- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen GPS-t vegyek?
- Magisk
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Panzermeyer
tag
válasz
Eastman #27305 üzenetére
Én a minél nagyobb, annál jobb elvet követem.
A kombóm egy Harley benton HB40R, amiben 10"-es hangszóró van, erre 20 wattot dobott a kombó, amikor még egyben volt, illetve külső hangszóróra írtak 40-et.
Ugye az erősítőt szétberheltem és a sasszit felhasználtam egy Epiphone Valve Junior kapcsolás megépítésére.
Ez egy EL84 SE erősítő, 4-5 wattot tud.
A vásárolni tervezett Celestion Vintage 30 a leírás szerint 60 wattos, ehhez tervezek építeni egy EL84 PP erősítőt, ami 12-15 wattnyi teljesítményt tud.Ott van amúgy a Vox AC4C1-12, 12-es hangszóróval, brutál jó lehet
-
brickm
őstag
válasz
Eastman #27302 üzenetére
Én mindig minimum 1.5 2x-esen tulméretezem a hangszórók teljesítményét, mert hiába mérem be az erősítőt, hogy X-Y V kivezérlő jellel kijön belőle mondjuk 5W, ha elé teszel 1torzító pedált is, meg egy bármi jelmoduláló pedált, ami még az amplitudón is dob kicsit, máris tul lehet szaladni az 5Watton, amit nem fog tűrni a hangszóró. Sajna fender erősítőknél fordult elő alulméretezés(100wattos fejre 100wattnyi hangszórót ajánlottak gyárilag, megvolt a végeredmény....A trükk az volt benne, hogy a fej nem 100wattot adott le ha csak az erősítőt használtad, de pedállal már bőven átlépte a 100at...)
50-100w környékén meg akár 3-4x-es tulméretezés is kellhet.És természetesen ez nem csak a hangszórókra, de a táp- és kimeneti illesztő-trafókra is vonatkozik.
-
-
bigrob
őstag
válasz
Eastman #27254 üzenetére
Rossz link.
Összemazsoláztam -
kemotox
addikt
válasz
Eastman #27205 üzenetére
Fú talán nekem is az a kedvencem. Vagy legalábbis azt hallgattam a legtöbbször
Jóféle.
Amúgy itt van az ominózus átadó ünnepség, élőben játsza valami siheder banda a Master of Puppetset, de tuti valami teheccségtelen jutubsztárokról van szó, olyan, mintha valami középsulis ki mit tud lenne
-
-
Kobe
veterán
-
-
törölt tag
válasz
Eastman #27165 üzenetére
Teljesen mindegy a dolog, majd az idő eldönti, mi lesz a lányból. Egy dolgot kellene mindenkinek látnia: zenésszé válni, a zenei tehetség egy sokkal komplexebb dolog, minthogy valaki technikailag pöpec.
A technikai "pöpecségről" pedig legtöbben csak a gyors és hibátlan játékra asszociálnak, pedig lassú tempó mellett játszani sem könnyebb. Jól legalábbis, mert valahogy mindenki tud lassan játszani.
-
cucka
addikt
válasz
Eastman #27165 üzenetére
Ez már a YouTube korszak. Ide már nem elég a tehetséghez (csak) a Jack Daniel's meg a drog. Full minimál vagy full maximál. Középút nem nagyon van.
Ezt pont ellenkezőleg látom. A Youtube meg Spotify meg hasonlók utat nyitnak olyan zenéknek, amiket máshogy nem találnál meg.
A másik, hogy mindig is a dalok számítottak, az előadásmód, az image, a showműsor és a hangzás. A gitárhősök kora rövid volt és régen.
(Ok, John Lord jól nyomta, de őt sem azért volt sztár, mert jól billentyűzött, hanem mert Smoke on the Water.) -
Moleman
addikt
-
csadi0011
őstag
válasz
Eastman #26706 üzenetére
Chicken Fiddler
Sajnálom! -
Moleman
addikt
válasz
Eastman #26684 üzenetére
Az sajnos nem lenne reprezentatív, látod, a "dzsunka" 100 ezres CV Telén hibátlanul üzemel a csóró húr, Pali bácsi meg panaszkodik.
Remélem most ki tudom hagyni Zolit a képletből, egyelőre urai vagyunk a helyzetnek.(#26685) FockeWulf
Még csak egy éves a gitár, szerintem 100 óránál kevesebb játék van benne.(#26687) Eastman
-
törölt tag
válasz
Eastman #26604 üzenetére
Amely _egyértelműen_ meghatározza egy zenemű tempóját.
Ezt nem is kétlem, hogy egy adott zenemű tempóját egyértelműen meghatározza. Csak ilyen adott zeneműről az ominózus hozzászólásban nem esett szó.
Ha pedig általában nézzük zenedaraboknál, akkor igen, az egy gyors tempó. Metronóm melletti skálázásra viszont már nem feltétlen igényel túl nagy erőfeszítéseket a zenész részéről, és miért is ne beszélhettem volna erről? Hiszen a hangszeres gyakorlásnál szerintem elég megszokott dolog a skálázás. Lehet, hogy pongyolán használtam egy fogalmat (bár tisztáztam akkor ott), de akkor azt kell mondani, hogy azt így nem használjuk, ha pedig ez elkerüli a figyelmet, lehet kérdezni, de indulatosan nekirontani egy ismeretlennek, hogy hazudik, vetít.
(#26605) ayy_lmao:
Inkább egy másik gitár lenne az ideális, de használtba tapasztalatlanul nem nagyon merek beleugrani. Inkább újat (azt már eldöntöttem, hogy elektromosat) vennék, ami használható. Nem akarok vele fellépni, az a lényeg, hogy lehessen vele fejlődni otthoni gyakorlással.
-
Kobe
veterán
válasz
Eastman #26510 üzenetére
milyen műhelyek ? GitárKlinikát és KaosAmps t tudom ott van, éns I hozzájuk járok, de mást még nem találtam arra.
Amúgy március végén less dire straits is, cask olyan fantörpikus a jegytérkép amit kiadtak hozzá, hogy nem sikerült abszolválnom merre van a színpad
... kicsit fura, hogy a VIP a jelölés szerint a legtávolabb van tőle....
-
-
-
-
Moleman
addikt
válasz
Eastman #26497 üzenetére
Bennem nagyon megmaradt tüskeként, hogy kb 1 éve, mikor több hónap aktív nézelődés után már egy picit kiismertem a GS-t, egyben a piacot, nem tudtam minden szerelmet megvenni, ami szembejött, hiába voltak nagyon olcsók (gondolok itt pl a csíkosjávor HSS Fernandesre, keménytokkal 40-ért
). (Nem tudom, látszanak-e még ezek a linkek egyáltalán, vagy csak az én böngészőmben van meg cache-ben.)
Valószínűleg ennek a kompenzálása most, hogy mindenre lecsapok, ami jó vételnek tűnik és a fájdalomküszöb alatt van, csak sajnos kezd veszélyesen magasra kúszni a fájdalomküszöb, ami kannibalizálja a drágább gitárokat, jelen esetben a Casiot. És persze a motort is.Sokszor titkon abban reménykedek, hogy eladják a cuccot, mire érte mennék, de azért kell az az eufória, mikor elhozom.
-
Moleman
addikt
válasz
Eastman #26493 üzenetére
Igen, akkoriban pont az tartott vissza, mert ebayen volt egy 120-ért ép volume gombbal, újszerű állapotban... Persze mire itt lett volna Amerikából, már nem 120 lett volna. Sebaj, tanultam belőle, talán részben ezért is hoztam el a múltkor az Ariat, és végül nem bántam meg.
-
Moleman
addikt
válasz
Eastman #26490 üzenetére
Tavaly volt egy piros Debrecenben, 210-zel kezdett április 9-én, végül 160-nál került le GS-ről, ha jól emlékszem. Annyit nagyon megért volna, azóta már bánom, hogy nem hoztam el. Azon, és a volt Tátraién kívül lehet, hogy nincs is másik piros az országban, még ebayen is ritka.
(#26493) Eastman
Van itthon több évre elegendő Dáridó, tavaly bevásároltam, de lassan 2 hónapja rendeltem aliexpressről Orphee húrokat, azokat szeretném kipróbálni több gitáron is, valaki dicsérte őket itt.Bár kezd úgy tűnni, hogy refund lesz a dologból.
-
Moleman
addikt
válasz
Eastman #26482 üzenetére
Egyszer biztosan behúzom, pár éven belül.
A Vintage-ben már megbeszéltem a srácokkal, hogy ha szólok, szereznek pirosat, de előbb még mindenképpen motort szeretnék venni.
Az ára nem annyira vészes, jóval olcsóbb, mint a Gibson volt. Most épp egy fehér van náluk kiállítva, kipróbáltam, nagyon finom, játékérzetben hasonlít a Zöldikémre.
(A fákat nem tudom, pillanatnyilag a Telecaster és a Les Paul alatt rezeg a léc, keveset használom őket az általuk képviselt értékhez képest, de mindkettőn régi húrok vannak, húrcsere után megugrást prognosztizálok a használatukban.
Amíg nem a napi betevő múlik rajta, szerintem megtartom őket, bármennyi új gitárt is veszek, jól bírom az éhséget.
Pont ma ígértem meg magamnak, hogy a huszadik egy neonszínű Charvel lesz, azelőtt még kilencet be kell tárazni.
)
Amúgy az Aria is bevált, mióta beállítottam, a próbán pedig azt mondták a srácok, hogy nekik jobban bejön, mint Zöldike, én meg nem bánom.
Őt legalább nem sajnálom.
-
Moleman
addikt
válasz
Eastman #26478 üzenetére
Ja, én azt gondoltam, hogy feleslegesnek tartod az elektronikát, arra ironizáltál a kártyaolvasóval.
De tudom, álszent vagyok, miközben ez a legnagyobb álmom.
(#26480) Ba cy lus
Valóban nem könnyű előre megmondani, hogy a következő években mi lesz a célod a zenével. Nálam hétről hétre változik, hogy éppen mit nyúzok, de pl a Les Paulhoz hetek, talán hónapok óta nem nyúltam, akusztikon se nagyon játszottam az utóbbi hetekben, pedig nemrég tettem szert rá. -
eeXaa
addikt
-
-
Fitzgerald
veterán
válasz
Eastman #26324 üzenetére
Jah, szarni rá hogy ki mit mond. Tudod hogy szokták mondani: a vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, de senkit sem érdekel a másé. Biztosan van itt olyan ember akit már akkor megfojtanék egy 56-os húrral ha meglátom a fejét, nemhogy még a véleményét is meghallgassam.
De igyekszem nem skatulyázni/minősíteni/megbélyegezni másokat. Az a fiatalok játéka. -
-
-
Ragnar_
addikt
válasz
Eastman #26134 üzenetére
6-osra jobban hasonlít, de valószínűleg 8-asnak készült szerintem is, mert van benne egy ív a bal oldalon is ahol 6-osnál szerintem nem lenne. (lehet, hogy a 8-as beütő szerszámból kipattant egy darab, bár az sem kizárt, hogy 8-asból 6-os-ra direkt átalakított beütőt használtak..
who knows)
-
Kobe
veterán
válasz
Eastman #26121 üzenetére
Jol szol, a dimarzio minihumbuk adja rendesen. Eddig ledrotoztam, athangoltam, kell par csavart szereznem hozza mer azok kozul 1-2 mar nagyon elkopott, megszakadt a menete stb.
Katana tisztajan / brown channelen nagyon adna magat szerintem. Viszont a hangero potival kell majd szorakozni, kis kontaktspray vagy valami. A guitar rig mwg a tobbi meg bekaphassa
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TV antenna és jelerősítés
- Milyen videókártyát?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Linux kezdőknek
- PlayStation 5
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged