-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
doc
nagyúr
válasz
FockeWulf #52296 üzenetére
Szerintem igen, a power in ugye pont arrol szol hogy a power ampba megy egybol a cucc. Szerintem az FX returnre is ugyanez igaz.
De mondom, igazabol annyira engem szemely szerint nem foglalkoztat, kiprobaltam mindharom verziot, a legjobb a normal guitar input, ott hasznalom es kesz.
Igen, Boss GE-7 az eselyes versenyzo nalam, valoszinuleg beteszek egy ilyet a kisvonatba -
arnyekxxx
veterán
válasz
FockeWulf #52235 üzenetére
erre az a megoldás, hogy a számítógép hangját nem a 2 cigisdoboz méretű cérnavékony hangú Genius hangszóróra kell kitenni hanem arra amin zenét szokik az ember hangosan hallgatni. Ha nincs ilyen eszköz a szobában akkor nyilvánvalóan nem fog működni a dolog max fülesben ami egyébként nagyon jól meg tud szólalni egy jó modell.
" mármint akkor szólal meg jól ha aktív hangfalra kötöd."
ez kizárólag attól függ, hogy a multiban van-e/be van-e kapcsolva a hangfalszimuláció és az milyen. Az ME80-ben pl szerintem nincs normális csak valami fülhallgatókimenetre használt egyszerű hangszínkorrekció. -
consono
nagyúr
válasz
FockeWulf #52237 üzenetére
Nekem is ID Core van, igaz 10-es. Használtam is egy időben az effektjeit, meg most is kiegészíteni a zoomot, ha kifogyok a DSP-ből
De két fő oka van, hogy a Zoomot használom:
- könnyű és gyors a patchek közti váltás (a 10-esen nincs se pedál bementet, se dedikált patch gombok)
- több a lehetőség az effektek variálására. Több olyan patchem is van, amiben 2-3 delay is van, ezt a Blackstar effektjeivel nem tudom megcsinálni. Vannak analóg effektjeim is, de azokat meg csak legelőre tudom a Blackstaron az effektsorba betenni, mert a beépítettek után már nincs lehetőségem...Persze az is igaz, hogy a legtöbbet 2-3 patch-el gitározom, a többi csak játék...
-
arnyekxxx
veterán
válasz
FockeWulf #52230 üzenetére
onnan nézve jogos a halálegyszerű jelző.
Szóval tart a számla 130ezernél (mert elsőre sikerült venni egy jó OD/distortion/fuzz meg egy jó delay vagyChorus pedált olcsón) vs. rocksmith kábel 13e ft (tételezzük fel, hogy mindenkinek van otthon 10 évnél fiatalabb számítógépe és nem szokolrádión hallgat zenét tehát rendelkezik valami hifijelegü hangmegszólaltató rendszerrel) és már szólhat is a Fender Princeton Reverb valami szolid OD-vel megércesítve, utána meg kikapcsolódásnak lehet metálkodni egyet egy marshalládára dugott diesel VHX-el.
ki mit szeret
-
-
arnyekxxx
veterán
válasz
FockeWulf #52211 üzenetére
Az a lényeg ezekben a neurális modellekben, hogy az a hangzás lemásolva, nem a megírt szimulációja. Nyilván a melegedö baszottnagy trafó illatát meg az izzó csöveket nem adja vissza de a hang az az.
Az szerintem sokat hozzátesz az itthoni játékélményhez, hogy ha gyakorlok valamit akkor azt hallom vissza amit meg akarok tanulni, sokkal hangulatosabb egy fehér explorerrel küzdeni a maszterofpapetsz ritmikájával azon a hangszinen amit Flemming Rasmussen tekergetett ki mint egy random torzítottgitárhangon egy piros ibanezzel.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
FockeWulf #52202 üzenetére
szerintem semmivel nem nagyobb macera elinditani a gépen a standalone NAM-ot mint bekapcsolni a sarokban a dobozt és ott tart a tudomány, hogy a NAM-bol konkrétan Hetfield soundja fog megszólalni ha a masteroffpuppets.nam-ot nyitom meg nem pedig valami torzított hang amire azt mondom, hogy olyan metallicás mert letekertem a közepet. Persze én vagyok az a hülye akinek ott áll a próbateremben a 4x12 marshall meg a fej és nem azt használom hanem a multit ládaszimulációval a PA-ra kötve.
-
Alexios
veterán
válasz
FockeWulf #52187 üzenetére
Nálam biztos jobban motivált a jobb gitár mint a szar kezdő, nem csak azért mert drága volt, hanem mert jobb volt, hosszútávon.
Másrészt nem értem, ha van pénze az embernek miért kéne egy 65 ezres gitárt vennie? Valahogy teljesen be van rögzülve itthon gitáros körökben hogy a kezdőknek szenvedniük kell, és a jobb cuccot ki kell érdemelni, mert ugye akusztikuson kell kezdeni, ezek szerint legyen olcsó is a kezdő gitár stb. Ezzel szemben tőlünk nyugatabbra simán megvesznek egy classic vibe vagy akár egy player seriest kezdésnek. Nem azért mert az olcsó szar, hanem mert ha megengedheti a jobbat ami neki jobban tetszik, kényelmesebb, stb, akkor minek szopassa magát?
Van akinek az okoz örömet hogy minél kevesebb pénzből meg tudja oldani(és manapság kis pénzből nagyon sok mindent meg lehet oldani egész jó minőségben), van aki meg azt szereti hogy olyan cuccai vannak mint azoknak akikre felnéz, és egyikkel sincs semmi baj.Ez a fajta már-már személyeskedő stílus viszont szerintem teljesen méltatlan a topik színvonalához, ha idegesít ignoráljátok, de most komolyan azért basztatni valakit mert vett egy "drága gitárt"(az egy másik kérdés hogy mennyire számít egy 200 ezres gitár manapság drágának, mikor nagyjából 2-3x áremelkedés volt az elmúlt 6-7 évben gitár ügyileg. szerintem semennyire), és nem jól gitározik? És akkor mi van? Nagyjából ő az egyetlen aki a topikba szokott amúgy feltölteni valamit gitározásról.
-
doc
nagyúr
válasz
FockeWulf #52196 üzenetére
"Nyilván egy squier bullet, főleg pakkban, a kis kombóval úgy tré ahogy van,"
A komborol nem tudok nyilatkozni (bar ilyen arkategoriaban valoszinuleg egyik sem er sokat), maga a gitar szerintem egyaltalan nem rossz. Nyilvan gyengek a kulcsok, a tremolot nem erdemes eroltetni, az anyaghasznalat filleres, de osszessegeben egy teljesen jol hasznalhato gitar egy kis beallitgatas utan. -
beteg
őstag
válasz
FockeWulf #52106 üzenetére
Biztos! Nem vitatom, csak az nekem még egy jövőbeli szint. Örülök, hogy 3 évnyi tekergetés után végre találtam egy hangot, ami tetszik
Most rá kéne gyurnom a pontos tempóra. Aztán majd egyszer lehet, h tekergetni fogom a hangerőt, tone potit..
Nyilván nem vagyunk egyformák, de nekem ez a 3 humbis dolog fölöslegesen soknak tűnik. -
beteg
őstag
válasz
FockeWulf #52016 üzenetére
"pár évet simán letagadhatnék a gitározgatós pályafutásomból..."
Szerintem egyszercsak azt fogod Te is észrevenni, hogy jééé, minden a helyére került!
Én már egész sokszor tudom élveni a gitarozást. Sokszor adok ki olyan hangot, hogy borzongok tőle. És tulkép ezért is csinálom. Tök jó!HAJRÁ!
-
beteg
őstag
válasz
FockeWulf #52013 üzenetére
Még én is itt tartok
De azért látszik, hogy fejlödöm, ma már más a bajom, mint mondjuk egy éve. Akkor még szét tudott baxni az ideg, hogy egyfolytában félre fogtam, félre pengettem, folyamatosan hibáztam. Ma már alig alig. Akár csukott szemmel is eljátszom azt a számot, amit 2 éve gyakorolokMost inkább a tempó nem pontos, a hangok lehetnének penetránsabbak, szebbek. Kicsit még gyorsulni kéne...
Gondolom soha nem leszek megelégedve magammal
-
Goose-T
veterán
válasz
FockeWulf #51985 üzenetére
Már mi is gondolkozunk azon, hogy belső forrásból oldjuk meg az énekes kérdését, tegnap a másik gitáros énekelgetett, nem is tolt rossz témákat amúgy, csak egyrészt nem volt szöveg, másrészt rossz felé volt fordítva a mikrofon, így túl hangos lett a zene a mikrofonsávon, használhatatlan lett.
-
consono
nagyúr
válasz
FockeWulf #51843 üzenetére
Na én erre gondoltam, amit az utolsó bekezdésben írtál, hogy a D meg a Fisz mellé tolok G-t meg H-t. Ez az én matekom szerint G dúrnak is jó lenne... Értem amit mondasz, hogy minden a kísérettől meg alaptól függ, no de mi van ha az nincs? Egy szál gitár? Vagy gitár meg dob? Rossz a fülem a basszust már nem hallom
Amúgy meg köszi, megint kicsit tisztul a kép a módokról, de szerintem nekem marad már az, hogy G dúr vagy D dúr, sosem lesz E aeolian és társai -
DrDoktor
senior tag
válasz
FockeWulf #51734 üzenetére
Ki az aki tényleg tud zenélni?
Ki határozza meg?
Mi a mértékegysége.
Sokkal fontosabb szerintem ,hogy a Nirvana hatására milliók kezdtek hagszert ragadni!
Uyganez van most jelenben Pl Tim Henson miatt
Számomra ez a fontos nem az ,hogy valakinek 26 zenelméleti diplomája van. -
Goose-T
veterán
válasz
FockeWulf #51661 üzenetére
A Harley Bentonok esetében lényegében a vásárló végzi a minőségellenőrzési folyamat utolsó lépését, szerencsére ebben partner a Thomann. A lényeg az, hogy ha veszel egy Harley Bentont, jó alaposan át kell nézni, és ha bármilyen hiba van rajta, abban a pillanatban vissza kell küldeni és esetleg rendelni egy másikat.
-
-
arnyekxxx
veterán
válasz
FockeWulf #51374 üzenetére
A világ második legszarabb neve egy rockzenekarnak ez az MRB de történelmi okai vannak, egyrészt Róbertünk korábbi zenekarainak dalait játszották eredetileg mint Robi hobbizenekara, másrészt az egyik istene az FO System Mátyás Attilával és mivel Matyinak van a Mátyás Attila Band-je így neki is kellett ez a név
Régebben próbáltuk rábeszélni, hogy ha már úgyis az Árnyak állandó szerzőpárosa van benne és Árnyak dalokat játszunk az újak mellett akkor esetleg lehetne használni az Árnyak nevet amit akár még ismerhetnek is 30-an az országban az elég öregek, de nem lett belőle semmiA szegedibe visszajáró lelkek vagyunk, most télen kétszer is voltunk egy hónap különbséggel, nem laptopról de van bejátszás, a szintisávok jönnek gépről meg néha második gitársáv abban a két dalban ami Robi előző zenekarából van és full kétgitárosra írtak anno.
-
válasz
FockeWulf #51271 üzenetére
Ha megnézed a Fender Esquire gitárokat akkor felmerül a kérdés, hogy kell-e egyáltalán egynél több hangszedő egy hangszerre
Persze hogy kell!
LP? Szerintem elrondítja a középső pickup a dolgokat. Próbáld ki és ha ad annyit a hang, hogy érdemes az a feláras rondítás, akkor vedd meg azt.
-
fattyu
veterán
válasz
FockeWulf #51187 üzenetére
én amugy nem igazán...
mondjuk 3 gitért vettem újan. kettő még egy héten belül ment is vissza thommannak, a harmadik pedig eladásra került fél évvel később kb. Utóbbi nagyon jó gitár volt csak nem nekem. meg kb volt vagy 20 másik amit használtan vettem, és 4 használt maradt meg. -
Alexios
veterán
válasz
FockeWulf #51158 üzenetére
1 millió forint körül legalább csak 10% nagyjából amivel több (nyilván akkor is minek venném ennyivel drágábban), na de itt ez több mint 40%
Az azért elég kemény.
[link]Közben valójában ezen az eclipsen rágódom már napok óta, csak nincs kedvem emiatt Bp-re utazni mostanában
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
FockeWulf #51064 üzenetére
Ha jól értem a H vagy B kérdésnek csupán egyetlen dologhoz van köze: kinek melyik tetszik, és melyiket használja. A magyarok és németek szerint az H, mindenki más szerint (ugyanaz a hang) az B. Ezt eddig is tudtam, korábban is volt már róla szó, sőt, szállítottam egy magyarázatot arra, hogy ez miért is van (lehet) így.
Azt írtad, hogy a C-dúr skálában nincs B hang. Akkor az ott mi?
A kérdésem nem arra vonatkozott, hogy a B miért H és a H miért nem B, hanem az 1-4-5-6-ra, hogy az mire vonatkozik, hogy kell érteni. Ezzel kapcsolatban meg is értettem mások válaszát.Az, hogy a "C-dúrban nincs is B" megjegyzésed 21 parázs választ váltott ki, amíg itt sem voltam, szerintem nem nem az én értetlenkedésem mutatja.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
FockeWulf #51036 üzenetére
Amikor doki mondta az 1-4-5-6-ot, nem tudtam miről beszélt. Aztán jött velem szemben egy videó, ahol megértettem a dúr skála akkordkészletét. Feltűnt, hogy ott is számok, dokinál is, mi az összefüggés, vajon mindenre érvényes, vagy csak egy speckó dologra, ezt nem tudtam.
B vs H
A zenei ábécéről(musical alphabet) beszélünk, és az ABC így néz ki:
A B C D E F G
Soha nem tanultam olyan ábécét, ami úgy fest, hogy
A (nincs betű) C D E F G H
vagy
A H C D E F G
Úgyhogy részemről itt ez végérvényesen eldőlt. Arról nem beszélve, hogy 95%-ban angol nyelvű anyagokból tanulok.
A B-hang közvetlen az A-hang után van félhang távolságra
Melyik univerzumban? A B hang közvetlen az A hang után van egy egész hangra legjobb tudomásom szerint. Bármilyen skálában.
-
doc
nagyúr
válasz
FockeWulf #51040 üzenetére
"aki most ismerkedik a zeneelmélettel, megnevezésekkel könnyen összezavarhatja ha katyvasz a nyelvezet"
Ez teljesen igaz. Viszont pont ezert aki elsosorban angol nyelvu anyagokkal talalkozik, annak a magyar/osztrak "H/B" a zavaro... (meg objektiven belegondolva valoban baromi zavaro hogy szepen egesz hangokbol all a "default" skala, a felhangok # vagy b, kiveve egyet, mert "csak") -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
FockeWulf #50939 üzenetére
Na, az nehéz lesz.
Nagyon arra áll rá a kezem, hogy a virsliket tegyem le előbb, mert az igényel precízebb igazítást.
De megpróbálom majd, amit javasolsz.
Ha mégse sikerül, nagy baj, ha így rögzül be?
szerk: megnéztem, szerintem menni fog. Gyakorolni kell kicsit, de menni fog. Ketté szedtem a dolgot, először csak az első két ujjat teszem le, úgy gyakorlom a váltást. És amikor már automatikus, hogy a barré megy le elsőre, utána teszem mellé a másik kettőt. Kicsit még az bénán megy, de begyakorlom majd.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
FockeWulf #50821 üzenetére
Az egész a csörgéssel indult, a hangszerész után. Akkor tekertem a nyakon, hogy kiküszöböljem (néztem róla Gibson-hangszerész videót, tudom, hogy a feszítés-engedés hogy működik).
De azóta mintha változott volna, magasabbra mászott a húr (az utóbbi hetekben elég párás volt az idő, a lakásban 50-60% között mozog, szellőztetés nélkül), így egy negyedet tekertem rajta. Most elég jónak tűnik.
-
Goose-T
veterán
válasz
FockeWulf #50821 üzenetére
Most, hogy nagy felmelegedés volt, egy csomó gitárom nyaka elmászott, és nekem is magasabbra mentek a húrok, utána kellett húznom mindegyiket. Kivéve megint a Jackson JS32-t, az a karbonpálcákkal stabil, mint a beton. Hiába vannak konstans 22 fokban és 40% körüli páratartalomban tartva a gityóim, mégis megérzik a nagyobb időjárás-változásokat. Nyáron is eljátszották ezt, csak akkor lehűlés volt, és megfeszültek a nyakak. A JS32 akkor is stabil maradt.
-
DrDoktor
senior tag
válasz
FockeWulf #50688 üzenetére
hahahahahahahahahahahha Meggyőztél nem volt értelme 200 ért megvennem a 400 ezerért árult új gitárt 2 év garival használtan legutoljára nekem. Karcokon akadsz fent? .
Mindegyik gitár kb 1 héten belül karcos lesz kb ha HASZNÁLOD.
Amúgy meg inkább csörögjön egy squier normálisabb .Mert azt még lehet sikatolni
egy donner bundja meg punzi szőrből van 3 hónap alatt elhasználodhat ...végleg. -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
FockeWulf #50599 üzenetére
Ennek ellentmond az, hogy a vékony E-húr az egyes húr, vagyis a legmagasabb hang, a vastag E meg a hatos.
Ha hangmagasság alapján tájékozódunk a nyakon, és a gitár test felé van a "felfelé" - azaz, abba az irányba, amerre a hangmagasság nő -, akkor a vastag E húrnak kéne lenni az egyes húrnak, és a hangmagasság növekedés felé, azaz a vékony E felé kéne a húrokat számozni, nem?
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
FockeWulf #50232 üzenetére
Ez így van, önmagában a cucc semmit sem ér, ha azon nem tudsz rendesen játszani. Mint például én. :-D
Én most egy karácsonyi dalt gyakorlok, amit videóra veszek, és elküldöm a barátoknak meg a családnak 24-én. Még nem döntöttem el, hogy az akusztikussal vegyem fel, vagy a villanyossal.
Egy kis érdekesség.
Frankón a Fender gyártja, Muzikeren lehet venni, egyik barátomtól kaptam tegnap születésnapomra.Mondtam is neki, bár úgy tudnék gitározni, mint ahogy főzni tudok!
-
Alexios
veterán
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
FockeWulf #49956 üzenetére
Amikor bemondta a 31-et, egy pillanatra elgondolkodtam, hogy bakker, akkor inkább jó úgy, ahogy van. :-D
Van már hozzá könyvem, van maintenance kit-em, láttam YT videókat, elkezdem akkor én beállítgatni.
Egy problémám van ezzel, hogy nem tudom, hogy mikor van kész, mikor van jól beállítva a gitár. Azaz, mi a kontroll? A szakember tudja, én nem, nem tudom, milyen állapotot kell elérni vele.
-
válasz
FockeWulf #49924 üzenetére
Anyámnak küldtem a minap egy túrótorta receptet, hogy milyen isteni lett és mennyire könnyen megcsináltam. Erre jött a válasz, hogy éve leje óta duplája a tejszín ára és most egy ideig nem süt túrótortát. Hát ennyi. Barátom is most rinyált mennyit kért ablakcserére a szaki és inkább megcsinálja maga. Azt látom, hogy perpill a kaja ára annyi otthon mint itt az UK-ban, van ami olcsóbb van ami kevesebb. Itt van rezsicsökkentés ellenben otthonnal (tudom, otthon is van, ha az ember nem házban hanem egy kis lakásban él). Cserébe a fizetések nem ott vannak mint itt.
Mikor én csináltathattam a beállítást szakival a Fenderen, Squier CV-n meg az Epi Les Paul-on akkor volt £45 az alap, és £65 festés javítással (20-40ezer ft, attól függ milyen és mikor árfolyammal nézzük). De ez volt jó pár éve. Na ehhez képest tűnt nekem soknak a 31 ezer. De amúgy ahhoz képest már nem, amit előbb írtam (leszámítva az otthoni átlag fizut, mert ahhoz megint sok).
Amúgy tök mindegy milyen gitárt veszel, azt be kell állítani, nincs mese. Az olcsót és a drágát is. A kérdés, hogy meg tudod-e csinálni magadnak vagy sem. Szerintem ha gyakorlatlan az ember akkor csináltassa meg egyszer, aztán ha belejön idővel akkor utána tud állítani pár év múlva. Ez egy egyszeri kiadás. Általában a boltokban szokott járni egy ingyenes beállítás, azaz már a gitár ára tartalmazza azt. -
Tommyka21
tag
válasz
FockeWulf #49918 üzenetére
Valószínűleg...
Sosem értettem aki hangszerésznél húroztatja a gitárját.
Első beállítás még oké, megértem (az árát nem), de utána hozzátartozik a hangszer használatához hogy megtanuld...
Sőt, nálam egyfajta rituálé is tisztítani újrahúrozni a saját gityómat.
De ez csak magánvélemény, nem bírálat... -
doc
nagyúr
válasz
FockeWulf #49886 üzenetére
Hangszerarzenalban hasonlo, ott annyit mondtak hogy inkabb az elso hurcserekor vigyem vissza, addigra jobban el tudom donteni mit szeretnek, es akkor csinaljak meg (ingyen) az elso beallitast.
Amikor elhoztam ujan, akkor annyi volt vele az apro gondom hogy a ket also hur hajszalnyit zorgott, aztan ez par nap alatt elmult, gondolom a hurok feszitese azt a toredek millimetert meg huzta a nyakon ami pont hianyzott
Ugyhogy lehet vissza sem viszem, csak azert hogy hurt csereljenek felesleges, masba meg nem tudok belekotni...
-
Goose-T
veterán
válasz
FockeWulf #49689 üzenetére
2500 euró az 1 milla csak egyébként. Na mindegy, a használtpiaci árak csak lekövették az új gitárok áremelkedését, nincs semmi érthetetlen benne. Hirdettem a Harley Benton CST-24-emet 85-ért, le is csapták. Egy-két éve 50-60-ért lehetett volna talán eladni, de ma miért adnám annyiért, amikor 110 ezer az új ára?
Az általános pénztelenséget amúgy jól mutatja, hogy nem tudták rögtön kifizetni a CST-24-emet, csak lefoglalták 10 ezerrel, hogy majd fizetés után jönnek a maradék pénzzel és elviszik.
-
válasz
FockeWulf #49633 üzenetére
Szerintem nem olyan szar az a zoom. Ahogy doc fogja használni úgy meg pláne nem rossz. Neki ugyanis a katana miatt nem kell az erősítő, hangfal és mikrofon szimuláció. Azok amik miatt olyan pöcs hangja van ezeknek a pedáloknak. Amugy nekem is sikerült egez jó hangzást kihozni. De persze hiányzott valami mint ahogy te is mondod, de a cube ládával jól szólt, csak nekem a pc hangszóróin kellett volna jól szólnia. Így lett a headrush, ami viszont teljesen más szint. De árban is tízszer annyi mint a régi g3am. De ezek az újak sokkal jobban szólnak már a g sorozatnál.
Tanulni, gyakorolni szerintem jó döntés volt amit doc meghozott.Doc, amúgy vihetted volna a gityodat a boltba. Összehasonlítás végett, lehet rájöttél volna hogy csak egy csöves erősítő kellett volna hahaha
-
doc
nagyúr
válasz
FockeWulf #49633 üzenetére
En is gondolkodtam rajta hogy elviszem a kis Vox Metal plugomat a gitarboltba probalgatni, de aztan elvetettem
Ott az elgondolas az volt mogotte hogy azt mar tudom hogy a regi gitar hogyan szol ezen a cuccon, igy az uj gitarba dugva egyertelmuen a gitar kulonbsegeit hallom, nem pedig mondjuk az erositot amibe be van dugva.
Aztan vegul ugy voltam vele, az mar kicsit sok lenne, mentem 'mezitlab' -
consono
nagyúr
válasz
FockeWulf #49625 üzenetére
Ez azért sok mindentől is függ, szerintem az ebben is levő DSP egy jól sikerült darab az árkategóriájában. Ugyan azok az algoritmusok futnak a G1 Four-on is, mint a CDR-70-en pl. és annak is magasan pozitív a megítélése. De végül is mindegy, én jól szórakoztam vele a keresztfiammal és az a lényeg, nem Sziget nagyszínpad a cél
doc: arra majd figyelj, hogy a láda modeleknél ki van kapcsolva a mikrofon modelezés, ha azt bekapcsolod instant jobban fog szólni fülhallgatón. Meg még egy: a Zoom-nak van egy Zoom Guitar Lab nevű szoftvere, azzal gépen tudsz patch-eket szerkeszteni, illetve feltenni a dobozra olyan effekteket, amik gyárilag nincsenek rajta...
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
FockeWulf #49598 üzenetére
Egyetlen gitárra se mondtam, hogy rakás szar, még azt se, hogy szar. Kizárólag mindig azt, hogy nekem nem tetszik. Szerintem azt nem tudni elfogadni vall éretlenségre, nem pedig annak hangot adni.
Egyetlen hozzászólásomban használtam az igénytelen szót, a Muszti-Dobay salátakiadványra, ami a külsejét illeti. Gitárra és bármi másra egyáltalán nem.
Érdekes, mennyire ki tudjátok színezni más hozzászólásait, és olyanokat a szájába adni, amit soha nem mondott. Na ez az éretlenség.
Ha a 2 mp-es Google-keresést hozod fel, lakatolhatod a topikot, mert az összes kérdésre megtalálja bárki a válaszát ott.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
FockeWulf #49262 üzenetére
Metal és rock forever.
Ha már zúzás, ez a húrcsörgés mennyire oké még? Engem nem zavar, húrmagasság jó, nem akarok beletekerni a pálcába, mert akkor az egész flojdrózsit állíthatom, és nem nagyon akarnám tekergetni a rugókat.
-
terepkigyo
csendes tag
válasz
FockeWulf #49222 üzenetére
A 'kapafogás' ha jól sejtem 'thumb over the neck' magyar megfelelője. Sosem hallottam még így, nagyon találó.
Én is nagy művelője vagyok ennek, mondjuk én átszoktattam magam - nem kevés sz.pással - a "simabarrésról" erre a formára, leginkább azért mert akiknek a dalait vakarászom nagyrészt így fogták, és hát utólag egyszerűbb is így. Eszembe sem jutott hogy kvázi "illegál"(Nagyon pörög mostanság a tanár-téma, azt meg tudja valaki mondani, hogy egy szintfelmérő hogyan történik? Tanára válogatja hogy, s mint, vagy létezik valami sztenderd-szerűség?)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Vicces képek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobil flották
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Windows 11
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Egyedi PC összeszerelés Tökéletes színséma, prémium kábelmenedzsment, alkatrészfestés!
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Gamer PC - i3 12100f, RTX 3070 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged