-
Mobilarena
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
aleister
veterán
válasz
Jumbozorz #172380 üzenetére
Nemrég olvastam egy tanulmányt erről. Lehet nyújtani a sorozatok közben is dinamikusan, max 20 másodpercig, ez jótékonyan hat a kifejthető erő szintjére. Nekem 5-10% rémlik.
Ellenben, ha túlzásba viszed, akkor kifejezetten káros.
Végül a konklúzió az volt, hogy ha biztosra akarsz menni, akkor hagyod az egészet az edzés végére. -
aelod
veterán
válasz
Jumbozorz #172376 üzenetére
A nyújtás több féle is lehet. Statikus, dinamikus vagy loaded streching. Utóbbi témában Pavel Tsatsouline írt egy könyvet (még nem tudtam beszerezni) amit érdemes lehet elolvasni ha érdekel. Ha nem akarsz belemászni akkor egy tanács:
Edzés elején amit bigmaster is ír: mobilizálás ("hideg" izmot statikusan soha nem nyújtunk!), dinamikus nyújtás majd az edzés végeztével lehet akár statikusan nyújtani. Sorozatok között szerintem felesleges nyújtani.
Edzeni ha úgy tetszik adott gyakorlatot végrehajtani a kellő mobilitás hiányában ostobaság és sérülés veszélyes is. Példa:
Kellő boka, csípő mobilitás hiányában nem tudsz végrehajtani klasszik guggolást (high bar). Sokan ezért még mindig a boka alá tett léccel vagy súly tárcsával próbálják a gyakorlatot kivitelezni (akár edző tanácsára is - ha ilyent látsz azt az edzőt el kell kerülni) holott a bokát és a csípőt kéne felkészíteni az adott gyakorlatra.
-
bigmasterg
addikt
válasz
Jumbozorz #172376 üzenetére
A bedurranás és izomláz igazából semmit sem mond el az edzés hatékonyságáról.
Sőt egyéb élsportolók kerülik is, pl ahol minden nap edzés van, vagy akár napi több, ott egy izomláz csak hátrálat a következő edzésen.
A nyújtásról a véleményekmet pedig pár hsz-el feljebb írtam pont.
-
Sotho
őstag
válasz
Jumbozorz #36036 üzenetére
Izomerősítő:
Guggolás, combfeszítő combhajlító gép lórugás (gép) a kétféle láb (p.n@) tárogatógép.
Kardio/aerob:
Normálisan használt sífutó ill lépcsőző gép ( bringát futópadot nem kifejezetten ajánlom, de a bicaj bemelegítésre viszont jó).
És a diétás étrend természetesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest