- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Új középpályást igazolt a Qualcomm
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikk2000
őstag
válasz
fehérkocsag #194 üzenetére
Sehogy, ez normális.
-
fehérkocsag
csendes tag
GA-7N400Pro2 alaplapom van. RAM-t akartam bővítni benne, de nem boldogulok vele.
4 memóraia hely van. Az elsőbe és harmadikba (így megy duálban) berakom a 512 pc3200 ramokat minden jó, 400MHz megy. Ha telerakom mind a négyet (2GB) a bios csak 1 GB talál meg és csak 266MHz-megy. Ha az első három helyre rakok akkor felimeri a 1.5 GB, 400MHZ megy.Ha a másodikat hagyom üresen csak az elsőt ismeri fel 512MB. Mind a négy RAM tökéletesen egyforma.
Kérdésem, hogy tudnám a lapot rávenni arra, hogy mind a négy ramot lássa és 400MHz menjen. -
bucilali
aktív tag
HÜPP!
-
Doki16
addikt
Helló!
Az érdekelne engem hogy probált-e már vagy van avalakinek erre az alaplapra Sata2-es winyó csatlakoztatva és müködik is neki rendesen. -
bucilali
aktív tag
tetejére..
-
Loha
veterán
válasz
Istencsapása #186 üzenetére
Most eszmélek, hogy mit akarsz
1T a gyorsabb beállítás tudomásom szerint, tehát 1T-n gyorsabb nem 2T-n.
De én amikor próbálgattam a beállításokat, nálam semmi jelentősége nem volt, sőt az időzítések szerepe is szinte elhanyagolható legalábbis NF2-nél. -
Loha
veterán
válasz
Istencsapása #184 üzenetére
Szerintem Athlon XP esetén nem sok jelentősége van.
-
Istencsapása
tag
Alapból a Command rate ezek a jó kis giga lapon 1T amit sehogy sem tudok átállítani 2T-re. Valaki tud esetleg vmi megoldást erre? Hackelt Bios vagy vmi ilyesmi?
-
Loha
veterán
válasz
Antimatrix #179 üzenetére
Nem lehet, hogy mondjuk a táp a gyenge? Volt benne elötte nagyobb fogyasztású VGA?
Kiegészítő tápcsati rajt van?
Ha és sörgősen tegyél fel SP2-t.
[Szerkesztve] -
bucilali
aktív tag
válasz
Antimatrix #180 üzenetére
próbáld meg a 7nnxp f19 es biosával...
nekem az van fenn, nincs semmivel gondom...
igaz, előtte sem volt... -
Antimatrix
senior tag
na valakinek
-
Antimatrix
senior tag
Segítség kellene:
ebben a Gigabyte alaplaptipusban az AOPEN Aeolus 6600Gt kártya akad benne kifagy ujraindul.
A 3Dmark sem megy végig rajta de más alaplapban hibátlan.
Kiprobáltam INNo 3D 6600GT ugyanez a helyzet.
Az alaplapon a legujabb bios van fennt
A gépen Win Xp Sp1 van.
Valakinek van ötlete vagy volt hasonló roblémája miat már meg tudott oldani -
bucilali
aktív tag
hogyan állítsam a biost, hogy teljes kikapcsolás után is a frissítettel induljon??
-
bucilali
aktív tag
hogy meglegyen ismét..
-
bucilali
aktív tag
igen kiváló ez a lap..
-
nemtommi
senior tag
Eladó lett a lapom, ha valakit érdekelne: Bővebben: link
-
bucilali
aktív tag
fel-fel...
-
nemtommi
senior tag
meg itt lehet érdemes:
http://www.hwtweakers.net/posts4741-highlight.html -
bucilali
aktív tag
semmi új fejlemény??
esetleg létezik ehhez a laphoz tuningBIOS??
ha igen, homályosítsatok fel...
köszi...
[Szerkesztve] -
mikk2000
őstag
hűtőborda töve, proci táp..vajh most melyik is?
-
downcore
tag
A topic elejen lattam h valakinek sikerult allitani az fsp-t az kerem irja le h hogyan lehet!
Nekem a kov problemam lenne: regen tudtam allitnai a szorzokat de most hiaba kapcsolgatom a jumoert nem ragal (nem allitodik a szorzo) ez mitol lehet? -
bucilali
aktív tag
azt hiszem, a 3. a CPU külsőt jelöli, amit a hűtőbordán a CPU hoz közel érintkező felületnél tudsz mérni....
bennem is felmerült a kérdés már, és mivel sehol nem találtam érzékelőt, egy digit hőmérővel megmértem a hűtőborda tövénél a hőfokot...
annyit mutatott, mint a CPU aux az everestnél...
szal, szerintem arról van szó.. -
mikk2000
őstag
Nekiestem kicsit a gigabyte-nak az alacsony ITE IDE sebesség miatt, először hülyeséget válaszoltak, le is basztam őket, aztán ez jött :
''Thank you again for your kindly mail and inquiry. Usually, the reading speed of HDD is faster than writing speed. We have discussed this issue with ITE and their engineers told us the symptom is caused by their controller and can't be fixed by BIOS or driver. We are sorry for any inconvenience by the controller limitation.''
Magyarul elismerik a hibát, és BIOS frissítéssel sem tudják orvosolni. Ilyesmire számítottam. Tehát az ATA133 erre a meghajtóra a kézikönyben az egy vicc. Irásra ez még az ATA33-nál is kevesebb...
Most kérdezek, sejtésem ugyan van, de jobb biztosra tudni. Erre a lapra 3 mért hőmérsékletet adnak a különböző tesztprogik, igaz a sajátja és a BIOS csak kettőt.. CPU, alaplap az oké. Az everest 2.20 ''aux''-ként jelöli meg a harmadikat, bár fel van cserélve az alplap-al, de ez nem számít. Kérdés, mi a harmadik?
1. CPU belső
2. Alaplapon valahol egy dióda szabadon meredezve az ég felé.
3. ? -
mikk2000
őstag
Szia, egyel fentebb ha nézel a hsz-ed felett, ott írom, hogy gyakorlatilag sok különbség nem lesz, ti. bár a memória dual módban megy azaz két memóriavezérlő működik egyszerre, viszont a proci csak egy ''csatornán'' képes adatokat fogadni a mamóriavezérlőtől...tehát optimális esetben egy memóriavezérlő is kiszolgálja.
Szerintem azon munkálkodj hogy a rendszered 400Mhz-en menjen, az megdobja majd a sávszélt (azonos órajelen is). Persze, mivel a memóriasebesség csak a rendszer egy eleme, nem 1:1 -ben jelenik majd meg a gép teljesítményében..viszont jól mutat a memória-sebesség tesztben, ha valakinek az a mániája.
[Szerkesztve] -
Doki16
addikt
Na sikerült végülis csak fel kelett cserélnem a rmok helyét igy már simán mennek duálba csak egy bajom van velük hogy semmi nem duplázodott meg velük
Az everest szerint a sebség is ugyanannyi a 64 bit is ugyanannyi és a Mhz is 200 maradt, de ha vki tudna möondani vmi trükköt arra hogy felgyorsítsam öket szívesen veszem ja és mind2-nek egyforma az idözitése. -
Doki16
addikt
Csátok!
Az lenne a kérdésem hogy hogyan rakjak bele ebbe a lapba két különböző fajta ramot hogy dualba menjenek melyik slotokba rakjam bele.
Az egyik egy TwinMos 512/400 a másik meg egy Take MS 512/400 as ram
Létszi vki segítsen mert nagyon fontos lenne. -
bucilali
aktív tag
tetejére...
-
Loha
veterán
válasz
mikk2000 #152 üzenetére
Én mindenesetre bármilyen bizonyíték hijában nem állítanék olyat, hogy tervezési hiba, mert ezt semmi nem támasztja alá. Ha lenne új BIOS ami nem javítaná meg, vagy lenne ilyen azonos BIOS-ú PCI-os kártyád és azzal minden okés lenne, akkor állíthatnád biztosan ezt, addig ez csak találgatás SZVSZ.
-
mikk2000
őstag
Szia.
Igazad van abban, hogy ha nem RAID módot állítassz be, akkor a másik aktivizálódik, de mivel alapbeállítás a RAID, szinte mindenki így használja, ergó a másik üzemmódot mivel kevesen használják kevesebb a közölt hibák száma is - a javítás is, tehát gyengébb minőségű lehet, azaz több hibát tartalmazhat. Külföldi site-okon is a RAID beállítást ajánlják.
Én is szívesebben használnám a RAID nélküli változatot ha nincs szükségem RAID-re, mert nem szimpatikus hogy bárki aki elinditja a gépet és belép a RAID menübe miket tud ott csinálni...
Ha a gigabyte mérnöke lennék, nem igen írnék olyat hogy a giga lap hibája.
Vagy kockáztatnám az állásomat
Az tetszik ezekbe a fórumokba tényleg hogy mikor az ember ír valamit, a többiek hajlamosak teljesen hülyének nézni őt, hogy ez miért van
Talán sokan ezért nem is irkálnak.
Mint írtam egyrészt tudom hogy így van (személyesen tapasztaltam), másrészt példának fehoztam a külső PCI-os kártyaként történő megvalósítást - ott durva lenne ha nem menne. -
Loha
veterán
válasz
mikk2000 #150 üzenetére
Giga lapben szerintem attól függően, hogy mit választasz a BIOS-ban megy RAID vagy IDE módban.
az új ITE BIOS sem javítja meg a max 20mbyte/sec-es írási sebességet, ez az alaplap tervezési hibája.
Gondolom a Gigabyte mérnöke vagy, és te nagyon frankón tudod az igazságot...
[Szerkesztve] -
mikk2000
őstag
Most nézem a linken amit fentebb írtam, hogy a v1.7.1.56-os BIOS aminek a hosszú changelogját beidézted nem is az ITE RAID BIOS-é. A Giga lapban RAID változat van.
-
mikk2000
őstag
Szia.
Mivel kijelentő módban írtam, ezért biztos. Jó lenne, ha nem néznél hülyének másokat
Kissé elvault az a changelog, a legújabb az 1.7.1.94 (weblapon csak a 1.7.1.93 van)
Márcsak azért sem lehet az ITE chip hibája a max 20MB/sec write, mert ezt a chipet természetesen külön PCI-os kártyára is pakolják, és durva lenne ha nem tudná teljesíteni a paramétereit. Alaplapnál azért sikkadhat el, mert azon sok minden más is van emellett, és az ember mérlegel...vagy észre sem veszi.
Bővebben: link -
Loha
veterán
válasz
mikk2000 #147 üzenetére
Ez egyáltalán nem biztos szerintem. Mindenestere azt írják, hogy aztjavítaná, hogy ne tököljön annyit a felismeréssel, meg hogy jobban kezelje az optikai driveokat.
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Doki16
addikt
up!
-
Doki16
addikt
Helótok!
Azt szeretném kérdezni hogy ki lehet-e kapcsolni azt a két képernyöt az elején amikor a SATA-t ellenörzi meg a RAID-ot, ugy értem hogy ellenörzés nélkül átugorja ezeket ne is mutassa meg egyáltalán. -
bucilali
aktív tag
hali megint..
most feltettem a 7nnxp f19 es jelű biosát a lapra, és a lan megy mint a szél...
erre varjunk gombot...
az f20 al meg sem nyikkant... -
Istencsapása
tag
asszem ott is próbálkortam vele.. de majd később kipróbálom megint
köszi -
mikk2000
őstag
válasz
Istencsapása #139 üzenetére
Az ITE-n van IDE vinyó is, és no problem. (Azon kívül hogy az ITE max 20mbyte/sec körül tud írásra)
-
Istencsapása
tag
nekem se de ha más nem satás vinyót beraksz akkor mi történik?
-
mikk2000
őstag
válasz
Istencsapása #137 üzenetére
Kezdettől fogva, de semmi gondom vele.
-
Istencsapása
tag
hát senki se bootol itt satáról?
-
Istencsapása
tag
Srácok van egy 120Gb-os Samsung sata vinyóm meg két sima Pata vinyó azt akarom hogy a satáról bootoljon de mindig a régi vinyóról bootol vagy niután mindent felismert a lap megáll és nem bootol sehonnan.
Kérdés miért van az hogy satáról nem bootol ha van benne más vinyó? -
bucilali
aktív tag
válasz
mikk2000 #124 üzenetére
a lapomat rev 1.xx cimen vettem itt a PH-n...
mikor megjött, tüzetesebb vizsgálat közben az egyik sarkában találtam meg a feliratot: rev.2.0-------> sztem rev 2 es...
az általad leírt szorzóállítási lehetőségek igazak, de a dip-ekkel a szorzó felső határát tudod belőni ( sztem) a többit a biosból, ahol viszont a VCORE % osan, a többi érték + ennyi meg annyi értékkel változtatható...
az nnxp biosában konkrét fesz értékekkel és szorzóértékekkel variálhatsz (kipróbáltam)
egyedüli kinom az a qrva lan...
ennek ellenérea linkekért...
minden okosságot szivesen olvasok, ne kíméljetek... -
mikk2000
őstag
Hali!
Akkor pörögne fel igazán, ha a lap nagy hibáinak valamelyikére valami megoldást lehetne találni.
Pl.: az alaplapi ITE RAID, ami ATA133-ként van reklámozva, de gyakorlatban 20-25MB/sec-nél nagyobb írási sebességet nem lehet kihozni belőle. -
nemtommi
senior tag
válasz
mikk2000 #130 üzenetére
Sehova se tünt. A te lapodon továbbra is ott a DIP, csak a másik lapnak, aminek a BIOSát felrakod a sajátodéra, annak alapból nincsen. Vigyázat! A két lap nem ugyanazon típus. Az egyiknek MCP, míg a másiknak MCP-T a déli hídja. Ezen kívül több kisebb-nagyobb különbség is felfedezhető a két típus között. Ezek ellenére a lapod működik a másik lap BIOSával is (fordítva nem biztos). Innentől rajtad áll, hogy honnan állítod a szorzót.
-
nemtommi
senior tag
-
mikk2000
őstag
válasz
nemtommi #123 üzenetére
Szia. Nézd meg magad is.
mikk2000
őstag
válasz
bucilali #122 üzenetére
Szia!
Segítek én neked szívesen.
Topic címe : Gigabyte ga 7n400 pro2 rev 2 segítség kellene
Bővebben: link
Idézek innen :
CPU/AGP/DIMM setting :
CPU FSB / Vcore Voltage adjustable via BIOS
Multiplier adjustalble via DIP Switch
AGP Voltage / Clock adjustable via BIOS
DIMM Voltage / Clock adjustable via BIOS
Nem hinném hogy kétféle lap jött volna ki a gigától ''Gigabyte ga 7n400 pro2 rev 2'' név alatt.
Én nagyon jól el vagyok azokkal a DIP kapcsolókkal, és tökélesetesen működnek is. Amit írsz, az nem a szorzó állítés kapcsolója.
Tehát két eset van, a te lapod vagy nem pontosan az a tipus ami a topic címében van, vagy kissé figyelmetlen voltál. Sebaj, ezért vagyunk hogy segítsünk egymásnak. -
bucilali
aktív tag
válasz
mikk2000 #119 üzenetére
ezen a lapon a szorzót nem jumperrel lehet állítani...
ha az nnxp biost teszed fel, akkor tudod biosból a szorzót állítgatni, feltéve, ha az erőműved nem lockos...
az alaplapi jumperrel az FSB -t tudod állítani, de csak két szinten..
1.) FSB 200-400 MHz...
2.) FSB fix 100 MHz... -
mikk2000
őstag
válasz
nemtommi #120 üzenetére
Szia, ez evidens, viszont a gigabyte weblapján azt írják hogy mobil bartonhoz nem ajánlják az eltérő felépités miatt.
Én megelégszek egy s2kctl progival ami csökkenti a hőt
-
mikk2000
őstag
válasz
Istencsapása #118 üzenetére
Szia, szorzót ezen a lapon (topik cím) jumperrel lehet állítani - ha a proci nem lockos.
A proci feszt lejjebb venni nem tudom érdemes-e, hiszen akkor a proci már hibázhat. A magas kijelzett procihőmérséklet tudtommal a belső dióda miatt van. -
Istencsapása
tag
-
Istencsapása
tag
Én komolyan elgondolkoztam, azon, hogy vegyek valami passzív zalman chipsethűtőt
-
nemtommi
senior tag
ATA Raidet próbáltátok az 7NNXP biosával?
-
mikk2000
őstag
válasz
Istencsapása #110 üzenetére
Hali, lehet hogy lemaradtam valamiről, de mi van abban az NNXP BIOS-ban ami annyira hiányzik?
-
Istencsapása
tag
Kéne egy programozó aki összedbja a 2 biost
-
bucilali
aktív tag
hali...
én is megoldottam, amit soni
feltoltam a 7nnxp biosát a lapra, minden kiváló, nem beszélt vissza...
a LAN-t nekem sem ismeri fel, és nem is tudom újratenni, míg az xp bios van fönn
illetve fölteszem a drivert, de nem tudja elindítani a lant....
10 es hibakódot jelez...
ha valaki tud okosságot, jelezzen lécci... -
Istencsapása
tag
énis örülök hogy megy még ez a topic.
amint lesz egy kis ídőm megtolom énis akkor azt a 7nnxp-biost.
nem szólt vissza a lap, hogy ez a bios nem odavaló vagy ilyesmi szó nélkül elfogadta?
A dual bios remélem enyhít majd a felelősségemen -
Istencsapása
tag
énis örülök hogy megy még ez a topic.
amint lesz egy kis ídőm megtolom énis akkor azt a 7nnxp-biost.
nem szólt vissza a lap, hogy ez a bios nem odavaló vagy ilyesmi szó nélkül elfogadta? -
bucilali
aktív tag
jobbra fel...
-
Doki16
addikt
Na 180-ig sikerült huznom az fbs-bt utánna meghalt. de azért igazán válaszolhatna vki.
-
Doki16
addikt
up
-
Doki16
addikt
Nekem is van egy ilyen lapom és ezzel elvileg lehet állítani a szorzot na már most nekem van egy 2,8-as sempronom ami alapból 12-es szorzoval müxik és ha már egy picit is probálok emelni az fsb nem indul el a gép most az lenne a kédésem hogy ennél a procinál müxik-e ez a szorzó állítos dolog és ha igen mennyire állítsam hogy tudjam huzni?
-
_Gyula_
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470m - i5-3GEN I 8GB I 480GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Eladó szép állapotban levő Lenovo Tab M8HD 3/32GB / 12 hó jótállással / gyári tartozékokkal
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest