- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hippo
aktív tag
válasz
Gorneck #22580 üzenetére
Most hírtelen nem tudom hol tudom módosítani az alaplapom, de itt a konfigom:
Gigabyte GA-P35-DS3 rev2.1 | Intel Core2 Quad Q6600 2.4Ghz G0 #L727A950 | Zalman CNPS7700-Cu | 4x1 GB Kingmax Mars | GALAXY GeForce 8600GE OC 512 MB 1.0ns DDR3 PCI-E | Western Digital 250GB SATA-II | Samsung 200GB SATA-II | Coolink Silent Power Supply (500W) | Creative SB X-Fi XtremeMusic | Genius SW-5.1 Home Theater | Samsung SyncMaster 913V [19" LCD]
-
Hippo
aktív tag
válasz
Gorneck #22576 üzenetére
nah... Vista alól írok.. de:
1. Feltelepült, de úgy hogy az első restartnál még telepítés közben mintha megfagyott volna amikor már számol vissza, hogy újraindítja magát 10--9--8--77-- stb..
Ott nem indult újra, manuálisan kellett újraindítanom..
2. Aztán szépen fel is települt, nem fagyott meg közben, de ha újraakarom indítani a gépet, akkor kijelentkezik meg bezár mindent meg eltűnik a képernyő de nem indítja újra magát, hanem manuálisan kell szintén..
3. CPU smart FAN control vagy mi a biosban.. arra jöttem rá, hogyha ez be van kapcsolva és elkezd nagyobb teljesítményen pörögni a ventim, akkor abban a pillanatban csontra fagy a billentyűzetem, ellenekező esetben most hogy kikapcsoltam tudok írni meg minden... érdekes...
Szóval ez mitől lehet?
Másik kérdésem, hogy 1066Mhz-en tudjam használni a ramjaim stabilan mit kell beállítanom a bios-ba ahhoz?
Üdv, Hippo.
-
westlake
félisten
válasz
Gorneck #22528 üzenetére
ja, egyebkent a rev2.1-es lapok ugy felulfeszelnek, mint a pcsa
felejtsetek el a drop-ot.. a cpu feszultseg meg loadline calibration nelkul is magasabb (terheles alatt), mint a bios-ban beallitott ertek
este linkelek egy tablazatot..
#22532: ofkorsz quaddal.. (mar mindent azzal merek) -
westlake
félisten
válasz
Gorneck #22523 üzenetére
ha jobban belegondolok, akkor nem is ertem, hogy en miert is emelem a feszeket ennyire.. valoszinuleg azert, mert a benchmark elott feszeket meregettem es szukseges volt.. de ha hazaerek, kiprobalom..
#22525: ha jol ertem, akkor minden esetben 1x-es lesz a pci-e sebessege, ha az mch fesz meghaladja a +0.2 voltot?
#22528: viszont egy e82 tuningjahoz mar szukseges a feszemeles.. este utanajarok ennek a pci-e 1x bugnak -
westlake
félisten
válasz
Gorneck #22514 üzenetére
egyedul azt nem probaltam meg, hogy a memorafeszt visszaveszem.. adtam en feszt a pci-e-nek is, de nem hasznalt.. mch fesznel az a lenyeg, hogy +0.3 voltnal tobbet ne adjunk neki.. +0.325-nel neha meg a bios-ba is belefagy a gep, +0.35 voltnal meg el sem indul a cumo.. a memoriakat altalaban cl 4 4 4 4 4-en hajtom.. azt meg kiprobalom, hogy a memoria feszultseget leveszem auto-ra, az idoziteseket pedig visszaveszem cl 5-re.. (sajnos mar a gigabyte lapok sem akarnak cmos clear utan elindulni a micron d9gmh ramokkal)
-
Hippo
aktív tag
válasz
Gorneck #22499 üzenetére
ha instabil lenne, akkor XP-vel miért nem bajlódik? Semmi probléma XP alatt... sőt elsőre feltelepült.
A konfigom pedig:
Gigabyte GA-P35-DS3 v2.1 | Intel Core2 Quad Q6600 2.4Ghz G0 #L727A950 | Zalman CNPS7700-Cu | 4x1 GB Kingmax Mars | GALAXY GeForce 8600GE OC 512 MB 1.0ns DDR3 PCI-E | Western Digital 250GB SATA-II | Samsung 200GB SATA-II | Coolink Silent Power Supply (500W) | Creative SB X-Fi XtremeMusic | Genius SW-5.1 Home Theater | Samsung SyncMaster 913V [19" LCD]
Bisoba semmit nem tuningoltam, alapon fut minden, nem tudom mi lehet..
-
Baluka71
tag
válasz
Gorneck #22358 üzenetére
Köszi az eddigi segítséget.
Már nem szarakodok....Szóval meghúztam az FSB-t (biosból) 400-ra, a memory multiplier-t 2.0-ra raktam,
adtam a procinak egy kis feszt 1.362 (1.35-ről) és a ramot cl5-re 2 voltra raktam.
Úgy tűnik, minden műxik, az EA Games játékok is.Viszont ha újraraindítom a gépet akkor visszaáll az alap beállításra minden.
Van ötlet?
Emlékeztető az induló levelmből:
Alap Konfig: E6750, Giga EP35-DS3, 2*2 GB Black Dragon 800 dual kit Cl4,
Leadtek 8800GT, Hyper TX2 (proci 32 fokos most), XP Sp2
Ezt húzom windows alól a Gigabyte EasyTune5 Pro progival.
FSB: 388, 1.412 volt
Ram: 931, 2.1 volt, CL5
Mindeféle egyéb tuning ki van kapcsolva a biosban
Probléma: 3DMark06 lefut és egyebek is.
De egyik EA Games-es játék sem indul, betölti az exe-t a memóriába és ott megáll,
utána nem lehet a windowst leállítani vagy újraindítani, csak reset.
Nem indul: MOH Airborne, BF2, Crysis (itt már kéne a tuning)
De pl. a COD4 vagy HL2 Episode Two csont nélkül futott.Köszi
-
Sutty66
tag
válasz
Gorneck #22219 üzenetére
A netröl húzott
. Tehát nem a gyári lemezes. lehet rosszul fogalmaztam. Felraktam az f10 biost megnézem ezzel egyébként a winyó az nforce alatt 40 50 megával ír nálam meg 20 mega. Kicsit karcsú
Tudnál nekem Chipset lan audió drivert mert kiprobálnám azt is. Chipsetet az inteltől szedtem ha jól emlékszem
-
válasz
Gorneck #22120 üzenetére
Tudtommal nincs, de mindjárt futtatok vírusirtót és kémprogramirtót.
Orthos stabilitás, Memtest stabilitás.
A bios beállításaimon a ma reggeli újraindulás után úgy változtattam, hogy a DRAMSB arányt nem auto-n hagytam, hanem átállítottam manualra, hogy 800-on menjenek (everest szerint most 12:10), valamint Catalyst Control Centert kikapcsoltam. A memória időzítéseihez nem nyúltam, proci, VGA alapon van. Csak a memóknak adtam +0.1V-ot, így everest szerint 1.94V-ot kapnak, de ezt már nemmost csináltam és a tesztek is így futottak le. A hőmérsékleteim nem magasak. Nem tudom mi lehet. Én is memóriákra gondoltam először, de a teszt lefutott hiba nélkül. Az nem lehet, hogy véletlenül valami nincs jó helyen, vagy vmi nics jól összekötve? A tápra nem gyanakszom, szerintem elég jó minőségű. Winchester probléma nem lehet? Seagate-re mondták már nekem, hogy rosszak, de az enyém 7200.10-es verziójú és tudtommal a 7200-09-es volt szar. Biost már sokszor akartam frissíteni, de eddig még nem mertem, talán azt kellene csinálni? Chipset drivert szoktam frissíteni.
-
-
simi762
tag
válasz
Gorneck #22084 üzenetére
hallóka Góré!
még mindig szarakszik a gépem!
már megint ugyan az a gond vele, hogy amikor indítok, 3.-4.bootolásra áll csak fel a gép.
amikor írtad hogy adjak plussz feszt az MCH-nak,akkor teljesen jó volt, de most megint haldokli.a beállításaim még mindig ez
és ez
ha van valami ötlet, azt megköszönném!
üdv simi! -
Laraxior
titán
válasz
Gorneck #22083 üzenetére
Megnézem...adok egy kis pluszt a NB-nek hátha úgy menni fog jobban,bár kétlem.
Sebaj,úgyis quad lesz,ezhelyett egy darabig egy 6300as.
Nem valami bíztatóak ezek a 45nm quadok.... Lehet egy 1.2 VIDes q6600 lesz belőle... majd még alszok rá párat.
nah sörénymosás,aztán nb feszemelés.... -
dni
őstag
válasz
Gorneck #22028 üzenetére
Tehát akkor nem oldható meg az előlapi panelen kívül máshogy a venti szabályzás a lapról? Mert 1 max 2 venti lenne ha nem muszály ezért nem adnék ki 4-5k-t, az 5vos csati meg eléggé leszabályozza a Silenbladet, ami csak a vinyót hűtené, de egyúttal itt is jön be a levegő. A proci pwm-es szabályzás is hadilábon áll?
-
Atla
senior tag
válasz
Gorneck #21970 üzenetére
Visszább vettem mindent,de a Ram-ok egyszerüen nem mennek5-5-5-15 1000Mhz felett +0.3-al /2.25v/ már 1020nál is hibázik a Prime95 Blend teszt!850-en meg nem akarom használni öket
Ugyhogy visszaraktam +0.4re 2.400V igy mennek 5-5-5-15 1063 425x2.5!
Ha behalnak hát igy jártam!5k-ért már vannak Kingmaxok,legfeljebb majd lecserélem ha leégnek!Persze jo lenne ha a lapot,és a procit nem vinnék magukkal az örök vadászmezökre!
-
BalaNce87
addikt
válasz
Gorneck #22012 üzenetére
A vinyóim satásak, sőt az egyik sata kettes de a lapom régi úgyh jumper van rajta.
Az optikai meghajtók az érdekesek, mert van egy cd és egy dvd író. Lehet kapni azokból is Satásakat? Soha nem néztem még
Viszont nekem elég szar tapasztalataim vannak a sima tápkábelt satássá átalakító kábelről. Kicsit megmozdul és hip hopp elmegy a power a vinyóból...
Bár lehet h csak a codegen táp kábelei ratyik -
Geller72
veterán
válasz
Gorneck #21997 üzenetére
Ramoknál semmin nem változtattam. Edddig mentek a 3.2-es quad beállítás mellett 4-4-4-12-n. Most meg ha felrakom 5-5-5-15-re akkor sem megy. Standardon van, de próbáltam már Turbon is. U.a. Még flexible-n is ment 3.2-n a 3 ram modul. Kivettem a harmadik modult, hátha, de nem az a gondja. Nem is melegszik, 31-37 fokosak a magok.
-
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Gorneck #21977 üzenetére
Feltettem azt a progit, 575nap üzemidő még kb 1000 napot jósol neki a progi, amúgy minden értéket rendben talált.
Álltalában minden fontosabb adatot kiírok DVD-re így nem esnék kétségbe ha holnap megzuhannascream24: Á primcooler vga hűtő és 3 házventi 12V-ra kötve elnyomja
-
Atla
senior tag
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Gorneck #21871 üzenetére
Köszi! Kingmax KLED48F-A8KI5-re gondoltál, ez mennyit bír RAM hűtés nélkül? Hasonló árban vannak, talán be tudom cserélni. Kingmax minősége, most már jó?
-
public73
senior tag
-
diegho
nagyúr
-
diegho
nagyúr
válasz
Gorneck #21809 üzenetére
25 mega szép is, azzal már nincs bajom, főleg egy vinyón belül. feltettem vistat. driverek fel, legújabb nv driver is, miután az felment nincs kép. gondolom fogalma sincs milyen monitor és okosan 240hz-et ad neki mint az 1 évvel ezelőtti verziók. azért ez eléggé gáz, hogy ilyen szinten hulladékért még pénzt is el mernek kérni. ha rádugom melóhelyen az egyik dell-t akkor meg beismeri és megy is szépen, de a belinea-t nem. mondtam én hogy számomra egy használhatatlan hulladék az egész.
-
diegho
nagyúr
válasz
Gorneck #21794 üzenetére
tv-n filmnézés nem megy vistán szóval számomra egy használhatatlan szemét. áttettem 1-es csatiba és sata kábelt is cseréltem. másolás 45 megával indít, első 5másodpercben aztán hírtelen hopp 16mega. winrar 1069-et adott az meg ugyanannyi mint a másik lappal. ha azt mondom, hogy cs 1.6-ból egy alt+tab-ra kb 5 sec után reagáll, eddig 0.0000001 sec alatt reagált. nem tudom mi fogja ennyire, folyamatokban minden okés semmi nem fogja a procit, tehát tuti lemezkezelési szarság lesz.
-
diegho
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest