szerintem.
tisztelettel
mint fent -
james
aktív tag
''Az ideggáz rakható bár mely nagyobb hatótávolságú rakatára. Szóval lokális kiütve. ''
Ez csak nyelvtani különbség. Végül is egy pisztoly is lehet nagy hatótávolságú fegyver ha elötte repülővel megutaztatják... ;]
Inkább arra gondoltam, hogy a világ számára sokkal fenyegetőbb egy elszabadúlt himlő mutáns mert az össze vissza terjedni kezdene, tehát ilyen értelemben nem lokális.
''Akármit is szépítünk az emberek mindig is háboruzni fognak, ez a génjeinkben van. Az egész világunk ilyen, mindig csak az erősebb maradhat fent.''
Ezen már én is gondolkodtam. Lehet, hogy igazad van, tulajdonképpen Nietse is ezen morfondírozott, és az élővilág is ezt mutatja. Egy dologban azonban van egy fontos különbség. A háború és az erőszak nem tesz különbséget az emberek között szellemi teljesítőképességük alapján. Az erősebb ugyan fennmarad, de az okosabb nem feltétlenül. Az össz emberi fennmaradás viszont úgy tűnik egyre inkább a szellemi tevékenységhez van kötve beleértve a környezethez való alkalmazkodást is. Szóval erős sarkítással: az erőszak-erőszakot szűl, az erősebb fennmarad, a társadalom elhülyül, a társadalom kipusztúl... -
james
aktív tag
''Ezt nem mondhatod komolyan. Ha egyszer Irakot építik újjá belőle akkor hogy lenne már lenyúlás???''
1. Privatizálják a rezsimtől elkobzott olajkitermelést. Egyet találhatsz ki fog nyerni a pályázatokon. Továbbiakban minden kitermelt olaj haszna a kitermelő cégé. Az államhoz csak kb. 20-40% fog visszakerülni a költségek leszámítása után.
2. Ebböl a visszakerült pénzből fogják újáépíteni azt, amit most szétlőnek. A pénz tehát az építtető cégekhez kerül, ezek nagyrészt amerikaiak lesznek.
Irak mit nyer ezen? Visszakapja mindazt, amit most elvesznek tőle. Ezenkívül csomó olyan intézményt, ami az amerikai jelenlétet erősíti.
Itt két további kérdés merül fel.
1. Jobban fognak-e élni az Irakiak ezután? Könnyen meglehet, hogy nem. Ha Amerika szabad rablást enged a multicégeknek akkor hasonlóan fognak járni hozzánk. Nyugati árszínvonal keleti bérekkel párosítva.
2. Jót tesz-e a keletnek az amerikai jelenlét, az amerikanizálódás. Itt egy konkrét példát tudok felhozni. Egyik ismerősünk pakisztánban él és jó üzleti kapcsolatai vannak a nyugati világgal, tehát nem fanatikus. Gondolta, hogy a fiának jót tenne, ha amerikában járna egyetemre, hogy lássa máshol is van élet. Mikorra a fiú hazatért már a legszélsőségfesebb nézeteket vallotta és amerikát a sátán hazájának tartotta... Ezen érdemes elgondolkodni. -
james
aktív tag
Nem arra gondoltam, hogy szegény terroristákat nem kéne megbüntetni. Hanem arra, hogy elnyomással a terrorizmust nem lehet megszüntetni.
Azt hiszem, ha világ térségei közt jelenleg növekvő gazdasági különbségek csökkennének, és egyik gazdasági lobbi sem a másik ország lekaszálására törekedne, akkor a terrorizmus is magától eltünne.
Engem különben legelőszőr a palesztín öngyilkos merénylő gondolkoztatott el. Mi késztethet egy embert arra, hogy saját élete feláldozásával is pusztítson... ? Ehhez nagyon nagy motiváció kell, sokkal nagyobb, mint a pénz és sokkal nagyobb annál, amitől bármiféle börtönbüntetés vagy kivégzés elriaszthat... -
-
Protoss
senior tag
egyetértek:D
Szerintem mi már rég lerendeztük volna az egészet egy pohár frissítő mellett.:t -
Protoss
senior tag
Akkor ki kellene rakniuk az X-et. :DD
Inkább riporter hangulat. (Bűnözőből ártatlan és fordítva percek alatt general a média);] -
BRAAJEN
tag
Fizetett hirdetés?
-
Protoss
senior tag
Ezért inkább én kinézek az ablakon :DD.
-
BRAAJEN
tag
''A magyarok 92,5%-a ellenzi a háborút!''
A tv2-őn, a telefonos szavazás: 52%-48% a háború javára.
Már megint azok a csúnya közvélemény kutatók.
Reprezentatív felmérés! :)) -
Protoss
senior tag
Én meg megismétlem:
(Szerintem erre gondoltál)
lásd fentebb:
Ha arra gondolsz, hogy marketinggel elterelik a figyelmet, akkor arra azt válszolom Irak is. (bántanak az amcsik, ja hogy az országban meg fegyverkezek és éhezik a nép)
Egy valami lejött már itt a jelek szerint senkinek nem halt meg rokona terrorista csapásban. Csak az iraki támadásokban az Usa által. Most már nem is igen csodálkozok, miért tartanak itt a volt komcsi országok, nekünk diktátor kell a véresebb fajtából.
A terrorizmus megbocsájtható bűn. De ha háborút üzenek és célirányosan próbálok katonai célpontok ellen küzdeni az főben járó vétség!!!
Igen alantas módon, kell küzdeni. Nem is kell katonai célpont egyből civilre és akkor nem vádolnak, hogy célt tévesztettem.
Sikk Usa ellenesnek lenni. Egy példa : sikk WTO ellenesnek is lenni, mit gondolsz kik tüntettek Milánóban?
Azok akiket tényleg érintett a WTO konferencia.
Nem!!! Nekik pénzük se volt Milánóba utazni. Olyan ficsurok, akik féligazságokat hallottak és baromira lázadni akarnak a mercis apuci ellen. (Ezért törtek zúztak.)
A szint:
- Menjünk tüntetni!
- Ok. Mi ellen?
- Tök mindegy csak buli legyen.
És ez nagyon látszik.
A röhögés terén: nekem a csak lokális a vegyifegyverről jutott eszembe, de ennyire nincs fekete humorom. -
Den
veterán
''de Usa legalább nem képez terroristákat az egész világ ellen.''
Lol... ezen szétröhögtem magam... Komolyan, mehetett volna a viccrovatba is...
A másik jó duma: sikk usa ellenesnek lenni...
_hát azért itt sokkal többről van szó.
A hasonlatot meg elmagyarázom mert nem érted. A csontot nekünk dobták, mi meg rágódunk rajta. van szadibácsinak tömegpusztitó fegyvere vagy nincs? nyam nyam nyam... -
Protoss
senior tag
Igen ezzel egyetértek. De ha akkor elmulasztottam és most pótlom logikát követi is az amcsi kormány mégis mindehol támadják. Képzeld, mi van ha előbb üt (és 100%-ig biztos volt szerinted benne a cia?, ezt soha nem tudhatjuk meg) akkor mi lett volna?
Egy biztos, aki most nem hitt nekik, az akkor másban talált volna hibát. -
Protoss
senior tag
Kösz. Ez a lényeg.
-
Tompo
aktív tag
válasz
venember
üzenetére
''Igen onnan ered, de azért ebben az öreg szadi is közre játszott.''
Aha. Akkor mi van Írországgal, a Baszkfölddel, Palesztínával?
Ezen a helyeken is van kilátástalanság, nyomor és főleg elnyomás! De vannak vezetők akik a gyilkolásban ( öljük meg és osszuk el a javait ) látják a megoldást, és mindíg lesznek akik követni fogják őket. Ezek az emberek már gyerekként ebben nőnek fel! Számukra dicsőség terroristának lenni. -
BRAAJEN
tag
Mintha az amerikai hírszerzésnek már a 9.11.
előtt is lett volna némi fogalmuk a dogokról.
Igy vehető ki a tényekből. Ki a bűnösebb, aki tesz
vagy aki (érdekből) hallgat? -
Protoss
senior tag
Akkor konkretizálok:
Hány gép zuhant le amerikai terrorista miatt?
Hány olimpián végeztek ki amcsik sportolókat? -
BRAAJEN
tag
A C.I.A.-vel beszéltél mostanában?
Lehet , hogy meglepnének! -
Protoss
senior tag
Ha arra gondolsz, hogy marketinggel elterelik a figyelmet, akkor arra azt válszolom Irak is. (bántanak az amcsik, ja hogy az országban meg fegyverkezek és éhezik a nép)
Az állás 1:1. Usa és Irak nagyon hasonló, de Usa legalább nem képez terroristákat az egész világ ellen.
A tiltakozó államok is marketinget nyomnak, sikk USA ellenesnek lenni.
Aktív témák
Hirdetés
- Asus Chromebook C423NA, 8GB RAM, N4200 Pentium, 180 Kihajtható
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 32GB 512GB 1 év garancia
- ÚJ Asus TUF A14 FA401 -14"2.5K 165Hz - Ryzen 7 260 - 32GB - 1TB - Win11-RTX 5060 -2 év gari - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! nVidia RTX 3090 24GB Founders Edition videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus H310M i5 9400 16GB DDR4 500GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest