Hirdetés

Aktív témák

• Protoss

senior tag

válasz james #822 üzenetére

Hali!

james:
    ''Ezen már én is gondolkodtam. Lehet, hogy igazad van, tulajdonképpen Nietse is ezen morfondírozott, és az élővilág is ezt mutatja. Egy dologban azonban van egy fontos különbség. A háború és az erőszak nem tesz különbséget az emberek között szellemi teljesítőképességük alapján. Az erősebb ugyan fennmarad, de az okosabb nem feltétlenül. Az össz emberi fennmaradás viszont úgy tűnik egyre inkább a szellemi tevékenységhez van kötve beleértve a környezethez való alkalmazkodást is. Szóval erős sarkítással: az erőszak-erőszakot szűl, az erősebb fennmarad, a társadalom elhülyül, a társadalom kipusztúl... ''

Ezzel csak egyet érteni tudok (sajnos ez elkeserítő). Jobb lenne, ha szellemi erőfitoktatás lenne a fizikai helyett.
    (Ennek Einstein örülne, de Rambó nem, akkor ebből lenne gáz. :(((. Ée mindkettő irányíthatatlan!

Utopia: számítógépes szimulációkon zajlanának le a háborúk (mint egy stratégiai játék), áldozatok nélkül szabályok szerint.
    De ez szerintem egyik félnek sem tetszene, indok Nem elég férfias és véres. Jobb vitázmi, mint verekedni, de csak adig vitázhatsz amíg van nem szorítják a nyakad.

Tisztelettel

Aktív témák