- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
terepkigyo #59458 üzenetére
Előrendelők voltunk.
Még kb. 2 hónapot kell várni, mire rendes kereskedelmi forgalomba kerül. Nyilván, magasabb áron is, mint az előrendelőknek, lehetett ugyanis special upgrade árat kapni azoknak, akik Spark 40-et is vettek.
A Hendrixes erősítő fizetős benne. Vagy Hendrix-csomag. Más semmi ilyet nem láttam, csak azt.
-
m3tr0
őstag
válasz
terepkigyo #55265 üzenetére
Megértelek, nem tagadom nekem is be van csípődve,hogy Fender legyen ráírva.
De egyelőre csak tovább csorgatom a nyálam rájuk. -
Bobrooney
senior tag
válasz
terepkigyo #50490 üzenetére
Én az SX-en csak megtéptem, pedig még rozsdás is a rugó
, de tökéletesen bírja. Ebben is csak 3 rugó van.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
terepkigyo #50492 üzenetére
annál elég ha a rugókat addig húzod, hogy stabilan feszüljön a testre a lap, igy megmarad a lehetőség az alkalmi tremolóhasználatra csak keményebben kell megnyomi a kart. Meg ki lehet minden irányból ékelni ami nem tudom mit javítana még a dolgon de sokan így csinálják szóval tudja fene
-
doc
nagyúr
válasz
Én fadarabot vágtam a blokk mögé, ele meg egy burkolatvaltobol vágott rugalmas alumíniumdarabot tettem, a három rugóból egyet kivettem, a másik kettőt meg alaposan kilazitottam
teljesen jó lett, sziklaszilard
de vehetsz plusz rugókat is ha van neki lyuk ahova be tudod dugni -
arnyekxxx
veterán
válasz
floyd vagy vintage?
-
FockeWulf
tag
válasz
terepkigyo #49223 üzenetére
Igen, azaz, egyről beszelünk
Valójában a rocknroller gitárosok túlnyomó többség úgymond "marokra fogja" a gitárt. Azontúl hogy pl a hüvelykujjas technikákat lehetővé teszi, állva történő játéknál egyszerűn másként nem is igazán lehet fogni....vagyis lehet, csak akkor szinte "tüdőre" kell emelni a gitárt...az meg úgy iszonyat bénán néz ki.
Valójában a számomra nagy gitárosok (Perry, Page, Slash stb) mind ilyen fogással, technikával játszottak/játszanak. -
Goose-T
veterán
válasz
terepkigyo #48618 üzenetére
A nyakpálcát is utána kell állítani, mert minél vastagabb a húr, annál nagyobb a húzóereje ugyanolyan hangolásnál.
-
consono
nagyúr
válasz
terepkigyo #48618 üzenetére
10-esnél még nem, de 11-esre váltásnál szerintem újra be kell állítani az oktávot.
-
Alexios
veterán
válasz
terepkigyo #48569 üzenetére
Őszintén szólva én nem paráznék ezen a beállítás dolgon, szerintem amúgy sem csinálnának sokat rajta.
Ha magadnak nem akarod/mered akkor esetleg vidd el valami rendes hangszerészhez aki megcsinál rajta mindent, de mondjuk egy húrmagasság állítást nagyjából azért meg tudsz csinálni kezdőként is youtube videók alapján, bundok polírozása sem nagy dolog. Új gitáron esetleg síkolás lehet még amit érdemes, de mivel új azért remélhetőleg nem olyan vészes a helyzetBoltban kétlem hogy nekiállnának a nut(felsőnyeregből) csiszolgatásának, egy hangszerész mondjuk azért ránézne, szóval szerintem ne feszülj nagyon erre rá
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
terepkigyo #48561 üzenetére
Persze, ajánlott. Teljesen korrektek, én ott vettem mindkét kombót, ott gariztattam, rendben vannak.
-
Alexios
veterán
válasz
terepkigyo #48561 üzenetére
Ajánlott persze, beállítani, hát lehet ha megkéred őket vásárlásnál, én vettem onnan új gitárt, akkor a kiállított darabot próbáltam ki, majd hoztak egy újat a raktárból és odaadták a dobozban, nem állítottak akkor semmit
-
consono
nagyúr
válasz
terepkigyo #47558 üzenetére
Ha már akkordozás, egy tipp: majdnem mindenki csinált unplugged koncertet/albumot, vagy ha nem, hát akusztikus feldolgozásokkal tele a youtube. Mindenki talál olyant, amire szívesen sikál
-
Alexios
veterán
válasz
terepkigyo #47558 üzenetére
Én jártam több gitártanárhoz is, meg kell mondani konkrétan mi érdekel, és ha valami nagyon nem(nálam pl. a fingerpicking volt ez), akkor szintén meg kell mondani, hogy márpedig nem, végső soron te fizetsz neki.
Nyilván most nem az alapokról van szó, meg ilyesmi, azokon túl kell esni, de szerintem azért ez egy kicsit nem létező problémaEttől függetlenül amúgy szerintem hasznos tud lenni új stílusokba belenézni, pl. lehet csakis full metált akarsz játszani, de ha tanulsz egy kis bluest akkor fel fog tűnni hogy mennyire megjelenik a metálban is, stb.
De ez megint olyan, hogy egy jó tanár meg tudja mondani hogy miért azt akarja tanítani amit és nem csak ráderőlteti mert csak. -
bigrob
őstag
válasz
terepkigyo #46944 üzenetére
Nekem volt egy Affinity Telecasterem, SD hangszedőkkel, azóta is bánom, hogy eladtam...
-
fattyu
veterán
válasz
terepkigyo #46927 üzenetére
siralom.
190ért vettem 96 os usa standerdet 18ban
Aki a kezébe fogta meg akarta venni. Annál stratabb strat nincs.
A második legjobb strat amivel találkoztam meg koreai cort gyártás.
igazából azt akartam csak mondani hogy nem feltétlen lesz jobb attól hogy usa. némelyikben van varázslat. némelyikben nincs. asszem 4 usa standard, 3 japán a koreai és egy mexikói fordult meg nálam. csak az a 96 os és a koreai maradt meg.
ha leraktad a hajad a mexikóitól akkor vedd meg azt a konkrétat amitől ez volt az érzés. a fender burst pedig szép
-
Moleman
addikt
válasz
Akár befektetési szemmel is racionális lehet egy komolyabb strat, de ha jó áron veszed, gyakorlatilag bármilyen gitár jó befektetés.
Épp nemrég leltáraztam, a legtöbb hangszerem 2016 körül vettem. A jelenlegi értékükkel számolva 70% nyereséggel tudnék most kiszállni belőlük. -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
"én hangszerboltban is most voltam életemben először hangszert próbálni, és hát volt mit leküzdenem magamban hogy játszani is merjek rajta a "nyilvánosságban""
Én 3 hónapos gitárkarrier után mentem először életemben hangszert próbálni egy hónapja, és kicsit sem zavart, hogy más is hallja, hogy mennyire nem tudok játszani :-D
Igaz, előtte egy másik helyen nem mertem elkérni egy gitárt kipróbálni - ugyanezért.
-
Alexios
veterán
válasz
Én a helyedben biztos kipróbálnék azért még egy CV-t is, illetve az adott USA gitárt is mielőtt megvennéd, simán lehet hogy nem az amerikai lesz amit a "legjobbnak" találsz majd a végén
-
Moleman
addikt
válasz
Ezek teljesen jó USA stratok.
Az American Specialre határozottan emlékszem, 2016-ban 323 ezer volt újonnan, ez kifejezetten olcsónak számított, és nagyon jó gitár. Az American Standard viszont már 2002-ben is 353k volt.
A legolcsóbb USA modell a Highway One volt (2006-2011), már újonnan is nagyon olcsó volt, aztán egy időben 200k alatt mentek használtan, de most már azok is megdrágultak, 350 körül mennek.Ha nem zavar, hogy nem új hangszert veszel, akkor nyugodtan vegyél ilyet, és meglesz a tudat, hogy USA stratod van.
Mehikói szerintem közel 20 éve nem volt a kezemben, akkoriban nem volt egy nagy élmény az American Standardhez képet, de a mostani modellekről simán elhiszem látatlanban is, hogy jó minőségűek.
Viszont ha nem ragaszkodsz a márkához, és a kicsit modernebb vonal sem idegen, akkor érdemes lehet megnézni a Sire és FGN új modelljeit is.
Ha pedig USA Fender van bekattanva, akkor meg USA Fendert kell venni.Én egy piros vagy sunburst American Special HSS-t terveztem vásárolni, végül egy fehér nitrólakkos házilag épített SSS-t vettem sokkal olcsóbban, az szerencsére enyhítette a viszketést.
-
válasz
Nekem az a véleményem, hogy addig nem fogsz megnyugodni míg nincs amerikai gitár a kezedben
A lényeg, hogy a bundok ne legyenek lezúzva, számomra minden más javítható (persze egy két kivétellel mint pl vetemedett nyak, de erre kb minimális az esély).
Engem az se zavarna ha lennének rajta kopások, legalább látnád, hogy rendesen használva volt. Meg nem kell aggódnod, hogy ha odavered a drága motyódat az asztal sarkához.
Amúgy én is így voltam vele, csak a CV-t váltottam egy USA Special-ra. Nem sokat gondolok a CV-re azt is csak a színe miatt amit imádtam. Nekem sunburst az USA. -
Moleman
addikt
válasz
terepkigyo #46264 üzenetére
Kényelmetlen hangolni, nekem nem esik kézre.
Plusz az enyémen konkrétan balkezes nyak van, ezért rossz oldalon vannak a pozíciójelölő pöttyök.
Ha nem is vagy még tapasztalt, érdemes a használtak felé fordulni, idővel belejössz, mire kell figyelni. Én pl ezt a gitárt hasonló áron vettem 5 éve, mint a Classic Vibe Telémet, miközben az American Vintage Fenderekkel vetekszik minden téren.
Rendszeresen vannak gyöngyszemek nagyon jó áron, csak aktívan kell figyelni. -
válasz
terepkigyo #46264 üzenetére
Design. Ha megszokod gyorsabban lehet hangolni mert nem kell a kezedet felemelni a hangolókulcsokhoz, hanem rögtön lefogástól csak eltolod a kezed és már ott van a kulcsoknál.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
terepkigyo #46222 üzenetére
A Fender designed hangszedő az kb olyan mint a Spar budget tejföl? Hogy valójában nem Fender, csak olyasmi? Vagy ugyanaz, csak márkanév nélkül?
-
Moleman
addikt
válasz
+1, én is classic vibe-ot vennék, ha klasszikus strat kéne ennyiért (használtan 110-120 körül szoktak menni). Néha beesik egy-egy hazsnált mexikói is 200k alá, ha ráér, akkor érdemes lehet kivárni.
#46236 Ctrl+Alt~Del
A Squier a Fender budget márkája, tehát kb igen. -
FockeWulf
tag
válasz
A squier classic vibe-al tuti nem fogsz mellé lőni, én legjobban azt ajánlom. A squier-ek csúcsa, abban az árkategóriában nehezen találsz jobbat.
-
Goose-T
veterán
válasz
Ezen a Vintage V6-on kívül az összes többi nem igazán autentikus. Ez legalább égerfábol készült.
Bár ennyi pénzből jobban járnál, ha vennél egy olyan Harley Bentont, amelyiknél legalább az alapanyag rendben van, a maradékot pedig hardverre költenéd. Sokkal jobb gitárod lenne. Bár szerintem alapból is vannak olyan jók, mint az általad nézett Squierek és Vintage-ek azzal a különbséggel, hogy el kell vinni hangszerészhez, aki 10-15 ezerért rendesen beállítja. Mondjuk egy barátom vett 240 ezerért egy Fender Player stratot, és annyi pénzért az sem volt beállítva rendesen. Húrmagasság az egekben, tremolo előredőlve, oktáv összevissza. Szóval semmi garancia arra, hogy az olcsóbb Squier vagy Vintage jobb lesz.
-
consono
nagyúr
válasz
150-ért nagyon sok gitárból válogathatsz, ha a használt piacon is körül nézel. Ekkora kerettel szerintem érdemes lenne. Ha újban gondolkodsz a Squier Classic Vibe vonal biztosan jó választás, volt ilyen Telém, de majd a többiek biztos adnak még ötleteket (pl. Ibanez AZ széria, Yamaha Pacifica xxx, stb.). Én 6-8 éve nem vettem gitárt, mióta megvan a mexikói Fender Strató
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xbox Series X|S
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Bestbuy játékok
- Linux kezdőknek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Apple Macbook Pro 14" / M4 Pro / 24GB / 512GB / Asztrofekete
- iPhone 13 Pro / 256GB / Graphite / Gyári kártyafüggetlen (198)
- iPhone 13 Pro / 128GB / Gold / Gyári kártyafüggetlen (194)
- iPhone 13 Pro / 128GB / Graphite / Gyári kártyafüggetlen (191)
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged