- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sza.sa
tag
válasz
Humbucker #24188 üzenetére
Chapman-t csak a kiállításon próbáltam, de hirtelen elkavarodtam a nyakon
Szerintem csak az a baj, hogy tanuláskor a fogólapon levő jelölők segítségével tájékozódom, feltűnőbbek mint az oldalt levő pöttyök. Ha már az elejétől a kis pontok lennének a támpontok, nem lenne ez probléma...
Egyébként meg lehet kis matrica formájában mindenféle inlay-t venni -
sza.sa
tag
válasz
Humbucker #24180 üzenetére
Negatív nem nagyon volt, jól tartotta a hangolást (nekem fix hidas volt), jó rezonáns (bár a PRS-nek még jobb a hangkitartása) Nyaka szinte olyan mint a PRS Wide Thin nyak, nekem kis kézzel kényelmes volt.
Ami negatívumokat olvastam a Cort-okról, hogy viszonylag gyorsabban kopnak a bundok. -
Kobe
veterán
válasz
Humbucker #24144 üzenetére
egy karcolás a kasztnin befolyásolja a kocsi menetteljesítményét ?
ez csak esztétikai hiba rajta, semmit nem befolyásol.....ha mondjuk a nyaka sérült volna, az már inkább gáz
többieknek: holnap érkezik a Z Custom
viszont elkezdtem humbuckereket is szemezgetni hozzá, hátha van valami jó ajánlat épp a piacon. Viszont nézegettem EMG, Seymour humbucker ajánlóját, és ehhez a típushoz (mahagóni és ragasztott nyak, fix húrláb) tök mást ajánlanak, mitn amit gyárilag raknak bele....
szerintetek milyennel lenne érdemes megkínálni ? amit mondjuk használtba relatíve sűrűbben és jó áron is be lehet szerezni -
-
Moleman
addikt
válasz
Humbucker #24119 üzenetére
Ez is tetszik. Szeretem az olyan zenét, ami dallamos marad attól még, hogy metál.
Ha már Metallica: csodálkozom, hogy ezt miért nem vitte még el senki, hónapok óta hirdetik.
Csodálkozásom másik tárgya ez a pedál, miért csak ennyibe kerül, és miért nem vitték el 2 perc alatt.
Vagy ennyire nincs rá igény? Meghallgattam 1-2 tesztet, de én sem kívántam rá.
-
Moleman
addikt
válasz
Humbucker #24115 üzenetére
Ó, ez nagyon jó!
Nagyon nem vagyok művelt metallicailag, de ez is nagyon adja, még nem is láttam ezt a verziót. Lassan ideje bepótolni a lemaradást. -
törölt tag
válasz
Humbucker #24093 üzenetére
Custom: Satus kulcsok+jobb hangszedők
Ez a 2 leglényegesebb különbség. Előbbihez tehát hozzá se kell nyúlni, utóbbi viszont megérdemel egy jobbféle pickup szettet. Ami plusz költség.Összeszerelési minőségben stb. nagyon hasonlónak kell lennie a 2-nek.
Ja, am én a Customot választanám.
Újonnan viszont egyik se kéne, marha jó áron mennek használtan. -
törölt tag
válasz
Humbucker #23748 üzenetére
Mert drágább.
Am nem:
Azért mert a nagytesója (M600) agyonajánlott, ár/érték bajnok gitár sok éve.
Nem sokban tér el sztem az 520-as. Gyengébbek lehetnek a pickupok, egyszerűbb a berakás a fogólapon, más faanyagok meg ilyesmi. Meglepődnék ha lenne különbség játszhatóságban, de csak a képeket néztem.
Cserélsz majd pickupokat vagy ilyesmi később és van egy fasza baltád.A másik gityó nekem 12-1 tucat. Annak ellenére hogy a strat forma jobban bejön, mint a PRS.
-
kemotox
addikt
-
csadi0011
őstag
válasz
Humbucker #23531 üzenetére
Nálam még mindig Popa Chubby vezet Hey Joe feldolgozásban.
https://youtu.be/WW9G_9nZlSM -
haxiboy
veterán
válasz
Humbucker #23400 üzenetére
Srácok, októberben gitár vásárlás , most már tuti, 180k körül lesz a keret, de ez még kitolódhat illetve szűkülhet, de nem vészesen.
Elkezdtem érdeklődni a Super ST-k felé is, bár még mindig a Les Paulok vonzanak igazából, de amit most találtam... EZ bár a hang minősége nem a legjobb, de szerintem vagány
-
Enton
addikt
válasz
Humbucker #23409 üzenetére
Akkor már ez tőlük:
Whole Lotta Love vs. Beethoven 5th Symphony -
Ragnar_
addikt
válasz
Humbucker #23258 üzenetére
Nekem Toneport GX van, alapból Gearbox volt hozzá, azzal is működik, a Podfarm1-re már nem is nagyon emlékszek, jelenleg 2.5-öt használok, abban van már pl. dualtone, mint jelentősebb feature. A model packekre érdemes még figyelni, elvileg az is hozzá van rendelve a hardverhez, ha van. Metal Shop pl. + 18 erősítő model, FX junkie az +35 effekt, torzítók, delayek stb. ha biztosra akarsz menni nézd meg a Line6 honlapon, hogy melyik szofver/addon/modelpack mit tartalmaz, és megéri-e neked a plusz feature vagy modelpack a felárat.
(Amúgy, ha jól tudom minden hardverhez adnak egy Podfarmot (anno Gearbox) amivel lehet használni az alap modelpackkal, és úgy működik, hogy hozzá van rendelve a hardverhez egy account és azzal tudod az addonokat a hardverre tölteni. Megveszed, és utána neten keresztül fölprogramozza az adott packot a hardverre, és onnantól elérrhetőek a featureök.) -
-
brickm
őstag
válasz
Humbucker #22396 üzenetére
Csak vicceltem. De hogy komoly választ is adjak, szerintem kb mindegy mivel veszed fel.
Keress egy free progit, ami rögzíti a kamera képét lehetőleg valami avi, mp4, vagy mkv formátumba, azt csókolom. A lényeg, hogy az utómunka során használt szoftver kezelni bírja a konténerét.
szóval innen kb bármi jólehet. -
Ragnar_
addikt
-
Ragnar_
addikt
válasz
Humbucker #22326 üzenetére
Hacsak nem valami latency probléma van nem szabadna nagy gondnak lennie. Én amúgy Soundblaster Audigy2 'What you hear' opcióval vettem föl a covereket úgy hogy Line6on full ballra állítom a gitárt. Ha ok, akkor gyakorlatilag észrevehetetlen a sávom, ha viszont valami nem stimmel az hallatszik szépen
-
Memphis
tag
válasz
Humbucker #22326 üzenetére
nem tudom milyen covert csinálsz, de azért azt is számítsd bele, hogy a profi felvételek úgy vannak általában felvéve, hogy a gitársávot lemásolják és ráteszik az eredetire pár ezred másodperc csúsztatással a teltebb hangzás érdekében. Nem tudom, hogy ilyen szinten keresed-e a precizitást. Ha csak fülre érzed úgy, hogy még ütemen kívül vagy, akkor még nem gyakoroltad be eléggé
-
cucka
addikt
válasz
Humbucker #22298 üzenetére
Már írták de nem ment át.
A kamerával a képet veszed fel, a hangkártyával a hangot. Szóval egy időben megy a képfelvétel meg a hangfelvétel, de két külön eszközzel. Utólag meg összerakod a kettőt egy videóvágó programmal.Szerintem ilyen minőséget, amit linkeltél egy jobb mobiltelefon is tud, a szűk keresztmetszet inkább az, hogy legyen elég mennyiségű és minőségű fény. Ha jobbat akarsz, akkor meg használj fényképezőgépet - most már a tükrös gépek is szoktak tudni videót felvenni, annál jobb minőségre nem lesz szükséged szerintem.
-
-
-
csadi0011
őstag
válasz
Humbucker #22296 üzenetére
Miért fontos a jó minőség? Mit szeretnél jól láthatóvá tenni? Mi az elképzelés, hová készül a videó? Én a telefonom előlapi kameráját használom, ha gitározást veszek fel. Azon is jól kivehető a lényeg, ha jó a fényviszony és jó helyről veszi a képet. De én csak azért veszek fel videót, hogy elküldjem egy személynek, hogy konzultáljunk valamiről.
-
-
-
Eastman
addikt
válasz
Humbucker #21918 üzenetére
A kérdés jó. ...és de. Stratnak nem jó, ha szimmetrikus a tartó „villa”, hiszen aszimmetrikus a feje a fej és a nyak találkozásánál. Strathoz így forduljon el vertikálisan a konzol. Szimmetrikus fejhez (pl LP), jó a bármilyen lógatós. Tapasztalat.
Ezzel a drága állvánnyal. (...illetve sajnos minden más is előfordul amit a linkelt hsz-ben olvashatsz.)
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
Humbucker #21890 üzenetére
Nekem ilyenem van, fasza minőség, és pofonegyszerű megjavítani, ha netán megtörik (egy csavarhúzó és egy kés kell csak hozzá): PW AG 10.
Most rendeltem hasonló PW-t, csak 6 métereset és pipa-egyenes felállásban. Feature: mute switch, hasznos!
Amit még használok, és szintén jó, az ez: Klotz TMR0900. Atomtámadás ellen is véd, szerelni még nem kellett.
Másféléről nem tudok a saját nevemben nyilatkozni... A gitárosunknak van valami "vasaló zsinór" kinézetű madzagja, nem tudom, miféle, de jónak tűnik.
-
brickm
őstag
-
Moleman
addikt
válasz
Humbucker #21875 üzenetére
Ezért mondtam, hogy később.
Pl ha jön hozzám valaki, ketten is tudunk villanygitáron játszani anélkül, hogy elő kellene venni egy külön erősítőt, mint régen. Most egy hangkártya és két Amplitube VST elég. Vagy ha egyszer arra kerülne sor, akusztikus gitárhoz jól jön a 2 csatorna, ha igazán jó felvételt szeretnél, piezo+mikrofon. Legalábbis én így gondolkodom. Az idő 95%-ában én is csak egyetlen csatornát használok, de ennek ellenére néha nagyon nagy szükség lenne egy még nagyobb kártyára, csak ez már túllógott minden keretemen.
-
Ragnar_
addikt
válasz
Humbucker #21870 üzenetére
A Studio GX gyakorlatilag egy vonalbemenet+1 hangkártya+erősítőmodellek, hangfalmodellek, nincs kifejezetten mikrofonbemenete. Arra jó, hogy gitárt, basszusgitárt rögzíts PC-re, élőben általában valamelyik podot használják, ha UX tényleg 5k-val drágább csak, akkor szerintem is érdemesebb azt venni, azon ugye van mikrofonbemenet is. (Ha esetleg később veszel erősítőt és bemikrofonozod felvételhez, akkor az UX-el ugyanúgy tudod rögzíteni a mikrofon bemeneten keresztül szerintem, bár nem tapasztalatból mondom, mert nem próbáltam, nekem sima StudioGx van.)
-
Moleman
addikt
válasz
Humbucker #21870 üzenetére
Ez a Line6 jóval egyszerűbb, gyakorlatilag csak egyetlen gitárhoz jó, cserébe majdnem annyiba kerül, mint egy komolyabb hangkártya, gondolom a szoftvert és a márkanevet fizettetik meg. Egy UX-2-t már én sem utasítanék vissza, bár a midi hiánya miatt sosem jött szóba nálam. A GX-nél alig drágább az UX-1, ha mindenképp Line6 kell, inkább azt vedd, később örülni fogsz neki.
-
-
bigrob
őstag
válasz
Humbucker #21853 üzenetére
Most a Squier Telém drop-d-re van hangolva, de továbbmegyek és a Les Paulom meg B-re
Igen, a bundok száma mindegy, ha nem stúdiózol szerintem nem kell ezen sokat rágódni..
Kicsi kéz --> kicsi menzúra
Lapát kéz --> nagy menzúraSokszor írják, de ki kell próbálni neked melyik jön be, fentebb a kolléga még kisebbet használ mint ami nekem van
-
bigrob
őstag
válasz
Humbucker #21847 üzenetére
Jim bácsinak 25.5" (648 mm) menzúrás gitárja van. (Ahogy nézegetem most Fender oldalán a standard telék is ilyen menzúrával rendelkeznek)
Les paulok 24,75"-esek (628mm), amit baritonenak mondanak pedig 27"-es (685mm).
Használnak helyette octavert pl a surfacingben -
Eastman
addikt
válasz
Humbucker #21847 üzenetére
A menzúra; az aktív (rezgő) húrhossz a húrláb „híd” és nyereg „szemöldök” között. Nincs összefüggésben a bundok számával.
...talán annyiban, hogy a hosszabb menzúrás gitároknál a felső (nyak és test találkozásához eső) bundok közt picit nagyobb a távolság, tehát magasabb fekvésben kényelmesebben játszhatók.
...akkor pl Jim Rootnak miért vannak 22 bundos gitárjai?
Valszeg nem használja a nagyon magas hangokat, nincs szüksége két oktávos, 24 bundos gitárra. Mondom, ez független a menzúra hosszától. A menzúra hossza* - szerintem - inkább az ujjaid hosszával van összefüggésben. *Nálam most 582 mm, mert ez kényelmes.
-
impalaman
aktív tag
-
BluEyes
őstag
válasz
Humbucker #21719 üzenetére
Nem. Egyszerűen csak szól az üres húr, pedig nem kéne neki, ezért kell letompítani.
Ugye amikor elengedünk egy húrt, akkor az még szólhat tovább üresen, és játék közben a többi húrba is bele-bele kapunk egy kicsit, ami szintén nem oda való hangok megszólalását eredményezi. Ez nemkívánatos dolog, és játék közben ezeket le kell tompítani, különben "piszkos" lesz a zene.
Studioban főleg hasznos ilyesmit használni, pl. van aki papírzsepit fűz a húrok alá. A kollégának több színben is van ilyen gumi izéje. [link] -
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
Humbucker #21685 üzenetére
Fene akar otthon alkotni, bele kell jönni, oszt el lehet menni egy rakás helyre háttérzenének jópénzér'...
Amúgy elég nagy a szórás árban, ezek a sima pedál méretűek 20-40k körül (van, amiben beépített dobgép van, meg a komolyabbakra USB-n keresztül tudsz feltölteni hangokat, ennél az RC-1-nél mondjuk épp nem, ez egy eccerű darab
), a nagyobbak, amiken lábkapcsolók is vannak, meg mindenféle effekt, azok lazán 50+k, meg még több...
-
AKs
tag
válasz
Humbucker #21681 üzenetére
A linkelt szín tekintetében valahol egyetértek veled
A sima fekete stb. valószínűleg azért nem játszik, mert az agyonütné a kagylós jávor top-ot. Nekem a BCH nagyon bejön, de nem vagyunk egyformák.
Egyébként ez a jó a mai világban, hogy kb. mindenki talál az ízlésének megfelelő tálalásban hangszert (30 éve lehetett nézelődni a Triál-ban, meg még egy-két helyen)
Az más kérdés, hogy bizonyos kombinációkért, minőségért sajnos keményen zsebbe kell nyúlni.
Remélem sikerül olyan hangszert választanod, amiben sok örömöd leleled. Úgyis az a lényeg -
bigrob
őstag
-
válasz
Humbucker #21667 üzenetére
Szerintem a szuper strat forma a leg kényelmesebb, ibanezzel meg annyira nem lehet melléfogni. Az olcsó gitárok rákfenéje, a floyd rose sem zavar a képbe. Többet nyer az ember egy ilyesmi gitárral mint a mennyit veszít. Jacksonban is van pár jó régi darab használtan ennyi pénzért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Műszaki rajz készítés
- Műszaki rajzok készítését vállalom (autocad, inventor, solid edge)
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Óra topik
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- ROG Maximus Z790 Dark Hero
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest