- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
kemotox #31330 üzenetére
Persze, ha direktben szar a hangja, akkor az lelombozó. De itt aligha abban a kategóriában vagyunk, ahol ez veszélyeztet. Ha sokat nem is, ennyit bőven meg lehet állapítani yt-ról. Finomabb dolgokat nyilván nem, de egy alapkaraktert igen - ami már fontos egyébként -, meg azt, hogy nem gagyi.
Ami a kényelmet illeti, jó lesz. Csak, hogy érezd: van egy pár klasszikus gitárom. Bumszli vastag nyakak (nem csak széles, vastag is), olyan test, ami élesen nyomja a pengető kart, a 12. bundnál akad az ember a testbe. És imádom őket. Ennél, azt hiszem, ergonómia szempontjából csak felfelé léphetünk
Ami zavarna az az extrém keskeny nyak és kicsi rádiusz, de itt ezek is rendben vannak, okésak ezek a specifikációk nekem, és ezt speciel nem látatlanban mondom.Szóval persze, igazad van, akkor, ha az ergonómia/hang aspektusból komoly bajok vannak, akkor a fene megette az egészet, de itt abban a mezőnyben játszunk, ahol ezekre a szempontokra ha látatlanban csillagos ötöst értelemszerűen nem is, de egy pipát gond nélkül adhatunk, és ha van is feljebb, nyugodtan elő lehet venni a szubjektív vonzalom kártyát. Lehet nem sikerült jól átadnom, de egy szint felett nekem az válik a legfontosabbá. Másnak meg biztos mások a szempontjai, és ez így van jól.
Eastman: Wow, kösz, ez a fotózós ötlet remek! Nem jutott volna eszembe. (Jaja, tudom, hogy sok bolt árlistáján ott van. Körbenézek, de sok reményt nem fűzök hozzá, hogy tényleg tartanak is a boltban belőle. De meglátjuk
)
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
kemotox #31326 üzenetére
Nem hozzáértésen alapul ez a döntés, ami már csak azért sem meglepő, mert nem értek hozzá
Viszont úgy gondolom, hogy egy hangszernél nem az a legfontosabb, hogy hiperjól szóljon, hogy ergonómiai csoda legyen, hogy bármilyen objektív és emiatt hozzáértést igénylő szempontból a csúcsra törjön - bár ezek is kétségkívül fontosak -, hanem az, hogy örömmel vegyük kézbe. Hogy akarjuk újra és újra megfogni, megpengetni és játszani rajta. Persze, ehhez is hozzájárul az, ha objektív szempontokból jó, de - legalábbis nálam - elsősorban szubjektív, mindenféle kézzelfogható alaptól mentes, puszta vonzalom a fő. Ha ránézek erre a gitárra, tudom, hogy kézbe akarom fogni és rongyosra akarom játszani. Mert csak. És ez az érzés a legfőbb motiváció, meg a gitározás értelme, főleg, ha az ember nem profi szinten csinálja. Szigorúan szerintem és nekem perszeEastman: Nem igazán hinném, hogy bárhol is lenne raktáron, de körbenézek azért
-
brickm
őstag
válasz
kemotox #31280 üzenetére
Hát, nálam a fender strat se tartotta jobban a hangolást, tremolózás nélkül se szóval...
Plusz amíg itt olyan HSZ-eket leht olvasni, hogy a szoba egyik végéből a másikba áttéve a gitárt napokig nem lehet normálisan behangolni...addig szerintem a gibson elhangolódása elenyésző probléma.Értem, hogy vastag, meg nehzéz....de kinek mi jön be. Ez mind szubjektív megítélés, nem hiba meg hiányosság, meg múltban leragadás.
Amúgy ott az uj modell, ami könnyebb meg véknyabb. -
-
-
-
-
brickm
őstag
válasz
kemotox #30663 üzenetére
Dimarzio tone zone dp155. Vagy valami ahhoz hasonló nagyjelű cucc.
A koptatót lombfűrésszell kitudod vágni. Vagy fúrsz a 4 sarokba lyukat(azért nem elég kettő mert az eredeti sinle coil helye ferde, kikell bővíteni, vagy ferde lesz benne a humbucker is ami viszont ha jól emlékszem nem nyerő mert az alsó húrok elhalkulnak...aszem) aztán még pár kis lyuk és kipattintod, kireszeled. -
-
-
-
Humbucker
senior tag
válasz
kemotox #30492 üzenetére
Tegnap délután 2kor szóltak, hogy ma mehetek érte, kész lett, eddig tartott a hangszerésznek ilyen sok munkája volt.
A Gotoh kulcskészletet nem rakták fel, mert ahogy Plazmacucci kolléga írta, itt is fúrni kellett volna a fejet.
Szóval ha valakit érdekel zsír új Gotoh kulcskészlet az írjon, árat megbeszélünk, alkuképes. -
-
-
InHell
senior tag
válasz
kemotox #30382 üzenetére
A feliraton is látni, hogy nem annyira átlósan van mint az eredeti Gibsonon.
Régebben olvastam róla, hogy lehet felismerni a hamis LP-ket, mert a fater is vett egyet nemrég, igaz ő tudta, hogy nem eredeti, vadiúj kínai copy, kb 70 ezerért.
Mondjuk nem értem, hogy merte megvenni, de mázlija van, mert halál pontos szerencsére, és meglepően jól szól. Persze nem olyan mint az "igazi".
Pár képet lökök fel róla, most itt van nálam mert este koncert aztán viszem tartalék gitárnak. Remélem nem kell használnom, mert nekem az LP-k kényelmetlenek nagyon. -
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
kemotox #30186 üzenetére
Persze. Ilyen-olyan dolgokkal, na de hangszerrel...? A hangszer enyhén szólva más. Az, hogy megtetszett ilyen-olyan impulzusok alapján a temple of elemental evil, de az elején meguntam vagy éppen úgy gondoltam, hogy tök jó lesz B. Cornwell Excaliburja, de nem volt az, vagy, hogy azt gondoltam, többet fogom használni a gyümölcscentrifugát, mert milyen jó is lesz, aztán azóta is itt áll, nem egyenlő azzal, hogy szeretnél megtanulni zenélni, egy hangszeren játszani. Más dimenzió.
-
bigrob
őstag
válasz
kemotox #30025 üzenetére
Néztem már ezt, a probléma, hogy a 112-es kombó footswitch csatija sima nagy jack.
Én valami ilyesmit láttam, csak led nélkül tervezem:
Illetve az effect helyett nekem az búszt lesz. Szóval elvileg clean és od közt tudok váltani, a búszttal meg adok a cleanre crunchot és od-ra meg elvileg semmit sem csinál. -
-
nikkel111
csendes tag
válasz
kemotox #29878 üzenetére
nos a mostani verzió lehet hogy tényleg placebo ...
De most én mondanám , hogy nézd meg a patch logot hogy miket raktak bele az előző verzióba ...Más gyártó évek alatt nem csinál ennyi pluszt egy kiadott modelbe ... lásd pl. a Peavey-t .. ,)
Szóval az túlzás , hogy semmit sem adtak hozzá ...sőt ... ! -
Eastman
addikt
válasz
kemotox #29855 üzenetére
Isten nyugosztalja!
"Söröztem" vele kb. két éve Tűzkeréken. Odaültek az asztalomhoz, csak mellettem volt hely. Kérdeztem tőle, hogy; - Lajos bácsi, hozhatok egy sört? Mire ő;
- Tudod, hogy le kellett állnom, de egy limonádét elfogadok. Ma este már fent tolja a bézt szegény Bélával. Csak kinyitnak egy konyakot, most már tét nélkül. -
-
-
Kobe
veterán
válasz
kemotox #29737 üzenetére
már beszereztem
a legnagyobb gondom ezekkel a DVD formátum....nagyon régi felvételek, így esélytelen hogy HD ba akárcska konvertáltan előkerüljenek...
Ami nekem megvan pl:
Pat Metheny - The way up
Bryan Adams - Live in Lisbon
ACDC - Stiff upper lip
Scorpions - Acoustica
G3 - Denver, Tokió, Live in concert, az Eric Johnsonos változat
Eric Johnson - Live from Austin
Metallica - S&M
Within Temptation - The silent force (ez már HD) -
-
Eastman
addikt
-
-
FockeWulf
tag
válasz
kemotox #29438 üzenetére
Igen, semmi értelme otthon akusztikussal erősítőzni....ha meg fülesezel, akkor is ugyanott vagy ahonnan indultál...ez olyan mintha koncertre mennél, de nem szeretnéd natúrba hallgatni a bandát, hanem fülest dugsz az erősítőre és azon hallgatod
nem sz@rtál a kútba, csak mellé...azt belelökted
-
Eastman
addikt
válasz
kemotox #29285 üzenetére
Johnny Allen Hendrix néven született.
Egyik felettese azt írta róla, hogy „nem ismeri a jó modort”, egy másik pedig azt, hogy „képtelen a szolgálatot rendesen ellátni, és állandóan a gitárján jár az esze”.
1962. május 31-én, egyévi szolgálat után Hendrixet „rossz magatartás”, „a szabályok semmibevétele” és „eligazításon való részvétel helyett a körletben végzett önkielégítés” miatt elbocsátották. :-D
-
Moleman
addikt
válasz
kemotox #29136 üzenetére
A naphta szerintem a petróleum lehet, vagy valami hasonló, nagyon jó cucc, azonnal oldja a zsírt, de a gumit pl nem bántja (pl a motor láncát tisztítom vele). Én a Homasitában vettem.
A WD40 szagát én sem szeretem, csak szélsőséges esetben szoktam a gitárra kenni. Egyszer tisztítottam egy nagyon retkes gitárt zsíroldós Cillittel, nagyon kiszívta a fogólapot, többször kellett hidratálni, mire magára talált.
-
nesa
veterán
válasz
kemotox #29136 üzenetére
Wd 40 tol semmi baja nem lesz én pl szeretem a szagát nem zavar, a fogólapot is azzal fújom le, de másnak nem fújnám le vele mert nem mindenki szereti...
A kulcsokat valami hőálló zsírral PL:LZS ,KZS , ha van wd 40 ed az alkoholt ki is hagyhatod a wd jobban oldja a régi kemény zsírt.
Van webshop tudsz rendelni ilyen szert. -
-
NeoPampalini
senior tag
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
kemotox #29101 üzenetére
Mi az olcsó? Most GS-en ránéztem, de olcsó ládák csak 4x12-esek, meg 2x10-esek vannak, illetve akad egy-két - számomra - noname cucc is. Esetleg építeni/építtetni nem akarsz? A hegedűsünk csinált egy ládát valamelyik Orange doboz alapján, ha jól emlékszem, megérdeklődjem, hogy kb. mennyibe fájt, és mi van benne?
(Itt látható, az Orange fej alatt, ennél jobb képet hirtelen nem találtam: képecske )
-
-
-
-
-
Moleman
addikt
-
Kobe
veterán
válasz
kemotox #28821 üzenetére
Panzermeyer: nem az alkun volt a gond, hanem hogy olyan dolgot akartak a nyakamba sózni, amire előtte direkt írásban közöltük, hogy semmi szükségem
de mint utólag kiderült, inkább arra ment ki, menjek el, hátha mégis személyesen belemegyek....vagy bármi másba, csak az eredeti felállásba nem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Router gondok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest