- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
Új hozzászólás Aktív témák
-
lee56
őstag
Szia. Én sem tudok mindenre válaszolni, de azért megpróbálok segíteni :
CF-et én nem erőltetném, hacsak nem tudsz nagyon olcsón használtan szerezni egy társat a jelenlegid mellé, amúgy jobban járnál egy 7850/70-el mondjuk, főleg majd pár hónap mulva ha elstartol a 8as széria és csökkennek az árak.
Ezek szerint nem csak marketingfogás a 2X-es rézmennyiség az UD-s lapokban.
Végülis "a súly a megbízhatóság jele, ha nem működik, akár ütni is lehet vele.." (Boris @ blöff)Valóban már több hónapja gyártják a rev3.0-as lapokat..
Úgy tünik a nyugatabbra levő piacokra szállítják inkább az újdonságokat, hozzánk meg jut ami marad.Állítólag a DDR3-ak nem olyan érzékenyek a késleltetésre, inkább vegyél többet mint gyorsabbat, szerintem.
2x4GB 1866 v 1600 MHz C8 bőven jó, és nemsokkal drágábban megkapnád mint az 1x4 C7-est bár nem tudom milyen márkáju modulokról beszélsz, azt nem részletezted.Singlechannel módban csak hátrányt fogsz érezni, és ha sokat vársz, úgy járhatsz mint a videókártyával, hogy nem lesz forgalomban azonos típus majd mondjuk egy év mulva mikor bővítenéd, szóval érdemes többet költeni, és rögtön kitet venni.
(#1920) markzolee : Az FX-eknek jobb a memóriavezérlője mint a Phenomoknak, de attól függetlenül mennie kéne, ha más gépben jók azok a RAM-ok. BIOS frissítést lehet próbálni, sokszor javítanak memórikompatibilitást, de nekem pl. már a kezdetek óta mennek ezek a corsairok 1600-on úgy hogy csak a memóriaszorzót állítottam BIOS-ban egyel feljebb (alapból 1333MHz-re állítja), és a késleltetést lőttem be kézzel, azt is ajánlatos mert automatán néha nagyon elnézik az értékeket, jobb ha rákeresel az adott modul mit szeret és te magad állítod be, a hozzá való feszültséget is, úgy mennie kell, feltéve hogy maga a lap is jó.
-
Skimaster
senior tag
Nem mondanám gagyinak a felbontást,az előnye,hogy nem kell annyira bivaly kártya hozzá.Nem annyira elavult a kártyád,ennél régebbi kártyákkal is lehet szépen játszani.Ha a lap és memó is nagy lé volt neked,akkor hagyd a kártyát egyenlőre,jó lesz az még egy darabig.NE nézz használtban,ehhez a felbontáshoz felesleges a CF.
Nem tudom milyen "tartozékra" gondolsz cf ás sli kapcsán,a lapod mind a kettőt tudja.....
Az én lapom rev 1.0 és semmi baj nincs vele,tehát ezen abszolút felesleges rágódnod......
Jó az 1x 4 GB, mai pc helyzetben igazából mindenre elég,ha később akarsz venni még 4-et,akkor ugyan olyan típusszámút kell vegyél és kalap!!!!Fog menni együtt.(de ebben lehet tévedek.....)
Jó építkezést.
A fenti leírás csak a személyes véleményemet tartalmazza+ egy kis tapasztalat. -
eszakas
őstag
Én csak jókat mondhatok erről a lapról, RAID-ben is ment nekem stabilan üzemelt. Minden felirat rajta van az alaplapon nekem úgy működtek ahogy írva volt. A memóriára nem állítom biztosra hogy a Mugentől elfér de lehet. A memoria időzítéseket kézzel kell neki beállítani de szürkével jelzi, hogy mire kell állítani.
A lap hőfoka nekem nagyon jó volt a legnagyobb melegben sem ment 46fok felé. Ha SSD-ben gondolkozol azzal is nagyon jól üzemelt. Hát hogy azt az 1 PCI slotot hogy tudod használni azt nem tudom -
Skimaster
senior tag
Jó lapot vettél!!Nem minden kérdésedre tudok válaszolni,csak erre:
Szerintem az 5770-et ne akard duplázni,ha már nem lesz elég(nem tudom a felbontást és a procit,amivel dolgozol),kell egy hatos szériás legalább(6870 v inkább 6950),ha játékra is kell.Ha több pénzed van,akkor lehet jobb is.
A slotoknál volt,(lehet) némi gigszer,de ha a leírásban,meg a lapon is ugyan úgy van,akkor aszerint kell berakni.Proci felől indulva 1-3 vagy 2-4,de nem tudom pontosan az UD5 kiosztását.Füzet és utána ellenőrzés,hogy megy rendesen.
Remélem tudtam segíteni kicsit....
-
lee56
őstag
Nagyon szivesen. Ez már csak így van, az egészség az első, nem vitás.
Whysperer : Nem, sajnos, a "rev"eket gyárilag módosítják, te nem tudod felupgradelni, hacsak nem fogsz forrasztópákát, vagy ívheggesztőt
(Ez az egy rosz van gigáéknál, hogy sok rev-et csinálnak, UD3-ból van pl. négy különböző is
Habár mintha kezdenék átvenni a többiek is, Visherás FX-ek érkezésével pl. Asusnál is lettek újabb kiadású lapok (R2.0 (utó)néven)))
-
Mindig törekszünk a jót megvenni.
de...UD5-UD7 sztem már felesleges (ezt pont én mondom
)
Ha nem lenne felesleges akkor azt vettem volna.
Én is pont azon agyaltam mielőtt ezt megvettem.
Csak én Asus Rog lapot néztem 890-ben.
A további fejlesztés miatt lett 990-es lap.
Ár/érték arányban az UD3 a legjobb választás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest