-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
_seth_
veterán
válasz
izomhod #7958 üzenetére
A hangolót sikerült megvenni 2500-ért + párom faterja is majd azzal hangol így azt kiváltani nem tudtam volna sehogy sem.
Amit mutattam pedál jelenleg 4e forinton áll és helyben át tudnám venni, képek alapján az sem volt használva sokat, így azt a 4-et még megérné de még a gitáron lévő potmétereket sem teljesen értem, egy multieffekt pedig jóval több mint amit szeretnék ugyanakkor youtube videókat nézve az a pedál kezdetben bőven elég lenne, a cél csak az, hogy ne akusztikus jellegű legyen a gitár hangja
Gépre rákötéshez még egy usb-s hangkártya is kellene ugyanis laptopon nincs vonalbemenetem sem, abból is akkor egy jobb kellene szóval ahhoz még kellene pár cucc, felvenni még nincs mit
Smoke on the water első 20 hangja megy úgy ahogy...
A felajánlást köszönöm de még nem tudnám kihasználni ellenben később még lehet igénybeveszem
Jelenleg ott tartok, hogy látom mit és hogyan fognak de az ujjaim nagyon nem állnak rá... pengető sem ártana de még nincs, a hangoló kb holnap már nálam is lesz legalább akkor a hangolása le lesz tudva. Pénztárca bírna többet is a kérdés az, hogy értelme van-e jelenleg a meglévő 20 hangból álló tudáshoz minden tuti cuccra beruházni, viszont ha már menni fog valamennyire akkor lehet több hasznát látom majd én is az említett eszközöknek
-
-
Womb
senior tag
-
-
Enton
addikt
válasz
izomhod #7830 üzenetére
Ilyet lehet valahol kapni itthon 7 húros szettben .10-től .56-ig méretben csak nem ilyen neon-osat, hanem sima piros/bordó/narancs/fekete színben érdekelne.
Eddig sima ernie ballt használtam ilyen méretben.
Valaki valamit tudna mondani hol lehetne ilyet találni. 6 húros szettben már találtam neten de 7-eset még nem. -
-
Printszkrín
senior tag
válasz
izomhod #7797 üzenetére
Főzés már elavult dolog!
Amíg nincs más megoldás ideig óráig visszanyeri a húr a csengését, de könnyebben is szakad utána. Az acélmag rozsdásodik, könnyebben szakad.
Egyébként is, csak akkor alkalmazzuk, ha a húr amúgy még tiszta, nem rozsdás, dzsuvás, stb.. csak elveszítette a fényét a hang.
Jobb módszer, ha valami hígitóba, vagy alkoholba áztatod.
Kevésbé koszos húrnak elég az Alkonek, ha kicsit gyorsabb és nagyobb szennyeződés eltávolító módszer kell, akkor nitro hígitó.
Húrok összeteker, uborkás üvegbe betesz, lötty rá, hogy ellepje, fedő lezár, és vár. Néha rázogat. Ha látod, hogy kioldott valamit belőle, akkor örül, ha nem, vár másnapig. -
-
-
Psychonaut
veterán
válasz
izomhod #7668 üzenetére
Ugyesek (joparszor lattam mar oket), de G N' R tributebandbol nalam a Dust N' Bones viszi a primet.
-
válasz
izomhod #7634 üzenetére
De!
Én is meglepődtem, de használtan már kapsz ilyen áron pl. casio ctk 700-at, ami már teljesen korrekt lehet tanulásra. Én amúgy mindenképp használtan nézelődnék, újat ilyen áron tényleg ne vegyél. A fontos, hogy legalább billentésérzékeny legyen (azaz pl. ha puhábban nyomod le halkabban szól). Ezzel még nem fogsz nagy koncerteket adni, de én is egy hasonló kaliberű gépen tanultam, és arra oks.Cyberpunk A héten lesz időm, akkor kicsit több infót is szeretnék veled megosztani, addig is a yamaha np31-et nézd meg ez 76 billentyűs, ami később még jól fog jönni, ha zongorázol, illetve casio wk sorozat itt már találsz súlyozott billentyűset is, de a casiok inkább olcsó alternatívák, de nem a kimagasló hangminőségükről híresek (ettől még persze lehet jó).
-
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
izomhod #7573 üzenetére
Arrafelé nem ismerek boltot, de a közelben van egy rakás, jellemzően a körúton, vagy onnan nem messze. Pl.:
Hangszerker (www.hangszerker.hu)
Coda (www.codahangszer.hu)
Oroszlánbarlang (www.oroszlanbarlang.hu)
Mezzoforte (www.mezzofortemusic.eu)
Vintage52 (www.vintage52.hu)Satöbbi. Persze kérdezz rá, hogy van-e egyáltalán olyan tok amilyet akarsz, mert nem evidens ez sem, hogy azonnalra van.
Jótanács: gagyi, varrott pántosat szerintem nem érdemes venni, az enyémen - pedig tényleg vigyáztam rá - pár hét alatt jelentős részen elengedett a varrás. Vettem egy alig 2x annyiba kerülő tokot (még mindig nagyjából 10 ezer Ft környékén járunk), fasza fémcsatos, kényelmes, királyság delux. -
Inv1sus
addikt
válasz
izomhod #7505 üzenetére
Csak törekszem arra, hogy tökéletes legyen. Szvsz már az is, csak az nem tetszik, hogy sok helyen 2mm-t írnak a mély húrok magasságára, nekem pedig 3mm-re van beállítva, mert csak így nem zörög erősebb pengetésnél.
Általában játékzenéket próbálgatok. Olyanokat amiket szeretek és könnyűnek tűnik.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
izomhod #7456 üzenetére
Egész jó a visszhangja a cuccnak, legalábbis egy kis google után ennyit sikerült leszűrni. A Squier hasonló vonal mint a Cort gitárok (rémlik, hogy talán ugyanaz a cég gyártja mindkét márka gitárjait), olcsó, jó ár/érték aránnyal. Nem tudom, honnan vennéd a gitárt, itthon kb. annyiért megkapod újonnan mint amennyiért a Thomann adja (plusz postaköltség).
-
válasz
izomhod #7455 üzenetére
1. Metronómnak semmi köze a hang magassághoz. Teljesen más vonal a kettő. Értelmetlen a hangolásra használt eszközzel egy lapon is emlegetni. Akármire is akartál vele utalni.
2. Profi gitárosok, pont, hogy fülre hangolnak a koncerten. Műmájerek, nem.
re: (#7457) pc-user
Senki nem állította, hogy nem az. Pont, hogy mindenki azt mondta itt eddig, hogy elég fontos a "jól" behangolt gitár. De a "jól" szócskáról már megoszlanak a vélemények. Abszolút, vagy relatív értelemben.
Mellesleg lehet "jól", még akár abszolút is hangolni gép nélkül. -
matyi94
senior tag
-
matyi94
senior tag
-
matyi94
senior tag
válasz
izomhod #7429 üzenetére
Szóval. Az overwound elvileg azt jelenti, hogy hosszabb vezetékekkel van. Néhány gitárba elvileg ilyen kell, az enyémbe a sima is jó volt. Mivel Eun belülről jön, vámot és áfát nem kell fizetni rá. Ha jól tudom postán érkezik a csomag. Én magamnak forrasztottam be, úgyhogy nem tudom mennyibe kerül. Ha nem értesz hozzá, keress meg egy szakit, max 20 perces meló, szóval még ha lehúz akkor is max 1-2 ezer Ft. A hangzásban elvileg nem befolyásolja a fedél a humbit (legalább is az Iron Gear azt írja, hogy az ő modelljeik esetében). Az alchemist egy p90-humbucker hibrid, ami normál single coilként funkcionál, esetedben én hanyagolnám.
-
matyi94
senior tag
-
Printszkrín
senior tag
válasz
izomhod #7416 üzenetére
Ennyiért csak használtan kapsz.
Nézz körül a [hangmester.hu] adok-veszek oldalán.
Az első oldal vége felé rögtön ott figyel egy Gibson szett 30k-ért -
Printszkrín
senior tag
válasz
izomhod #7392 üzenetére
Emberünk feltalálta a sramli gitárt.
Szóval végignéztem mind a 7,5 percet.
Jól gitározik az arc, de amit a vonóval művelt, az nem egy nagy szám.
Szerintem ezt simán el tudta volna játszani egy egyszerű egynyakú gitáron,
csak nem talált olyan csellistát aki azt az egy alaphangot hajlandó lett volna
neki a megfelelő pillanatban bejátszani.
A két hathúros nyak, csak az eltérő hangszín, és a látvány miatt kellett.Megjegyzem, én fele ennyire sem tudok gitározni, de ha fizetni kellene azért,
hogy ezt a produkciót élőben láthassam, hát én biztos lemaradnék róla!benedekco:egyet értek veled!
-
válasz
izomhod #7392 üzenetére
Azt hittem valami vicc video lesz, mikor már harmadjára dobta át a válla fölött a haját.
Sok értelmét nem látom ennek a hangszernek. Amúgy ezeket a géppuska kezű embereket nem igazán viselem el. Ügyes, sok munka van abban, hogy megtanulja mindezt. De zene nem sok van benne. Azt hiszem, ezeknek fontosabb a külsőség mint maga a művészet, vagy a zeneiség. Nem azon van a hangsúly, hogy Ő maga, vagy a közönsége jól érezze magát, hanem azon, hogy mekkora isten császár is "Ő", az előadó.A youtube eléggé elszomorít ilyen téren. Teli van ilyen virtuózzal. Ügyesek, csak a zene hiányzik belőlük.
hangszerre: Ha még hat kezünk lenne mint Shiva-nak.
-
NeoPampalini
senior tag
-
FerNandor
őstag
válasz
izomhod #7151 üzenetére
nekem nem nagyon van kedvencem, majdnem mindent szeretek, limp bizkitet hallgattam régen meg linkin parkot stb de mostanában nem, nem szeretem már az ilyen vad zenéket, max nyugisabb számaikat, filmzenéket szeretem nagyon, Hans Zimmer!!, James Newton Howard, Clint Mansell stb. Tron zenéje pl - Daft Punk, Falco, Tupac, DMX, a régi Eminem, DRE & Snoop
+ régi dolgokból is van pár jó szám, csak nem sokat ismerek. -
FerNandor
őstag
válasz
izomhod #7141 üzenetére
volt osztálytársam gitározik. de jók nekem ezek a videók (amit belinkeltél kimondottan jó, az a srác, érthetö meg minden) úgy sincs most annnyi idöm, hogy ösze-vissza járkáljak. itt a vizsgaidöszak is
ez egyébként qrva nehéz! alig bírom szépen lefogni a hangokat, valamelyikhez hozzáér az ujjam, akkor utána nem nyomom eléggé és berezeg, viszont már tökre fájnak, zsibbadnak az ujjbegyeim olyan, mintha megégtek volna, tegnap este is próbálgattam már.
durva, hogy milyen könnyünek tud tünni, aztán meg...egyébként a hangokkal abszolút nem vagyok tisztában, fisz meg ilyenek. Az énekórákat legtöbbször elhülyéskedtük, meg alig is volt. ilyen hangyafejeket rajzoltunk meg mittudomén, de nem emlékszem semmire, csak egy violinkulcsot tudok lerajzolni és itt ki is merült a tudásom
-
Bencsizy
csendes tag
válasz
izomhod #7092 üzenetére
Unokatesóm nagy rocker gyerek volt úgy 16 éves koráig, aztán levágatta a hosszú haját és most főképp elektronikus zenét hallgat.
A válasz sztem egyértelműen a csajok
Amúgy én "mindenevő" vagyok, abban az értelemben, hogy én minden stílusból hallgatok zenét, mivel ami megtetszik, azt hallgatom. Így mindig találok kedvemre valót, ha mondjuk rockban vagy drum n bassben pangás van.
Persze a szívem a rockhoz húz..
De Dszásztin bíbőr meg lady giga, az nem fér már bele...
-
rrbmirgamid
tag
válasz
izomhod #6971 üzenetére
Egyetértek. Jelenleg a GNR név lejáratása folyik :-))
Lehet, hogy a régi számokat jól elő tudják adni, és azzal sikert aratnak a koncert(ek)en, de a Chinese Democracy egy vicc!!! Talán maga az album címadó dala, amit még elviselek, és sokszori hallgatás után mondhatom, hogy valamelyest tetszik, na, de a többi?!? :-)
Illetve Slash, az Slash. Ha nem Ő szólózik, akkor tőlem jöhet bármilyen gitár-virtuóz, a feeling nincs meg. Az Ő szólóit senki nem tudja normálisan lejátszani :-)) Meg a tipikus Slash tone-t sem szokták eltalálni. Mindig lehet hallani a különbséget. :-)
-
Eastman
addikt
válasz
izomhod #6948 üzenetére
Azt, hogy "zenebohóc" vagy nem? Ne viccelj.
Mi köze ennek az idézetnek a linkelt produkcióhoz? A művészek nagyobb százaléka szabadszájú. Ha egy zenész nem a dalaiban, akkor a nyilatkozataiban (vagy mindkettőben). Ettől nem jobb vagy rosszabb gitáros.Csak eladott 4 millió lemezt az elsőből. Azt vajon miért vették meg az emberek? A modoráért?
Így sem szimpatikus? Kevesen súgják le az egészet... -
Eastman
addikt
válasz
izomhod #6640 üzenetére
...arra kell figyelni, hogy akkor dolgozik szépen a full-csöves erősítő, ha ki lehet tekerni rendesen. 5-10 W-os kis kombók is szólnak mint állat! 20-30 W már otthonra pl. sok. 6-7-8-as állásba már nem nagyon tudod tekerni a volume potit, mert bontja a falat. Nagy stage cuccot (50-100 W fullcső) nem érdemes venni, ha nem az Omegában gitározol.
Színpadra szánod, vagy otthon/próbahelyen gyakorolni?
Anno chateltem erről edző bá'val (elsősorban klub-zenész, de évente 8x-10x fesztiválon is fellép, közepes színpadon) :
Tibor: kis klub-ban még a 60 wattos is sok. én egy 30 wattost használok félnél sosincs jobban kitekerve és sokszor szólnak hogy hangos az öreg laney kombót azért adtam el mert az is 60-as volt és nem tudtam kihasználni.
de ez attól is függ mennyit játszik az ember nagyszinpadon kihangosított dobbal. mert oda mehet a 60 wattos fulcsöves motyó.
én: Tolják klubszinten és szabadtéren mindenfelé.
Tibor: klub-ba már ez nagy, nem lehet kihasználni.Oda 2x12-es kombó kell vagy egy fej 2x12-es zárt ládával max 30-tos erősítő nem kell nagyobb kluba.lásd vox ac 30 az hogy zárt v. nyitott izlés dolga
én: Hátul?
Tibor: persze a combo nyitott hátul a fej ládáknál zárt általában
de sokan használnak nyitottat ott is pl.Scott Henderson,Santana stb...
másképp szól a kettő a nyitott hátra is dolgozik a zárt csak előre,ki mit szeret azzal nyomja
én: Hátra minek?
Tibor: mivel a hangszórók azok előre hátra mozognak ezért a nyitott ládáknál nincsenek lefojtva másabb hangzást produkál a nyitott láda,a zárt le van fojtva ill. egy lezárt térben tud mozogni
én: ...és előre "több" jön, igaz?
Tibor: előre megy könnyen, de amikor hátrafelé mozdul meg kell mozgatnia ön maga súlyán kívűl a ládába bezárt levegőt is.
persze előre jönnek a magas és közép hangok és a mély hangok egy része, hátra a mély hangok csak
bassládákban ezért használnak pl. olyat ahol hátrafelé néznek a hangszórók és egy résen jönnek ki elől a hátlapról visszaverődve.
így még több mély jön ki belőle.Végig csöves erősítőkről beszélgettünk, a tranyós az más.
Üdv: Eastman
[ Módosította: 7 ]
-
Eastman
addikt
válasz
izomhod #5904 üzenetére
A villanygitáron kb 3 havonta (csak itthon játszom vele). De...
"Idővel a húrok elveszítik kezdeti szép hangzásukat. Ennek fő oka, hogy szennyeződések ragadnak rájuk ujjainkról és a fogólapról, nem számítva persze az anyag elfáradását. A megoldás: minden gyakorlás után át kell őket alaposan törölni alkoholos kendővel. Ezt én először nem hittem el, de a gyakorlat megcáfolta hibás vélekedésemet. Azóta mániákusan..., bár hozzáteszem, hogy én ezt csak fémhúrokkal, azaz elektromos gitárjaimon teszem meg. A nylon húrok általában hamar elhasználódnak. Az akusztikus gitárhúrok alsó, vastagabb húrjai ugyanis általában nylon húrok fémszállal körbetekerve, amelyek 2 -3 hónapos gyakorlás után foszlani kezdenek."
...ezt néha alkalmazom. Forrás.
Az viszont érdekel, hogy ti leengeditek-e a húrokat mikor nincs használatban a gitár.
-
Womb
senior tag
válasz
izomhod #5904 üzenetére
Ha csak otthon nyomod, elég cserélni akkor, ha hamis, lebeg stb...
Itthon nem zavar, ha már elvesztette a fényét a hang, de azért hamis ne legyen.
Nem szabad hagyni, hogy teljesen lerongyolódjon, mert elbassza a füledet.
Jó az, ha rendesen behangolt cuccokhoz szokik az ember. -
Eastman
addikt
válasz
izomhod #5865 üzenetére
Szia!
Egy hasznos videó, ha blues vonalon (is) mozogsz.
Egy zenei alap amire tudsz majd szólózgatni, gyakorolni.
Egy jó kis blues oktató program: eMedia Blues Guitar Legends 7.0
...jó alapot ad a ROCKhoz a blues-pentaton.
(...szóismétlésekben bővelkedő hsz. lett...)
bucsupeti:
...remélem nem haragszol, ha megosztom a jamtrack leírásában a Hogyan rontottam el a gitártanulást... című bejegyzésed. Fontos gondolatokat írsz benne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dji Mavic Pro fly more combo
- iPad Pro 11" M4 wifi Silver hibátlan akku 100% 3 hónap jótállás!
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC 12GB GDDR6X 192bit Videokártya
- RX570-es, RX580-as és RX5500XT eladó videó-kártyák - Garancia
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest