Hirdetés
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
-
Mobilarena
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
norrberth
üzenetére
Szia 🐈!
Elég jó választás, esetleg még a Vredstein Quatrac ami pariban vele. E kettő között hezzitáltam én is ebben a méretben, végül a Vredesteint vettem (mert az akkori tesztekben kicsit jobban muzsikált és az itteni visszajelzések is jók róla mind kopásban mind tapadásban).
Igen csak XL van belőle.
Kb 1-3%-al nehezebb mint ha nem lenne XL-es. Tehát észrevehetetlenül kis mértékben de nagyobb vele a rugózatlan tömeg.
Igen, a Michelin CC-m ami előtte volt XL-es volt, most a Vredi Quatrac nonXL. Abszolút semmit nem vettem észre rugózásban a kettő között.
Fogyiban is kb 0 az eltérés, az XL-nek a nyomástartó rétege erősebb, sűrűbben szőtt. Se nem lesz tőle strapabíróbb, se semmi extra érdemi előnye nincs a használat során. Egyedüli előnye, hogy magasabb levegőnyomást tud megtartani ezáltal nagyobb terhet képes elviselni (a gumiban a levegő a teherviselő elem). A súlyindex ezt a terhelési értéket adja meg amit maximálisan tartósan elvisel a gumi. Normál guminál ez 2,5 bar-nál, XL-nél 2,9 bar-nál értendő.
Komfortban sincs difi, max az eltérő guminyomás miatt. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
norrberth
üzenetére
Elég friss, maradhat.
Gyártás is oké, az kultur állam. Jetta TDI oké. 140 ló de ha feltekered a füstcsavart lazán tud 180-190-et is meg 400 Nm-t. Az már talán elég ahhoz, hogy kiállj az udvarról.

Jah és van VW homológ GoodYear Vector 4S gumi is hozzá neked. -
Csabroncka
addikt
válasz
norrberth
üzenetére
Hát ez meggyilkolódot!
Dehát aki túl tolja
az így jár! -
válasz
norrberth
üzenetére
Bocsánat, 2012-től J(katt). Bezavart, mert google 2. link "j astra" keresésre beadta az autonavigator.hu[link] (2009 - 2015) közöttinek írák, mondom a két időpont között jó lesz. wheel-size Opel Astra típusonként[link] látszik, hogy FL után hozták be a téli gumi méretet.
-
válasz
norrberth
üzenetére
Wheel-Size(katt) szerint az.
-
-
Kornel
veterán
válasz
norrberth
üzenetére
Rakj fel akkor Eco Contact-ot, az is Conti.

Sokadik teszt után azt kell mondjam, hogy tényleg igazi all rounder a Kleber Quadraxer2, a Tátrán ma kapott havat, jeget, latyakot is bőven, még így 2 év és 50.000 km után is elvitt a célig, igaz pont 2 éve újan ugyanezen a szakaszon sokkal jobb volt, de lassan eléri a téli kopás jelzőt (4mm).
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
norrberth
üzenetére
Bizony, az a fránya p-T görbe..
@tom1939: naná hogy számít... Nyomoero és nyomott felület hanyadosa minél nagyobb annál jobban "kapaszkodik" az úton, tehát hiába jó egy gumi 185/65R15 méretben egy astran, egy könnyebb swiften már nem úgy fog viselkedni... A teszt eredmények ezért tudnak butasagot mutatni..
-
-
csomi1977
aktív tag
válasz
norrberth
üzenetére
Nos a centírgépeket fél évente kötelező kalibráltatni amit a Nemzeti Közlekedési Hatóság elég gyakran ellenőriz is. És mivel mindig más ponton kerül fel a kerék ezért normális,hogy mást fog mutatni két különböző gép. De pl ha hátul nem jó a centrírozás azt nem fogod érezni de a csapágy elég hamar tönkre fog menni.
-
Saccco
nagyúr
válasz
norrberth
üzenetére
Amúgy nagyon szép kerék: itt vannak még Ultraleggera képek.

-
tboldi
nagyúr
-
válasz
norrberth
üzenetére
Persze, eddig úgy működik, mint minden normális webshop, kaptam e-mail-t a megrendelésről, kicsit később meg, hogy Feldolgozás allat van a rendelésem.
Ami kicsit kérdekesebb, hogy regisztrációkor, a megadott e-mail címre(ugye amive regisztrálsz) elküldik a jelszavadat, amit te adtál meg. Informatikai biztonsági auditor biztos kinyírna ott valakit.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#35683) sutszi:
Az alapján szerdán itt lehet nálam is gumi.
-
Gaben92
őstag
válasz
norrberth
üzenetére
Szép munka! Nagyon átérzem mennyi meló lehetett mert én is ma csináltam, csak nálam kimaradtak az ilyen jó képek meg a felni mosás, de nyáron már nem úszom meg....
Ilyet sikerült szereznem végül és ilyen lett. F.s kép de se hely se fény nem volt, ennek kell örülni.

Szépen elcsomagolva várják a nyarat a légvédelmi bunkerben.

Qru: Ha én mobilnetről képes voltam feltölteni akkor másnak se okozzon gondot a letöltés.
-
válasz
norrberth
üzenetére
Egyébként megrendeltem az új téli gumikat. Végül az Alpin 6 mellett döntöttem 25K/gumi áron szerintem nem rossz ár. A szállítás sem vészes. A gumidot-ról rendeltem, mert többen is pozitívan nyilatkoztak róla. Remélem nálam is minden rendben lesz. Előtte emailben érdeklődtem a gyártás dátumáról. 2019-et írtak.
-
válasz
norrberth
üzenetére
Kéne már rájuk egy felújítás régóta.
Én szeretem őket nagyon, de nagyon nehezek. Idéntől én már csak ritkán fogok vele járni és így jobb egy könnyebb kerék, keskenyebb gumival.
Gumizni is olcsóbb és városban forgolódni is könnyebb vele, és ezeket nem fogom sajnálni ha valaki megpadkázza
-
Gaben92
őstag
válasz
norrberth
üzenetére
Nekem se nezett ki szarabbul a 10 eves Michelin Blizzak Nordic amivel vettem az autot. Kicsit fajt a szivem, hogy 6mm mintazattal ment a kukaba, de a gumi tipikusan azok köze tartozik amin sose sporolok. Eg es föld volt a kulönbseg mikor felmentek a Primacy 4-ek.
Mas: Van döntes teli gumi es felni ugyben.
Megneztem a teliket amik jöttek az autoval, es ugy döntöttem, hogy megy eladasra es jön hleyette az uj Nokian Hakkapeliitta 9. Szerelessel egyutt ~200k-bol megvan a szett (205/55 R16 94T XL), az megy fel a mostani felnikre, tavaszig meg ha nem sikerul gyari felniszettet talalnom, akkor vagy kicsengetem a 862€-t a Lexusnak a 2019-es felnikert, vagy pedig OZ Superturismo GT.
-
norrberth
addikt
válasz
norrberth
üzenetére
Ahogy ígértem

Lássatok csodát.
10 éves
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Annyi hogy nekem Nokian volt ugye 3 szezont fent.
De átcseréltettük az Opellal 195/65R15 annak is.
Mert az többet megy télen. Nekem meg jó volt ez az öregecske.
Michelin Alpin A3 van jelenleg.
Kicsit kezd repedezni.
Vizes úton nem az igazi már, száraz út OK.
Menetzaj van bőven, de mintázata is
Fogom cserélni hamarosan, de az is rám fog öregedni.
-
rbalint88
veterán
válasz
norrberth
üzenetére
Suzuki splashen 2009 v 2010-es sutesu pirelli teli volt, 6mm+ mintaval. 2017-ben sikerult olyan driftet nyomni vele egy korforgoban, hogy kenblock kezet csokolt volna. Aztan parszor meg raprobaltam ures uton nagyobb fekezesre, erosebb kanyarodasra es azonnal ment mindenfele az auto. Egybol kuka es kerult fel az uj hankook. Szerintem a te gumid se lehet jobb allapotu. Meg akkor sem, ha michelin
Ez is vegig garazsos es keveset futo auton volt. -
válasz
norrberth
üzenetére
A mintázatát én sem értem... de ilyen szinten nem is értek hozzá... Tesztek sincsenek tömegével, csak néhány darab... Igazából én most próbálom eladni a jelenlegi télit, meg vissza a felniket megcsináltatom. Addig még remélem nem jön be nagyon durván a hideg meg a hó meg a jég... Bár jövő hét körül már rendeltem volna eredeti szándékom szerint. Majd meglátom még.
-
Zolás
addikt
válasz
norrberth
üzenetére
Cuki, csak több mint 7k-val drágább darabja, 4db 114k szemben a 85k-val. Ez így 29k, és még mindig egy nem használt gumiról beszélünk, amit 3 éve gyártottak. De a kolléga által linkelt Kléber tetszik, csak tudni kellene a gyártási évet,a webshop értékeléseinél látok néhány 2-3 éves gumit küldtek mondatot, ha meg az is régebbi gyártás, akkor az sem éri meg.
-
No.01
addikt
válasz
norrberth
üzenetére
Borbet No.1? Na ne tajekoztassuk itt felre a nepet kerem szepen
Doki16:
Szvsz manapsag ugysincs tul sok ho. Szvsz a CC vs CC+ sem lett jobb idovel. Sajat tapasztalat szerint osszesegeben inkabb romlott. Ha nem vesszuk bele a teli sielest (ahol a 4evszakos ugyis elverzik) akkor keves eves km futasnal a 4evszakosnal megiscsak a kevesbbe teliek a jok, Ugy a kompromuszum is kisebb.
Premiumsag ide vagy oda en legkozelebb siman vennek A005-t CC+ helyett. -
rbalint88
veterán
válasz
norrberth
üzenetére
De komolyan... akinel nem kopik el egy szett 3-4 ev alatt, az jobban jar a negyevszakossal, mert egyszeruen nem talalsz olyan gumit, ami kihuz 6-8-10 evet eloregedes nelkul. Ceges autom 7 eves, meg a gyari szerelesu hankook kinergy eco volt rajta 105e km-nel (meg a teli is 7 eves barum polaris 2, az is kuka). Minta meg volt rajta 5mm, epp csak eletveszelyes volt, mert eloregedett. Sima fekete aszfalton is balra felfele elindulasnal alig lehetett gyorsitani vele, mert egybol kiporgott, de fekezesnel is ugyanolyan szar volt. A dunlop bluresponseokkal mintha kicsereltek volna, meg lehet allni es el lehet indulni vele normalisan. Tegnap direkt probalgattam, csak keszakarva, durva pedalkezelessel lehet icipicit elporgetni a gumit ugyanott, ahol az oreggel alig birtam elindulni.
Szoval a kompromisszumait is figyelembe veve is jobb valasztas lenne a negyevszakos sokaknak, akik keveset jarnak az autoval. Egy ujonnan 90%-ot tudo gumi 3-4 eves csereperiodussal 70%-nal ledobva meg mindig jobb, mint egy 100%-os, amit 20%-os allapotig lehasznalnak, mert hat meg sok rajta a minta... -
norrberth
addikt
válasz
norrberth
üzenetére
Nohh 1 hónap után volt időm felrakatni a gumit.
Egész nyáron télivel jártam
Elkurvultam!

Beléptem a 16" táborba.
Már csak felhajthatós napszemüveg hiányzik.
Nem nekem való ez a nyugdíjas élet.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
17" al jobban nézett ki azért
[link]Fekete kerékcsavarok tesznek!
Nem olyan bazári króm.
Vagyis ilyen kupakok kerültek rá [link] -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Diablo IV
- Fujifilm X
- Yettel topik
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Ubuntu Linux
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- További aktív témák...
- GAMER PC! i7-12700 / RTX 3080 Ti / 32GB 4133MHz / B760M / 1TB NVMe / 700w! BeszámítOK
- Acer Predator Helios 18 AI I9 ULTRA 9275HX, 192GB RAM, 2TB SSD, RTX 5080
- Apple iPhone Air Black 256GB használt karcmentes 100% akku (20 ciklus) garancia 2026.12.20.-ig
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH,jó akku
- Microsoft Surface Laptop 5 i5-1245U 16 GB RAM 2256X1504 érintőkijelző Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
A

de azt még tudom állványon is