-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
X2N
őstag
válasz
FockeWulf #55060 üzenetére
Ilyenkor mondjuk mindig ledöbbenek h kezdőként egy ACDC-t is lehet rosszul játszani.
Itt meg amennyire egyszerű témákat kell játszani nem megengedhető az h mismásoljon a gitáros...egyébként meg mindenképpen zenére gyakorold, az az igazi.
Ha nehéznek tűnik akkor valamit rosszul csinálsz, Angus is ezt mondta. -
X2N
őstag
válasz
FockeWulf #54795 üzenetére
Úgy tudom Slash egy SIR-től kölcsönzött moddolt Marshall használt az Appetite For Destruction lemez felvételéhez, van 4-5 féle kapcsolásom, az egyiket elvileg Adam Day validálta is, Use Your Illusion beállítás is van hozzá. Sokan már ott elrontják hogy fullra feltekert hangerő potméterrel használják a hídi hangszedőt, Slash pedig 7-8-on használja, tiszta hangra letekeri 3-4-re és csak szólózáskor tekeri fel 9-10-ig.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
FockeWulf #54603 üzenetére
Amúgy szerintem is, még akkor is, ha gyakorlatilag semmit nem értek belőle, de szerintem tök jó, hogy
megoszt ilyen infokat. Ha már csak egy dolog ragad meg, vagy egy dolgot tanulok meg egy linkelt videóból, máris okosabb lettem. Úgyhogy engem egyáltalán nem zavar, az is egész biztos, hogy van jártassága a témában, ellenben például velem.
-
doc
nagyúr
válasz
FockeWulf #54567 üzenetére
Na vegre valami konstruktiv otlet
Amugy is akartam kerdezni, majd lehet videot is veszek fel ha kicsit nyugisabb lesz a kornyek.
Szoval: palm mute-olom az E6-ot, es az A-n pengetem hozza a hangokat (palm mute nelkul), mondjuk felvaltva az A-huron a skalahangokat es az E6-ot uresen palm mute-olva. Remelem ez igy erthetoSzoval:
-2-3-5-7-
0-0-0-0-0Na, ilyenkor az a gondom hogy az A hurnak ugye tisztan kene szolnia, az E hurnak meg palm mute-olva mikor pengetem, de mikor az A hur szol akkor kussoljon. Ezt meg tudom csinalni lassu temponal (mittomen, 120 BPM), de ha gyorsan akarom (mondjuk 150-160 BPM korul) akkor nem jon ossze, "kasas" lesz a hang, vagy az A hur is tompa lesz, vagy az E hur zorog bele mikor nem kene neki. Van ennek valami jo kis trukkje/technikaja? Most azt probalom hogy a tenyerem ele csak az E hurhoz erjen hozza, az A maradjon szabadon, ehhez kicsit kifele forditom a kezfejemet, de gyors temponal ez sem mukodik igazan jol.
Rosszul csinalok valamit, vagy egyszeruen csak "gyakorold aztan majd jo lesz"? -
X2N
őstag
válasz
FockeWulf #54452 üzenetére
De ez miben nyilvánul meg? Arra gondolsz hogy analóg felvétel AD átalakítás nélkül? Mert ha ez igaz akkor a csöves meg a tranzisztoros erősítők a legjobbak a modellezősek meg szarok az AD átalakítás miatt... Ezzel a kijelentéssel meg az a baj hogy a stúdióban nem egyből a bakelitre ment régen a zene hanem a szallagra...
-
X2N
őstag
válasz
FockeWulf #54242 üzenetére
Axl betett 3 szólógitárost a zenekarba anno, ezek meg nekiálltak vetélkedni... kicsit érdekes felállás volt. Állítólag 2 nap alatt betanulta a teljes Guns diszkográfiát. Emlékszem mennyit vártuk anno a Chinese Democracy-t. Anno 1x-2x meghallgattam megjelenéskor, nem tetszett, nem Guns volt, most meg elővettem pár hete és tetszik...más elvárásokkal ültem le meghallgatni. Meg tudtam hogy Buckethead játszik a lemezen, akkoriban nem is tudtam h ki ő. Ahogy kiléptek az eredeti tagok már borítékolható volt hogy ez lesz, már Steven lecserélésével megváltozott a teljes zenekar hangzása, pedig Matt Sorum is jó dobos. Sokan idegenkednek ettől a full instrumentális zenétől, pedig nem kéne. Persze van pár lemez ahol zenekarral játszik, nekem ez a kedvencem. Azokat a lemezek ahol Travis Dickersonnal játszik mindenképpen érdemes meghallgatni. Mondjuk ettől függetlenül is félelmetes amiket tud játszani, a Jordan-t jó lenne lejátszani tőle, sokat gyakoroltam anno
. Élőben is simán lejátsza...
-
fattyu
veterán
válasz
FockeWulf #53917 üzenetére
drága felebarátom.
ez az állítólag ez elég leminősítő kis odaszólás volt. gondolkodjunk el kinek...
állítólag usa standard stratot is vettem 190ért...
fene se vitatkozik veled. leírtam miért nem stimmel a használtas félelmed. mindenki úgy költi el a pénzét ahogy neki jól esik. csak amikor valami ennyire sarkos és nekem más a tapasztalatom akkor leírom.
-
brickm
őstag
válasz
Fogalmazzunk inkább úgy, ha használt cuccot veszel nem árt érteni is hozzá... Minden termékre igaz.
Én is vásároltam számos használt, nagyon régi eszközt is, semmire se fizettem rá, pláne nem irreálisan sokat, és a legtöbbtől drágábban, vagy akár irreálisan drágábban váltam meg. Van amitől 10x-es szorzóval. -
X2N
őstag
válasz
Eleve nem mindegy mikor vette, 10-15 évvel ezelőtt meglehetett venni használtam ennyiért. Én vettem ~2 éve egy 50W-os csöves randall rg50tc kombót aprón 80eFt-ért hibásan, volt benne 1db rosz előfokcső, ezt kicseréltem(volt itthon pár darab), azóta semmi baja. Szétszedtem, moddolgattam, most ott tartok hogy a transzformátorokat inkább kiszerelem belőle és átépítem egy 2U rack-be végfoknak, a kombóba meg építek egy 2 előfokcsöves előfokot meg egy D osztályú 60W-os végfokot, mert most nem érné meg összerakni gyárira az egészet(amúgy sem jött be a hangja 1 év után)eladni 80-100eFt-ért mert anyagban többet ér a cucc... 280-ezerből egyébként én olyan patika JCM800-ast építek...
és az nem pcb-s lesz hanem turredt boardos handwired...nagyságrendekkel jobbb minőségű alkatrészekből. Gibson meg sosem érte meg, nem is értem ki hiszi még el hogy jók a gibsonok ennyi pénzért, szerencsére kezdenek már rájönni az emberek hogy csak a nevet fizetik meg semmi mást.
-
X2N
őstag
válasz
FockeWulf #53911 üzenetére
100W-os fejnél használhatsz 2 végcsövet(21eFt 2db 6L6, 19e 2db EL34, 13eFt 2db EL84) is, nem is kell feltétlen megvenned 4 végcsövet. Mivel a legtöbb embernek itt még a 15W is sok elmondása szerint, egy 15W EL84 végfokos cuccnál 14eFt-ba fog fájni 2db végcső csere, szerintem nem eget rengető összeg. Nagy valószínűséggel egyébként a 2 végfokcsőből csak az egyik romlik el szóval ha 2x tönkrement valamelyik párod akkor lehet kísérletezni melyik a hibás. Persze lehet építeni SE végfokot is,(1-15W)abba csak 1 végcső kell, annak is megvan a varázsa. Azzal még olcsóbban ellehet lenni, csak ott a kimenő trafó lesz zsebbe nyúlós. Húrokra kiadunk 3-5ezret pár havonta nem?. Az előfokcsövek meg egyébként is tovább bírják, akár 10 évig is. Ez jelentősen függ attól hogy kikapcsolás után mennyire volt mozgatva a cucc, mert erre érzékenyek a csövek, felmelegedés után hagyni kell őket lehűlni(15perc), illetve a fűtőfeszültség eltéréstől, +-5% lenne az ideális(6.3V). Végfokcső típusonként megvan adva hogy mennyi a várható élettartam órába, ami azt jelenti hogy 100%-os teljesítményen használva ennyi bír ki, nem meglepő módon az EL34 a legrövidebb életű, ezt csak consumer piacra gyártották, ennek megfelelő paraméterekkel, aztán a 6l6 és az 5881, illetve ezeknek a katonai változatai.
-
fattyu
veterán
válasz
FockeWulf #53898 üzenetére
hány használt erősítőt vettél?
nálam olyan 30 csöves fordult meg. mind használt volt. igazi bajom egy év után volt egyetlen egy darabbal (hk switchblade 100)
egyetlen egy erősítőt vettem újan. dobozból kivéve hibás volt de legalább szarul is szólt élőben amikor működött is (valami vox előfokcsöves )
Abban egyetértek hogy az árakkal vannak bajok. csak kapkodom a fejem hogy kétszer annyiba kerül (legalábbis hirdetik évekig ) minden mint 4 éve.
de ettől még mindig inkább veszek használtan mert az új árak is megszaladtak.
a kedvenc ilyenem a laney gh50l volt. talán valami 120 ezerért olyan marshall jcm hang volt hogy körbevigyorogtam a fejem. mit is kapsz ujan ennyiért?
-
topikk
senior tag
válasz
FockeWulf #53903 üzenetére
" olyant kell venni amit egyáltalán nem kell javítani, és itt a legkisebb hibalehetőség az új termékeknél van" - ebben nem vagyok biztos. Pl a Deluxe Reverb 65 reissue sokkal gagyibb minosegu alkatreszekbol van, nyomtatott aramkor, tervezett avulas. Ki van zarva hogy 50 ev mulva is mukodjon (mint a 60-as evkbeli Fenderek). Lehet hogy 3 evig nem kell javitani, de utana olyan allapotban lesz amilyent pont el akarsz kerulni a hasznalt piacon. A hoszutavu megoldas a javithatosag.
-
topikk
senior tag
válasz
Olyant kell venni ami jol javithato es akkor nincs gond. Nemreg vettem egy 67-es blackface Deluxe Reverb-et toredekaron. Elektrolit kondik kuka, uj csovek, bias allitas es voila - gyonyoruen mukodik (mindehhez kellett peresze nehany napos utanaolvasas es egy kis muszaki alapkepzettseg). Minden kritikus alkatresz eredeti volt (persze ez csak utolag derult ki, de azon az aron megerte a koclkazat) Ezek a kezzel osszeforrasztott kapcsolasok jol javithatoak, barmit lehet cserelni ha elromolna.
Ajanlott oldal: https://robrobinette.com/Amp_Stuff.htm -
X2N
őstag
válasz
Miért rizikós? Ezt az ajánlott újat venni dolgot én elengedném amilyen erősítőket ma csinál pl. a Fender az EVH szériában, vagy a híres/hírhedt Mesa Boogie...előbb vennék egy régi 5150,6505-t mint az újabb szériákat. Olyan erősítőket lehet lőni apróról időről időre, hogy a fejemet fogom. Wangs 15W JM800 replika, Kaosamp-ok, Matamp, Protone, Greg erősítők...ENGL E530 előfok amit én is vettem elég sokoldalú cucc, 2x 1,5W-os végfokkal, otthonra ideális, lehet vele felvenni, fejhallgatóval gyakorolni, 2 csatorna külön EQ-val, ládaszimuláció, preamp defeat.
-consono-nem véletlen nem fogsz 1W-os erősítőket találni, főleg csövesből nem, nem éri meg sorozatgyártani ezeket. Ahogy a kis teljesítményű A osztályú végfokosak is ritkaságnak számítanak. -
Smiley
addikt
válasz
FockeWulf #53802 üzenetére
Hihi.
Nezd, ezt kb 2-3 eve raktam ossze, akkor volt majdnem 2 ora utanajarassal egyutt. Azota ha gitarozni akarok csak leveszem a mute-t a Logic-rol. Kb mint neked bedugni a gitart es bekapcsolni az erositot. Plusz en nem tudok analog cuccon jatszani itt a panelban, nekem legtobbszor ejjel van idom szorakozni vele, szoval marad a fules.
Ezt csak azert dobtam be ide, ha valakit erdekel ez a fajta modszer akkor megsporol maganak 2 ora szopast. -
válasz
FockeWulf #53729 üzenetére
Pedig de. Egy 20-30 éve mikró hullámú sütőt használó egyén is lehet, hogy nincs tisztában alapvető funkciókkal mert nem olvasta el soha a leírást. (megtörtént eset és banális dologról volt szó, de mivel én olvastam a leírást ezért hiába néztek hülyének volt bizonyítékom, aztán már nem néztek annyira hülyének utána)
Én azon ritka esetekbe tartozom aki még a fotógépe részletes leírását is végig olvassa, remélve hogy talál valami trükköt, vagy dolgot amire eddig nem jöttem rá magamtól. Általában találok is. A Headrushom leírását is végig böngésztem alaposan.Hidd el, hogy nagyon sokan nem tudnak dolgokat helyesen használni és tanulnak újat minden nap, még akkor is ha öregek a szakmában. Erre nagyon jó példa a MetalZone esete. Sok nagy öregnek sincs fingja róla, hogy az FX loop-ba kellene kötni a torzítót nem a bemenet elé közvetlen. Nem baj ez, csak nem feltétlen vonhatsz le következtetést abból, hogy Kis Pista 30 éve tolja úgyhogy ő aztán biztosan tudja.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
FockeWulf #53729 üzenetére
Ez teljesen azon múlik ki mit szokott meg, biztos vagyok benne, hogy Angus Youngot meg lehetne viccelni ha leteszel elé egy multit, hogy tekerjen ki magának egy jó hangzást. De aki pedálokon nőtt fel annak sem triviális, hogy egy modellezős multi az mit és hogyan csinál, azt meg főleg nem biztos hogy tudja, hogy rá kell keresni egy eldugott almenüben, a kimeneti mód átkapcsolására mert tök más hangot küld ki attól függően, hogy us vagy uk nyitott kombóra, fejládára vagy vonalra van állítva.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
FockeWulf #53725 üzenetére
A legtöbb eszköz használati módjával érdemes tisztába lenni ha használja az ember mert különben jöhetnek a meglepetések és a deszarulszól dolog. És ehhez nem kell multi, klasszikus eset a boss metálzóna, amit a juzerek 99.9%-a betolt az elősitő bemenetére ahogy azt szokás a torzítókkal és szarul szólt, aztán kiderült, hogy preampként érdemes használni, egyből a végfokba kötve és onnantól meg a valahovotlegjobbtorzítóeverré vált.
-
válasz
FockeWulf #53718 üzenetére
Persze. De nem azt hallod amik kellene, vagy egyszerűen csak ki volt kapcsolva a modellezés a mooer-ben.
Nekem is a headrush gigboard rajta van a studiókon meg a kombón is. Van két fő preset, amiknek két változata van, az egyikben van láda+erősítő szim a másikon nincs. Kombón az szól ami nincs, studiókon meg az amin van. Ezért volna egyszerűbb egy nagy FRFR, mert akkor leszakítaná a fejed, cserébe nem kellene baszódni a preset váltással. -
arnyekxxx
veterán
válasz
FockeWulf #53712 üzenetére
ha nem a juzermanuál átnyálazásával kezdte akkor szinte biztos, hogy nem volt átállítva, magától szerintem senkinek az eszébe sem jut keresgéli ezt a lehetőséget, és eléggé el van dugva.
Másrészt ha erősítővel használta akkor gondolom nem az erősítőszimulációkat kapcsolta be hanem a pedálszimulációkat. Abból én csak a metálzónát néztem benne, az cabsimmel tök jól szólt PA-n.
Na mindegy, ugyis azt vesz amit akar, de azért az biztos, hogy az ampplug nem szól jobban egy fülessel mint ez a kis pedál. Viszont egyszerűbb és hordozhatóbb, ez tény.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
FockeWulf #53709 üzenetére
Ez azért nem tűnik egy túl mély tesztelésnek. Már ott el lehetett rontani, ha a kimenet nem volt átállítva a default line kimenetről kombóhoz valóra.
#53710AndyN84
Ha van egy rendes hificuccotok akkor egy multi arra rákötve simán lenyom egy kis gitárerősítőt, a kombó az nem valami varászszó, csak annyit jelent, hogy erősítővel összeépített hangszóró egy dobozban. Van belőle jó is meg szar is. Több a szar mint a jó. Az az előnye, hogy csak be kell kapcsolni és szól hangosan. A drágább jobban, az olcsóbb szarabbul. -
Bobrooney
senior tag
válasz
FockeWulf #53704 üzenetére
Nem tudom mennyi neki rá a keret 46ért van már Moorer GE150
-
cucka
addikt
válasz
FockeWulf #53502 üzenetére
Újabb fun fact - a "modern" ragasztó, amivel a két fát összeragasztják, az sokkal szilárdabb, mint maga a faanyag. Ezért sem látsz soha olyat, hogy egy gitárnyak a ragasztásnál törik le.
Szóval nem szükséges a szoros nyakzseb. Ha túl szoros, nem is tudod rendesen összeragasztani, mert kell hely a ragasztó rétegnek. Ha van rés, azt a folyékony ragasztó úgyis ki fogja tölteni.
Ugyanígy, igazából a csavarozott nyaknál sem szokott kiszakadni a nyak, még akkor sem, ha nem szoros a nyakzseb. Az inkább egy minőségi mérce, hogy mennyire volt igényes a gitár készítője.És hadd előzzem meg a többi legendát a különleges és drága mahagóni fáról (ami annyira különleges és drága, hogy bútorokat csináltak belőle), meg a roppant különleges Titebond ragasztóról, amit a Gibson használ (amit annyira különleges, hogy amerikában ez a standard faragasztó, minden barkácsboltban megveheted fillérekért).
Az a helyzet a gibsonnal, hogy nem csak gitárokat gyártanak, de legendákat és bullshitet is.
-
cucka
addikt
válasz
FockeWulf #53479 üzenetére
A gitár nem egy bonyolult eszköz. Ami bonyolult, hogy ennyi pénzért le tudd gyártani.
Ha bemész a boltba és veszel 120 ezerért egy olcsó ibanez gitárt, akkor azt a gitárt az ibanez indonéz gyára le kell tudja gyártani úgy kb. 30 ezer forintos költségen. Amiben benne vannak az alkatrészek, a fák, a cnc gép, az összes manuális munka, a munkabérek, a helyi adók, a villanyszámla, a befektetés és a hitelek, és hát valószínűleg még pénzt is szeretnének keresni vele.Na ez a nagy dolog.
-
doc
nagyúr
válasz
FockeWulf #53479 üzenetére
En a gitarkesziteshez abszolut nem ertek, de azt tudom hogy mikor a motor idomait vittem festetni, ott csak a festes kerult valami 20-30ezerbe 5-6 evvel ezelott. Szoval ezek a "csak ez, csak az" gyorsan osszehoznak am nem kis osszeget... Es ahol emberi munka van (meg ertelmes QC) ott sok penz el tud menni...
Es ha te egy gitargyarto ceget akarsz csinalni, aki a sajat gitarjait gyartja, azert az joval tobbrol szol mint hogy "megveszem a fatelepen a fat, kimarom CNC-vel, megcsiszolgatom, lefestem, megveszem ra a hardvert aztan kesz". Ez a DIY gitar, ami azert kozel sem lesz olyan minosegu (hacsak nem vagy tenyleg profi szakember) mint akar csak egy kozepkatgorias gityo, szerintem... Es mar ez igy egy csomo penz es munkaido ugy, hogy valojaban semmit nem adsz bele amitol kulonboznel barki mastol. -
cucka
addikt
válasz
FockeWulf #53459 üzenetére
Abszolut nem értek egyet.
A gitárgyártáshoz nem minimális befektetés kell, hanem rohadt nagy.
A fa szárítását nem a természet végzi, hanem egy alacsony páratartalmú raktárban kell tartani a fát hónapokig-évekig, addig fizeted a raktárat és áll a pénzed a faanyagban.
Kivágni CNC géppel vágják ki, de utána kézzel kell az egészet lecsiszolni.
A lakkozás sem filléres művelet, mert lakkozás után szárítani kell, lehetőleg egy pormentes, kontrollált páratartalmú helyen, és utána pedig polírozni, szintén kézzel.A gitárgyártás eszköz és emberi munkaerő igényes.
Egy pár cipő sem csak egy darab bőr meg egy gumitalp.
Egy lakóház sem csak tégla meg festék. -
doc
nagyúr
válasz
FockeWulf #53363 üzenetére
Oké, csak azt nem akarom hogy két év szenvedés után derüljön ki hogy “ja, ezt évek óta sz@rul csinálom, azért nem megy”. Próbálom probalgatni a dolgokat különbözőképpen, de van amikor nem egyértelmű hogy mi az amivel megnehezítem vagy éppen megkönnyítem a saját dolgomat.
na mindegy, probalgatom, aztán idővel ugyis el akarok menni egy tanarhoz időnkénti “konzultaciora” -
doc
nagyúr
válasz
FockeWulf #53344 üzenetére
Tehat akkor ne akarjam 'gorbiteni' az ujjaimat, tenyleg probaljam inkabb kb egyenesen tartani oket, pl. a Master of Puppets szolonal is?
Nem a hangminoseg/hibatlansag volt a lenyeg, de amugy minden heten van Jassynak tobboras YT Live-ja, eloben is pont ugyanilyen stilusban tolja (nyilvan szokott hibazni, de tok cukin reagalja le)
-
emiki6
veterán
válasz
FockeWulf #52821 üzenetére
laikusok a torzított hangon megszólaló gitárt "basszusgitár"-nak nevezték/gondolták.
Neeee, részvétem.
De a bőgő is csak akkor bőg, ha vonják, azt meg bass-szel nem szokás.
Bőgő helyett akkor már inkább dongó, hamár a bongó foglalt. Vagy böngő. Jó, abbahagytam.
Moleman; cucka:
-
Moleman
addikt
válasz
FockeWulf #52738 üzenetére
Beato így fogalmazott, hogy "chord", ha elég sokáig bővíted, eljutsz odáig.
De igen, nem szokványos ez a megnevezés.
A szűkített skála ott van a link alatt:
DIMINISHED (WHWHWHWH) C D Eb F Gb Ab A B C#52737 Ctrl+Alt~Del
21 éve zenélek, de sose volt még ilyen jó móka mint most, mióta ilyen elméleti feladványokkal szórakozunk.
Bár én mindig ilyen hülye vagyok, szórakozásból SQL lekérdezéseket írok fejben a zuhany alatt. -
Csupati69
csendes újonc
válasz
FockeWulf #52663 üzenetére
Gitározás előtt / alatt / után játszik / játszott valaki komolyabban zongorán ? Nekem van egy midi billenytűzetem ( nem nyomásérzékeny ) és letöltöttem egy free DAW-ot és így a midi bill-el meg lehet szólaltani VST gitárt is a PC-n. Van itt olyan, aki így is gitározik, vagy csak kipróbálta ? Jó kis öszvér megoldás
-
Csupati69
csendes újonc
válasz
FockeWulf #52655 üzenetére
Köszi a gyors választ ! A gyakorlással nincs gond, tegnap "picit" túlzásba is vittem és kb. 10 órát (!) gyakorolgattam, ráértem, üres napom volt
....gondolkodtam azon, hogy ebből sosem lesz akkord, mert képtelen leszek úgy lefogni akkordot, hogy ne érjek bele más húrba
Akkord nélkül, meg csak solo mód van, az is tetszik, de egy gitáros akkord nélkül halott ügy...Anno nálam volt egy ukulele és az ugye még kisebb pengetős cucc, gondoltam beszerzek egy "nagy" gitárt és azon egyszerűbb lesz...hát nem lett. Egyébként szerinted ez a Cort G-110 gitár egy 10-es skálán hány pontot szerezhet ? Az igazat mondd
-
Ba cy lus
addikt
válasz
FockeWulf #52580 üzenetére
de ott kb 99%-ba minden jól szól
Annyi biztos, hogy a valóságban más lesz.
Mint most nekem a Creamback a DSL5CR-be. Szerencsére nem jött be a megrendelés gomb mebnyomása után fel-feltörő aggodalmam, remekül passzol bele. De ez igazán tényleg csak akkor derül ki, mikor saját füllel, saját cuccokkal próbálja ki az ember. -
Moleman
addikt
válasz
FockeWulf #52576 üzenetére
Nekem a Biyang RV-10 nagyon bevált. Bár csak ritkán használom, a legtöbb esetben elég bármilyen erősítő beépített reverbje, ha van.
Ez a Joyo Atmosphere is szimpatikus lehet, ha belefér a keretbe, csak pár másodpercet hallgattam bele, de a moduláció/shimmer biztosan pluszpont, már ha van rá szükséged.
Kínai vonalon még a Nux is jó lehet, nekem Time Core és Mod Core van, jobban szólnak mint a Joyo kispedáljaim, amik korábban voltak.
-
doc
nagyúr
válasz
FockeWulf #52576 üzenetére
Joyo Atmosphere? [link]
Nem vagyok nagyon "reverbes", hasznalom ami a Katanaban van, de ez tenyleg nagyon jonak tunik. Ebbol a Joyo R-szeriabol nekem az Uzi van, szerintem mocskos jo, imadomEgyedul azok a muanyag tekerogombok nem tetszenek rajta, amugy nagyon sok probalkozas utan vegre ez az a torzitohang amit kerestem.
-
Bobrooney
senior tag
válasz
FockeWulf #52393 üzenetére
Az AZES-t nagyon dicsérték, bár azokba nem is a quantum pickup van.
Ami meglepett (csak kinézetre, mert nem próbáltam), az ez a gitár volt, neten nagyon nem fogott meg, élőben pedig szerintem iszonyat jól néz ki, de ugye ez is quantum pickupos.
Doc: az RG421HPFM DiMarzio pickupos.
-
Goose-T
veterán
válasz
FockeWulf #52378 üzenetére
Abszolút jó választás. Nagy meglepetést nem fog okozni, pont olyan hangja lesz, amilyet elképzelsz, amikor elgondolkozol azon, hogyan is kell szólnia egy Les Paulnak. Alapvetően fényes hangú pickup, jól ellensúlyozza a mahagóni test mélyebb tónusát, jó crunchos hangzás jön ki belőle. A 16,6K-s tekercs miatt nagy gainnel is jól szól, metálban is megállja a helyét. Tiszta csatornán szép részletes, szinte hifis hangja van.
-
jmarcell
csendes tag
válasz
FockeWulf #52378 üzenetére
Nekem van egy koreai Epi-ben, a nem "dögnehéz" fajtából. A gyárinál mindenképp tisztább, kivehetőbb, teltebb hangja van, de ebben még a 20 évvel ezelőtti gyártású hangszedők voltak, manapság biztos mással szerelik őket. Az egész ízlések és pofonok kérdése.
Úgy emlékszem Goose-T is rendelkezik is egy hasonlóval, ő is triggerelte kicsit, hogy cseréljem.
Jól rémlik, hogy szegedi vagy? Ha gondolod megbeszélhetünk egy találkát és elviszem hozzád, hogy saját rendszeren kipróbálhasd tetszik-e az egész, a mai árak mellett még használtan is vagy 80k-t odahagy érte az ember és nem biztos, hogy sokkal többet ad a mostanihoz képest, de egyébként ez egy elég gyakori és kedvelt szett. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
FockeWulf #52348 üzenetére
mármint hogy az A hang után közvetlen B van, angolszászul meg az A hang után egy egész hanggal van a B.
Ezt még mindig nem vágom. Az A hang utáni közvetlen hang magyarul Aisz, angolul A sharp, egy nagy szekund távolságra pedig a B van, amit magyarul H-nak hívnak.Az A-tól kis szekundnyi hangközre szerintem semmilyen B nincs semmilyen nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest