Hirdetés
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- OnePlus 15 - van plusz energia
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
Új hozzászólás Aktív témák
-
hülyegyerek
addikt
válasz
menjapipaba
üzenetére
Igen. Oda kell tenni, ahol a gombok, és a ledek rá vannak kötve a lapra.
-
menjapipaba
tag
válasz
hülyegyerek
üzenetére
Ez?
Ilyenem asszem van valahol tegyem rá?
Tápra meg már nincs pénzem..., de most is az megy a másik lapommal. -
hülyegyerek
addikt
válasz
menjapipaba
üzenetére
A márkája XDL,és erősen az ipari hulladék kategóriába tartozik. Szabadulj meg tőle mihamarabb.
Amúgy a speaker csipog, mikor bekapcsolod ?
-
codec
senior tag
válasz
menjapipaba
üzenetére
Milyen tápegységet használtál? Ha kicsit megszalad vmelyik noname tápban a fesz. akkor az tud ilyent csinálni egy lappal. Esetleg ha van lehetőséged a procid tesztelni, vagy kölcsönkérni egy hasonlót az még egy próbát megérhet.
-
codec
senior tag
válasz
menjapipaba
üzenetére
Sajnálom, akkor sanszos, hogy az alaplap megadta magát

Vagy az eladó átb....szott -
codec
senior tag
válasz
menjapipaba
üzenetére
Igen, a videó jól szemlélteti.
A lényeg, hogy ne legyen áram alatt a géped mikor csinálod. -
hülyegyerek
addikt
válasz
menjapipaba
üzenetére
Csak neked, ha megráz

-
-
codec
senior tag
válasz
menjapipaba
üzenetére
Bios reset megvolt?
Amúgy ez a hibajelenség elég erősen alaplapi hibára utal. -
menjapipaba
tag
Sziasztok!
Most vettem egy Gigabyte GA-P35C- DS3R alaplapot.
Az lenne a problémám, hogy a videókártya(szintén gigabyte) hűtője nem pörög, vagy a kártya nem indul nem tudom.Nincs kép sem, a többi venti pörög.
Ilyen a kártyám.
Visszatettem a régi lapomba ott megy rendesen jelenleg is erről írok.
Mi lehet a gond?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
sz.j
nagyúr
válasz
jano_77
üzenetére
Tulajdonképpen nincs jelentősége annak ha engedélyezve van (azaz nem kell "beletörődnöd"), mivel, mint azt már írtam, terheléskor 3,2GHz-en fog futni, és szvsz ez a lényeg.
Persze Te tudod, hogy neked mi a jó ....Amúgy próbáld ki, kapcsolj be valamit ami terheli a gépet (pl. prime) és akkor meg is győződhetsz róla.
-
jano_77
nagyúr
Hmmm......nagyon köszi a válaszodat....elképzelhető, hogy ez lesz a bibi, mert arra konkrétan emlékszem, hogy az EIST funkció engedélyezve van. Ezek szerint felesleges?
Vagy csupán törődjek bele, hogy ha engedélyezem - de ezzel esetleg spórolni tudok. tudok? -, akkor nem mindig a 3.2GHz-et fogom látni.
-
sz.j
nagyúr
válasz
jano_77
üzenetére
"...Nem értem miért 2.2GHz-en indult el, mikor elvileg az 5800 alapból 3.2GHz-en kellene, hogy menjen!?"
Ha az energiatakarékosság be van kapcsolva (EIST, C1E), akkor ez terhelés nélkül természetes, mert visszaveszi a szorzót. Viszont ha leterheled a gépet, akkor már a valós értékeken fog futni a gép.
-
jano_77
nagyúr
válasz
pmheros
üzenetére
Megtörtént a "nagy" művelet, procit kicseréltem, fel is ismeri, hogy E5800, de vmiért a régi E2200 értékeivel bootolt be?!?
Ez vajon mitől lehet?
Proci cserénél a BIOS-t vissza kell állítani deafult-ba?
Nem értem miért 2.2GHz-en indult el, mikor elvileg az 5800 alapból 3.2GHz-en kellene, hogy menjen!?Tudna ebben vki vmi okosat mondani számomra? Esetleg elcsesztem vmit?

-
pmheros
őstag
válasz
jano_77
üzenetére
hővezető paszta a neve. Nem feltétlen kell Zalmann, vannak 100-200Ft -os megoldások is. Bármelyik pc szaküzletben lehet kapni ezeket. Minden esetben kell használni
Magát a csereműveletet a korábban linkelt videó jól bemutatja(nem kell hozzá angol), jobban nem tudnám én sem elmondani.
-
hülyegyerek
addikt
-
jano_77
nagyúr
válasz
hülyegyerek
üzenetére
Nagyon köszönöm.
Sajnos angolom mondhatni semmilyen, ezért nem nagyon tudom YT-on hogy keressek rá erre.

Az a Zalmann fiolás cucc amit rákent a procira az illető, az micsoda? Az minden esetben kell?
Hol lehet beszerezni ilyet és kb mennyibe kerül?
Kérlek ne a Google-val gyere, mert foggalmam nincs, hogy keressek rá!? -
hülyegyerek
addikt
válasz
jano_77
üzenetére
Miért nem lehet önállóan cselekedni néha ???
Modern világban élünk, az internet tele van hasznos információkkal az élet minden területéről. Kis kezeddel csak be kell írni gugliba, jutúbba amit szeretnél, és lőn világosság...ugyanúgy mint mondjuk hogy "melyik a jobb cpu" Például.
-
jano_77
nagyúr
Megvettem végül az E5800-át. Este ki is cserélném.
Tudtok abban segíteni, hogy hogyan álljak neki?
Bonyolult műveletnek számít?
Egy AC Freezeer Pro7 proci hűtő van rajta a jelenlegi E2200-án.
Ahogy néztem ezt kell először eltávolítani talán és utána jutok majd a procihoz.
Sosem cseréltem még procit, nézzétek el nekem a tudatlanságomat.
Köszi a segítséget
-
jano_77
nagyúr
válasz
Pancsermeste
üzenetére
köszi a választ.
annyit biztosan nem akarok most költeni rá, amennyivel az E8400 kerül többe.
Jó lesz nekem az 5800 is. Jelenleg sajnos úgy sem tudom vmi miatt tuningolni ezt a fránya alaplapot.
-
jano_77
nagyúr
E6550 procit tudja kezelni az alaplap?
Illetve érdemes váltani E2200-ról?
Hozna annyi gyorsulást, javulást, hogy megérje?
E6550 mennyire húzható proci? -
jano_77
nagyúr
válasz
hülyegyerek
üzenetére
Ok....

-
jano_77
nagyúr
válasz
hülyegyerek
üzenetére
Úgy néz ki most, hogy mégsem lesz 2x2GB Kingston HyperX mert elfogyott vagy micsoda.....boltból azzal hívtak fel, hogy nincs. Geil Ultra-t ajánlottak helyette.
Szerinted melyik ram jobb? CSX vagy Geil Ultra? -
jano_77
nagyúr
válasz
hülyegyerek
üzenetére
Proci: E2200
RAM: 2x1GB Kingston HyperX és 2x1GB Super Talent DDR2-800MHz mindkettő KIT dualban (ma megyek a plusz 2x2GB Kingston HyperX -ért) és akkor a Super Talent-ek helyett azokat teszem be. -
jano_77
nagyúr
válasz
hülyegyerek
üzenetére
F14
-
jano_77
nagyúr
válasz
hülyegyerek
üzenetére
Ha már a CPU Overclockot átállítottam Disabled-ről Enabled-re már ezt csinálta.
Semmi értéket nem állítottam, nem emeltem!?
-
jano_77
nagyúr
Arra esetleg volna vkinek vmi ötlete, hogy miért nem tudom húzni az alaplapot semmilyen módon?
Próbáltam már minden féle beállítást, de bármit próbáltam, alap beállításokkal újraindult!? -
pmheros
őstag
válasz
remington2
üzenetére
nem tudok okosabbat mondani mint amit már olvashattál.
Erősebb tuningnál sajna előfordul (az adott cpu számára magas fsb) -
remington2
senior tag
válasz
pmheros
üzenetére
Magára a problémára létezik valamilyen megoldás? Visszaolvasgattam, és többeknél jelentkezett ez. Bizonyára okkal csinálja ezt, bár nem látom be, mi értelme lenne 2x indulni, mintha a másodjára töltené be a tuning-konfigurációt (vissza nem állít semmit, tehát nem reseteli az értékeket). A szorzókkal + ram sebességgel + fsb-vel, és talán a feszültségekkel történő variálás megoldja? Valami nem tetszene neki, és az a baja?
-
pmheros
őstag
válasz
remington2
üzenetére
Ha már félted a cuccaid: ne áramtalanítsd, (ahogy én tudom) az elektromos hálózatra visszakapcsoláskor keletkező áram"löketett" semmilyen elektronikai cikk nem szereti.
-
remington2
senior tag
Hali!
A 2x indulásra van már valamilyen megoldás tuning esetén? Ha hajtva van a procim, akárhányszor kapcsolom be, elsőnek (áramtalanítás után) mindig 2x indul el. Egyszer fél secundumra, ki, majd még egyszer. Amúgy stabil, nem fagy, stb, csak ennyi gond van, ami idegesít. Gondolom a merevlemezeknek nem igazán tesz ez jót.
Köszi a segítséget!
-
hülyegyerek
addikt
Arra a következtetésre jutottam, hogy van egy Gigabyte lapokra jellemző "betegség", amibe én is belefutottam sajnos...
Gugli keresés után rengeteg olyan fórumüzenetet találtam, ami egy az egyben az én problémámat írja le (gép bekapcsol-ventik pörögnek-phase ledek világítanak, de se kép, se hang...), szóval mindenképp szerzek egy új lapot.
Kár, hogy nem a garidő alatt következett be. -
Mankó
veterán
válasz
hülyegyerek
üzenetére
Nálad működött, akkor, ezt ne felejtsd el. Kiszerelted, átvitted, beszerelted, bármi történhetett vele.
Még az is lehet, hogy valamelyik alkatrész letestel. Elhajolt proci láb, vagy még ami hirtelenjében eszembe jutott, hogy a hálózati áram ellátásban is lehet problémát keresni. 209V kell a gép működéséhez, ha az alá esik, akkor random hibák lépnek fel. Ezer dolog lehet, vagy tényleg felszedett valami elektromos, statikus +-t és az odavágott neki. Én mindenesetre kerítenék egy másik lapot, procit, mielőtt lehet feleslegesen költenék egy alkatrészre, úgy hogy nem is tudom pontosan mi a bibi. Próbálj keríteni pH-s tagot, aki a közelben lakik és tudna segíteni egy próba erejéig! -
Mankó
veterán
válasz
hülyegyerek
üzenetére
No igen, a fejlődésnek ára van. Esetleg monitor, monitorkábel cserével is próbálkoztatok?

Én még szervizes koromban jártam úgy, hogy minden új volt és nem akart menni az egér. Még a régi Pentium korszakban volt, amikor a soros portokkal szórakoztunk, hogy sorosan, vagy párhuzamosan kéri a lap a port kábeleit. Mindent kipróbáltunk, még lapot is cseréltünk. Senkinek nem volt ötlete. Persze, minden akkor lett kibontva, lövésünk nem volt. Aztán rádugtunk egy másik egeret és szó nélkül ment. Kigondolta volna, hogy az 500 ft-os egér a rossz.
-
Mankó
veterán
válasz
hülyegyerek
üzenetére
És ha proci? Környéken ismerőshöz elvihetnéd egy próbára a procit, hogy tutira mehess.
-
hülyegyerek
addikt
Bekapcsoltam az asztalon úgy, hogy semmi nem volt rákötve, de sajnos még mindig se kép ,se hang. Most már tuti, hogy lap, vagy cpu probléma.
Azt hiszem, veszek egy használt lapot... -
jano_77
nagyúr
Érdemes feltenni az ITT található 15D jeű firmware-t?!?
-
Mankó
veterán
válasz
jano_77
üzenetére
P35-DS3P-s alaplapom volt és kezdetben nem volt fent csak a Win 7 AHCI drivere és azzal is ment gond nélkül. Aztán próbálgattam, hogy melyik driverrel a jobb és arra jutottam, hogy az IRST driverrel volt a leggyorsabb tesztek alatt és a mindennapi használat során is. Az eltérés viszont minimális, szóval nyugodtan maradhat akár a Win 7-esé is.
-
válasz
jano_77
üzenetére
Ha nem lenne valami legalább alapszintű driver a Windowsban, akkor egyszerűen nem is látta volna az SSD-t a telepítő. A Windows7 szerencsére jóval több SATA vezérlőt ismer, mint az XP anno

Hogy ad-e valamit esetleg valami hivatalos driver hozzá, nem tudom (lévén nem vagyok Gigabyte tulaj), de ha van ilyen, akkor a gyártó honlapján ott szokott figyelni; lefuttatod, újraindítod a gépet, és jó eséllyel kész.
-
jano_77
nagyúr
Bocsi, de lejárt az időm, mire elolvastam egy leírást az SSD beüzemeléséről.

Szal az lenne a kérdésem, hogy olvastam, hogy a Gigabyte-es alaplapoknál mindenképp szükség van a saját AHCI driverre a normális működéshez!?Ezt honnan tudom leszedni?
Elvileg leszedtem minden legfrisebb drivert az alaplaphoz kb 1,5-2 hete.Ha már telepítettem az SSD-re a win-t, de kiderül, hogy ez a driver mégsincs fent, akkor hogyan tudom utólag telepíteni?!?
-
jano_77
nagyúr
Azt meg tudja mondani nekem esetleg vki, hogy melyik a legfrisebb és legjobb BIOS verzió, ami jó az SSD-hez illetve az AHCI módhoz?
Nekem jelenleg az F14 van fent, de tegnap láttam, hogy van vmi 15D is?
Gáz ha azt nem tettem fel a win telepítése előtt?!? -
jano_77
nagyúr
válasz
Thrawnad
üzenetére
Köszi mindenkinek a jó tanácsokat!
Jól éreztétek, tényleg a RAM-okkal volt a gond!Valahogy ugyanis kimozdult a helyéről, ezt nem vettem észre!

Ma reggel felkeltem, megnéztem a gépet, meg a RAM-okat és észre vettem, vissza nyomtam rendesen a helyére és láss csodát, elindult és kép is van.

Nagy köszönet (#41336) hülyegyerek fórumtársnak a link-ért, sokat segített a hiba felismerésében! THX!

-
Mankó
veterán
válasz
hülyegyerek
üzenetére
Asztalon úgy tudod elindítani a gépet, hogy csavarhúzóval összezárod azt a 2 pint, amire bekapcsológomb van kötve.
Alexel: Gond nélkül kell működnie PCI-E 1.0-ás slotban is az újabb kártyáknak. Lefele kompatibilisek a slotok. Amikor megjelentek a 2.0-ás kártyák, akkor is volt mizéria, hogy majd akkor lapot kell cserélni a vga-hoz
, de nem volt semmi probléma a használat során. Azaz én nem találkoztam ilyen esettel. -
pmheros
őstag
-
jano_77
nagyúr
válasz
hülyegyerek
üzenetére
Nekem Award BIOS van es ezek kozul az ismétlödö pittyegest produkàlja. RAMokat megnéztem rendesen a helyükön vannak. 2x, 2x1GB ram van a gépben. 2x1 Super Talent (régi) ill 2x1 Kingston HyperX (most vett hasznàltan, eddig müködött) . Ùjakat kivettem, de ugyan ugy sipolt tovàbb!
-
jano_77
nagyúr
válasz
pmheros
üzenetére
vissza tettem az elemet, újra rákötöttem a tápot illetve a TV-t, majd bekapcsoltam és elindult, pittyent - rögtön meg is örültem, de túl korai volt, mert abba sem hagyta a pittyegést!? Most folyamatosan monoton pittyegést ad ki magából, de kép továbbra sincs?!?
Ezt én nem értem, mi a szar lehet a géppel?!? -
jano_77
nagyúr
válasz
pmheros
üzenetére
igazából ki volt húzva minden, plusz van a tápon egy plusz 0/1 kapcsoló, az is le volt kapcsolva, ki is vettem az elemet, de most azért megteszem újra.
Annyit próbáltam még az első elem eltávolítás előtt, hogy a CLR_CMOS tűpárt zártam rövidre csavarhúzóval - állítólag ugyan azt éri el ez a beavatkozás, mint az elem eltávolítás!?
Esetleg ekkor sérülhetett meg az alaplap?!?illetve még csináltam olyat, hogy csak az SSd volt felcsatlakozva miután frissítettem a firmware-t, majd win7 telepítő lemezzel indítottam el. Ekkor azonban már nem csinált semmit, nem volt semmi jel!?
Mást nem csináltam vele.

-
Alexel
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsol szeretnék kérni tőletek, mert ilyen témában nem vagyok otthon.
Az alaplapom egy GA-EP35C-DS3 (F2-es BIOSsal és Core 2 Duo E8400-al), amivel tökéletesen meg is vagyok elégedve, de a jelenlegi videókártyámat (GF 9600GT) szeretném egy újabbra lecserélni (Radeon 6770-re gondoltam), de hiába kerestem a neten, nem sikerült biztos választ találnom hogy megfelelően működne-e. Olvastam hogy egyes esetekben a PCIe 2.1-es kártyáknál (a 6770-es is ilyen tudtommal) időnként problémák vannak a PCIe 1.0 slot kapcsán, bár állítólag a BIOS frissítés megoldhatja a helyzetet.
Nem tudjátok, működne a jelenlegi BIOSsal, vagy frissítenem kellene F4-re? Esetleg felejtsem el, keressek másik kártyát? -
pmheros
őstag
válasz
hülyegyerek
üzenetére
ha nincs benne ram, sípol ? vagy az se ?
az alaplap procifoglalatában érintkező nem sérült ? proci ki-be próba
#41331) jano_77
ha csak bios -t buheráltál és mást nem, akkor a gombelemes témának működnie kell. De húzz ki minden "madzagot" a gépből nehogy valahonnan is áramot kapjon, és utána vedd ki az elemet, ne egy percre , hanem ötre -
jano_77
nagyúr
válasz
hülyegyerek
üzenetére
Sajnos az a helyzet, hogy nálam egyik pillanatról a másikra lett se kép-se hang! :-(
Elindul a gép, de nincs semmilyen pittyenés, semmi jel a TV-n!?
Vki esetleg tapasztalt már ilyet?!?
Gomb elem már el lett távolítva több percre, majd vissza tettem, de smmi változás.
(teljesen új elemről van szó egyébként)
Minden ugyan úgy van bekötve mint korábban, tanácstalan vagyok, de ami a nagyobb baj, hogy Karma fórumtárs is az!?!Van esetleg vkinek bármilyen használható ötlete?!?
-
hülyegyerek
addikt
Egy hete írtam egy gépről, amelyik összerakva nem adott képet, valamint a speaker sem adott semmilyen hangot. Azóta összeraktam az asztalon úgy, hogy csak egy ram modul, proci, és vga volt benne, de úgy sehogy sem akart bekapcsolni. Cseréltem a lapban elemet, de nem javult meg.
A vga-t áttettem az én gépembe, működik. A gépemből a tápot áttettem ebbe, szintén semmi javulás...
Ezek szerint tuti, hogy az alaplap sérült meg a múltkori kiszerelés során.
Ha valakinek esetleg van még ötlete, szívesen fogadom. Azért elkezdem az eladó lapokat böngészni.... -
jano_77
nagyúr
Beállítások után a gép nem ad jelet a TV irányában.
Elindul, ventik pörögnek, gép "búg", de nincs semmi kép?!?
Esetleg vki tudja, hogy mitől lehet ez, melyik beállítás okozhatta?!?
Gomb elemet már kivettem, áramtalanítottam, vártam 1-2 percet, majd vissza, indít, de továbbra sincs kép!?
Segítsen aki tud, mert szét robbanok a dühtől!
És nem Karma-ra vagyok dühös, hanem csak is magamra!!! -
válasz
jano_77
üzenetére
Privátban már elküldtem, de bedobom hátha valaki másnak is hasznos: rövid válaszaim a felsorolt opciókról.
-
jano_77
nagyúr
Tudna nekem vki BIOS beállításában segédkezni? Nem vagyok otthon a témában sajna.

Advance BIOS future:
HDD S.M.A.R.T. Capability ?!?
Limit CPUID Mx to 3 ?!?
No-Execute Memory Protect ?!?
CPU Enhanced Halt (C1E) ?!?
CPU Thermal Monitor 2(TM2) ?!?
CPU EIST Function ?!?
Init Display First ?!?Integrated Peripherals:
SATA AHCI Mode ?!?
SATA Port0-1 Native Mode ?!?
Legacy USB Storage Detect ?!?
Onboard H/W LAN ?!?
SMART LAN ?!?
Onboard LAN Boot ROM ?!?
Onboard SATA/IDE Device ?!?
Onboard SATA Ctrl Mode IDE vagy AHCI?!?
Onboard Serial port 1 ?!?
Onboard Parallel port ?!?Power management setup:
ACPI Suspend Type S1(POS) vagy S3(STR) ?!?
Soft-off by PWR-BTTN ?!?
PME Event wake up ?!?
Power on by ring
HPET Support ?!?
HPET Mode ?!?
AC Back function ?!?PC Health Status:
CPU smart FAN mode Voltage, PWM vagy Auto ?!?Sajnos nem értek ennyire a számítógép lelkéhez, ezért fordulok hozzátok, hogy mely pontoknál milyen beállítást érdemes alkalmazni!? P35-DS3 alaplapom van (rev2.0)
Köszönöm előre is a tanácsokat

-
Mankó
veterán
válasz
hülyegyerek
üzenetére
Elem nem játszik szerepet, attól a gépnek el kellene indulnia, max megállna a memória leszámlálása után.
Szedd ki és asztalon rakd össze. Csak lap, memória, proci, meg egy vga legyen bekötve és úgy próbáljad. Ha így sem akar, akkor másik táppal is próbáld ki. Ha így elindul, akkor a táp lesz neki kevés, vagy valahol letestel(t).
Egy külön speakert is tegyél rá (azt a két pineset), ne a házét használd! -
-
versionen
csendes tag
válasz
hülyegyerek
üzenetére
Nem jól van összeszerelve a pc.
Olyan nincsen, hogy szétszerelésig minden jól működik, másik házban meg sehogy sem.
Mindent szétszedni és összerakni újból.
Az alaplapban videokártya és 1 db memória modul legyen, semmi más ne csatlakozzon.
Így indulni kell az alaplapnak, csippantania kell egy rövidet.
Ha nem indul, akkor az alaplap megsérült a beszerelés alatt, pl a csavarhúzó beleesett. -
pmheros
őstag
válasz
hülyegyerek
üzenetére
hát ha a táp is ugyanaz maradt és nem megy, akkor a házból kiszerelve ráindítani,az még egy próbát megér (mint utolsó lehetőség).
-
pmheros
őstag
válasz
hülyegyerek
üzenetére
ez az "összeraktam, bedugtam" ez már most felvet egy alapvető kérdést. A "régi gépet" nem egyben adtad oda mint írtad?
milyen táppal és ram -mal menne, ha menne ?
-
Thrawnad
senior tag
válasz
hülyegyerek
üzenetére
Lehet lemerülve, ha zárlatot csinál akkor nem indul a bios, és hasonló az eset.
CMOSCLR jumper jó helyen van? Az még ilyen kis trükkös. -
Thrawnad
senior tag
válasz
hülyegyerek
üzenetére
Próbálj egy bios resetet.
Elem ki két érintkező rövidrezár, 10 ig elszámolsz.
Thrawnad -
hülyegyerek
addikt
Sziasztok. Platformváltás után vagyok, lga775-öt cseréltem le 1155-re. A régi gépet egyik ismerősömnek adtam oda, viszont nála már nem áll fel a rendszer, a biosig sem jut el . A lap egy giga ep35-ds3 egy q6600-as cpu-val. Összeraktam, bedugtam minden előlapi dolgot, de csak addig jut el a dolog, hogy pörögnek a ventillátorok, világít a power led. Kép viszont nincs a monitoron, és a speaker sem sípol, hogy valami baj lenne, de a bootot jelző egy sípolást sem adja ki. Vga-ból már többet is belepróbáltunk, tehát valószínűleg nem azzal van a baj.
-
Thrawnad
senior tag
Hali!
Van egy Gigabyte GA-EP35-DS3 as deszkám. Nem akarom a saját cuccát feltenni xp alá, de kellene valami ami figyeli a proci hőfokot. Tudtok valamit ajánlani?
Thrawnad -
versionen
csendes tag
válasz
chatran
üzenetére
Az alaplapból ki kell pattintani a gombelemet, valamilyen vékony végű szerszámmal, csavarhúzó, hegyes kés, stb...
Voltmérővel meg kell mérni, az új elem 3,15 V körül szokott lenni.
A lemerült pedig 3,00 V alatt van.
A gombelem kivétele után default, alapbeállításra áll vissza a bios. -
chatran
őstag
-
versionen
csendes tag
válasz
chatran
üzenetére
Van nekem is egy P35-DS3R alaplapom, ezenkívül még néhány gigabyte alaplap.
Soha nincs velük semmi probléma.
Rendszeres portalanítás kell.
A konkrét probléma oka esetleg a processzor pasztázásával kapcsolatos, nem adja át a hőt a hűtőbordának. Ilyen esetben a kezdődő nyári melegben már a leírt hiba léphet fel.
Fagyás, rossz boot, stb.
Másik lehetséges hiba az elem meghalt, lemerült.
Meg kell nézni hogy az elem mennyi feszültséget mutat, 3.00 V a minimum, ha kevesebb cserélni kell.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32GB) DDR5 5200MHz CL40 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 7400MHz CL36 - XMP - 120 hó garancia
- Corsair VENGEANCE 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32) DDR5 6000MHz CL36 - XMP/EXPO - 99 hó garancia
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- AKCIÓ! Apple Studio Display 27 5K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPad A16 128GB, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

, de nem volt semmi probléma a használat során. Azaz én nem találkoztam ilyen esettel.