- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Telekom mobilszolgáltatások
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Google Chrome
Új hozzászólás Aktív témák
-
SP4C3
veterán
válasz
mikk2000 #32335 üzenetére
Azert irja hogy "elavult", mert attol hogy bepipaztad nem toltotte le a listat, vagy megteszi automatikusan es kivarod vagy ranyomsz a megjeleno frissites gombra... Szerintem hagyd a felesleges koroket, mi hogyan blockkol, ezt vitassatok meg a reklambokkolok topicjaban. A ublock origin marpedig jo es elengedhetetlen, mindenki aki mast mond az hazudik [pont]
-
Cs1csó
titán
válasz
mikk2000 #32328 üzenetére
Igazság szerint nem az Ublock Origin blokkol hanem a SZŰRŐLISTÁK. A beállitások között a KÜLSŐ SZŰRŐK rész alatt tudsz te is ki/be kapcsolni listákat, de pl. innen: FilterLists.com
tudsz letölteni listákat és hozzáadni az UO-hoz.
Plusz ha ez nem elég te magad us tudsz manuálisan kijelölni blokkolandó tartalmat. Az UO környezeti menüjével a ki "ecset" (fecskendő) ikonnal. -
edeleny
őstag
válasz
mikk2000 #32286 üzenetére
Háát...
Zártam már ki magam a Gmail-ról!
Rémálom a Google-val levelezni!Nyilván arra kell gondolni, hogy mindig mindenki az összes Google szolgáltatást használja.
Nálam nincs hozzárendelve bankkártya. Viszont a telefonra szépen küldözgeti a kétlépcsős dolgokat!Van egy PC, asztali gép, ami úgymond az "enyém". Ez a fő számítógép. A Chrome-ba én vagyok belépve, a Gmail nálam nyílik meg! A telefonom ezzel szinkronizál! Így akármit csinálok az én jelszavam nem jeleníti meg. (A telefonomon se)
DE
Vendégként a család többi tagjának a Gmail-ja benne van a Chrome-ba, az ő jelszavukat megjeleníti.A fiam PC-én ugyan ez a helyzet, csak az a gép az ő telójával van összekötve, alapértelmezettként ő jelentkezik be a Chrome, Gmail-ba Ott az ő jelszava nem jelenik meg, de mivel én is léptem már be onnan, az enyémet megjegyezte... , most vagy
, vagy
"A google fiók kezelésnél a jelszót max módosítani tudod, a jelszó megadása után."
Most vagy szerencsém volt, vagy nemtudom, de jelszóváltoztatás előtt ki írta a mostani jelszót! A jót, mert kipróbáltam....
-
edeleny
őstag
válasz
mikk2000 #32284 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
Megoldottam!
Egyrészt a Google fiókból, fiók kezelés, meg lehet nézni.Másrészt, "csaltam" egy kicsit, a fiam gépén (PC) én vagyok a vendég, az enyémet minden további nélkül mutatja! Az övét nem! 😁 Az nálam van!
Egyébként jogos, a fél életünk ehhez van kötve, illene megegyezni!
Van olyan topic, ahol a Google -android párosról tudnék kérdezni?
-
kezo0
addikt
válasz
mikk2000 #32224 üzenetére
Egy JÓL MŰKÖDŐ rendszert én sem "kukáznék", de ez a rendszer nyilvánvalóan hibás. Majd ha megoldják, hogy gond nélkül el tudjam érni a saját belső hálómon a saját routerem kezelőfelületét, akkor majd visszatérek rá. Vagy legalább tegyék vissza azt a gombot (linket), amelyikkel saját felelősségre tovább tudok lépni a Chrome által (hamisan!) nem biztonságosnak ítélt oldalra.
Nem tudom, hogy jön ide a Windows beépített víruskeresője, de ha arra gondolsz, hogy a Windows tanúsítvány-kezelését csak a Defender védheti a vírusoktól (?), akkor tévedsz. Én is külső security programot használok, hogy mást ne mondjak.
Szerintem az a nonszensz, amiket te hordasz itt össze, különös tekintettel arra a burkolt személyeskedésre, hogy orvost ajánlasz azoknak, akik más véleményen vannak, mint te. Úgyhogy ez utóbbit kifejezetten vissza is utasítom, és akkor ezzel a témát most a magam részéről le is zárom. Ja, és nézz a tükörbe, amikor másokat nevezel böngészőőrültnek, hiszen te véded a Chrome-ot minden ésszerű határon túlmenően. -
kezo0
addikt
válasz
mikk2000 #32222 üzenetére
Nem tiltja le, hanem a Chrome saját adatbázisa helyett (ami nyilvánvalóan nem jól működik egyes oldalaknál, mivel tévesen riaszt), a rendszer adatbázisára hagyja a cert elbírálását – ahogy pl. az Edge is teszi. És ahogy korábban a Chrome is tette, míg ki nem találta a Google, hogy a saját kezébe veszi a tanúsítványkezelést. IS. Ami lehet akár jó ötlet is, ha képesek lesznek rendesen megoldani. Addig viszont hadd bízzuk ezt inkább magára a Windows-ra, ha már az összes többi böngészőnek megfelel ez a megoldás.
És így egyedül a „szaros” router miatt nem kell másik böngészőt nyitni. Az utolsó mondatod pedig egyáltalán nem relaváns, hiszen attól még, hogy a te routerednél nem dob fake tanúsítványhibát a Chrome, vannak más felhasználók, akiknél viszont igen. Ahogy a belinkelt fórum is bizonyítja. -
-
Clemi
veterán
válasz
mikk2000 #32135 üzenetére
Valami piszkosul szívat az biztos.
Megint visszatöltött mindent, mindkét böngésző, ráadásul egy csomót már duplán vagy triplán jelenít meg.... egyszerűen nem értem, hogy honnan szedi vissza, mikor kitöröltem a google.com oldalon mindent, a böngészőből mindent, minden eszközön kijelentkeztem és leálltottam a szinkronizálást, majd a törlés után kapcsoltam vissza. A gépen kitöröltem a sütiket, a temp mappákat (a CCleanerrel teljes takarítást csináltam) böngészőt bezártam.... és a szemem láttára jelennek meg a bejegyzések a kedvenceknél. Először az üres mappa, amit ha azonnal kitörlök, pár mp múlva megint ott van... és így tovább. Asszem feladom! Ilyen a világon nincs, hogy kitörölhetetlen valami.
-
Clemi
veterán
válasz
mikk2000 #32132 üzenetére
Profilt használok, mert a munkahelyen más adatokat mentek a böngészőbe.....
Nos, a privát profilomban kikapcsoltam a kedvencek szinkronizálást, kijelentkeztem a profilomból, majd töröltem a google oldalán a mentett adatokat (mindent), utána bejelentkeztem a profilomba, ismét rendbe tettem a könyvjelzőket, utána bekapcsoltam a szinkronizálást és megint visszatöltött mindent.
Ez még hagyján, de az Edge (ahová a microsoft fiókommal vagyok bejelentkezve) ugyanezt csinálja, oda is a google könyvjelzőket tölti be. Tuti én rontok el valamit, de vajon mit és hol a hiba? -
Gergosz2
veterán
-
válasz
mikk2000 #32095 üzenetére
A fájlcserélő oldalakat le lehet tiltani.
Telepíteni meg úgysem tud semmit a gyerek engedély nélkül (windowsban meg androidon is van ilyen beállítás, de úgy hallottam ios-on is). Hidd el, hogy nagyon profik ezek a szülői felügyelet funkciók, mind androidon, mind windowsban.
-
kezo0
addikt
válasz
mikk2000 #32085 üzenetére
Ez a Chrome újkeletű hülyesége, nem a router van "elkonfigurálva". Volt már erről itt szó, külföldi oldalakon is vannak panaszok. Más böngészőkben simán megnyílnak azok az oldalak, amelyeket a Chrome most nem biztonságosként letilt. Ráadásul még erőltetve sem lehet továbblépni.
Egyelőre csak ideiglenes workaroundok vannak, írtam is már korábban egyet, amit google help community-ben írtak. -
Viktor77
titán
válasz
mikk2000 #32075 üzenetére
Igazából már a 99-es verzió óta ilyennek kéne lennie, nem tudom nálam miért most jött elő.
-
szaki7
tag
válasz
mikk2000 #32052 üzenetére
Szó sincs károkozásról!
Ha figyelmesen elolvasod a hozzászólásaimat, láthatod, hogy még SOHA nem kaptam vírust.
A gyártók terjesztette téveszme, hogy frissítések nélkül nem vagy biztonságban, ez olyan, mintha a fogkefegyártók terjesztenék, hogy minden héten új fogkefét kell venned, különben kihullanak a fogaid!
Kell egy Avast és ne látogass illegális oldalakat, ennyi a biztonság. -
kezo0
addikt
válasz
mikk2000 #32011 üzenetére
Sajnos ezt nem lehetett rövidebben leírni, szóval nem ártott volna alaposan elolvasnod a "regényemet", mielőtt válaszolsz, újra elismételve, hogy nálad, a te routereddel, portable verzióban nem jelentkezik a probléma... Azt, hogy a jelek szerint kinél jelentkezik, ugyanabból a support-os forrásból vettem, mint ahol az ideiglenes megoldást is írták - persze akár tévedhetnek is, mert biztos infó egyelőre nincs. A lényeg, hogy nem mindenkinél jelentkezik, és nem csak a saját router belépő oldalát érinti. A leírt fájl törlése pedig eltünteti azt a bizonyos szekciót a security opciók közül, és onnan kezdve nem jelentkezik a probléma. Egészen addig, amíg a Chrome nem építi vissza automatikusan azt a bizonyos szekciót a biztonsági menüjébe...
Ne haragudj, de nem szeretném portable verzióból is kipróbálni, mert nincs olyanom, sosem volt, és nem az a cél, hogy ott ne jelentkezzen a probléma.
Amúgy örülök, hogy a te jópár éves routereddel semmi gond, de hidd el, az enyémmel sincs. Ahogy írtam, ez nem a router, hanem a Chrome hibája, ami nem csak az én routeremnél, sőt, eleve nem csak routereknél, és nem csak nálam jelentkezik. Hadd ne írjam le újra, olvasd el a korábbi hsz-okat, és bennük a linkeken levő forrásokat is. -
OldMike
őstag
válasz
mikk2000 #31905 üzenetére
Közben rájöttem, hogy az uBlock kikapcsolást nem jól csináltam, mert elmaradt az abban az ablakban lévő frissítés gomb megnyomása. Akkor már feljött a cookie elfogadás panel, és most már rendben működik (meg a többi említett oldal is).
Valamiért nem ugrott be, hogy nem véletlenül van ott az a frissítés jel. -
DIEGO15
őstag
válasz
mikk2000 #31865 üzenetére
Nem én találtam ki. Én ezt direkt-nek értem.
-
DIEGO15
őstag
válasz
mikk2000 #31862 üzenetére
Nagyrészt mkv kiterjesztésű filmek, változó hanggal. Youtube-on van hang, illetve mindenhol máshol is, amit próbáltam. Lokálisan is van hang azoknál a filmeknél, amiknél a böngészőben nincs.
Filebrowser appot futtatok egy docker konténerben, ennek van egy webes felülete. Nem dekódol, nem transzkódol semmit sem "csupán a fájlt adja a chrome-nak 1:1-be, amit maga a chrome játszik le".
-
Parson
addikt
válasz
mikk2000 #31751 üzenetére
Köszi a a negativ feltételezést. Lehet inkább kérdezni illene elöbb, mintsem csak kapásból ilyenekre gondolni.
1. Már 2013 óta az elsö használattól kezdve is ugyanez volt az alapvetö szitu, teljesen mindegy, milyen frissitések voltak DS vagy computer oldalon.
2. PC szüz windows XP / windows 7 alatt és most Macbookon szüz macOS Monterey alatt is ugyanaz a helyzet, csak most macOS Monterey alatt még az opció sincs a saját felelösséggel való továbblépésre.
3. Nem látogatok más https oldalakat, de végeredményben a server oldali hitelesítéssel van gond, nem a kliens oldallal, ha ez még nem jött le.
4. Köszi a linket a Synology oldalára, de ez így ebben a formában semmit nem segit.Nyugodtan elfelejtheted a virusos opciót, légy konstruktivabb és javasolj valós megoldási opciókat inkább. Köszi elöre is.
-
Dreadloord
senior tag
válasz
mikk2000 #31639 üzenetére
Sajnos nem segít, hiába kapcsolgatom ki-be, és indítom újra a telefont, nem változik.
IPAD-en meg nincs is a beállításokban google opció, szóval ott ezt nem is lehetállítani, de ott safariban működik a dolog, a mobilom viszont android, és hiába kapcsolom, semmi változás
-
Dreadloord
senior tag
válasz
mikk2000 #31632 üzenetére
Igen, android 11. Rėgen nem csinálta, sőt asztali gépen most sem, mivel ott nincs ujjlenyomatolvasó. Sőt tegnap vettem iPad air 5-öt, Safari sem csinálja, de a Chrome igen, ott is elkéri
Az automatikus bejelentkezés beállítàs akkor mit módosít, ha nem ezt? Valahogy csak lehet tiltani…
-
Dicker
őstag
válasz
mikk2000 #31586 üzenetére
Azzal sosem működött. Chrome is nem biztonságos kapcsolatnak minősítette évek óta, csak spec. gomb lenyitás, és a webhely felkeresése, után lehetett tovább menni.
Telefonon sem megy egyikkel sem.
Ha nem nálam lenne a gond, akkor leadom hibának, hogy javítsák ki a szerveren, de ehhez akkor nálam kellene kizárni a hibalehetőségeket. -
válasz
mikk2000 #31465 üzenetére
Másik böngésző (edge) kipróbálva, ott alapból sokkal ritkábban jön elő a probléma, de sikerült ott is produkálni. A VLC friss, leginkább olyan szitukban fordult elő, amikor sorozatnézés közben rákukkantok a FB-ra.
Viszont ha becsukom a VLC-ablakot (fentebb írtam, hogy nem elég, ha csak a benne játszott tartalmat állítom meg), sokkal ritkábban fordul elő. Tényleg mintha valamilyen puffert telenyomtam volna.
Egyelőre ez így elég lesz, szimplán kilövöm a vlc-ablakot böngészés közben
.
-
válasz
mikk2000 #31462 üzenetére
Nem, ugyanaz a gép, win nagyfrissítés után. Régebben is csinálta, csak ritkábban, illetve leginkább olyankor, amikor meg volt nyitva pl egy VLC-ablak videóval a háttérben és közben pl ránéztem a youtube-ra.
A rendszerbeállításoknál a hardveres gyorsítás be van kapcsolva.
-
SP4C3
veterán
válasz
mikk2000 #31398 üzenetére
Mi megkerülhetetlen?
Zseniális, monopol helyzetben persze így szoktak dobálózni álló farokkal... Mondj már nekem hasonló kaliberű szolgáltatót! Nem, nem tetszik és a telefonomat sem ingyé vágták hozzám, amin android fut, google szolgáltatásokkal... Akkor most fizetnéd helyettem a számlát? Vagy majd a google?
-
totron
addikt
-
ToBeY
nagyúr
válasz
mikk2000 #31215 üzenetére
Szerintem jól leírtam mit szeretnék - törlődjön az előzmény chrome bezáráskor.
Sajnos ezt chrome csak cookie alapon tudja,de ha hozzá lehet adni kivételt mit ne töröljön úgy is jó lesz szerintem - egy próbát megérGEPESZ66:Tudnak róla mert szóltam már a PH bugok topicban. Valószínű megint a voda banner akasztja meg a androidos chrome böngészőt. - nincs rá megoldás
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Bestbuy játékok
- Tőzsde és gazdaság
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Napelem - 100%-os támogatású pályázat
- Villanyszerelés
- Apple MacBook
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest