- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pancsermeste
őstag
válasz
zolee0307 #41772 üzenetére
Az még szinte nem is tuning!
A "Normal"-on való automatikus túlfeszelést legegyszerűbben az északi hídra helyezett mancsokkal (óvatosan!!!) lehet detektálni, de természetesen multiméterrel mértem ki, így tudom, hogy a gyakorlatban tényleg tuning arányosan állítgatja a feszt. Nekem az a tapasztalatom (ez nem 100% biztos, hogy így is van), hogy az FSB emelést figyeli, és ahhoz képest állít automatikusan. Ha a tuningod nem jár jelentős FSB emeléssel, akkor ez elhanyagolható, az amúgy is forró északi híd hőmérséklete nem fog jelentősen emelkedni.
Viszont nálam pl.: FSB 333MHz helyett 500MHz, ami már 50% overclock, így az MCH feszt jelentősen megnyomja, ha normalon hagynám. Manuálisban (már nem emlékszem pontosan) de talán a második legkisebb +feszt választottam, így még a hőmérsékleten is lehet érezni, hogy nem perzsel már messziről az északi híd.Sata2 driver sztem felesleges, jó a win szabványos driver-e is. Ha nincs gondod, akkor nem kell piszkálgatni, ha maximalista vagy, és pl. SSD-ből akarod kihozni a maximumot, akkor meg lehet próbálni. (de ebben az esetben is érdemes inkább a giga oldaláról leszedni a legfrissebbet.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Hardcore café
- Fotók, videók mobillal
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Sweet.tv - internetes TV
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest