- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Garmin Fenix 8 AMOLED - a csúcshódítás költséges
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moleman
addikt
válasz
lakisoft #22000 üzenetére
Köszi! Még egyiket sem fogtam kézbe, nem tudom mire számíthatok tőlük.
(#22001) Eastman
Igen, azt néztem már régebben is, standard, Eb, és drop D közötti váltásra tökéletes lenne, de durvább zúzásra már nem lenne jó a hibrid 9-46-os húr, és szeretnék annál maradni. És nagyon drága sajnos, annyiból jönne ki kb, mint a Jackson, akkor meg inkább legyen plusz egy gitárom.(#22002) Plazmacucci
Mit javasolnál ilyen felhasználásra? Barátibb áron nem is találtam olyat, aminek ennél vastagabb lenne az alja. Eb vagy drop D lenne a legfeszesebb, amiben használnám, drop C vagy drop H a leglazább.(#22003) nap
Én is hangoltam már le H-ra a 9-42-es Stratomat, de nem volt nagy élmény. -
-
-
izomhod
őstag
válasz
lakisoft #8801 üzenetére
http://hegyaljafesztival.hu/index2012.php?page=39
A Percalapú Fesztiváljegy
Normál percdíj: 18:00-00:59 bruttó 45 Ft
Kedvezményes percdíj: 01:00-17:59 bruttó 25 Ft
Egy db Percalapú Hegyalja Fesztiváljegy maximális díja: 9.000 Ft -
lakisoft
veterán
válasz
lakisoft #8721 üzenetére
Klasszikus gitár balkezes - elég drága
Klasszikus gitárnál tök mindegy hogy jobb vagy balkezes áthúrozod balkezes állásra és kész szerintem.
-
-
-
-
-
-
-
bucsupeti
senior tag
válasz
lakisoft #6794 üzenetére
Én most nemrég ruháztam be egy Behringer UCG102-re. Újonan 9900 Ft-ért adják. Van hozzá gyári ASIO driver, de a common driverekkel is megy. 4 ms-os késleltetést sikerült kicsiholnom belőle egy elsőgenerációs dualcore-os PC-vel ami szerintem szép eredmény. Szerintem ár/értékben nagyon jó ha nincs más igényed csak a low latency akkor megfelelő lehet.
-
Itome
tag
válasz
lakisoft #4802 üzenetére
Én is ilyennel veszem fel a demot
így a zenekarnak nem kell fizetnie, hanem itthon megcsináljuk
Szerintem megéri, mert a felvételi minőség simán van olyan, mint egy demo studioban (szerintem legalábbis)Mondjuk azt nem árt szem előtt tartani, hogy mennyiért tudnád megvenni.
Anno ebay-en sikerült olcsón megúsznom, kifogtam egy jó aukciót. (3500Ft)
Ehhez viszont már kell a szerencse is. -
jolti05
őstag
válasz
lakisoft #4129 üzenetére
Valamelyest illik korrigálni önmagam
A szedő állás még hagyján? Hogy szokás ezt mondtani? Nem akarok hülyén meghallni
Újra nekifutottam, nem éjjel, nagyobb hangerővel, és bevallom, tévedtem.
Ebben [link] a videóban 3 állást próbálnak ki. Brigde & Neck - Bridge & Middle - Middle: Nekem talán ebben a sorrendben nyerték el a tetszésem. A "híd és nyak" a legcsilingelősebb, abban hallok a legtöbb magasat.Akusztikus jelleget egyik potival csinálok?
Itome: Nagyon állatul néz ki, az biztos. A koptató pedig igen jó árban volt, körülnéztem kicsit, és itthon másfélszer ennyi, ami fele ennyire nem néz ki jól.
Rájöttem, hogy csináltam gurigázó fejet
Hirtelen azt hittem, nem is én írtam a hozzászólásom.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
lakisoft #3741 üzenetére
Hát... 5 csatorna nem jellemző, PCI, PCI-e kártyákon 2 vagy 4 analóg csatlakozás van általában. Mondjuk itt van egy eladó motyó (hangkártya + külső interface), 8 in-out-tal, 80 ezresér'...
Ilyen: Katt
Annyi pénzből persze kijöhet 2 darab belső hangkártya is (asszem az ESI-nek vannak ilyenek), az 2x4 csati.
-
X2N
őstag
válasz
lakisoft #3741 üzenetére
Konkrétan mire kellene? Az az 5 kimenet nem sok hangkártyán található, de ha mindenképpen ajánlanom kellene a Line 6 TonePort UX8-at javasolnám(8 bemenet, 8 kimenet), vagy
az Edirol-nak az FA-101,UA-101-as interface-ét kellene megnéznek ezekenek elég sok bemenetük van, vagy valamilyen E-MU hangkártyát, de azok 2 bemenetűek. -
tgtom
tag
válasz
lakisoft #3426 üzenetére
Hali!
100W körül talán a Kustom Quad100DFX. Metálra szerintem nagyon jó. Másik lehetőség pedif a Roland Cube 60-as ami igaz 60W-os de vetekszik a 100W-os marshallkombóval
ha Marshall kell, abból van a 100W-os kombó, de létezik fej változatban is. Ezek olyan 100 ezer körül vannak ha jól tudom -
cucka
addikt
válasz
lakisoft #3217 üzenetére
Válasz is ment, még mindig eladó.
Amúgy érdekes, mindig feltűnik 1-2 arc az apróban, akik kevés pénzből szeretnének villangygitárt venni. Most itt lenne az alkalom, hogy az erősítő vásárlását minimál pénzből megoldják, ehhez képest nem nagyon tolonganak a vevők
.
Meg aztán ez mégiscsak Marshall gyártmány, nem pedig ilyen noname vacak. Amikor ez a kombó készült, a kis tranyós gyakorló cuccokra nem volt pofájuk ráírni a Marshall nevet, azóta meg van pofájuk. Most komolyan, milyen már, hogy az olcsó 10W-os MG10-es kombót ugyanazzal a névvel próbálják eladni, mint a félmilliós csöves cuccaikat?
-
Konflikt
addikt
válasz
lakisoft #3059 üzenetére
Igen, bar meg nemteljesen meg: ) Azokrol a kompakt pedalokrol tudok nyilatkozni, amit hasznalok. Amire jutottam hogy pl. a CH-1 kompakt pedal-t egy az egyben visszaadja. Az MT-2-t ugy hasznalom hogy sajnos azt a hangzast nem tudja visszaadni az ME-50, azt ezert megtartom, nem adom el. (mivel az ME-50-en az overdrive/distortion reszhez nem tartozik 4 poti az EQ-hoz, mint a kompakt MT-2-n.) A kompakt OS/2 hangzasa szinten eleg jol megvan az ME-50-en, ezert az is eladosorba kerult. A CH-1-re mar le is csaptak, tegnap elvittek: ) Mar csak az OS/2 van meg.
Egeszen jol hasznalhato amugy rajt a delay, es az expression pedal (jol szol a wah-wah is) rajt. A reverb szinten jol szol. Jokis cucc: ) -
Enton
addikt
-
lakisoft
veterán
válasz
lakisoft #2703 üzenetére
helyesbítenék: BOSS SD-1-re gondoltam
-
Tv
senior tag
válasz
lakisoft #2691 üzenetére
A hagyományos hangszedők mágneses elven működnek, tehát a fémhúrok rezgése feszültséget indukál a hengszedő tekercseiben és így jön létre a jel.
A piezo hangszedőkben ezzel ellentétben, úgynevezett piezo-tulajdonságú anyagból készül az érzékelő, ami annyit tud, hogy rezgés hatására elektromos feszültség jön létre benne. Legalábbis én még így tanultam
Az elsőgleges értelme, hogy mikrofon nélkül ki lehet vele műanyaghúrokat is. Már elég régóta használják, tehát nem újdonság. Pl. Tátrai Tibor-ék is ilyeneken nyomulnak a Latin gitárduóikban.Szerk: Tehát a piezo hangszedőnél nem a mágneses tér rezgése számít, hanem a piezo konkrét fizikai rezgése
-
m0rd0k
senior tag
válasz
lakisoft #2663 üzenetére
igen gyakrolót akarok, elektorakuisztikushoz kéne erösitő ami nincs
nekem csak egy sima kezdő,gyakorló gitár kellene
,gondolom kelll hozzá pengető + veszek ilyen ujjra szerelhetőt is
ennyi elég más nem kell ?
ja és a klasszikus jobb gyakorolni vagy az akusztikus?
Köszi
-
ReJim
őstag
válasz
lakisoft #2624 üzenetére
elég sok helyen lehet kapni.(hangszerbolt, elektro bolt..) minőségi kábel igaz drága, de jobb lesz mint egy gyárilag készült 2-3K-s vacak, ami zajosnak nem zajos, csak mikrofóniás...
a legjobb kábelem klotz + neutrik. kábel métere 600ft csatik 400-500 ft db-ja. cserébe nem törik, nem "csattog"...(nekem nem került ennyibe, de most majd kelleni fog kábelecske... hasonló lesz)
-
AND1
őstag
válasz
lakisoft #2613 üzenetére
Artec Tuner
Artec vintage chorus
Boss PS2 (Delay/Pitch Shifter)Ez most a jelenlegi setup. Sok minden más volt, de most újra kezdtem építeni és itt tartok. Hamarosan beszerzek vmi minőségi wah-t. Aztán még kell egy phaser és egy flanger és szerintem a moduláris efektekkel meg is volnék.
-
AND1
őstag
válasz
lakisoft #2583 üzenetére
Nekem volt GT6-om. Kb 2 napig. Nem tetszett, tovább adtam.
Aki nem kezdetektől fogva multizik annak fura ez a GT sorozat. Én úgy vagyok vele, hogy legyen meg az kis 3-4 pedálom aztán jóvan. Úgyse használod a GT-ben lévő 30efektet meg szimulációkat. Nekem nem jön be. De attól függetlenül biztos jó... -
-
prmcsk
addikt
-
Printszkrín
senior tag
válasz
lakisoft #2331 üzenetére
Annyira nem sz@r,
sőt a legújabb szállítmány még igényesebben van
megcsinálva, mint a régebbiek.
Szinte semmi garanciális probléma nincsen velük, de tény, ha az ember kicsit
többet rá tud szánni, akkor jobban jár hosszú távon.
Itt arra gondolok, hogy inkább egy 60k-s gitárt csupaszon, mint a szettet egyben.
Aztán ha van pénz, később egy jobb erősítőt.És inkább ezt, mint egy Harley Bentont, vagy egy SX-et.
Azokról elég lesújtó tapasztalataim vannak. -
Bero
aktív tag
válasz
lakisoft #2165 üzenetére
Hát, én kapásból így csak hármat tudok megemlíteni, amik tényleg nagy nevek.
Ottvan ugye a drága EMG, főleg metálhoz, zúzósabb hangokhoz. Ismertek az aktív hangszedőik. Használja többek közt a Slipknot, Zakk Wylde, Metallica, Slayer.
[link]
Akkor van a DiMarzio. Nem sokat tudok róla, Olyan gitárosok használják, mint Yngwie Malmsteen, Steve Vai. Petrucci.
[link]
És ottvan még a Seymour Ducan, olyan nevekkel mint Slash, George Lynch, Helloween stb.
[link]
Nagyjából így ezek ugrottak be -
Printszkrín
senior tag
válasz
lakisoft #2074 üzenetére
Az alapvető különbség, hogy a ZR nem pengén billeg, illetve áll,
hanem csapágyakon gördül.
Oldalanként két golyós csapágy van benne, és ettől elnyűhetetlen, nagyon pontos,
és finom tremolózást tesz lehetővé.
A másik különbség, hogy a ZR-nek van egy támasztéka, amire ''leül'' amikor nem
használod.
Ettől még rendesen oda-vissza tremolózhatsz vele, mert lenyomáskor viszi magával
a támasztékot, viszot ha elszakad egy húr, a többi nem hangolódik el.
A másik, hogy ha az FR-en nyújtasz egy hangot, akkor egy másik bepenetett hang
elmászik, mivel változik a feszítő erő.
A ZR-nél megnarad a másik hang magassága is, mivel a tremomlo nem mozdul el
ilyenkor a nyugalmi helyzetéből.
Egyet nem tud, ha megpöckölöd a kart, nem berreg, mint az FR.
Ha viszont ez létszükséglet, ki lehet venni a támasztékot, és ugyan úgy
használhatod, mint az FR-t, csak akkor az elöbb leírt előnyöket elveszíted.
Röviden ennyi.
[Szerkesztve] -
Printszkrín
senior tag
válasz
lakisoft #2070 üzenetére
Ez jó cucc, csak gondold át, hogy a zero point tremoló jó lesz-e neked.
Ez nem egyenlő a FloydRose tremolóval.
Teljesen más, bizonyos szempontból jobb, de van amiben nem biztos, hogy
azt hozza amit vársz.
Persze egy mozdulattal át lehet alakítani, kivenni a támasztást, amitől ugyan úgy
fog viselkedni mint a FolydRose, és talán még pontosabb, jobb is lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged